Nükleer Bomba İddiası

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

350p17o.jpg

Büyük iddia

Nükleer bomba iddiası

İngiliz düşünce kuruluşu Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (IISS) İran`ın yıl sonunda nükleer bombaya sahip olacağını iddia etti.

IISS, İran'ın 2009 yılı sonuna kadar nükleer silah yapabilecek kadar uranyum zenginleştireceğini belirtti.

IISS'nin yıllık raporunu yayımlayan Mark Fitzpatrick, "Ancak uranyum zenginleştirmeyi başarmak, nükleer silaha sahip olunacağı anlamına gelmiyor" dedi.

ABD istihbarat örgütleri, daha 6 yıl önce İran'ın nükleer silah sahibi olabiliceğini iddia ettiğinde, İngiliz düşünce kuruluşu IISS, bu düşünceye mesafeli yaklaşımıştı

Kaynak

İran'ın nükleer silah elde etmesi bizim çıkarlarımıza uygun değildir.

Stratejik olarak iranın nükleer silah elde etmesi bizim ulusal çıkarlarımıza uygun değildir katılıyorum
ama bir yönden de irana hak vermiyor değilim kapısında abd gibi bir tehdit hazır beklerken onlarda mutlaka bu
süper tehdit karşında gerekli önlemlerini almak durumundalar yani kısaca her ülke öncelikle
kendi stratejik çıkarlarını korumanın peşindedir diye düşünüyorum.

Newwave e Katılıyorum..Sonuçta kapında abd gibi bir tehdit var..Bu da Bir çeşit Savunma politikası ama İran ın bunu iyi niyetle Kullanıp Kullanmayacağı hakkında şüpheliyim..

iranın nükleer silah yapması bizimde yapmamıza gerekçe olur

Geri