Mucize Doğum

klavuz13

Banned
Reaction score
0
Bizi yaratan ne derse o, 'O' ne derse o. Gerisi la
Mucize doğum

310520091151248873911.jpg

TÜM organları ters yerde doğan, kalbi sağda, karaciğeri solda olan, bu anomali nedeniyle normal yolla hamile kalma şansı milyonda bir ihtimale bağlanan İzmirli müzik öğretmeni Funda Özmen bir mucizenin kahramanı oldu.

fft20_mf256349.Jpeg

36 yaşındaki Özmen, hamile kaldığı gibi nurtopu gibi bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Opr. Dr. Sibel Bakiye Civaş, ``Buna mucize denir. Funda, bu rahatsızlığı olup, normal yoldan hamile kalıp doğum yapan dünyadaki 5´inci kadın oldu'' dedi.

Doğuştan vücudunda sağda olması gereken organları solda, solda olması gereken organları ise sağda yer alan ``Situs ınversus totalis kartagener sendromu'' hastası olduğunu taksit taksit öğrenen Funda Özmen kendisini tıp literatürüne sokacak hikayesini şöyle anlattı: ``Annem daha ben birkaç günlükken kalp atışlarımdan şüphelenmiş. Kalbimin sesini olması gereken yerden alamamış. Beni doktora götürmüşler ve kalbimin sağda olduğu anlaşılmış. Ama diğer organlarımın da olması gereken yerde olmadığını lise öğrencisiyken öğrendim. Bir gün kasığımdaki ağrıyla gittiğim hastanede apandisit teşhisi konuldu. Kalbimin ters tarafta olduğunu bu yüzden farklı bir şey olabileceğini söyledim. Baktılar ve apandisit olmadığım ortaya çıktı. 1999/2000 öğretim yılında öğretmenliğe Afyon´da başladım. Oradaki okulumda öğrenciler sağlık taramasından geçiriliyordu. Bu hastalığın en önemli belirtisi bronşektazi (kronik bronşit), sinüzit. Çocukluğum hastalıklarla, hastalerde geçti. Sürekli bronşit, sinüzit oluyor, hırıltım hiç geçmiyor, öksürüğüm kesilmiyordu. O tarama sonrasında doktora şikayetlerimi ilettim ve önerisiyle hastaneye gittim. Yapılan tetkikler sonrasında tüm organlarımın ters olduğu ortaya çıktı. Sadece kalbin, karaciğer değil akciğerlerimin sağ lobu solda, sol lobu sağdaydı. Bir lobum tıkanmış. Bana iki ameliyat önerildi. Nitekim İzmir´de Ege Üniversitesi Hastanesi´nde bir lobum alındı, ayrıca sinüzit ameliyatı oldum. Ama hırıltılarım, öksürüğüm bu anomaliye bağlı olarak sürüp gitti. Bebekliğimden beri kronik sinüzit çektim, burnumdan nefes alamadım. Sürekli ilaç kullanmak zorunda kalıyordum.''Organlarının ters olması yüzünden sağlık sorunları yaşayan Funda Özmer, Dişhekimi Akif Özmen´le (40) 4 yıl önce dünya evine girince bu kez ``Anne olman zor'' gerçeğiyle karşı karşıya kaldı. Her çift gibi çocuk istediklerini, ancak normal yoldan hamile kalmasının neredeyse mümkün olmadığının söylendiğini belirten Funda Özmen, ``Başvurduğum doktorlar, dünyada benim gibi olup normal yoldan hamile kalan sadece 4 kadın olduğunu söylediler. İlla anne olmak istiyorsam tüp bebek yöntemini denememi önerdiler. Sağlık Bakanlığı Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ege Doğumevi´ne başvurdum. Opr. Dr. Sibel Bakiye Civaş´a durumumu anlattım. O da diğer doktorların söylediğini, önerilerini tekrarladı. Doktorlar `Her hamilelik kadını yeniler, tüp bebek de olsa yap´ diyorlardı. Ama eşim, `önce senin sağlığın´ dedi, istemedi, bebek diye hiç ısrarcı olmadı. Tüp bebek düşünmüyorduk, normal yollardan ise anne olmam çok zordu, her şeyi oluruna bıraktık. Ama iki ay kadar sonra hamile kaldığımı anladım. Müjdeyi doktoruma verdim, testler yapıldı, doğrulandı. Çok mutluydum, sağlıklı bir hamilelik geçirdim. Oğlum Ada bana çok uğurlu geldi. Hamileliğim süresince bir kez doktora gitmedim, kullanmam gereken ilaçların hiçbirini kullanmadım, çok rahat bir hamilelik geçirdim. Sonuçta da gerçek mucizem dünyaya geldi. Ada, 48 santimetre boyunda, 3.5 kilogram ağırlığında doğdu. O yaşayan mucizem'' dedi.Öte yandan Fundan Özmen´in rahatsızlığının ender görüldüğünü belirten Opr. Dr. Sibel Bakiye Civaş, ``Bu tür hastalarda spontan gebe kalma oranı çok düşük. Yok denecek kadar az. Nitekim dünyada böyle bildirilmiş 4 vaka var, Funda 5´incisi oldu. Kartegener sendromlu erkek hastaların baba olma şansı kadınlardan daha da düşük. Böyle bir vaka bilinmiyor. Funda´yı sezaryene aldım. Hamileliği çok iyi geçmişti ama rahimdeki miyomlar sezaryende sorun oldu. Böylesine zor, olması mümkün görünmeyen bir be

kaynak

Geri