Namazı Terketmekle İlgili Çok Güzel Bir Video

G_hot' Alıntı:
orti harikaydı saol...

şu arap corap falan dieni de kınıorum .... beyenmediysen yorum yapmamalıydın o yorumla çok tepki toplarsın !!!

sonraki muhtemlen bi hadis yada ayet olabilir bence

yok orti ayet olsa başında muhakkak kelime-i tevhid yazarlardı . ve sonuna da ayet adı ve numarasını da koyarlardı . hadiste de aynısını yaparlardı .

tanland' Alıntı:
Sen girdin herhalde. Mezara gidip gelen var mı?

O izlediğiniz de sadece bir film. Filmi çekenler de Araplar. Ayrıca bu Araplar dünyanın başındaki mevcut terörün baş sorumluluları (Hiristiyan ve Yahudi radikaller ile birlikte). Kurtuluş savaşınında da bizi arkadan vurmuştu bunlar. Bizi sevmedikleri bugün bile ortada.

Hoşlanmasam da yorum yapma hakkına sahibim bu arada.

1. Bazı şeyler sadece film olmaz.
2. Bizi arkadan vuran şimdiki araplar değil onların dedeleridir ve kimse atalarının günahıyla yargılanamaz.
3. Hitler, Pol Pot ve Mussolini yi de araplar yetiştirmedi heralde. Tarih boyunca her milletin yüzkaraları olmuştur bunu bütün millete mal edersen ırkçılık yapmış olursun.
4. Mesele arap türk meselesi değil video da verilen namazı terketmekle ilgili fikir.
5. Sen bana mezara girmeyecek birisini göster senin ayaklarını öpeyim. İnsanoğlu masadan yere düşmekte olan bir bardak gibidir bu düşüşü durduramazsın bazıları erken yere düşer bazıları geç. Bazıları kırılır bazıları kırılmaz.
6. Yorum yapma hakkına sahipsin ama ırkçılık yapma ve kutsal değerleri hiçe sayma hakkına sahip değilsin.

Bilmiyorsan forum kuralları burda http://www.hackhell.com/showthread.php?t=7005

herif bi kafirlik yapmışya anlamadım :D

nozz' Alıntı:
1. Bazı şeyler sadece film olmaz.
2. Bizi arkadan vuran şimdiki araplar değil onların dedeleridir ve kimse atalarının günahıyla yargılanamaz.
3. Hitler, Pol Pot ve Mussolini yi de araplar yetiştirmedi heralde. Tarih boyunca her milletin yüzkaraları olmuştur bunu bütün millete mal edersen ırkçılık yapmış olursun.
4. Mesele arap türk meselesi değil video da verilen namazı terketmekle ilgili fikir.
5. Sen bana mezara girmeyecek birisini göster senin ayaklarını öpeyim. İnsanoğlu masadan yere düşmekte olan bir bardak gibidir bu düşüşü durduramazsın bazıları erken yere düşer bazıları geç. Bazıları kırılır bazıları kırılmaz.
6. Yorum yapma hakkına sahipsin ama ırkçılık yapma ve kutsal değerleri hiçe sayma hakkına sahip değilsin.

Bilmiyorsan forum kuralları burda http://www.hackhell.com/showthread.php?t=7005

Evet ölüm film değildir. Ama burada seyrettiğiniz bir filmdir. Ölümü belli bir inanca göre anlatan bir film. Ölüm böyle bir şey midir bilemeyiz. Benin kastım budur. Ama bunu insanları korkutup namaz kıldırmak için bir araç haline getirmek yanlıştır. Ölümü düşünmek insanlara iyi şeyler yaptırır. Ama öleceğiz diye bunu dramatize edemeyiz. Ayrıca ölümden sonra ne olacağını kimse bilemez. Sadece inanırsın böyle böyle olacak diye.

İyice araştırırsan şimdiki Araplar'ın da bizi arkadan vurmaya devam ettiğini görürsün. Ayrıca belki atalarımızın günahı ile yargılanamayız ama bedelini öderiz. Hitlerin yaptığını Almanya ödemek durumunda kalmadı mı?

Araplar olmasaydı müslümanlık olurmuydu? Mesele Arap-Türk ve Arap-Dünya meselesidir.

Mezara gitmek beni hiç korkutmuyor. İnançlara saygılıyım ama bazı inançlar insanın gözlerini kör ediyor. Allah hiçbir zaman dürüst insanları cezalandırmaz. Bir takım disiplinler insanları zamanında kontrol altına almak için kullanılmıştır. Çünkü bu fikirler insanları ve toplumu düzene sokar, insanların içine huzur verir. Huzur için inanmak gerekir ama körükörüne inanmak miskinliktir.

Kutsal değerler ve ırkçılık dinlerin içinde var arkadaş. Yorum yapmak ırkçılık değildir. Sonuçta burada fikir alışverişi yapıyoruz. Düşüncelerimizi burada da mı gizleyelim. Takiyyenin yeri de burası değil. Eğer yanlışsam kabul ederim ama mantıklı bir açıklama olursa tabi.Saygısızlık olarak algılayan varsa özür dilerim. Onlar da yazsın düşüncelerini.

ikinizinde görüşleri ve düşünceleri güzel
birbirinizi böyle kırmadan devam ederseniz daha güzel olur bizde okuyup bilmediklerimizi öğreniriz...

tanland' Alıntı:
Evet ölüm film değildir. Ama burada seyrettiğiniz bir filmdir. Ölümü belli bir inanca göre anlatan bir film. Ölüm böyle bir şey midir bilemeyiz. Benin kastım budur. Ama bunu insanları korkutup namaz kıldırmak için bir araç haline getirmek yanlıştır. Ölümü düşünmek insanlara iyi şeyler yaptırır. Ama öleceğiz diye bunu dramatize edemeyiz. Ayrıca ölümden sonra ne olacağını kimse bilemez. Sadece inanırsın böyle böyle olacak diye.

İyice araştırırsan şimdiki Araplar'ın da bizi arkadan vurmaya devam ettiğini görürsün. Ayrıca belki atalarımızın günahı ile yargılanamayız ama bedelini öderiz. Hitlerin yaptığını Almanya ödemek durumunda kalmadı mı?

Araplar olmasaydı müslümanlık olurmuydu? Mesele Arap-Türk ve Arap-Dünya meselesidir.

Mezara gitmek beni hiç korkutmuyor. İnançlara saygılıyım ama bazı inançlar insanın gözlerini kör ediyor. Allah hiçbir zaman dürüst insanları cezalandırmaz. Bir takım disiplinler insanları zamanında kontrol altına almak için kullanılmıştır. Çünkü bu fikirler insanları ve toplumu düzene sokar, insanların içine huzur verir. Huzur için inanmak gerekir ama körükörüne inanmak miskinliktir.

Kutsal değerler ve ırkçılık dinlerin içinde var arkadaş. Yorum yapmak ırkçılık değildir. Sonuçta burada fikir alışverişi yapıyoruz. Düşüncelerimizi burada da mı gizleyelim. Takiyyenin yeri de burası değil. Eğer yanlışsam kabul ederim ama mantıklı bir açıklama olursa tabi.Saygısızlık olarak algılayan varsa özür dilerim. Onlar da yazsın düşüncelerini.

Allah kendisine ibadet etmesi için kullarını yaratmıştır. Namazda insanlara kabirde ilk sorulacak ibadettir. Sahip olduğumuz nimetlere en güzel şükür de ibadettir. Bize en ufak bir iyiliği dokunan bir insana bile teşekkür etmemeyi kabalık olarak kabul ederiz. Bizi yoktan vareden Allah'a en güzel teşekkür namazdır.Doğruyu bulamadığı için hayattan lezzet alamayan bazı insanlar haşa mutsuzluklarını bahane ederek deniz içindeki balığın denizin kıymetini bilmemesi gibi sahip olduğu nimetlerin kıymetini bilmeyip şükretmeyi kabullenmiyorlar. Oysa bir nimetin kadrinin bilmesi için insan onu kaybetmeli mi ?

Ölümden korkmama konusuna gelince bir deyim vardır: "Cahil cesareti" diye. Cahil insan tanımadığı şeyden korkmaz. İlk kavgamı edinceye kadar yumruğumla bir boğayı bile devirebileceğimi zannederdim ama ortaokulda bir kavgada ilk dayağımı yeyince anladım gerçeği. Belki çok kültürlü bir insan olabilirsin ama ölümü derinlemesine düşünmediysen geriye dönüp hayat ne kadar da çabuk geçiyor peki bu gidişin sonu ne olacak? diye düşünmüyorsan ölümün cahilisin. Bir söz var "Zevkleri acılaştıran ölümü çok zikrediniz." Ölüm zikredilmeli ki hayat sorgulansın ve doğruya ulaşılsın.
"Her canlı ölümü tadacaktır. Kıyamet günü ecirleriniz size eksiksiz olarak verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konursa o, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı zevkten başka birşey değildir." Al-i İmran Suresi 185. Ayet

"Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz. Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz." Enbiya Suresi 35. Ayet

Ölümden sonra ne olacağını Kur'an-ı Kerim ve pergamberimiz hadislerinde çok yerde anlatıyor. Ölümden sonrasını görmediğim için inanmam demek, içinde bulunduğu araç uçuruma doğru son hızla giderken ve ona etrafında doğruluğundan herkesin emin olduğu birçok insanın uçuruma gidiyorsun düşeceksin diye bağırırken "yok ben inanmam çünkü görmüyorum öyle birşey yok" demesi gibidir. Böyle bir insana ne akılsız insan deriz biz de. Akılsız deriz çünkü akıl aynı zamanda başkalarının aklından da faydalanmadır.
Eğer haşa peygamberimiz bize doğruyu söylemiyorsa, diğer peygamberler doğruyu söylemiyorlarsa haşa bu nasıl kuyruklu bir yalandır ki nice milyonlarca akıllı insanlar ona inanmıştır ve inanmaktadır ve 1400 yıldır haşa bu yalan devam etmektedir. İnsanların kendileri için ürettikleri sistemler Hakk'a dayanmadıkça sonuçsuz kalacaktır. Bizleri yaratan Allah bizler için en iyi olan disiplinide din olarak belirleyip kutsal kitaplarla bize sunup peygamberlerlede temsil etmiştir. Yani işte size örnek insanlar işte size model insanlar demiştir. Bu güzel örnekleri bir kenara bırakan insanoğlu kendi kurallarını kendi koymaya kalkışınca bunu becerememiştir. Bugün insanoğlunun daha mutlu yaşaması için kurulmuş sistemlerin durumu ve insanlığın durumu ortadadır.

İnanç insanın gözünü kör etmez gözünün görebildiği frekansı arttırır. İnançsızlık ise insanın görebildiğinden başka hiçbirşeyin olmadığına inandırır.
Herşeye akılla ulaşmaya çalışmak insana hata yaptırır çünkü akla verileri gönderen 5 duyudur. 5 duyunun dar kalıplarına sıkışan insan da aklının çok büyük yükleri taşıyabileceğini düşünerek yanılır. Aklın ışığı bilimdir. Kalbin ışığıda inançtır,imandır. Aklına ışık tutmayan yobazlaşır. Kalbine ışık tutmayan da Allah'tan uzaklaşır. Allah bizi kendinden uzaklaştırmasın...

tanland' Alıntı:
Sen girdin herhalde. Mezara gidip gelen var mı?

O izlediğiniz de sadece bir film. Filmi çekenler de Araplar. Ayrıca bu Araplar dünyanın başındaki mevcut terörün baş sorumluluları (Hiristiyan ve Yahudi radikaller ile birlikte). Kurtuluş savaşınında da bizi arkadan vurmuştu bunlar. Bizi sevmedikleri bugün bile ortada.

Hoşlanmasam da yorum yapma hakkına sahibim bu arada.

ben bu araplara karşı yapılan bu kınamayı kınamak istiyorum herseyi bırakın peygamberimiz araptı ve sahabelerde araptı ve sahabeler bu dini anlatabilmek için yuvalarını yaşamlarını hiçe sayarak bizim atalarımıza dini öğretiler... demek istediğim tek şey ırkçılık hoş bişey deil ve bir grubun yaptığı hatayı butun araplara yıkmak saygısızlık olur...eğer müslümansak hepimiz kardeşiz ötesi yoktur!!!
video içinde teşekkürler uzunefe herzaman hatırlatmak gerekir boyle şeyleri...

evet ellerine sağlıkk

nozz' Alıntı:
Allah kendisine ibadet etmesi için kullarını yaratmıştır. Namazda insanlara kabirde ilk sorulacak ibadettir. Sahip olduğumuz nimetlere en güzel şükür de ibadettir. Bize en ufak bir iyiliği dokunan bir insana bile teşekkür etmemeyi kabalık olarak kabul ederiz. Bizi yoktan vareden Allah'a en güzel teşekkür namazdır.Doğruyu bulamadığı için hayattan lezzet alamayan bazı insanlar haşa mutsuzluklarını bahane ederek deniz içindeki balığın denizin kıymetini bilmemesi gibi sahip olduğu nimetlerin kıymetini bilmeyip şükretmeyi kabullenmiyorlar. Oysa bir nimetin kadrinin bilmesi için insan onu kaybetmeli mi ?

Ölümden korkmama konusuna gelince bir deyim vardır: "Cahil cesareti" diye. Cahil insan tanımadığı şeyden korkmaz. İlk kavgamı edinceye kadar yumruğumla bir boğayı bile devirebileceğimi zannederdim ama ortaokulda bir kavgada ilk dayağımı yeyince anladım gerçeği. Belki çok kültürlü bir insan olabilirsin ama ölümü derinlemesine düşünmediysen geriye dönüp hayat ne kadar da çabuk geçiyor peki bu gidişin sonu ne olacak? diye düşünmüyorsan ölümün cahilisin. Bir söz var "Zevkleri acılaştıran ölümü çok zikrediniz." Ölüm zikredilmeli ki hayat sorgulansın ve doğruya ulaşılsın.
"Her canlı ölümü tadacaktır. Kıyamet günü ecirleriniz size eksiksiz olarak verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konursa o, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı zevkten başka birşey değildir." Al-i İmran Suresi 185. Ayet

"Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz. Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz." Enbiya Suresi 35. Ayet

Ölümden sonra ne olacağını Kur'an-ı Kerim ve pergamberimiz hadislerinde çok yerde anlatıyor. Ölümden sonrasını görmediğim için inanmam demek, içinde bulunduğu araç uçuruma doğru son hızla giderken ve ona etrafında doğruluğundan herkesin emin olduğu birçok insanın uçuruma gidiyorsun düşeceksin diye bağırırken "yok ben inanmam çünkü görmüyorum öyle birşey yok" demesi gibidir. Böyle bir insana ne akılsız insan deriz biz de. Akılsız deriz çünkü akıl aynı zamanda başkalarının aklından da faydalanmadır.
Eğer haşa peygamberimiz bize doğruyu söylemiyorsa, diğer peygamberler doğruyu söylemiyorlarsa haşa bu nasıl kuyruklu bir yalandır ki nice milyonlarca akıllı insanlar ona inanmıştır ve inanmaktadır ve 1400 yıldır haşa bu yalan devam etmektedir. İnsanların kendileri için ürettikleri sistemler Hakk'a dayanmadıkça sonuçsuz kalacaktır. Bizleri yaratan Allah bizler için en iyi olan disiplinide din olarak belirleyip kutsal kitaplarla bize sunup peygamberlerlede temsil etmiştir. Yani işte size örnek insanlar işte size model insanlar demiştir. Bu güzel örnekleri bir kenara bırakan insanoğlu kendi kurallarını kendi koymaya kalkışınca bunu becerememiştir. Bugün insanoğlunun daha mutlu yaşaması için kurulmuş sistemlerin durumu ve insanlığın durumu ortadadır.

İnanç insanın gözünü kör etmez gözünün görebildiği frekansı arttırır. İnançsızlık ise insanın görebildiğinden başka hiçbirşeyin olmadığına inandırır.
Herşeye akılla ulaşmaya çalışmak insana hata yaptırır çünkü akla verileri gönderen 5 duyudur. 5 duyunun dar kalıplarına sıkışan insan da aklının çok büyük yükleri taşıyabileceğini düşünerek yanılır. Aklın ışığı bilimdir. Kalbin ışığıda inançtır,imandır. Aklına ışık tutmayan yobazlaşır. Kalbine ışık tutmayan da Allah'tan uzaklaşır. Allah bizi kendinden uzaklaştırmasın...

Her ne kadar yıllardır söylenip durulan ve söylendikçe insanların kanıksayıp doğru sanmaya başladıkları bir takım inançları, görüşleri ve bakış açılarını yazmışsan da açıklamalarına teşekkür ederim. Sonuçta benim yazacaklarım da yıllardır insanlar tarafından tekrarlanan şeyler. Yani sonuçta tartışmaya başladığımız konu yüzyıllardır tartışılıyor ve sandığın gibi milyonlarca insan da kalpten falan inanmıyor. Sadece dinin baskıcılığı geniş düşünmeyi engelleyebiliyor.

Dünyada 2,5 milyar Hindu, Budist v.b. var. Yani milyonlarca insanın bir şeyi doğru olarak kabul ediyor olması onun doğru olduğunu göstermez. Ancak bilimsel olarak ispatlanıp, deneylerle tekrarlanabilen şeyler kesin doğrudur. Ama bunun anlamı asla görmediğimiz şeye inanmak değildir. Elektrik de görülmez. Ama bazı yöntemler kullanılarak varlığı hissedilebilir, ispatlanabilir. Öbür dünya için ise ancak mantık yürütebilir ve bir noktadan sonra da ancak kabullenmeye gideriz. Çünkü kesin ispatı yoktur öteki tarafın. Zaten kabullenmeye dayandığı için de bu konuda dünya üzerinde yüzlerce görüş vardır. Dinlerin bu kadar çok olmasının nedeni de budur.

Şimdi burada klasik inanç görüşlerini karşılıklı açıklayıp tartışmak zaman kaybı olacak. Çünkü iki tarafın da görüşlerini okuyabileceğimiz yüzlerce kaynak site var (ateist ve teist siteler).

Ben epeyce okudum bu konularda sonuç:

1) Allah'ın varlığını ya da yokluğunu tam olarak ispatlayamazsınız (Agnostizm). Sadece Allah'ın varolması gerekir çünkü bazı şeyler ancak o zaman anlam kazanabilir (Her ne kadar bu bazı şeyleri anlamsızlaştırıyor olsa da). İşte bu artık kabullenmedir, dinsel görüşe kalmıştır. Bilimsel bir anlamı yoktur. Ben Allah'ın varlığını kabul ediyorum.

2) İnsanoğlunu Allah kendisine ibadet etmesi için yaratmamıştır. İnsan yaratılmıştır çünkü evrenin anlamlı olması için düşünen, gözlemleyen ve gözlemlediği karşısında hayrete düşen canlılara ihtiyaç vardır (Aynen bakıp anlayan olmadığı sürece bir tablonun hiçbir değeri olmayacağı gibi. Ressam resmi kendi bakmak için çizmez). Dolayısıyla Allah'a şükretmenin en iyi yolu aklını kullanan insan olmaktır. Namaz da akıl kullanmak yoktur. Namaz ağlamaktır Allah'ım beni ceheneminde yakma demektir (Namaz ve orucun kökeni de çok ilginçtir: bkn: Güneş Dini). Aklı kullanmak Hz. İbrahim gibi Allah'ı bulmaktır (İbrahim=Brahman=Abraham: Tüm dinlerin kökeni aynı ise ve doğru birse ve Hz.İbrahim namaz kılarak değilde sadece aklını kullanarak cennetlik oldu ise ilim çağında hangi yöntemle Allah'a ibadet daha mantıklıdır). İlim irfan yolunda çalışmak daha mantıklı çünkü ancak böylelikle Allah'ın yarattıklarının ne kadar güzel olduğunu görebilirsiniz.

3) Tüm dinlerde (Budizm dahil) öbür dünya kavramı vardır ve namaz dahil tüm ibadet ve şükürler birgün gelip kaybedeceğimiz bir nimet (dünya yaşamı) için değil öbür dünya denen yerde bir nimet kazanmak için (cennet) yapılır. Allah bizi yoktan var ettiyse daha sonra da sonsuza kadar yaşatmak üzere bir cennete koyması için hiçbir sebep yoktur. İnsanın yaratılış amacı bellidir (madde2). Bu amaca hizmet edip ölünce Allah bizi isterse yine sonsuza değin yok edebilir. Yok etmeyebilir de. Bunu ölmeden asla bilemeyeceğiz. Din kavramının insanların içinde çok güçlü bir yer edinmesinin ve yüzyıllardır dinlerin çok etkili olmasının nedeni budur. Çünkü ortada çözümsüz ve insanı huzursuz eden bir soru vardır ve dinler buna kesin yanıt olduklarını iddia ederler. Buradaki yokoluştan korkmamak gerekir çünkü doğmak nasıl yoktan varolmaksa ölmek de bunun tam tersidir ve aynen bunun gibi doğal bir süreçtir. Ayrıca evren yokolmadığı sürece bedenimizin parçalarıda asla tam anlamı ile yok olmaz. Toprak olur, toz olur. Ruhsal olarak yok edilir miyiz o Tanrı'ya kalmış.

Özetle böyle. Bizim algıladığımız anlamda öbür dünya diye bir yer yok. Yüzyıllardır söylenen herşey kabullenmelere bağlı. Peygamberlerde sadece kendi çağlarının bu tip konularını en iyi yorumlayan devrimci insanlar. Başka bir anlamları yok. Ölümü tadanlar geri gelmediği için ölümü tanımak diye bir şey sözkonusu değildir. Bunun cehaletle ilgisi yok. Korkunun ecele faydası yok. İnsanları korkutmanın da anlamı yok. Her nefis ölümü tadacaktırı bilmek için de kutsal kitabın yazılmasına ve ona bakmaya gerek de yok. Tartışmalarda kutsal kitabın değil aklın görüşü önemlidir.Ölmeyeceğini kimse iddia edemez.

inanıp inanmamak nasip meselesidir...bu dediğim kadercilik olarak anlaşılmasın...Her cuma hutbesinden sonra okunan ayetin bir kısmında mealen"....düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor" buyrulur.Kuranda insanlara ne kadar az düşünüyorsunuz deniliyor...demek ki düşünen insan da neticede doğruyu bulur.Allah sakın düşünmeyin emirlerimi yapın demiyor...düşünün düşünün diyor...Ayrıca yaratılışta sebebler vardır...fiziki dünya sünnetullah denilen kaideler ile vucut bulmaktadır...işte burda iman devreye girer...inanan insan derki sebebi ile bunu Allah yarattı...inanmayan derki bu şu şu reaksiyonun şu kanunun bir sonucudur...kimseye niye inanıyorsun da denilemez niye inanmıyorsun da ama inananın inandığı değerler inanmayanın sectiği yola saygı duymak gerekir...kimse tuttuğu yoldan kolay vazgecmez ama bazen bazı vesilelerle insanlarda büyük değişimler olabilir.(şahsen benim başıma geldi) Bu tür videolar da insanları inandıkları değerlere yönelmeye davet eder, düşünmeyi telkin eder...
Bir müslümanın "benim kalbim temiz" "ben dürüstüm" diyerek namazdan veya başka bir ibadetten vazgecme lüksü olamaz...çünkü bizim inanışımızda Hz Muhammed (sav) insanların en yücesidir...O nun namaza karşı tutumu malum...Kalbimiz ondan da temiz olamayacağına göre kendi kendimizi kandırmamalıyız....
Tüm dinlerde ahiret kavramı olabilir...Tüm kültürlerde temel ahlak kuralları aynı olabilir...Bence bu da aslında onların kaynağının aynı olduğuna delildir...zaten bizim inancımızda dinler bozulduğu için başka dinler gelmiştir...
Bu arada terörizm ve islamın, müslümanın yanyana kullanılmasını anlayamıyorum...bence bunun tek açıklaması var; cehalet...islamda masumlara mazlumlara size saldırmayanlara saldıramazsınız...nefs mal ve namus dokunulmazdır...bu bağlamda ne bir müzlüman terörist olabilir ne de bir terörist müslümandır....Araplara tarihten gelen tepkilerin olması normaldir zaten vehhabilik mevhumunu incelediğinizde altında ingiliz casusların araplara benimsettiği fikirleri bulabilirsiniz...
Kimse birşeyi kabul etmek zorunda değildir...Peygamberimizin amcası islamı kabul etmemiştir...Ayı ikiye bölme mucizesini görenler sihir demişlerdir...Bu sadece Peygamberimiz zamanında olmamıştır Peygamberler tarihini incelerseniz peygamberlerin getirdiği mucizeleri kavimleri kabullenmek istememiştir...Ama herkes tuttuğu yolun hesabını verir...bu benim inancım olan islama göre böyledir...
Herkesin imana gelmesi gibi bir idealin haylinde değilim zaten dinimiz ideallerden değil realitelerden bahseder...Ama bu kadar mesafe katetmiş ve özünde temiz olduğuna inandığım, gerek çevremden gerekse böyle forumlardan tanıdığım insanların yanlış yolda olmalarına da cok üzülüyorum...Hz Ali nin dediği gibi "eğer sizin dediğiniz doğru ise ben birşey kaybetmem ama benim dediğim doğruysa siz cok sey kaybedersiniz"
Allah hepimize doğru yolu nasip etsin

böle vakalarda yok değil ,doğru yolu buluruz inşallah

kardeş eline koluna sağlık.cok etkilendim böyle başka videolar varsa bekliyorum

Allah Razi Olsun Belkİ Senİn Sayende Bİraz Hayatimiza Çekİ DÜzen Verİrİz..

Dostum MukemmeL Birsey..AnLami Cok Buyuk..izLemekLe Kalmayip UyguLamakta Cok onemLi..Sonumuz Kotu WaLLa..:S :(

dostum ellerine aklına zahmetine sağlık . BİDE o olayın devamı var ama sadece anlatabilirim.MEDİNE MÜNEVVERDE GECİYOR OLAY VE bu herkes için gecerli orda cenazeye saldırıyor ve herkes görüyor.Mezardayız ve namazı dikkat buyurun terkeden için bu hiç kılmıyanı ALLAH muhafaza edermi bilmem.BU MEFTA TERKETMİŞ NAMAZI ve kabir toprakla örtüldükten sonra kişiye bir yılan musallat oluyor ve bu yılan diyorki :
BEN YAVUZ ERKEK BİR YILANIM SESİ GÖKGÜRÜLTÜSÜNE BENZİYORMUŞ VE DİŞLERİ BİR GÜN YOL BOYU UZUNLUĞUNDAYMIŞ ARTIK GERİSİNİ SİZ DÜŞÜNÜN ...RABBİM BİZİ AFFETSİN VE HİDAYET VERSİN. BİŞEY DAHA SÖYLEMEK İSTİYORUM RABBİM,GENÇKEN NAMAZ KILAN KULLARINA ŞÖYLE NİDA EDECEKMİŞ VE EDİYORMUŞTA ONLAR BENİM SEVGİLİLERİM DİYE BU NE BÜYÜK BİR LÜTUF HEM TERKETMEYELİM HEMDE TEŞFİK EDELİM.BU ARKADAŞIMIZ GİBİ ALLAH(C.C) HERKESTEN RAZI OLSUN.DİKKAT:mad: ŞEYTANA :mad: DİKKAT NEFSİMİZE DİKKAT .
KONU KONUYU ACIYOR ŞUNUDA SÖYLEYEYİM : ŞEYTANın yaptırım gücü yoktur sadece her ortamda rahatlıkla vesvese verir.Rabbimin karşısına geldiğimizde şeytanın üzerine atacakmışız ALLAH 'IM ŞEYTANA UYDUM AFFET diyecekmişiz şeytan da haklı olarak hayır RABBİM ben sadece söyledim oda yaptı burda benim hiçbir suçum yok diyecekmiş SİZİN emirlerinizide biliyordu yapmasaydı diyecekmiş.:eek:

sen çok yüce bir varlısın heralde tanland böyle konuştuğuna göre en azından kendini çok beğenmişsin.Senin o arap diye sanki hakaret edermiş gibi bahsettiğin insanlar gibi olsaydın yada olsaydık bu durumda olmazdık.Hangimiz şimdi ortaya çıkıp VALLAHİ BEN TAM BİR MÜMİNİM diybilir.Sen bunu diyemezken,sen sıcak yatağında os.ra os.ra uyurken o adamlar sabahın 3 ünde 4ünde kalkıp camii ye koşar adımlarla gidipte namaz kılıyor Kuran-ı tam okuyor.
Senin soyun müslümansa senin soyunda araplara dayanıyr unutma.
Arap-Mümin kardeşlerime laf söyletmem kullandığın kelimelere dikkat et haddini bil.Sen müslümanım diye geçiniyorsunda Kabir azabını bilmiyorsun galiba aç oku birazda kabir azabının mezara yan konmamın anlamını bi ören ondan sonra çorap ör anladınmı düşüncelerini söylemeye her zaman hakkın vardır ama kin tutacaksan aramızda DURMA düşüncelerinide SÖYLEME YAZMA herkezin iman etmesi için namaza kuran-a başlaması için bir söz bile yeterki o söz kalbi ruhu yakar da deler geçer.sen bunu bilmiyorsn sus konuşma bence bizide günahına ortak etme şahid yazdırma.Bir dahada araplar hakkında böyle kelimeler KULLANMA seni

bir olay anlatmak istiyorum senin bu cahilce kelimen için;

Hz.Ali bir savaştan sonra bir düşman askerini kovalamaya başlar.Saatlerce yakalayamaz.Ve bir süre sonra yorulan Kafir askeri ölen düşman askerlerinin üstünde yakalar.Zülfukarı havaya doğrultur tam düşmanın kafasını uçuracak ken,düşman Hz.Ali nin yüzüne tükürür.Hz.Ali kılıcını yerine sokar ve sırtını dönüp gitmeye başlar.Haftalar sonra adam iman etmiş bir şekilde Hz.Ali yi bulur.Ona iman ettiğini söylemez ama sorar;
"Neden beni öldürmedin?"
"Çünkü ben tam seni öldüreceğim sırada sen yüzüme tükürdün der"Hz.Ali Aleyhisselam
"Ben orada seni Allah yolunda öldürecektim,islam yolunda fakat sen yüzüme tükürdükten sonra eğer seni öldürseydim seni kendi nefsim için öldürmüş olacaktım der"

Sende kendi nefsine yenilmek üzeresin.Araplar temiz kalpli insanlardır tr deki senin sana kazık atan bazı arapl kökenli müslümanım,arabım diye geçinen ler gibi değildir.Ayrıca arap olmakta bir ayrıcalıktır.Neden Rabb in Kuran-ı Ve Resulünü bu yarım adadan seçti?

Bunu düşün buna göre konuş.

--------------------------------------

Mezara yan yatırılmak ölü kimse için bir azabtır.Sırt üstü yatamadığı için mezarda çekileceği sorguda rahat edemez,ahir hayat son bulana kadarda kabrinde rahat edemez.
Allah bizlere ve inananlara kabir azabını yaşatmasın inşAllah

Cehenneme giden o kötü sıcak yolda yürütmesin.O ne acı bir azabtır.

(söylediklerimi iyi düşün tanland)

Asselam

Efe Allah razı olsun inşAllah kardeşim tüylerim diken diken oldu Vallahi

peygamerimiz ben arap olduğum için araplara laf sölemeyınız demiştir ..buda sünnetdir vede uymamız lazım..arapları tarışmadan kendımıze bakalım..ha şölde bi durum var şuan dünyada müslümanlığın en ıyı yaşandığı yerlerden bırıde türkıyedır buda unutulmamalı

tanland' Alıntı:

:goz:
ah sadace bize anlattıklarına göre iman etsen kurtuluşa erecen be kardeşim ama ne mümkün biliyorsunki bilgisayarında bi VİRÜS PROGRAMI VAR VE SENİ KÖTÜ ORTAMLARDAN SALDIRILARDAN VE BAZANDA KENDİNDEN YANİ SENDEN KORUYOR NEFSİNE UYDUĞUN ZAMANLARDA BU KADAR BASİT DEĞİL BELKİ AMA HEMEN HEMEN NAMAZDA BİZİ YAŞADIĞIMIZ ORTAMLARIN GÜNAHLARINDAN KORUYOR İYİ DÜŞÜN TARİHİNİ BİLİRSEN TOPRAK ALTINDAN CIKAN ESERLERİ DAHA İYİ ANLARSIN KEZA DÜNYA TARİHİNİ BİLİRSEN DAHA DAHA İLERİYİ KAVRARSIN BİLGİ COK ÖNEMLİ AMA KULLANILMAYAN BİLGİ HAMMALLIKTIR :eek:ut: YAŞAM HELE BU AHİR ZAMANDA NE KADARDA BANA BİŞE OLMAZ DERSEN FENA KORKU SİZİN ANLADIĞINIZ ANLAMDA Bİ KORKU DEĞİLDİR RABBİMİN KORKUSU YANİ KORKU:İNSANI TEHLİKELERDEN UZAK TUTAR 05 YAŞ GİBİ ANLARSAK KORKUYU BİZ BOŞUNA YAŞIYORUZ DEMEKTİR :eek:ut: HADİ HAYIRLI KANDİLLER RABBİM HEPİMİZE HİDAYET VERSİN ÜMMETİ MUHAMMEDİ SIHHAT VE SELAMETE KAVUŞTURSUN.AMİN AMİN AMİN:mutlu: :?

tesekkurler uzunefe kardesım boyle seyler ıyı gelır bızlere

Allah razı olsun kardeşim güzel söyledin

Tayland sen öyle bir konuştunki arapları şerefsiz,çıkarcı,namuzsun,dinsiz,imansız arkadan vuran ettin.Bi söylesene seni arkandan vuran arap ne yaptı sana yani ne kazığı dokundu.İşte senin gibi insanlar yüzünden dünya insanı türke kötü bakıyor.Sen kendini beğenirsen arapa kürte çeçene aleviye kızılbaşa yukarıda bakarsan onlarda sana öyle bakarlar ilk fırsattada afedersin hamam böceği gibi ezerler seni.

Hendek savaşı ve Bedir savaşı.

1-DÜNYA TARİHİNDE HİÇBİR DEVLET HİÇBİR ZAMAN BÖYLE SAVAŞMAMIŞTIR.
Ne türkü,ne kürdü,ne çeçeni o bedir kuysunda senin şimdi cumaları güven içinde camii ye gidip,Hac ibadetini yapıp,secdeye huzur ve güven içinde anl vurman için toprağa düşende ARAPTI unutma.
2-Hitleri kendine örnek alacaksan (sadece hitler değil tüm kafir alemi için geçerli Kİ hitler benim soyumdan insanların canlarını dahi kurtarmıştır tarihte) al ama bize örnek gösterme.
3-Ölümden korkman için tek sebebin olabilir oda sonunu tahmin edebiliyor olman.Ölümden ancak Cehennem korkusu olanlar korkar.Fakat ölümden korkmazda sonunu kevser in kaynağında (cennet) zannedersen oyuna düşer Rabb inin buyruklarına uymazsın.Ben Elhamdurillah ne kimseyi öldürdüm ne kafirle işbirliği yaptım nede kimseye tecavüz ettim vs vs Ama ben ölümden korkuyorum,ölümün kabir azabaından korkuyorum,korkum cehennem ateşinden.Bu yüzden korkudan titrediğim vakitte Secdeye varıp Rabb ime yalvarıyorum.
4-"Allah hiçbir zaman dürüst insanları cezalandırmaz"demişsin

Sen nerden biliyorsun,yada o kişinin dürüstlüğünü ne kadar biliyorsun.Ona sen kesin bir sonuçla konuşamazsın arkadaş.Allah hiç şüphesizki herşeyi Hakk ı ve doğrusu ile bilendir.
Ben çok adam gördüm 2 mt sakal bırakıp,Cuma namazından sonra afedersin kerhaneye giden.Sen namaz kıl,Kur-an oku,Salavat getir ama milletin karısına kızına bak hak ye sonra ne?DÜRÜSTÜM ben tükürürüm böyle dürüstlüğe.Dürüstlük kavramı tek bir yerde bitmiyor efendi!Dürüst olacaksan 10da 10 yapacaksın.

Kesin tabirlerle konuşma,sana düşmez,bana düşmez,KİMSEYE düşmez.

"9 KERE ÖLÇ 1 KERE BİÇKİ SONUNDA PİŞMAN KALMAYASIN"

Araplarla olan sorununu sordum yukarıda tayland cevabını merak la bekliyorum

Asselam

Geri