NASA'dan en son karadelik fotoları...

II FUN

New member
Reaction score
0
AMERİKAN HAVACILIK VE UZAY DAİRESİ (NASA) TELESKOPU CHANDRA ŞU ANA KADAR ÇEKİLMİŞ EN İYİ KARA DELİK FOTOĞRAFINI YAKALADI. KARA DELİĞİN YAKININDAKİ GALAKSİLERE OLAN ETKİSİNİ GÖZLER ÖNÜNE SEREN FOTOĞRAF, KARA DELİKLERİN ÇOK BÜYÜK BİR HIZLA DÖNDÜKLERİNİN ŞU ANA KADAR Kİ EN İYİ KANITI OLARAK GÖSTERİLİYOR.FOTOĞRAFTA KARA DELİĞİN YÜKSEK ENERJİLİ PARTİKÜLLERİNİ VE BUNLARIN ÇEVRE İLE GALAKSİLERE ETKİLERİNİ GÖRMEK MÜMKÜN. KARA DELİKLER ÇOK BÜYÜK ÇEKİM KUVVETİNE SAHİP UZAY KÜTLELERİ OLARAK TANIMLANIYOR VE İÇLERİNDEN IŞIK BİLE KAÇAMADIĞI İÇİN SİMSİYAH BİR KİTLE OLARAK GÖRÜNÜYORLAR.

NASA'NIN SİTESİNDE UZAYIN BÜYÜLÜ DERİNLİKLERİNE DAİR MUHTEŞEM FOTOĞRAFLAR YER ALIYOR. İŞTE ONLARDAN BAZILARI;

dfhraw.jpg

2lt0apc.jpg

oacc2f.jpg

2s0zuqx.jpg

16l9p3q.jpg

2mg8iti.jpg

2v7wk83.jpg

52jtqw.jpg

sg1ogh.jpg

241s3ee.jpg

8x366e.jpg

(FOTOĞRAFLAR NASA SİTESİNDEN ALINTIDIR)​

Vay Be O Etrafındakiler Galaksi Mi Ne Teleskoplar Var Arkadaş Biz Daha Iki Kuruş Birik Tirip Dürbün Alamıyoruz :)

Güzel kareler gerçekten seviyorum ben bu uzayı aman karadelikler bizden uzak olsun yutulmak istemiyoruz.

harika yav eline sağlık

vay be çevremizde neler oluyor biz farkında bile değiliz:clap
hakikaten çok güzel kareler:clap:clap

Kardes ellerine sağlık güzel amma...
Karadeliklerin fotografları çekilemez çünki ışık bile çekim gücünden kurtulamaz.

yaw nedir bu karadeliklerin sırrı neden yaratılmıştır çok merak ediyorum diyer ucu nereye çıkar yada diyer ucu varmıdır

Bunun gibi kimbilir kaçtane oluşum vardır ya ne güzel bişey bu ya

dünyaya çok erken gelmişiz. oralarda yolculuk yapılan bir dönemde yaşamayı çok isterdim doğrusu. paylaşım için tşk.

hoca konu acmadan once bıraz bılgılen...kara delıkler sonmus buyuk yıldızlardan olusur ama bu fotolarda
galaksılerden bıle buyuk..gectım fotolar kurgu zaten..kafra delıgın resmı cekılemez cunkı ısıkyaymazlar
..hele bır resımde galaksıler topluca kara delıge gıdıyor....ohooooooo.....

teşekkürler
ben asıl bu teleskoplar ışıkyılı uzak mesafelerden nasıl görüntü yakalayabildiklerine takılyo ???

Geri