Namaz yasak, darbe serbest

neden sadece namaz kılan mı doğru dürüst namuslu askerlik yapmış oluyor neden hep dini kullanıyorsunuz?

Arkadaşım öyle birşey dedik mi neden çarpıtıyorsunuz ama namaz kılmak isteyip de kılamıyorsa bu bir özgürlük kısıtlaması değil mi , tabi ki bazı durumlar vardır namaz kazaya bırakılabilir öyle durumlarda ben namaz kılacam diyen zaten günah işlemiştir peygamber efendimiz savaş sırasında tehlike olduğu için öğleyi kazaya bırakmak zorunda kalmıştır mesela...
Ama adam kışlada bos bos duruyor nöbeti yok , görevi yok namaz kıldırtmıyorlar doğru mu sence?

peki sence o orduda sadece müslüman askerler mi var bir alevi de bende kendi ayini mi yapıcam derse veya başka dinden olan birisi başka birşey derse böyle bir durum doğru olurmu sence ?

anlamadığım şey şu

neden orduyu darbec, dinsiz oalrak gören muhafazakar kesim ordunun darbeci tarafının nato üyeliğiyle başladığını ve bu nato üyeliğini adnan menderesin kore savaşına katılıp bir sürü mehmetçiği ölüme yolayarak yalvar yakar girdiğini söylemezler?

bu lafı burda defalarca tekrarladım ve hiç kimse çıkıp yalan söylüyorsun falan demedi

demek k doğru söylüyorum.

ne demşler

susmak ikrardandır

peki sence o orduda sadece müslüman askerler mi var bir alevi de bende kendi ayini mi yapıcam derse veya başka dinden olan birisi başka birşey derse böyle bir durum doğru olurmu sence ?

bak kardeş; sen bu soruyu samimi soruyorsan sana samimi söyleyyeim o zaman..

evet haklsıın orduda sadece müslüman yok. alevide var(sanki islam dışı gibi alevilik) ama siz aleviliği islam dışı iananctan saymaya başladınız zaten ya ondan diyorum; napacak alevi semah mı dönecek? müslüman tek başına namaz kılacam diyorda bir alevi tek başına nasıl ne şekilde ibadet edecekse öyle etsin.. ona buna karışan yokki..kantinde orduevinde geçireceği zaman kadar ibadetine yasakmı koyacaksınız? eğitimine nöbetine işine mani olmadan ibadet edemezmi? bu mu özgürlüğünüz? aç -aç (moral günleri) verilen askere din dersi istemiyoruz zaten.. aç aç ın ne olduğunuda sorma şimdi? ya gider bakarsınız 2 milyon verip ya iş mangasına sürülürsünüz diye tehditle askere inancı dışında baskıyla pis eğlence saatleri sunmak yokmu? bütün yanlışlara bu kadar yakınsınız, ama fikre inanca ibadete bu kadar düşmanlığınızın sebebini bilemiyoruz.. bu ruhla savaş kazanacak ordu göremiyorum ben.

dahasını söylim; sen yehova şahidi duydunmu? adam müslüman değil ,' ben silaha karşıyım bana nöbet tutturamassınz dedi'' askeri mahkemelik oldu, ve adam askerde silah almadı nöbet tutmadı... siz müslümana kılıç,hristiyana yahudiye sünger gibisiniz desem yanılıyormuyum.

İlk olarak ben alevi değilim elhamdülillah müslümanım.Sen alevilik müslümanlık tan farklı değil diyorsun ama benim alevi arkadaşım var ve ben müslüman değilim diyor Hz.Ali yle ilgili olan olaylarlada alakası yok alevi alevden geliyormuş onların inandıkları Allah farklı alevilik çeşit çeşit neyse daha uzun uzun anlatırdım ama konumuz bu değil.Sen diyorsun ki herkes kendi ibadetini yapsın herkes ayrı telden çalsın.Böyle bişey yaptınmı ne disiplin kalır ne ordu.Bir tek güvencemiz o var o da halka kötü gösterilmeye çalışılıyor.Zaten orduda görev dışında ibadet yasak değil görevin varken yapamazsın.Benim arkadaşımın babası subay annesinin başı kapalı ne askerlikten attılar ne bişey yaptılar.Hepimiz artık ülkemizde oynanan oyunları farketmeliyiz.Bi ordumuz kaldı onuda parçalatmayalım.

İlk olarak ben alevi değilim elhamdülillah müslümanım.Sen alevilik müslümanlık tan farklı değil diyorsun ama benim alevi arkadaşım var ve ben müslüman değilim diyor Hz.Ali yle ilgili olan olaylarlada alakası yok alevi alevden geliyormuş onların inandıkları Allah farklı alevilik çeşit çeşit neyse daha uzun uzun anlatırdım ama konumuz bu değil.Sen diyorsun ki herkes kendi ibadetini yapsın herkes ayrı telden çalsın.Böyle bişey yaptınmı ne disiplin kalır ne ordu.Bir tek güvencemiz o var o da halka kötü gösterilmeye çalışılıyor.Zaten orduda görev dışında ibadet yasak değil görevin varken yapamazsın.Benim arkadaşımın babası subay annesinin başı kapalı ne askerlikten attılar ne bişey yaptılar.Hepimiz artık ülkemizde oynanan oyunları farketmeliyiz.Bi ordumuz kaldı onuda parçalatmayalım.

Arkadaşım alevilik Alicilik den gelir senin arkadasın belliki Zerdüşt yani ateşe tapan olmuş , bana soracak olursan gayrimüslimlerin askere alınması doğru bile değil...
Ama alınacaksa da ibadetlerine izin verilmeli,
Arkadaş aleviler ile ilgili gerekli açıklamayı yapmış zaten çok azlar Türkiye de ...
Dönecekse de dönsün ibadeti farklıysa yapsın bence izin verilmeli
Bugün alevilerin çoğu cemevine bile gitmez oldu zaten , namaz onlara da farz ayrıca tüm insanlığa olduğu gibi...
Disiplin vs bozulmaz çünkü görevi olunca namazı kazaya bırakabilir mesela sınır ötesi harekatta filan pusu ya da nöbette...
Ama boş vakitlerinde namaz kıldırtmıyorlar , senin arkadasının babası Kurmay olamaz mesela ...

uzatmıycam sorularıma cevap alamadım ; yeniden sorayım ama yine aynı sloganları yazacaksın bilirim.. alevilik konumuz değil evet ALİ siz alevilik olmaz. marksist alevilerin fikir babalarıda yabancı fikirlerden beslenir o da ayrı bir konu..

ordunun disiplin yönetmeliğinde ibadetleri yapmak varmıdır? varsa hangi dinin ibadetleri yasaktır? bende dedimki zaten görev harici ibadetiyle mimlenen ve yaş kararıyla atılanların hiçbiri ibadetinden dolayı atıldı yazmıyorlar ,disiplinsilik suçlamasıyla atılıyor. adam başarılı bir asker,ödüller almış ta ki eşinin başörtüsü yada namazı bilininceye kadar.. hadi buna da eyvallah attın neden temyiz yolu yada yargı yoluyla değilde direk atmak söz konusu? bunların davaları askeri yargıda görülmüyor direk atılıyor yargıya bile gidemiyorsunuz. ibadetini yapmak serbestse neden displinsizlikle suçlanarak atılıyor insanlar?yazsalarya biz bu astsubayı subayı namazından dolayı attık diye açıklasalarya göreyim onların paşalığını.. millet görsün yüzlerinin peçe arkasını...bunlar vatan hainimi? hainse neden ipe gitmiyor yada ayrı bir hapis cezası almıyor divan-ı harbe gitmiyor madem?
görevi ihmal etmedikçe yapıyorlar diyorsan neden yasaklanıyor ki?

yehova şahidini örnek gösterdim , cevap alamadım... adam silah almmdı eline , nöbete çıkmadı er olarak gitti sosyal tesislerde kral gibi askerlik yaptı, benim mehmetçiğimde ot mangası iş mangası oldu ,patates soydu? sen hain arıyorsan hainlik bu değilmi? buna yardım eden özgürlük veren askeri mahkeme yada komutanlar neci sence? sen mehmetçiğin yanındamısın ermeninin yahudinin hristiyan yada yehovanın yanındamısın?

buyur yanıtla.!!!! vah ki vah yurdumun vatanseverlerine bak.. mehmetçiğe düşman yehovaya dost olmuşar..

Dediğim gibi alevilik çeşit çeşit ayrıca hiç de az değiller emin ol araştırabilirisin istersen görevi olmadığı zaman namaz kılınmasına izin veriliyor ben bunu bir çok kişiyle konuştum.Askeriye herkesin istediğini yapabileceği bir yer değildir boş zamanında kim ne yaparsa yapsın belli sınırlar içerisinde buna birşey diyen yok zaten.Ne olursa olsun bu ülke müslüman bir ülke bunu herkes biliyor.Ordununda büyük çoğunluğu müslüman sizce müslüman bir komutan boş bir vakitte namaz kılıyor diye bir askerini cezalandırır mı yada askerliğini uzatırmı ? Tekrar tekrar söylüyorum bunlar hep askeriye yi karalama çabası içinde olanların oyunları sadece biraz daha dikkatli bakalım etrafımıza aslında çok fazla şey söyleyebilirim ama herşey heryerde söylenmiyor işte.

))))))))))))

sadece gülümsüyorum... 2 mesaj attım ikisindede cavap yok,dediklerimi anlamazlıktan gelmek ve işi duyumlarla yada sorduklarıma cevap vermeyerek geçiştirmekten başka yapacak şeyiniz yok.. eyvallah kardeş senin dediğin olsun...))))

sen değil başkasıda şu dediklerimi cevaplıymaz , çünkü bu sorular o yaş mağdurlarınca tsk ya da soruldu. onların yutkunduğu yerde senden cevap gelmemesi gayet doğal...

komutanım ben çatışmaya gitmicem siz gidin .. teravi namazına yetişmem gerek :D
yada
komutanım bana sabah nöbeti yazmayın... namaz gitmem gerek :D
hadi bunu diyin bakalım askerde ::D

Geri