Mizahçıların gözüyle polisten öğrenciye dayak

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Leman Dergisi, olaylarda bebeğini kaybeden öğrencinin acısını şiir dizeleriyle okuyucusuna duyurdu.

İşte Aslan Özdemir imzasıyla yayınlanan o şiir:

BELKİ DE BİR SESİM ARTIK!

Belki üç çocuğun ilkiydim

Belki de annemin tek çocuğu...

Polisleriniz beni tek gördü

Gözleri beni seçti, güçleri bana yetti.

Dipçikler, postallar,

Coplar, biber gazları benim içindi.

Ben korkunun bedeliyim

Devletin eliyle bir şiddetin kurbanı...

Üç çocuktan ilkiydim belki

Belki de annesinin tek çocuğu.

O acıyı hissettiğinde annem

ben torunlarınızdan küçüktüm...

Bir nefes olsaydım

Belki beni de severdiniz,

Belki de ilk oyuncağımı siz verirdiniz

Eğer görebilseydim...

Ama artık korkuyla yeniden hayat buldum.

Beni duyabiliyor musunuz!

Size bir ses evinden sesleniyorum

Vicdanınızın hep duyacağı...

Tayyip amca...

Kaynak

Olaylarda bebeğini kaybeden kadının da yürüyüşte ön saflarda bulunması ayrı bir ironi.
Yani çocuğunu düşünen anne polisle bir krambol olacağını bildiği halde neden o yürüyüşe gider ki ?
Yani bu meseleler çocuğundan daha mı değerliydi ? Sen olmasan ne değişecek ki ?
Üniversiteliler mi,ülke mi rahatlayacak huzura erecek.Git evinde nescafeni içip dersini çalış.
Ne işin var senin yürüyüşte,gösterişte.İlla muhalefet olacağım diye çocuğundan oluyorsun.
Garip

yani senin dediğinden şunu mu anlamalıyız:

ileri demokrasi isteyen tayyip hükümetini protesto edenler asıl görevi halkın mal ve can güvenliğini korumak olan kolluk kuvvetleri tarafından dövülür, darp edilir, yerlerde sürüklenir, biber gazı akciğerine sıkılır...

bu mudur ileri demokrasi?

neresi ileri neresi geri bilmeyenler yemek yerken dikkat etsinler. kaşık yanlış yolalra sapabilir....

Olaylarda bebeğini kaybeden kadının da yürüyüşte ön saflarda bulunması ayrı bir ironi.
Yani çocuğunu düşünen anne polisle bir krambol olacağını bildiği halde neden o yürüyüşe gider ki ?
Üniversiteliler mi,ülke mi rahatlayacak huzura erecek.Git evinde nescafeni içip dersini çalış.
Ne işin var senin yürüyüşte,gösterişte.İlla muhalefet olacağım diye çocuğundan oluyorsun.
Garip

Demokrasi getirdik diye bağıran bir hükümet var
Öğrencilerde demokratik haklarını kullanıp yürüyüş yapmak istemiş
Bu suç yani senin görüşüne göre
O yürüyüşü yapanlar oraya dayak yiyeceklerini bilerek gittiler yani
İyi o zaman bunlar masumca, polise saldırmadan bunu yapamıyorsa dün hakkarideki yürüyenler hem izinsiz gösteri yaptılar hemde polisi taşladılar orda dayak yiyen olmadı
Olay Bumudur yani
Terör yandaşlarına tölerans derdini anlatmak isteyene dayak hemde hamile kadına

Garip

Yani hırsızın hiçmi suçu yok

Demokrasi getirdik diye bağıran bir hükümet var
Öğrencilerde demokratik haklarını kullanıp yürüyüş yapmak istemiş
Bu suç yani senin görüşüne göre
O yürüyüşü yapanlar oraya dayak yiyeceklerini bilerek gittiler yani
İyi o zaman bunlar masumca, polise saldırmadan bunu yapamıyorsa dün hakkarideki yürüyenler hem izinsiz gösteri yaptılar hemde polisi taşladılar orda dayak yiyen olmadı
Olay Bumudur yani
Terör yandaşlarına tölerans derdini anlatmak isteyene dayak hemde hamile kadına

Nerden biliyorsun sanki hakkaride görmüşde polisleri, bilmeden konuşuyorsun bence, O hakkaride olan olaylar medyaya yansısaydı emin ol ülkenin seyri değişirdi. oralarda neler oluyor inan bizlere bildirmiyorlar.

Nerden biliyorsun sanki hakkaride görmüşde polisleri, bilmeden konuşuyorsun bence, O hakkaride olan olaylar medyaya yansısaydı emin ol ülkenin seyri değişirdi. oralarda neler oluyor inan bizlere bildirmiyorlar.

İyi anlat bilelim o zaman
demekki senin bildiklerin var

.

Kusura bakmada yıllardı aynı hikaye.... Aslında neler yapıyorlarda biz bilmiyoruz.. :DYapıyorduk önceden kırmızı çizgilerimiz vardı.. Bu iktidar onuda sildi..

Polis hiç birşey yapamıyor eli kolu bağlı doğuda.. Özel harekatçıları indirmiyorlar meydana...O teröristlerin üzerine sadece tazikli su sıkıyorlar.. Bir tane terörist velet yaralanmıştı yıllar yıllar evvell başbakan (büyük konuşmayayım bakanda olabilir :D ) çocugun ayağına gitti..Aynı yerdeki polisleri hiç bir bakan umursamıyor.. Bdplilerin devlete millete etmedikleri hakaret kalmıyor ,apo posterleri pkk bezleri cabası.. Ama polis hiç birşey yapamıyor.. Ben poliside suçlu bulmuyorum.. Herşey şu yukardaki açılımcı zihniyette bitiyor...Çünkü emirleri verenler onlar.. Bence poliste mağdur bu durumda.. Artık devir öyle bir hale geldiki terörist olmak demokratik hak öğrenci olmak terörist muamelesi görmek oldu.... Sonumuz kötü... Bu ögrenci ayaklanmaları basit kollektif ayaklanmalar dünde vardı bugünde.. Ama gerçek milliyetçi gençlik ayaklanırsa polis falan durduramaz. Kan gövdeyi götürür..

DARBECİNİN postalından zevk duyanlar polisin postalından cobundan çok gocunmuşlar ..

olaylara bakışımda copun iyisi postalın tatlısı ,senin postalın benim copcum iyidir mantığı değil.. fakat görüyorumki, askere b.k atıyorlar diye sağa sola çamur çevirtenler, bu ülkenin anari-toplumsal olay-kaos-ve provakatif eylemlerinde iç güvenlik yetksi dahilinde söz sahibi olan, polise yüklenmekte hiç beis ve utanma duymuyorlar.

sıkıntı acaba şu mu? ergenekon sürecinde belge ve bilgi -soruturma aşamasındaki özverili çalıması, darbeci kesimin canını acıttığı için, Türk polisine KİN VE GAREZİN neticesimi bu açıklamalr?

sakin olun beyler.. TÜRK POLİSİNE kimse B .K ATMASIN.. BU ÜLKENİN İÇ GÜVENLİİNDEN SİLAHLI KUVVET VE YETKİ DAHİLİNDE GÖREVİNİ YApan polis te ,mehmetçik gibi bu milletin evladıdır..

yukardaki haberin resmidir....

leman_siir.jpg

---------------------

yukardaki habere yorumum haberle... laf ebeliği yapmıacam aşaqıda anlatılmış herşey : ))

O DEVRİMCİ KIZ NİYE HAMİLE KALDI? NİYE EYLEME KATILDI?

Siz aklı bol olup herkese akıl verenler.
Siz ne bilirsiniz, devrimciliği...
Siz nerden tanırsınız devrimciyi...
Vay efendim, hamile kızın ne işi varmış eylemde?
Daha da utanmazları hamilelik meselesine kafayı takmış; "ahlaksız" demeye getiriyorlar yani.
Ahlak onların bildiği, onların yaşadığı gibi ise, bilsinler ki o devrimci gençler ahlaksızdır!
Bilmelidirler ki:
Dünyayı değiştirmek isteyenler, var olan tüm kurumları yıktıkları gibi eskimiş-köhnemiş toplumun ahlakını da tuzla buz ederler.
Sizin iktidar odaklı ahlakınızı hiçbir devrimci kabul etmez.
Devrimcinin ahlakı her türlü haksızlığa, hiçbir çıkar gözetmeden yiğitçe karşı koymaktır.
Ahlak, üniversitelerin gerçek kimliklerine kazandırılması için mücadele etmektir.
Ahlak, yoksul öğrencilerin parasız eğitimini savunmaktır.
Ahlak, bilime inanmaktır.
Ve ahlak, yalansız-dolansız bir hayat yaşamaktır.
Ey siz ikili yaşam sürenler; var mı ki sizin ahlakınız, ahlak öğretmenliği yapıyorsunuz?
Birilerinin özel hayatına burnunuzu sokma yetkisini size hangi engizisyon mahkemesi veriyor?
Bilmelisiniz ki:
O gencecik kız...
Yerleşik ahlakınıza karşı çıkıp aşkından bebek yapmak isteyen kızımız...
Bu nedenle devrimcidir işte.
Aşkından hamile kalacak kadar devrimcidir.
Bu nedenle de o eylemdedir işte.
Devrimci olduğu için hamile kalmıştır; devrimci olduğu için eyleme katılmıştır.
Bunu anlamayacak kadar cahilsiniz.
Var mı sizin böyle bir yüreğiniz?
Kimse onlara akıl vermesin.
Kimse onlara yol göstermesin.
Eğer akılları varsa; biraz daha zengin olmak, biraz daha şöhret olmak ve biraz daha kapalı kapılar ardındaki ahlaksız yaşamlarını sürdürmek için harcasınlar.
Devrimci boyun eğen değildir; devrimci dalkavuk değildir; devrimci kurnaz değildir.
Devrimci baş kaldırandır.
Bu nedenle, ne diyelim bu gençlere:
Bu topraklarda binlerce ağabeyleri, ablaları biçildi. Kanlarını oluk oluk akıttılar.
Ama onlar bu topraklara hala korkusuzluğu ekiyorlar.
Birilerinin paniklemesi bundandır.
Toprak yine çatırdıyor. Gençler yollara düşüyor yine.
İnadına aşk, inadına devrim diyorlar.

Kaynak

Üniversitede provokasyonu kamera görüntüledi

DEVRİMCİ güdülmeyendir, provakasyona gelmeyendir, yönlendir-il-meyendir... devrimci ruhla bildiğinden şaşmayandır..

ama burda aşağıdaki haberde olduğu gibi değil sanırım... buram buram provakasyon kokan bu üniversite olayları, çarşafa dolanan CHP nin, darbe lerden umut bekleyen bir avuç elitçinin, medyadaki hakimiyeti bomlayan büyük amiral basının-üniversite ve yargıdaki dedeli babalı- yandaş sol zihniyetin ,artık son oyununu gençlik üzerinden devşirmesidir..

kendi ellerinden bişey gelmeyen dünün eski tüfek leri, bugün yeni yenitüfeklerle acaba son kozunu becerebilirmiyiz telaşıyla ergenekonun dışardaki sözcüleri ve eylemcileeriyle işi genç lere ve üniversiteye ihale etmişler ...

bu millet kendini ,3-5 kendini devrimci sanan( devrimlerin kaleleri kalmadı dünyada o da ayrı mesele ya neyse:)) eli sopalı beyni faşistten daha sönük, yerli fantazi kuran lara teslimmi olur sanıyorsunuz pehh.)

provakasyoncuları iyi izlesin millet...bunlar gençlikmi üniversitelimi?
ondan sonra 78 1 mayısındaki gibi bağırırsınız, içinize giren ajan-gladyolardan dolayı... ama ne zaman 30 sene sonra tabi..:))

Üniversitede provokasyonu kamera görüntüledi

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'yu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde protesto eden grup içerisinde bulunan bir kişinin öğrencileri yönlendirmesi dikkat çekti. Üniversiteden olmadığı anlaşılan eylemcinin, öğrencileri barikat kurmaları yönünde uyarması kameralara yansıdı.

resim158985_1.jpg

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Türkiye'de Anayasa'' konulu konferansa katılan Burhan Kuzu, burada öğrencilerin yumurtalı saldırısına maruz kaldı. Kuzu'nun üniversiteden ayrılmasının ardından fakülte binasında toplanan bir grup öğrenci, protestolarını burada sürdürdü. Kapıyı kapatarak, polisin içeri girmesine izin vermeyen öğrencilerle polis arasında arbede yaşandı.

Bu sırada öğrencilerin yanına gelen bir kişi, öğrencileri 'Polis buraya gelecek. Barikat kurun' şeklinde yönlendirdiği görüldü. Bir süre sonra polisin önlem aldığı yerden öğrencilerin yanına geçen şahıs, burada da provokatif eylemler yapmaya devam etti.

Kapıyı açarak içeri giren polis ekipleri gruba biber gazı ile müdahale etti. Polisin sıktığı gazla öğrenciler sağa sola kaçışırken, öğrencileri yönlendiren şahsın polise koltuk fırlattığı görüldü. Dengesini kaybeden şahıs daha sonra yere düştü. Polisin müdahalesinin ardından öğrenci grubu dağıldı.

Üniversitede provokasyonu kamera görüntüledi - En Doğru ve Güncel Haber

Yapılan doğru değil ama örnek benim karım hamile olacak ve öyle bir gösteri miting protesto artık her neyse oraya gidecek bende onu göndereceğim. Zaten benim gönderip göndermeme gerek kalmadan gitmemesi gerektiğini kendisi çözer gitmez.

Demek Ki Ülkeyi Mizahçılar YönetSe Yandı Gülüm Keten Helva ...
Hamile Olan Bir BayaNın Ne İşi Var GösteriDe BuDa İşin Garip Tarafı ...

Protesto yapan öğrenciLerden biri türbanLı oLsaydı da türbanı düşseydi;emin oLun bundan daha çok ses getirirdi..

İsLamiyet,İnsan hakLarı,eşitLik gibi kavramLarı burada savunanan cengaverLer bir kadının poLisLerin ayakLarı aLtında eziLip,çocuğunu düşürmesine neden oLanLardan biLe iyi bir haLt yemişLer gibi bahsediyorLar..

Akp'Li oLmayan size göre nedir?Canavar mı?Dinazor mu?Nedir bir insanLık oLayında biLe sizi akp hoLiganı yapan?İnsanLığınız duruma göre değişiyor mu?

Puta tapar gibi akp ve tayyip erdoğan a tapıyorsunuz..

Garip

Olayin benzer kismini filistin'e giden gemideki bir bayan ve onun daha ufacik cocugu icin soylemistim cok tepki almistim. Burda da fikrim ayni.

Polis sucsuz kimse demiyor, hicbir sucun cezasi bir annenin, bir babanin cocugunu oldurme hakki tanimaz.

Ama olaylarin bu konuma gelecegini bilen BILINCLI bir anne de oraya gitmezdi zaten..

Mesajimi tekrar okudugumda yanlis anlasilma ihtimali oldugunu gordum biraz daha acayim konuyu.

Bilincli bir anne dedim, tamamiyle Turkiye ve olmayan demokrasi sartlarina gore elestirdim..
Turkiye'de miting yapmak, protesto yapmak tamamiyle sayin erdogan'in elinde olan bir durum oldugu icin bu ulkede protestoya falan gidilmez, ben erkek olmama ragmen ben bile gitmem.

Ulke demokrasi yoksunu iken ben neyin protestosunu kime yapayim.

Ne kadar anlatirsak anlatalim, bazi zihniyetlerin gordugu kadariz..

Turban olayina da katilmiyorum birinin turbani acilsa sanirim bu kadar yaygara kopmazdi, direk emniyet mudurunu gorevden alirlardi, alismislar gorevden almaya. Yerine getirdikleri adam farkli yapacak ya..

Geri