Namaz yasak, darbe serbest

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Namaz yasak, darbe serbest

Gelebilecek ithamları en başta cevaplayalım: Hiç kimse, ama hiç kimse yazdıklarımızdan ‘ordu düşmanlığı’ çıkarmaya çalışmasın. Yazılanlar, hatırlatılanlar yanlış ise ‘yanlış’ olduğu söylensin.

Maalesef, hiç yan yana gelmemesi gereken kavramlar değil yan yana gelmek, iç içe geçmiş durumda. Bin yıldır İslâmın bayraktarlığını yapmış bir kurumun, gün gelip de ‘namaz kılanlar’ı dışlayacağı, içinden atacağı akla gelir miydi? Akla gelmezdi, ama başa geldi...

12 Eylül 1980 ihtilâli sonrası gelişen hadiseler öyle bir noktaya vardı ki, artık bazıları sadece namaz kıldığı ve eşi başörtülü olduğu için orduda görev yapamıyor. Şimdi bu tesbite de bazıları itiraz edip ‘iftira!’ diyecek. Keşke öyle olsaydı, ama şahitler öyle demiyor!

Yazar ve edebiyat araştırmacısı Prof. Dr. İskender Pala, 12 Eylül 1980 darbesinin hemen ardından girdiği Türk Silâhlı Kuvvetlerinden (TSK) 1996’da Yüksek Askerî Şûrâ kararları ile ihraç edilene dek 15 yılda yaşadıklarını, “Keşke Yaşanmasaydı” adlı bir hatıra kitabında topladı. (Kapı Yayınları, 2010) (Pala şu bilgiyi de vermiş: Benim gibi o süreçte TSK’dan ihraç edilmiş 1665 insan var.)

Unutmadan hatırlatalım: YAŞ kararıyla ordudan atılanların itiraz hakları da yok! Yani, hem yargılanmadan atılıyorlar, hem de bu kararlara itiraz edemiyorlar. Çifte haksızlık bu olsa gerek!

Prof. Pala, ordudan atılma sürecini anlatırken de şöyle demiş: “Bizim gözümüzün üzerindeki kaşımız, namaz kılmamızdı, eşimizin başörtülü olmasıydı. 28 Şubat sürecinde namaz kılan ve eşi başörtülü olan insanların bu göz üstündeki kaşı sanki lekeliymiş gibi görüldü.”

Hatıralarında, namaz kılarken yakalandığını anlatan Prof. Dr. Pala, şöyle devam etmiş: “Türk Silâhlı Kuvvetlerinde hiç kimseye ‘Bakın ben namaz kılıyorum’ diye gösteriş için, alelâde ortamlarda namaz kılmadım. Namazımı kılmam gerekiyor. Falanca komutanımın isteği doğrultusunda Allah’ın istediğinden vazgeçemem. Dolayısıyla namaz kılarken, kapımı içeriden kilitliyordum. Siz buna gizli gizli diyorsanız, gizli gizli. Öğle vakti mesaimi namaz için harcamadım asla.” (AA, 12 Şubat 2010)

“İyi de bu hatıraların doğru olduğunu nereden bileceğiz?” diyen itirazcılar olabilir. Şükür ki onun da çok güzel başka bir delili ve ispatı var. Bu kitap yayınlanmadan aylar önce İskender Pala’nın sırf namaz kıldığı ve eşinin başı örtülü diye ordudan atıldığını eski bir kuvvet komutanı itiraf etmişti.

Şimdi de o ‘delili’ aktaralım: Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu 17 Mart 2009 tarihinde Yeni Şafak’ta yayınlanan röportajında Mehmet Gündem’in soruları üzerine şöyle konuşmuştu:

Soru: Prof. Dr. İskender Pala’yı tanırsınız...

Cevap: Evet, benim emrimde çalıştı. Bizim camiamızda yetişmiş çok nadir insanlardan biriydi. Müzede yaptıkları hiçbir zaman unutulmayacak şeylerdir. Osmanlıca dokümanları okuyacak adamımız yoktu, hepsini okuyup tasnif etti, yetenekleriyle müzenin arşivini bugünkü haline getirdi.

Soru: Bu kadar yetenekli birini neden attınız?

Cevap: Biz kişinin kendine ait zamanda yaptıklarına karışmayız, ama makamında namaz kılmak bizde kabul edilebilir şey değil.

Soru: Kendisini siz hiç ikaz ettiniz mi?

Cevap: Hayır. Konu bana gelene kadar bağlı bulunduğu sicil kumandanının dosyasına yazdığı şeyler vardı... Pala meslek itibariyle gayet değerli bir subaydı, demek ki uyum sorunu olmuş... (Dervişoğlu ile yapılan röportajı merak edenler için internet adresi: Salim Dervişoğlu: 28 Şubat'ta kırılan asker sivil ilişkisi rayına oturuyor - 17.03.2009 - Roportaj - Yeni Şafak)

Hadi bakalım, delilli ve ispatlı ‘katmerli zulüm’ için inkârcılar ne diyecek?

kaynak

Peki insan kendine ait zaman dilimini bile makamında geçiriyor ise; hemen görevine dönme adına da namazını da aynı mekanda eda ediyor ise ..

" 'Biz'de kılması kabul edilebilir birşey değil ! " Biz dediğiniz kim, sayın Emekli komutan ? Askerine 'Allah Allah' dedirten TSK komutanları mı?

Evet bu atılma cezası namaz kılmaktan dolayı değil, sansürlü disiplinsizlikten ! Bizde "kumda oynuyoruz" zaten !

Tebrikler azizim, çok güzel bir yazı idi. Okumamıştım. ;)

Başbuğ Allah Allah diye saldıran ordu derken herhalde düşman olarak namaz kılanları kasdetti.

Yani dine karşı değiliz benim içimde olmazsa hesabı:durdurun

arkadaşlar ülkenin içinde bulunduğu vaziyet ne yazık ki siteyi de etkilemiş. geçen yaptığım bi yorumda Atatürk'ün putlaştırıldığını sölemiştim ve yasaklandım bi süreliğine. Atatürk ü anlamak demek heryerde onun heykelini yapmak demek değildir, gidip ona şikayetlerde bulunmak da değildir. 'benim aciz bedenim bir gün elbet toprak olacaktır.' demiştir ve biz hala toprak olmuş bedeninden medet umuyoruz. bu yazıktır arkadaşlar anlamsızdır.

teşekkürler

namaz ben askerdeyken serbest ti.1994 1995 74/2 devre :p

bölük komutanımız da dahil namaz kılardı beş vakit.mesailerde değil <<<

öğle yemek saatinde ve akşam 4 buçuk gibi komutanlar gitmye başlardı.ondan sonra.

acemi birliğim silvan da alay içerisinde mescidd vardı.sabah erken kaltığımız için sabah ezanı hep dinlerdik. allah razı olsun okuyandan .muhteşem okurdu hala hatırlarım...

orada da kılan insanlar vardı.ara boşluklarda.mesailerde ve eğitim zamanında vs. gitmniz olamaz.

ne olduysa ben geldim askerden benden sonraki nesiller ne namaz kılabilmişler ne oruç tutabilmişler...:utan

ve o zamanlar ben yazışmalrda bulunlan 1 görevdeydim.genel kurmay başkanlığından 1 yazı geldi.diyorduki musevi kökenli asker er eratlara şimdi hatırlamıyorum onların bayramı gibi 1 konudan bahsediliyordu izin verilmesi isteniyordu...hafta sonu değil hafta içi 1 gündü. bizde hafta içi çok acil 1 durum olmadıkca izin alamazsınız askeriyede bu vardır.o zmandan beri düşünmeye sevk etti beni bu durum.o zaman ki genel kurmay başkanı imzalı yazı...

gereksiz yazıldığını düşünenler elbet olcaktır bu yazıya onlarda bizi affetsin.gerekli gördüğüm için bu anılarımı paylaşmak istedim.

rabbim ülkemiize iç ve dış mihrakların sinsi gizli emellerini uygulamalarına izin vermesin
...:utan

Uyarı

Arkadaşlar yorumlarınıza ve kullandığınız kelimelere dikkat edin lütfen kişisel karşılıklı seviyesiz iletiler göndermek yerine içerikle ilgili seviyeli mesajlar yazalım ve gönder butonuna basmadan önce bir kere daha yazdığınız yorumu okuyup check etmenizi öneririm.

Not : Bu Konuyuda Kapatmak ve Sizleri Banlatmak Zorunda Bırakmayın Beni !

namaz ben askerdeyken serbest ti.1994 1995 74/2 devre :p

bölük komutanımız da dahil namaz kılardı beş vakit.mesailerde değil <<<

öğle yemek saatinde ve akşam 4 buçuk gibi komutanlar gitmye başlardı.ondan sonra.

acemi birliğim silvan da alay içerisinde mescidd vardı.sabah erken kaltığımız için sabah ezanı hep dinlerdik. allah razı olsun okuyandan .muhteşem okurdu hala hatırlarım...

orada da kılan insanlar vardı.ara boşluklarda.mesailerde ve eğitim zamanında vs. gitmniz olamaz.

ne olduysa ben geldim askerden benden sonraki nesiller ne namaz kılabilmişler ne oruç tutabilmişler...:utan

ve o zamanlar ben yazışmalrda bulunlan 1 görevdeydim.genel kurmay başkanlığından 1 yazı geldi.diyorduki musevi kökenli asker er eratlara şimdi hatırlamıyorum onların bayramı gibi 1 konudan bahsediliyordu izin verilmesi isteniyordu...hafta sonu değil hafta içi 1 gündü. bizde hafta içi çok acil 1 durum olmadıkca izin alamazsınız askeriyede bu vardır.o zmandan beri düşünmeye sevk etti beni bu durum.o zaman ki genel kurmay başkanı imzalı yazı...

gereksiz yazıldığını düşünenler elbet olcaktır bu yazıya onlarda bizi affetsin.gerekli gördüğüm için bu anılarımı paylaşmak istedim.

rabbim ülkemiize iç ve dış mihrakların sinsi gizli emellerini uygulamalarına izin vermesin
...:utan

Yalan konuşma. Emin ol senden sonraki nesiller namaz da kıldı oruç da tuttu. İnsanlara burda nefret aşılama. İftira atma!!!

Benim askerlik yaptığım yerde ramazan ayında o gün oruç tuçaklar isim yazdırır ve onlara sahurda yemek çıkardı. Kimse kimsenin orucuna karışmazdı.

Namaz kılma durumuda aynı. Kimsenin mesai saatleri harici namaz kılmasına karışılmazdı. Elbette eğitimi terkedip namaz kılamazsın. Ama onuda gördük yalan bahanelerle işini kaytarıp namaz kılmaya kaçanları.

Senin niyetin çok net belli. Yalan.

Yalan konuşma. Emin ol senden sonraki nesiller namaz da kıldı oruç da tuttu. İnsanlara burda nefret aşılama. İftira atma!!!

Benim askerlik yaptığım yerde ramazan ayında o gün oruç tuçaklar isim yazdırır ve onlara sahurda yemek çıkardı. Kimse kimsenin orucuna karışmazdı.

Namaz kılma durumuda aynı. Kimsenin mesai saatleri harici namaz kılmasına karışılmazdı. Elbette eğitimi terkedip namaz kılamazsın. Ama onuda gördük yalan bahanelerle işini kaytarıp namaz kılmaya kaçanları.

Senin niyetin çok net belli. Yalan.

1.kaçakaç askerdin?

2.yalan söyleme ihtiyacı neden duyayım.? alt tarafı bir forum topik'i için allah katında yalancı olmama değermi ?:sneaky2:

3.sağ ve sol tarafımdaki şahidlere sevap yazdırmak varken neden günah yazdırayım.:sneaky2:

son olarak ben başımdan geçenleri ayrıntıyla yazdım.katılıp katılmamak ayrı.karşı tarafı şuçlamak niye :sneaky2: yalancılıkla itham etmeye değermi ?:sneaky2:

Bugün sizin yazdığınız bu yazıların, yaptığınız bu yayınların tek bir amacı olduğu çok aleni bir şekilde anlaşılıyor, birde yazının başına yazmışsınız ordu düşmanlığı katiyyen yapılmıyor diye ki cahil olan anlamasın güdülmeye devam etsin. Neymiş efendim yok Türk ordusu darbeciymiş, yok namaz kılınmasına izin vermezmiş, ne demeye getiriyorsunuz ? Bugünkü Türk ordusu din düşmanı ey halk, bunlara güvenmeyin, daha doğrusu Menemendeki tabirle din elden gidiyor ey ahali, dinine sahip çık bu gavurları elinden geliyorsa kes ! Bu yazıları yazmakla yeni Kubilayların peşinde olduğunuz gayet belli. Ama ancak cahili kandırırsınız, gerçi bir yerde haklısınız kanacak cahilden çok bir şey yok memlekette, kandır kandır dağa sür, uyuşturucu sattır, kendini sattır, kendine kalkan yap, senin içine cin girmiş diye parasını al, türlü şekillerde dolandır e siz de okumayan, araştırmayan kulaktan duyduğunu kesin doğru kabul eden bu gücü neden iktidar amacıyla kullanmayasınız ki ama değil mi ?
Amacınız belli demiştim; Laik, dolayısıyla demokratik düzeni yıkmak amacınız doğrultusunda; örneğin imam bırakmadınız hepsi okullara müdür oldu, Milli Eğitim bakanlığında bürokrat oldu, her kurumu ele geçirdiniz bir tek kale kaldı o da silahlı kuvvetler değil mi ?
Oysa ki Laik düzeni yanlı ve taraflı değilde, objektif incelerseniz ortak paydayı nasılda kolayca sağladığını herkesin huzur ve barış içinde yaşayabildiğini görürsünüz.
Kimse kimsenin dinine karışmasın kardeşim, ben camiye gidip namazımı rahatça güven içerisinde sizin açıktan değil de el altından düşman ilan ettiğiniz şerefli Türk ordusu'nun sayesinde kılabiliyorum. Ben ülkemi ve ailemi savunmak haricinde hiçbir şey veya hiçbir kimsenin dini vb gibi amaçları uğrunda ölmem, Kur'an dan başka dini kaynak diye önüme konulana inanmam, kesinlikle kabul etmem, kabul edip inananın Allah yardımcısı olsun, mezhepleri, tarikatları kabul etmem bilirim ki bunları kabul etmek ancak ve ancak toplumu şimdi olduğu gibi böler kardeşlerim.
Ulu önderimiz Atatürk'ümüzün dediği gibi aklı hür vicdanı hür nesiller olabilmeniz dileğiyle..

Allah inşaallah türkiyeye bu günleri bir daha yaşatmaz.İzin vermiyorda zaten darbe planları hergün şakır şakır dökülüyor ortaya..

biosx;

Kızma hemen öle. Senden en az 10 sene sonra askerlik yaptım. Kimsenin namazına orucuna karışılmıyor. Komutanlarda oruç tutuyor. Sen bunun aksini nasıl iddia edebiliyorsun ki?

Ordudan ihraç edilenlerin neden kovulduğu belli. Onlar orduya hizmet etmiyor. Hizmetinde olduğu yer belli. Karalama yapmasıda çok normal.

Museviler için söylediğin şeyde yalan. Çünkü yandaşlar bu iddianı orduya saldırmak için çoktan kullanırdı. Hatta başlıkta şu olabilir di "cuma yasak, şabat serbest ":lol:(şabat hafta içi deildir biliosun dimi?)

ne günlere geldik be....bizi bu günlere kimin getirdiği belli...

gölgesinde ve muhafazasında toplanıp, rahatça ibadetlerini yapabilen toplum; şimdi tutmuş bu kendini koruyana karşı karalama kampanyası başlatmış...hiç düşünen yok ki bu ordu olmasa nasıl namaz kılacaklar?buna düpedüz hıyanet denir...

merak ediyorum; bu ordu hakkında atıp tutanlar, bu gazetelerde, tartışma programlarında, forum sitelerinde...TSK hakkında ağzını açıp gözünü yumanlar, ağzında salyalarıyla bağırıp çağıranlar, neden bu muzdarip oldukları konular hakkında yargıya bireysel olarak başvurmazlar?

Gidin bu söyledikleriniz hakkında bireysel dava talebinde bulunun kardeşim...böyle bilgi kirliliği yaratıp duracağınıza....

biosx;

Senden sonraki devrelere pek inanmıyorum. Pala olayınında amacı belli...

Bayram konusuna gelirsek, hafta içi 1 gün deyince tüm haftaları kast ettiğini zannettim. Dediğin gibiyise öle bişi olması çok normal. Sonuçta müslüman bayramlarıda hafta içi olmuş yada hafta sonu farketmez, kutlanır...

Türkiye de böyle şeyler kişisel olarak da değişebilir ama genelde askeriyede dine karsı bir soğukluk var bunu kimse inkar edemez , babam askeri bir işçiydi cuma namazlarına bile çekine çekine giderlerdi ordaki işçiler ...
son komutan cuma namazlarına izin veriyordu ama ondan önceki ezan sesi kulağımı tırmalıyor diye hoparlörleri söktürmüştü yani kişilerde etkili olabiliyor
Üniversitelerde de var böyle durumlar en son rektör anlayışlıydı ama ondan önceki cuma günleri öğleye yakın suları kestiriyordu teyemmümle namaz kıldım üniversitede oysaki öğle arası bana verilmiş bir hak ama adamlar o bos zamanımda bile namazımı engellemeye calısıyorlar
kişiler böyle kafalarına göre hareket etmeye insanların dini özgürlüklerini kısıtlamaya devam ederlerse gene en büyük zararı kendileri yasarlar

askerlik her saniyede ve nefeste , vatan ve milletin namusunu korumaktır... önce vatan ve millet gelir.... bir asker önce vatan namusunu , kendi namusu sayar ve hep öyle sayacaktır. bu yüzden askeriyede her saniye görevde olunduğu için ibadet etmenin mümkünü yoktur.. askeriye ibadet hane deildir... zaten bir asker en büyük sevabı vatan ve milletini koruyarak alır...
yeni şafak gazetesinin hangi tarafta olduğu gayet belli zaten.. bu yazının ne amaçla yazıldığıda belli...

arkadaşlar ülkenin içinde bulunduğu vaziyet ne yazık ki siteyi de etkilemiş. geçen yaptığım bi yorumda Atatürk'ün putlaştırıldığını sölemiştim ve yasaklandım bi süreliğine. Atatürk ü anlamak demek heryerde onun heykelini yapmak demek değildir, gidip ona şikayetlerde bulunmak da değildir. 'benim aciz bedenim bir gün elbet toprak olacaktır.' demiştir ve biz hala toprak olmuş bedeninden medet umuyoruz. bu yazıktır arkadaşlar anlamsızdır.

teşekkürler

O'nun fikirlerinden medet umuyoruz. bu acıklama sana yeterlimi.
bu adamı forumdan süresiz uzaklaştırın

Geri