Nazlı Ilıcak'ın darbeyi öven yazıları varmış

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Nazlı Ilıcak'ın darbeyi öven yazıları varmış

Bugün tutuklanacak gazeteciler arasında yer alan Nazlı Ilıcak'ın arşivinden bakın nasıl yazılar çıktı...

Nazlı Ilıcak'ın dünkü yazısını verirken "faydalanılacak yazarları çok kızdıracak" demiştik... Haksız da çıkmadık...
Milliyet'ten Melih Aşık pek bir sinirlenmiş o yazıya...
Oturup Nazlı Ilıcak'ın "kirli çamaşırlarını" karıştırmış...
Ortaya Ilıcak'ın 12 Eylül darbesinin ardından yazdığı övgü dolu satırları sermiş...

"Maziye bir bak" diyen Melih Aşık, Nazlı Ilıcak'ı bakın nasıl sobelemiş;

"Balyoz planının darbe değil tatbikat planı olduğunu savunan bizler zaten bu tavrımız nedeniyle “yararlanılacak gazeteciler” listesinde yer almışız. Nazlı Hanım mı? O asılacak gazeteciler listesinde. O darbelere karşı canı pahasına savaşan bir katıksız demokrat!

Ne var ki, gerçek darbe olduğunda tam tersine darbecilerle birlikte. Onların bir numaralı destekçisi...

Mesela 12 Eylül darbesi öncesi 17 Aralık 1978’de şöyle yazıyor Nazlı Hanım:
“13 ilde sıkıyönetim yürürlüğe girdi. Huzura susamış milletimiz yürekten sesleniyor: Merhaba asker...”

12 Eylül’den hemen sonra 14 Eylül günkü satırları:
“... Bir otorite boşluğu doğmuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu boşluğu doldurdu...”

18 Eylül 1980
“12 Eylül bir darbe değildir, diyen Orgeneral Kenan Evren'e tamamıyla katılıyoruz. 12 Eylül ne bir darbedir ne de bir ihtilal.”

16 Ekim 1980
“12 Eylül’ün gerekçesi haklıdır; 12 Eylül terörden bezen halkın meşru müdafaaya geçtiği gündür. ”

Evet dostlar... 12 Eylül’ün şakşakçıları, o kanlı günlerin ortakları şimdi demokrat oldu. Yıllar yılı cuntacılarla cebelleşen bizler ise darbeci... Bir de şu mazi arşivlerden silinebilseydi... Ne iyi olurdu değil mi Nazlı Hanım?

KAYNAK

Dengesiz kadın işte boşuna demiyorlar ona sıkmabaş Nazlı diye :w00t:

bildiğimz seyler bilmeyenler kendine demokratlar ogrenmeli

Sayın Melih bey Nazlı hanımın sağında ve solunda duran
duran şahsiyetleride bir araştırsan bakalım onlar darbe
zamanı 80 dönemini diyorum ,ne yapıyorlardı.

Unutmadan Nazlı hanım darbe olmuyacağına kanaat
getirmişki darbe karşıtı bir görünüm sergiliyor.

Sayın Nazlı hanım kalkmış ÇYDD ki genç kızlar ile Deniz Harp Okulundaki genç subayların arkadaşlık ettirildiğini iddia ediyor. Ahlaksızlık yapılmasına teşvik ediliyor, arkadaşlığa zorlanıyor deyip ordu ile ÇYDD arasındaki ilişkinin ne olduğunu ortaya koymaya çalışıyor. Ben iddia değil bir gerçeği söyleyeyim; Nur cemaati, mensubiyetinde olan kız ve erkekleri cemaatten ayrılma durumları olmasın diye cemaatin içinden evlendirmeye çalışıyor. Neden? Yeter ki öğrenciler cemaatin içinde kalsın, herhangi bir nedenle cemaatten kopma olmasın. Nazlı hanım acaba ilkeli gazeteceliği gereği bunları da haber yapıp köşesine taşır mı?

...

Sayın Nazlı hanım kalkmış ÇYDD ki genç kızlar ile Deniz Harp Okulundaki genç subayların arkadaşlık ettirildiğini iddia ediyor. Ahlaksızlık yapılmasına teşvik ediliyor, arkadaşlığa zorlanıyor deyip ordu ile ÇYDD arasındaki ilişkinin ne olduğunu ortaya koymaya çalışıyor. Ben iddia değil bir gerçeği söyleyeyim; Nur cemaati, mensubiyetinde olan kız ve erkekleri cemaatten ayrılma durumları olmasın diye cemaatin içinden evlendirmeye çalışıyor. Neden? Yeter ki öğrenciler cemaatin içinde kalsın, herhangi bir nedenle cemaatten kopma olmasın. Nazlı hanım acaba ilkeli gazeteceliği gereği bunları da haber yapıp köşesine taşır mı?

saçmala arkadaşım...Ben yaklaşık 6 yıldır o dedğin cemaatteyim ve asla öyle birşeyle de karşılaşmadım. Teklif götürüyorlar ancak bu onları cemaatten ayrılmasınlar diye zorla yapılan bir teklif değil.

Ayrıca konuyu da saptırma. Konu Nazlı Hanım ve darbe karşısndaki tutumu...Cemaat değil.

saçmala arkadaşım...Ben yaklaşık 6 yıldır o dedğin cemaatteyim ve asla öyle birşeyle de karşılaşmadım. Teklif götürüyorlar ancak bu onları cemaatten ayrılmasınlar diye zorla yapılan bir teklif değil.

Ayrıca konuyu da saptırma. Konu Nazlı Hanım ve darbe karşısndaki tutumu...Cemaat değil.

okullardaki ogretmenler birbirile evlidir nerden mi biliorum okuorum cunku.........

Kimseye iftira atmak benim haddim değil. Üniversitedeyken üç defa şahit olduğum birşeyi yazdım ben. Sen Türkiye'deki bütün cemaat evlerini görebiliyor musun da net konuşuyorsun. Kesin olarak bilmediğin şeyler konusunda iddialı konuşma. Sen görmedin diye benim söylediğim yalan olmuyor.

Nazlı hanımcığım,batırdığı sermayenin nasıl kurtuluğunu,oğulcuğuna milyon dolarcıkların nasıl emanet edildiğini anlatmıyor ama!!!

Darbe mi?

Önüne gelen ilk askerin postalını yalamazsa,tükürün yüzüme,bunlar her devrin adamıdır.Her devirde yılan gibi gömlek değiştirirler.
Benim için çok yaşlı,fantazisi olanlar düşnsün.

...

Ben birbirleriyle evlenmiyolar diye birşey demedim.

Bak yukarıdaki "arkadaşlığa zorlanıyor" ifadesini görüyor musn? Kendin yazdın o cümleyi. Hatırla.

Sen geliyorsun o çydd ile genç subayların durumunu cemaatteki evliliklerle bağdaştırıyosun. Bu evlilikler sanki zorla yaptırılıyor, dahası yasadışı birşeyler yapıyolar evlenince.

Kaldı ki asıl eleştirmen, araştırman gereken şey cemaatteki evlilikler değil, gerçekten de zorla fuhuş yapılıp yapılmadığı.

Geri