Msn kendi kendine virüs yolluo yardım

kakistos

New member
Reaction score
0
arkadaslar msn e gidiğimde online olan herkese zip dosyası olan bi adres yolluo otomatik. içinde virüslü bi dosya var. bundan nasıl kurtulabilirim?! (bilgisayarımda avast son surum var tarama yapıorum bişey cıkmıo!....)

msn cleaner programlar var.. sırf bu virüsü emizlemek için.. tam ad bilmiyorum

ama.. o tarz programlar işini görecektir..

hiç bişey bilmiyosam virüsün ne zaman bulaştığını düşün ve geri yükleme yap bilmiyosam . ayrıntılı anlatırım

bilgisayrında worm virüsü var okulda bilgisayar kitabında okumustum worm pc'ye girdiğinde silinmezse trojandan beter seyler yapıyo int yawaslatıyo kendı kendıne baskalarına virüslü mail yolluyo senınde bilgisayarında worm var anti-virüsünü değiştirsende bişe değişmes sanırım virüs sistem dosyalarına gizlenmiş olabilir sistem dosyalarına gizlenebilen virüsleride coğu anti-virüs bulamaz sorunun hala devam ediyorsa çözum format yada http://www.hackhell.com/showthread.php?t=71822 buraya gir virüslerin remove toolsları var virüs adlarını bilgisayarında arattır belki böle bulabilirsin virüsü

en iiyisi bilgisiyara format at

yus7' Alıntı:
en iiyisi bilgisiyara format at

pire için yorgan yakma dotum..

temizleme imkanı varken boşu boşuna formata ne hacet?..

evt, doğru.. format en kolay ve temiz yol belki ama ya yedeklenemeden giden dosyalar?..

msn cleaner die bi program buldum fakat oda bulamadı. ctrl+v ye basınca klavyede otomatik yolluo. sanki onceden kopyala yapmıssın gibi. format atmam en son çare o olur. (bi tek bendemi var ya bu virüs baskasında yokmu???? :) )

bu wirüs maalesef bnde de war ve halen çare bul muş deilim ama bnde ki başkasına gitmio bnim pc de war bnim de anti wirüs awast ama bilgisayarda hiç bişi bulamadı

bn kendi sorunumu anlatayım

msn de biriyle konuşmak için anlık ilti gön penceresini açtıgımda

Da uma alhada nas fatos dessa festa...muito legal..
http://www.koolpages.com/leticia2007/foto008.zip

bu yazı çıkıo ve hemen konuşma penceresi kapanıo başka siteletden de yardım istedim hiç kimse bişi sölemedi.Acil yardıma ihtiyacım war .

Lütfen bu konuda bilgisi olan warsa yardım etsin.

arklar bi çözüm bulabilirmisiniz nolur acil sorun hala dewa medio

bi arkadaşdan banada yollandı benimde sazanlığım tuttu açtım bi hafta boyunca beni hasta etti bende format attım avast yüklüydü o virüs geldiğinde ama hiöbi işe yaramadı

hackhel123' Alıntı:
Spybot - Search & Destroy diye türkçe destekli sistemde değiştirilmişprogramları kötü yazılımları bulup düzenliyor başıma gelmişti benimde bu programla sistemde düzeltmeyi yapmıştım. Adresi: http://www.spybot.info/tr/download/index.html

programı indirdim pc de tarama yaptım sadece bitane bişi buldu ama sorun hala dewa m edio

yinede saol öneriniçin

emege saygı...

alexa related die bişi buldu

TuRK_HaRD' Alıntı:
msn cleaner programlar var.. sırf bu virüsü emizlemek için.. tam ad bilmiyorum

ama.. o tarz programlar işini görecektir..

kanka bizim forumda vardı öle bi prog. ama ben bakmıştım programın kendi virüslüydü sildiler s.modlar. öyle hatırlıyorum silinmiş olması lazım. Am o programın temiz olanı var da nerde oda ayrı bi soru...!

Selam arkadaşlar!

Belki biraz garip olacak ama avast tan nefret ediyorum!
Norton da çok yavaşlatıyor pc yi "sanki bırak uleyn ben kullanacam" der gibi..
Bence en iyisi nod32 daha ii bir fikri olan varsa yazsın lütfen..
Eğer birkaç sene öncesi olsaydı dos ortamında çalışan f-prot vardı..

Not: Alıntıdır...

Dikkat! MSN Messenger virüs yayıyor!

Bilgisayarlara hangi yolla bulaştığı henüz bilinmeyen "W32.Serflog.A" adlı virüs, MSN Messenger kullanıcıları arasında hızla yayılıyor. Yeni aktif olmaya başlayan ve kimliği ve etkileri bilinmeyen bir virüs, MSN Messenger adlı sohbet programındaki açıkları kullanarak, yayılmaya başladı. Sistem klasörlerine sızıyor
MSN Messenger listesindeki kişilerden gelen transfer aslında dosya değil, bir İnternet linki. Çoğunlukla gelen link ve dosyalar “pif” ve “scr” uzantılı oluyor. MSN üzerinden yayılan bu virüs için antivirüs firmaları saat 14:00 itibariyle güncel virüs imza dosyalarını dağıtmaya başladılar. Daha bu virüsten etkilenmemiş olanların antivirüs yazılımlarını güncellemeleri en önemli tedbir olacaktır. Yeni virüs tanım dosyalarında bu virüs, Serflog.A, Kelvir.B, Fatso.A vb. isimlerle tespit ediliyot.
Gelen dosya değil link
Bu virüs, MSN Messenger üzerinden kontakt listenizde yer alan kişilerden bir dosya veya İnternet sayfası link'i olarak geliyor. Kullanıcı bu linke tıkladığında virüs dosyası hemen aktif olmuyor, fakat gelen dosya çalıştırıldığında aktif oluyor. Bulaştığı anda o bilgisayardaki MSN kayıtlarında yer alan herkese söz konusu link'i gönderiyor. Bu durum tespit edildiğinde ilk yapılacak işlem bilgisayarın İnternet bağlantısını kesmek olmalıdır. Böylelikle başka birine virüsün yayılması engellenmiş olur.
Adım adım temizleme rehberi
E-Güvenlik Danışmanı Ömer Kurtulmuş’ta aldığımız bilgiye göre, antivirüs yazılımları güncellenmeden virüs bulaşan PC’lerde artık otomatik güncelleme özelliği çalışmayacağından, virüsün elle silinmesi gerekiyor. Eğer İnternet’ten bir temizleme programı indirilip kullanılacaksa, MSN messenger programının çalışmadığına emin olunmalı.
Elle temizlemede izlenecek yöntemler ise şunlar:
1. Bilgisayarınızı restart edip güvenli kipte açın (Açılış anında <F8> tuşuna basarak güvenli kipi seçebilirsiniz.)

2. Başlat menüsünden “çalıştır” (run) sekmesini tıklayıp açılan pencereye “regedit” yazarak enter’a basın.

3. Regedit programı içinde aşağıdaki alt anahtarları inceleyin ve bunlar içinde virüsle ilgili eklenmiş yeni kayıtları silin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunServices
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\policies\Explorer\Run
HKEY_CURRENT_USER\Microsoft\Windows\CurrentVersion \Run
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\policies\Explorer\Run
Yukarıdaki kayıtlar içinde “serpe”, “avnort”, “ltwob” gibi tanımlar var ise sisteminiz virüsten etkilenmiş ve her açılışta kendisini tekrar çalıştırıyor demektir. Bu tanımları silin.

4. “Bilgisayarım”ı açtıktan sonra “araçlar”dan dizin seçenekleri menüsünü açın ve görüntü bölümündeki “gizli dosyaları göster” seçeneğini seçin ve bilinen dosya tipleri için dosya uzantısını gösterme seçeneğindeki işareti kaldırın. Böylelikle virüs'ün sistem içinde gizli dosya olarak kopyalanmış türevlerini görebileceksiniz.

5. Aşağıdaki dizinlerde isimleri verilen dosyaları bilgisayarınızdan silin.
C:\windows\system32\formatsys.exe
C:\windows\system32\serbw.exe
C:\windows\msmbw.exe
C:\Crazy frog gets killed by train!.pif
C:\Annoying crazy frog getting killed.pif
C:\See my lesbian friends.pif
C:\LOL that ur pic!.pif
C:\My new photo!.pif
C:\Me on holiday!.pif
C:\The Cat And The Fan piccy.pif
C:\How a Blonde Eats a Banana...pif
C:\Mona Lisa Wants Her Smile Back.pif
C:\Topless in Mini Skirt! lol.pif
C:\Fat Elvis! lol.pif
C:\Jennifer Lopez.scr
C:\lspt.exe
C:\Documents and Settings\<Kullanıcı_Adı>\Local Settings\Application Data\Microsoft\CD Burning\autorun.exe
C:\British National Party.jpg
C:\Crazy-Frog.Html
C:\Message to n00b LARISSA.txt

ya beyler bendede aynı sorun war ama benım net yavaslamıyo sistemgeri yüklicem ama onu sembolünü silmısım nası bulcam söylermısınız lütfen

Geri