Namaz kılmak için gerekli iman

MONTANO

New member
Reaction score
0
namaz kılmak için öğrenilmesi gerekenler nelerdir?
namaz kılmak için gerekli şeyler nelerdir?
namazı tam manasıyla kılmak için ne yapmalıyız?

namaz kılmak için öğrenilmesi gerekenler nelerdir?
namaz kılmak için gerekli şeyler nelerdir?
namazı tam manasıyla kılmak için ne yapmalıyız?

Namaz için Namaz surelerini ve dualarını öğrenmen gerekir

kılmak için abdest alıp rabbine yönelmen gerekir.

tam manasıyla kılabilmen için; içtenlikle tekbir alıp kılmak için değil,rabbine severek kıldığını göstererek yapman gerekir

namazda en önemli sey huşu( yani Allahtan baska bişey düşünmemek) içinde kılmaz diger bilgileri arkadslar vermiş

Namazı dosdoğru kıldığımız vakit cennete gitme ihtimali doğarmı

Arkadaşım sana Birinden duyduğum bir hadiseyi anlatayım istersen ...

Adamın Birisi Ölür Ve sorgu meleklerinin önüne gelir. orada bu adamın cehenneme gitmesi tebliğ edilir. ve sonucta bu adam cehenneme gider orada uzun yıllar yanar (cezasını çeker).Sonra Günahlarından kurtulup cezası bitince Cennete alırlar bunu..
Cennete girdiği vakit yanına bir melek yaklaşır adam
''-Sende kimsin?'' der .
Melek ise ''ben senin Kıldığın namazınım ''der
Bunun üzerine adam
- pekii namazımdında neden beni önce gelip kurtarmadın ben namazlarımı hiç kaçırmadım her namazımı kıldım'' der
bunun üzerine melek derki '' sen namazını hiç bir zaman zamanında kılmadın der sen beni zamanında kıldın sanıyordun '' der

Yani Sayın ve Değerli Müm'in Kardeşim Namazı Tam Ezan okununca Kılacaksın Elinden geldiği kadar Ezan Okundukdan sonra kılmaya çalışacaksın...

Ayrıca Namazları Camiide Kıldığın Vakit Camiiye Attığın adımdan sonra namaz vaktine kadar Sevap Kazanırsın...

teşekkür Ederim

Sadece namaz kılmakla iş bitmiyor..Sen namaz kılıp alkol alırsan..Bir sürü küfür edersen..Ahlaksız davranışlarda bulursan..Kıldığının namazın bir anlamı kalmaz..

Geri