Muzaffer Tekin'in arkadaşı emekli binbaşı da gözaltında

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Muzaffer Tekin'in arkadaşı emekli binbaşı da gözaltında

binbasi_k.jpg

Ümraniye'deki bir evde ele geçirilen 27 el bombası, TNT kalıpları ve fünyelerle ilgili soruşturma genişliyor. Eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve emekli Astsubay Mahmut Öztürk'ün tutuklanmasının ardından dün de emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk gözaltına alındı.

Sorgusu devam eden binbaşı, Danıştay saldırısından sonra intihar girişiminde bulunan Muzaffer Tekin'i hastaneye götüren kişiydi. Öztürk ve Tekin, yüksek mahkemeye yönelik saldırıyla ilgili olarak da gözaltına alınmış; ancak daha sonra serbest bırakılmıştı. Terörle Mücadele ekipleri tarafından dün emniyete götürülen Öztürk, 'terör örgütüne üye olmak'la suçlanıyor. Öztürk'ün evinde de arama yapan güvenlik güçleri, bilgisayar ve bazı belgelere el koydu. Polis, Muzaffer Tekin ve Oktay Yıldırım'ın evinde gizli MGK belgeleri ve Ergenekon'la ilgili dokümanlar bulmuştu.

Trabzon'da jandarmaya yapılan bir ihbarla Ümraniye'de bir evin çatısında 27 adet taarruz ve savunma tipi el bombası bulunmasına ilişkin soruşturma Muzaffer Tekin'in yakın çevresine kaydı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün sabah saatlerinde emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk'ü gözaltına aldı. Öztürk'ün gözaltına alındığı saatlerde bir kişinin daha yakalanarak emniyete getirildiği bildirildi.

Muzaffer Tekin'in emniyette 6, savcılıkta 4,5 saatlik verdiği ifadede, Mehmet Demirtaş'ın emniyette verdiği ifadeyi kabul etmeyerek, kendisini tanımadığını söylediği öne sürüldü. Savcının Tekin'e, 'el bombalarının kullanılamaz olduğunu nereden bildiğini' sorduğu, Tekin'in bu soruya "Evde bulunan bombalarla ilgili bir bilgim yok. El bombalarını bir gazetede gördüm. Yıllarca askerlik yaptım. Bir bombanın patlayıp patlamayacağını iyi bilirim. Gazetedeki fotoğrafa bakarak bunu söyledim." diyerek cevap verdiği iddia edildi. İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ev sahibi Mehmet Demirtaş ve yeğeni Ali Yiğit'i gözaltına almıştı. Yiğit'in avukatı Mehmet Sami Selçuk, müvekkilinin serbest bırakılması istemiyle dün İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdi. Selçuk, Yiğit'in atılı suçu işlediğine dair hiçbir delil olmadığını öne sürdü.

Karakolda 'çöplükten buldum' dediği bombaları, mahkemede inkar etti

Ümraniye'deki baskında ele geçirilen 27 adet el bombasına ilişkin olarak tutuklanan Kuvayı Milliye Derneği'nin kurucularından emekli Astsubay Oktay Yıldırım, mahkemede ağız değiştirdi.

yasar.jpg

Emniyetteki ifadesinde 'bombaları Hasdal Kışlası'nın çöplüğünden topladığını' savunan Yıldırım, bombaların kendisine ait olmadığını ifade etti.

12 Haziran'da ele geçirilen bombalarla ilgili soruşturma kapsamında sorgulanan Oktay Yıldırım, tutuklanmasına karar veren nöbetçi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadesinde, hiçbir örgüte üye olmadığını savundu. Muzaffer Tekin'i Mahmut Öztürk sayesinde tanıdığını ve saygı duyduğunu ifade eden Yıldırım, ele geçirilen bombaların kendisine ait olmadığını söyledi.

Yıldırım, söz konusu eve gidip gelmediğini ileri sürdü. Bombaların kime ait olduğunu bilmediğini iddia eden Yıldırım, ayrıca "Terör suçlaması beni çok incitti. Bu suçlamayla karşı karşıya gelmektense, ölmeyi tercih ederdim." dedi. Yıldırım, daha önce ifadesinde bombaları 'Hasdal'daki askeri çöplükte bulduğunu' söylemişti. Ayrıca, ev sahibi Mehmet Demirtaş da mühimmatın, Yıldırım'a ait olduğunu ifade etmişti. Demirtaş'ın yeğeni Ali Yiğit, dayısının, çatıdaki bombaların Yıldırım'a ait olduğunu söylediğini aktarmış ve 'bombaları babasının ihbar ettiğini' anlatmıştı.

Türkiye'deki 'çete'nin karikatürü çizildi
Salih Memecan Türkiye'deki çetenin karikatürünü çizdi...

memecan.jpg

fulus1000 arkadaşıma katılıyorum!

Geri