Monitörde olan hoparlörler?

JoNeRR*

L![se]L!
Reaction score
0
GözlerimiN gözLerine değiDiği her aN akLımda.. Olu
Arkadaşlar bir tane pc var bizim tanıdıkta şu monitorde olan hoparlörlerden var ama ne yaptıysak ondan ses çıkmadı.Kulaklığı taktığı zaman çok süper ses çıkıyo ama hoparlörden çıkmıyor.Çok acil bi yardımcı olabilirmisiniz?
edit: Arkadaşlar monitor buna benziyor.
2myc3dk.jpg

Önce ekranın sağ alt tarafında bulunan hoparlör şeklindeki nesneye gel sağ tıkla.Çıkan kutuda SES YÖNETİCİSİ'ni tıkla.Çıkan şemada üst tarafta 5 seçenek göreceksin.AUDIO I/O seçeneğini seç.Oradan 6 hoparlör çıkış seçenekleri var.Onların içinden monitör çıkış seçeneğini seç ok bas.

sağ alt köşede derken bu ikisinden hangisi ben ikisinede tıkladım ses yöneticisi diye bişi yok:(
25iro06.jpg

soldakini sağ tıkladığımda bu çıkıyor.
n2hfo0.jpg

sağdakini sağ tıkladığımda ise bu çıkıyor.
oirl7b.jpg

Arkadaşım zahmet olmassa resimli anlatabilirmisin.

arkadaşım sıra şu

başlatmenüsüne>denetim masası>donanım ve ses> ses>ses aygıtlarını yönet >gir

burda monitor yazan yeri varsayılan yap işlem tamamdır

işletim sistemin ne bilmiyozki bu anlattığım vista için geçerli

ya bende unuttum xp yi ama yardımcı olmaya çalışayım yani tam olarak hatırlamıyom şöyle olması gerek

başlat>ayarlar>denetimmasası>ses veya hapörlör yada sesle ilgili yazan kutucuga gir>orda ses üzerine tıkla karşına monitör çıkacak ordan varsayılan yap veya
ekranın sağ alt tarafında hapörlör işareti var onun üstüne gel farenin sag tıkla yukarda arkadaş anlatmış resimle

arkadaşım şunu takip et
BAŞLAT > DENETİM MASASI > SES EFEKTİ VE SES AYGITLARI
Karşına gelcek pencerenin en altında hoparlör ayarı yazan kızmında gelişmiş seçeneğine tıkla ordan MONİTÖR STEREO HOPARLÖRLERİ seç tamamdır.

arkadaşım şunu takip et
BAŞLAT > DENETİM MASASI > SES EFEKTİ VE SES AYGITLARI
Karşına gelcek pencerenin en altında hoparlör ayarı yazan kızmında gelişmiş seçeneğine tıkla ordan MONİTÖR STEREO HOPARLÖRLERİ seç tamamdır.

aynı yere gir ilk önce uygula yap sonra tamam de bakim ne olcek

Arkadaşlar yaptım ama olmadı:(
Ekranın arkasınada bir tane yeşil fiş var.Hoparlör fişine benziyo bi ucu monitörde diğer ucu kasada onu çıkarıp yeniden taktım ama yine olmadı:(

donanımsal bir arıza olabilir..

denemek için o monitörden çıkan yeşil uclu kabloyu herhangi bir mp3 çalara, diskman'e, yani kulaklık çıkışı olan bir alete tak, bakalım ses gelecek mi?..

aynı zamanda makinada da herhangi bir ses problemi olup olmadığına bak, kasadaki girişe bir hoparlör veya kulaklık takıp sesin gelip gelmediğine bak..

Yanımda mp3 çalar vs. yok.Ama ses ile ilgisi bir problem yok.Kendi hoparlörlerimi getirdim taktım ses geliyor.Kulaklık taktım yine ses geliyor.Ama hoparlörü ve kulaklığı çıkarttığımda ekrandan ses gelmiyor.

monitör üstündeki hoparlörlerin çalıştığından emin olman lazım, bir şekilde denemelisin yani,

radyo kasetçalar, ne bulursan tak kulaklık çıkışı olan..

tum ses ayarlarını anlatmıslar halen olmadı dedigine gore benim aklıma tek gelen sey monitorun kendi ayarları. bende de hoparlorlu monitor var henuz hic denemedim sesi monitore vermeyi ama monitorun altında kendi tusları var ya renk ayarları hertz ayarları vs. iste oraya da bi bak istersen bende ses ile ilgili bi menu gorundugunune gore sende de gorunucektir.

tum ses ayarlarını anlatmıslar halen olmadı dedigine gore benim aklıma tek gelen sey monitorun kendi ayarları. bende de hoparlorlu monitor var henuz hic denemedim sesi monitore vermeyi ama monitorun altında kendi tusları var ya renk ayarları hertz ayarları vs. iste oraya da bi bak istersen bende ses ile ilgili bi menu gorundugunune gore sende de gorunucektir.

Teşekkür ederim.Şuan bilgisayarın olduğu yerde değilim.Gittiğim zaman deniycem.
TuRK_HaRD senin dediğinide denemeye çalışıcam bulacam artık bişi takıcam yardımlarınız için çok teşekkürler.Sonuçları yazarım.

bu arada soylemeyi unuttum monitore ses vermememin sebebi hic de saglikli bir sey olmaması. hoparlorlere ses verdigin zaman manyetik alan artıcak,titresim olusucak. lcd zaten hassas bisey o yuzden pek saglikli bir durum degil. zaten 15-20 ytl ye bile monitorun kolonlarının yaptıgı işi 10a katlıcak kolonlar var...gerek yok yani monitor kolonlarına. bilgin olsun diye soyledim yine de sen bilirsin tabi.

Geri