Mumyalama..!

d0LpHiNs™

AzraiLin GözYa$LaRı
Reaction score
0
Nerde Oldugumu Bilmemeq Bat1yormu Sana...?
ÖLÜMSÜZLEŞTİRMENİN 7 ADIMI

I. Ölünün vücudu şarap ve baharatla yıkanır. Tüm parçalar çürümeden kaldırılır. Mumyalamayı yapan ilk önce uzun bir çengel kullanarak dikkatlice beyni çıkartır. Sonra karından derince bir şekilde içeriye doğru keserler ve iç organları dışarı alırlar ( Mide, karaciğer, akciğer ve bağırsaklar).

II. Vücut, sağlam kurutulmuş tuzun benzeri olan niton'un paketiyle beraber doldurulur. Sonra vücut natron ile beraber tamamen örtülür ve eğik biçimde yerleştirilir. Böylece vücudun içerisindeki tüm sıvılar dısarıya akar. Vücut kuru halde mumyalanmış olmalıdır, çıkan tüm parçalar da sonra yanına gömülür.

III. Vücut kurutulurken, iç organlar da kuru olmalıdır ve natronla beraber saklanır. Onlar keten kumaşın şeritiyle sarılır ve minik tabutun içine yerleştirilir. Sonra 4 bölmeli bir sandığa konulur.

IV. Vücut 40 gün sonra tamamen kurur ve büzülmüş olur. Vücut boşluğu içinden kaldırılır ve vücudun içi ve dışı yağ ve güzel kokulu baharatlarla yıkanır.

V. Mumyanın bası ve vücudu yağın içindeki keten kumaşla sımsıkı paketlenir, böylelikle Mısırlılar mumyaladıkları kisinin hayattaki halini yeniden elde etmek isterler.Mumya altın, kolye, yüzük, bilezik ve mücevheratlarla birlikte kapatılırdı.

VI. Tüm vücut kefen, kenarlık ve keten kumaşın şeridiyle örtülür. Mumya orijinal büyüklüğüne ve hacmine dönene kadar yapılır. Bu çok karışık bir iştir ve bir hafta gibi uzun bir zaman alır. Küçük esrarengiz nesneler keten örtü tabakasının altına yerleştirilir.

VII. Örtmeyi bitirdikten sonra, mumyanın basşı ruhunu tanıyana emin olana kadar bir portre maskesiyle örtülür. Maskelenmis mumya, yaldızlanmıs tahta tabutun içine yerleştirilir ve sarcophagus'un içine konur.

ilk mesaj benden olsun dedim emeğine sağlık güzel çalışma

ne güzel yaw.keşke beni de mumyalasalardı:D

keşke resimleride olsa

bende bunları buldum konuna katkı olur diye düşündüm...

i45959_1.jpg

i45958_2.jpg

i45957_3.jpg

i45956_4.jpg

i45955_5.jpg

i45954_6.jpg

i45953_7.jpg

i45952_8.jpg

topraktan geldik topraga dönecegiz aksini düsünmek bile kötü...inancsız boslukta yasamanın ne gibi faydaları oldugu ortada kimse beni tuzlayıp desip dagıtmasın yaws.....düsüncesi bilem kötü

elinize sağlık resimlerde tamamlamış süper bir konu

Mumyalanmak çok gizemLi ßi$ey.. Dinimizce uygunmudur ßiLmem ama mumyalanmak isterdim :)

üstteki ablamın dişleri hala duruyo , beyaz bi de :p

Dinimizde öldükten sonra yıkanılan suyun sıcak olmamasına dikkat edilmesi gerekir.
bunun üstüne lafı uzatmaya gerek yok.acı çekmek isteyenler buyursun.

ek bilgi :

mumyalarken burun deliklerinden kızgın demir sokarlar.. nedeni ise beyini daha rahat dışarı cıkartmasıdır....

(nerdenmi biliyorum :D yıllardır mısır tarihi okuyorum :) )

abi ben mumyalanmak istemem en iyisi yine gömülmek

ya aslında ona bakarsanız yakılıp külü nehire atılanlar bile var aslında en iyisi o gibi yakında istanbulda mezarlık yapmak için yer kalmıcak artık katlı mezarlar yapmaya başladılar ama bilmemki allah iyi bi ölüm nasip etsinde öldükten sonra zaten bişey hissetmiceğiz

Geri