Muhtar Kent, Coca-Cola’da Zirveye Çıktı.

firatay

>>>> ALESTA
Altın Üye
Reaction score
0
Muhtar Kent, 1 Temmuz 2008’den itibaren Coca-Cola’nın CEO’luğunu yürütecek.

Coca-Cola’nın yeni CEO’su Muhtar Kent oldu. Coca-Cola Co’dan yapılan açıklamada, 1 Temmuz 2008’den itibaren şirketin CEO’luğunu Muhtar Kent’in yürüteceği belirtildi. Şu an CEO’luk görevini yürüten Neville Isdell’in ise 2009 Nisan ayındaki yıllık hissedarlar toplantısına kadar şirketin yönetim kurulu başkanı olarak görevini sürdüreceği kaydedildi.

1978 yılında Coca-Cola’da çalışmaya başlayan Muhtar Kent, çeşitli görevlerde bulunduktan sonra, 1999 yılında Türkiye’de Efes İçecek Grubu’nda başkanlık görevini üstlendi.
2005’te Coca-Cola’ya, “Kuzey Asya, Avrasya ve Ortadoğu Başkanı” olarak dönen Kent, 2006’nın Şubat ayında da Coca-Cola International’ın başkanlığına getirildi. Muhtar Kent geçen yıl Coca-Cola Dünya’nın İcra Başkanlığı’na getirilmişti.

EFES’İ DÜNYAYA AÇMIŞTI
İngiltere’deki Hull Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun olan Kent, City University of London’da MBA yapmıştı.

Coca-Cola şirketinde 1978 yılında Atlanta’da satış ve pazarlama departmanında başlayan Muhtar Kent, Hollanda ve İtalya’da çeşitli görevler üstlendikten sonra 1985 yılında Türkiye ve Orta Asya Bölgesi Genel Müdürlüğü, 1989 yılında Orta ve Doğu Avrupa Bölüm Başkanlığı görevlerine atandı. 1995 yılında Avrupa’daki 12 ülkede şişeleme faaliyetlerini yürüten Coca-Cola Amatil şirketinin başına geçen Kent, 1999-2005 yılları arasında Efes İçecek Grubu’nda başkanlık görevini üstlendi.

Efes İçecek Grubunun yeni pazarlara yayılması ve Londra Borsası’nda halka açılarak 2.5 kat değer kazanmasıyla ilerleyen süreci yöneten Muhtar Kent, aynı dönemde Coca-Cola İçecek şirketinin de yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

KAYNAK

Böyle gereksiz bir içeceğin bu kadar tutulup bağımlı olması da zor be ağa içiyoruz ama türklerde para alıyomuş bu işten daha da içelim diyemiyorum için bari alışkanlık yapmasın :D

harbıden haaa:D

Arkadaşlar ya adam büyük bir başarı kazanmış. Ve oralara da sıfırdan gelmemiş. Bence şudur budur şeklinde yermek yerine gurur duymalıyız öyle dimi ama

Geri