Mona Lisa'nın sırrı çözüldü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Arpej

♪ iяяєpℓαc&#110
Altın Üye
Reaction score
0
Alpaslan DÜVEN/LONDRA, (DHA)

Mona Lisa'nın sırrı çözüldü İtalyan ressam Leonardo da Vinci’nin en ünlü çalışması Mona Lisa’nın sırrı çözüldü. Da Vinci’nin paha biçilmez başyapıtları üzerinde araştırmalar yürüten sanat ekspertleri, ressamın ‘Mona Lisa’ ve ‘Bakire ve Çocuk’ tablolarından aynaya yansıyan gizemli yüzleri ve şekilleri keşfetti.

1452- 1519 yılları arasında yaşayan Da Vinci, 1490-1495 yıllarında çalışmalarını ve çizimlerini aynada göründüğü gibi deftere kaydetme alışkanlığı geliştirdi. Bu şekilde kişisel düşünceleri sadece yansıma sırasında okunabiliyordu.

Mona Lisa üzerinde benzer tekniği kullanan sanat ekspertleri, yaptıkları uygulama sonucunda gizli tuhaf şekilleri ortaya çıkardı. Yağlı boya ve gizemli güzelliğiyle dünyanın ilgi çekici tablosu olma özelliğini koruyan Mona Lisa’nın sanıldığı gibi yanlız olmadığı kanısına varan ekspertler, Mona Lisa tablosunda keşfedilen yüzün Yıldız Savaşları filminde kötü adam rolünde oynayan Darth Vader’a benzediğini açıkladı.

6ss54r7.jpg

7wkfamp.jpg

Sanat eseri uzmanları, Mona Lisa toblosundaki yüzün ressamın The Virgin and Child with Saint Anne(Bakire ve Çocuk, Aziz Anne) tablolarında da bulunduğunu; tablolardaki yüz ve şekillerin Tanrı ve korkuyu temsil ettiğini belirtiyor.

8c2doq8.jpg

6yk40i0.jpg

Yine aynı uygulama Da Vinci’nin en önemli eserlerinden biri olan ‘Last Supper’ (Son Akşam Yemeği) tablosunda denendi. Uygulama sonucunda ortaya çıkan İsa’nın ‘Kutsal Kasesi’nin masaya devrilmiş görüntüsü, ‘John the Baptist’ adlı tabloda ise ağaç ve kadın görüntüsünün yer aldığı ortaya çıktı.

6l2d3ef.jpg

Haber ile ilgi kullanici yorumlari

1) her resmin uygun bir parçasını alırsan simetrisini herşekile benzetebilirsin.ilk defa bu kadar saçma bir teori duydum. Bunlar insanları aptalmı sanıyor.sükse yaratmak için boş işlerle uğraşmasınlar bence.

2) BÜTÜN ŞİFRELER ÇÖZÜLDÜ,BARİ UÇKURLAR ÇÖZÜLMESEYDİ DİYORUM.

3) yıllardır hep çözüldü hep çözüldü çözülse ne olcak ki?

:hhmanD​

eline sağlık hakkaten acaip sırları var o vakit ressamlarının..belli izler taşıdıgı söyleniyordu tarikatların falan

açıkca söylemek gerekirse pek bii anlamadım heralde uykusuzluğun getirdiği birşey bu :)

Anladığım şu doğru değil mi teyit ederseniz sevinirim.

Da vinci Bu tablolarda gizli bir teknik ile 2. bir yüz yerleştirmiş yani çizmiş... Ve bu yüzle bu 3 önemli tanınmış tabloda aynı... Yazının bir yerinde Tanrı ve korkuyu temsil ettiği yazıyo... 1. resim de saklı kısım tanrıyı mı ifade ediyor ?

Yok kafam karıştı yine en iyisi uyumak...

Ama siz yinede bir tercüme edin bana ....

vallahi bunlarinkisi sadece yorum. neyi ifade ettigini bir çizen, birde allah bilir

Bana abartı geliyor böyle şeyler...Ama paylaşımıniçin teşekkür ederim.

paylasım için tesekkurler ama cokta önemli diil sırrı...

Bence de Saçmalık...

ne önemi varki zorla bir gizemmi araştırmaya çalışılıyor kimsenin umrunda olduğunuda sanmam..

blmlediimz neler war km blrrrrrrrr

Leonardo Da Vinci gerçekten zeki bir kişilik...Bilinçli ve akıllı...Muhakkak birikimlerini insanlara tek hamlede yansıtabileceği bir mesajı, bir yöntemi vardır elbet...Ancak bu kadar uzakta aramaya gerek yok...Her dakka bir teori çıkıyor ve bu sefer çözüldü deniyor...Kim neylesin yıldız savaşlarını...NE şimdi Da Vİnci onca sene bunu mu şifreledi...Filimin yıllar öndeceden çekileceğinden haberdar mıydı neydi...=)...Bazıları bu işe ciddi bakıyor ki bunlardan biri de benim...Ve bu işe ciddi bakmadan bu işe kalkışırsan maskaradan öteye geçemezsiniz...

Paylaşım çin saol kardeş...

Güncelliğini Kaybetmiş Haber... Kapalı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri