Muamba: Futbola Dönmek İstiyorum

admiral

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
50ffa3b7a182f78a2303f53b2b1dd1fd.jpg
[/URL][/IMG]

Hastaneden geçen hafta taburcu olan Muamba, “Yeniden futbol oynamak harika olur. Umarım bunu başarabilirim. Fakat bundan daha önemlisi, yaşamak ve ailemle birlikte olmak. Şanslı biriyim” şeklinde konuştu.

Birçok testten geçtiğini ama olanların daha henüz net bir şekilde anlaşılmadığını söyleyen Muamba, “Belki de hiçbir zaman bilinmeyecek” dedi.

İngiliz futbolcu, “Artık her şeye günlük yaklaşıyorum. Yaşadığım her andan zevk almaya, Tanrı’nın bana verdiklerine şükretmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

"Her şey karardı..."
Bu ciddi rahatsızlıktan önce pek sık hastalanmadığını, futbola başladığı yıllardan beri sorunsuz olduğunu ve her zaman kendini formda hissettiğini söyleyen Muamba, kalbinin durduğu pozisyonu detaylı anlattı:

“Başım döndü. Bir anda kendimi yerde buldum. Tottenham oyuncularının etrafımda olduğunu fark ettim. İki Scott Parker, iki Luka Modric gördüm. O anda bir şeylerin ters gittiğini fark ettim. Bu normal bir his değildi. Sürreal bir şeydi. Açıklaması çok zor. Herhangi bir acı hissetmiyordum. Filmlerde kalp krizi sahnelerinde gördüğümüz şeyleri yaşamadım. Daha çok bir rüya gibiydi. Her şeyi çift görmeye başlamıştım. Bir anda her şey karardı. Karanlık, bu kadar. Ölmüştüm."

Genç oyuncu, hayatının maç sırasında tribünlerde olan Tottenham taraftarı Dr. Andrew Deaner tarafından kurtarıldığını ifade etti. Muamba’ya ilk müdahaleyi yapan, hemen stat yakınında hastaneye götürülmesinde ısrar eden doktorla ilgili konuşan Muamba, “Sayın Deaner’ın tribünlerde olması benim için büyük bir şanstı. Tüm hayatımı ona borçluyum." dedi.

23 yaşındaki futbolcu, geçirdiği rahatsızlık sonrası 17 Mart'tan beri Londra'daki hastanede tedavi ediliyordu.​

Ekli dosyalar

• 737034-9323535-640-360.jpg
    737034-9323535-640-360.jpg
    20.2 KB · Görüntüleme: 1,066
aşırı yüklenmeden oluyo galiba bizim arkadaşta halı sahada dilini yuttuydu ölüyodu nerdeyse

Geri