NASA:Mars'ta Su ßulduk Dokunup tattık

bLueXtremE

єχтяємє &
Moderatör
Reaction score
0
NASA'nın Mars'ta araştırmalarını sürdüren uzay aracı Phoenix, kızıl gezegende suyun mevcut olduğunu doğruladı.

14vh2bp.jpg

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'dan yapılan açıklamada, Arizona Üniversitesi'nden bilim adamı William Boynton, Mars'ta su olduğunu söyledi.

2lmtaf8.jpg

Boynton, daha önce de Mars Odyssey aracıyla elde edilen gözlemlerin ve geçen ay Phoenix tarafından gözlenen kaybolan kütlelerin buz olduğuna ilişkin kanıtlar verdiğini belirterek, "Ancak ilk kez Mars'ın suyuna dokunup tattık" ifadesiyle de elde edilen bulguların önemine vurgu yaptı.

Bilimadamları, kimyasal testlerin Mars'ın kuzey kutbu yakınında buzun mevcut olduğunu doğruladı. Şimdiye kadar Mars'ta buz olduğuna ilişkin iddialar ikincil derecedendi.

288pd1u.jpg

25 Mayıs'ta Mars'a gönderilen Phoenix uzay aracı, gezegende su olup olmadığını saptayacak çalışmalar yürütüyor, numune topluyor, gezegenden aldığı görüntü ve verileri dünyaya gönderiyor.

2e6fqed.jpg

NASA, Phoenix'in Mars'taki görev süresini 2 ay daha uzattı.

AA​

ohh ohh ne güzel banyomuzu orada yapariz artik

su sıkıntısı kalmaz.kızılırmakta su kalmazsa ordan alırız :).espiri bi yana helal olsun

ii ii böylece su sorunu da ortadan kalkar :D

gelin HH olarak marsa taşınak :D

kardeşim nasıl buluolar ben anlamıyom ya :( helal olsun adamlara zehir gibi kafa war adamlarda

Güzel paylaşım ama nasaya her konuda güvenmiyom

'ihanet noktası'
Dan Brown...

Okuduktan sonra nasaya olan inancımı yitirdim.. Yeni bir politik hava olabilir..

bende pek inanmıyorum bu tür şeylere

İşin içinde amerika olunca bıraz fazla ınanmamak lazım :) Genede tesekkurler.

Geri