Mocha Frappuccino tarifi

Mayhoş

mayhoş
Reaction score
0
Internette bir araştırma yaptım, Starbucks’ta yapılan frappucinolar üzerine. Yabancı bir sitede bu tarifi buldum. Frappuccino hakkında yorum yapanların hemen hemen hepsi tam not vermiş. “Malzemeleri okuyunca hiç inanmadık, ama yapınca aynı o tat olduğunu gördük.” gibi yorumlar vardı. Artık karar size kalmış.

Malzemeler:

- 2 cup espresso kahve
- 3/4 cup şeker
- 4 cup süt
- 3/4 cup çikolata şurubu/sosu
Üzerini süslemek için krema ve çikolata sosu

Espresso kahveyi yapın. Kahve henüz sıcakken karıştırıcınıza koyun ve şekeri ekleyin. Şekeri iyice eriyinceye kadar karıştırın. Ardından sütü ve çikolata şurubu/sosunu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın. Karışımı soğuyuncaya kadar buzdolabına koyun. Servis edeceğiniz zaman, kahveyi buzdolabından çıkarın ve 1-1 ölçüsünde buz ile birlikte karıştırıcıya koyun. Buzlar iyice kırılıncaya kadar karıştırın. Bardağa alın ve üzerini krem şanti ve çikolata sosu ile süsleyin.

Üzerini süslemek için, püskürtmeye hazır şişelerde satılan krem şantilerden kullanabilirsiniz. Çikolata sosunu da yine hazır şişede veya toz halinde bulmanız mümkün.

Tavsiye: Aman normal mutfak robotunuza buz atıp karıştırmaya çalışmayın. Seneler önce bunu denemiştim: Hem ortalık mahfolmuştu, hem de neredeyse makina bozuluyordu. Buzu kırmak için ayrı makinalar satılıyor, onların motorları daha kuvvetli oluyor bildiğim kadarıyla. Tariften toplam 8 bardak çıkıyormuş.

1 cup = 240 ml sıvı malzemeye denk gelmekte.

1 cup toz şeker = 225 gram

Yani 4 cup süt, yaklaşık 1 litre süte denk geliyor.

259 gram gelen 1 porsiyon mocha frappucino’nun kalori değeri: 252 kkal
cimg0673copy.JPG

Hafif Tarif :)

ıced chocolate mocha

Malzeme:
1 fincan espresso
10 cl süt
1 çorba kaşığı Rendelenmiş çikolata

İstediğiniz sertlikte bir espresso hazırlayın. Shaker içine hazırladığınız espresso’yu ilave edin. Süt, buz, rendelenmiş çikolata ve vanilya şurubunu ekleyip birkaç dakika çalkalayın. Büyük bir servis bardağının ağız kısmına önce çikolata sosu sürün, sonra da çikolata ile süsleyin. İsteğe göre üzerine sprey krema ilave ederek servis yapın.

mocha.jpg

(alıntı)

Geri