Milliyetçilik ve Sol (Kemalizm)

şahane bir açılım doğrusu çok şaşırdım demekki kemalizm buymuş teşekkürler bilgi için sayende bir kemalistten kemalizmi öğrenmiş oldum saygı ve selam ederim

Yav hep gelişmede gelişme yenileşmede yenileşme iki terim yenileşme gelişme hep madem bu kemalizm akımı bu kadar kuvvetli neden bu ülkede hala asgari ücret var ve bu asgari ücret alanlar sürünüyorlar kemalizim bunları savunmuyor mu yada doktirinde bir açık mı var kontak mı yapıyor neden hala nufusumuzun %30 a yakını işsiz ve p***olojik sorunlar içinde ve neden hala yurtdışına servis ettiğimiz bir yerli malımız yok neden IMF ye gırtlağa kadar borçluyuz neden bu ülkede insanlar basitçe ölüyür öldürülüyor neden bu ülkede hala okuma yazma bilmeyen insanlar var neden bu ülkede bebek ölümleri standartların üzerinde neden bu ülkede doktor başına 30 hasta düşüyor neden insanlarımızın tamamına yakını mutsuz ve sefalet içinde bir yaşam sürdürmekte kemalizm bunlara deva olamıyor mu

Bir konu bu kadar saptırılır. Atatürk döneminde Osmanlı' nın bile borçlarının ödendiğini bilirsiniz. Ülke yöneticilerinin beceriksizliğini Atatürk de mi arıyorsun. Atatürk yolundan gidilmesini bir kenara bırakıyorum, şu dönemlerde Atatürk düşüncelerinden rahatsız olanlar mevcut. Suçlu onlar. Yeni yükseliş Atatürk düşüncesinden olacaktır.

soruma cevap alamadım tekrarlıyorum bana ATATÜRKÜN KEMALİZM HAKKİNDAKİ DÜŞÜNCELERİNİ ANLATIP BENİ AYDINLATIRMISIN? ayrıca böyle ciddi bi konuya dans eden kafa göz sallayan aslında senin ne kadar kasıldığını gösteriyor bu şemallerde neyse

Yav hep gelişmede gelişme yenileşmede yenileşme iki terim yenileşme gelişme hep madem bu kemalizm akımı bu kadar kuvvetli neden bu ülkede hala asgari ücret var ve bu asgari ücret alanlar sürünüyorlar kemalizim bunları savunmuyor mu yada doktirinde bir açık mı var kontak mı yapıyor neden hala nufusumuzun %30 a yakını işsiz ve p***olojik sorunlar içinde ve neden hala yurtdışına servis ettiğimiz bir yerli malımız yok neden IMF ye gırtlağa kadar borçluyuz neden bu ülkede insanlar basitçe ölüyür öldürülüyor neden bu ülkede hala okuma yazma bilmeyen insanlar var neden bu ülkede bebek ölümleri standartların üzerinde neden bu ülkede doktor başına 30 hasta düşüyor neden insanlarımızın tamamına yakını mutsuz ve sefalet içinde bir yaşam sürdürmekte kemalizm bunlara deva olamıyor mu

yazılanları anlıyamamış olmalısın devamlı tekrarlayıp duruyorsun ,cevabını verdim tekrar ediyorum inşaallah bu sefer anlıyacaksın:Kemalizim Atatürkün düşünceleridir zaten Atatürk düşüncelerini Devrimler yaparak Cumhuriyeti kurarak gerçekleştirmiştir.Düşüncelerini büyük bir başarıyla gerçekleştirebilen tek liderdir.

Atatürkün düşüncelerinin somut delili devrimleridir devrimleri öğrenmek istiyorsan bunu istemen yeterli.

Kemalizim de sağ sol orta yol yoktur yeri gelir iti kullanır yeri gelir anarşisti kullanır birde bakmışsın yobazı kucağına oturtmuş seviyor nabza göre zamana göre şartlara göre tansiyonu ayarlar .
Kemalizim de ulusal-milli menfeatler her şeyin üstündedir gerekirse şeytanla işbirliği kurulabilir gerekirse allahla işbirliği kurulabilir.
Kemalizim de sağ, sol ,orta yol saçmalığı YOKTUR sadece bağnaz kesimlerce tanımlama kargaşası yaşanmaktadır bu sebeple kafa karışıklığına neden olup kimi zaman iftiralara kimi zaman da desteksiz savunmalara neden olmaktadır.

sen herhalde kemalizmi seni kucağına alan anglo-sakson devletlerin politikalarıyla karışıtırdın. senin dediğin işin kısası bir ingiliz atasözüdür "ilgilterenini daimi dostu yoktur, daimi çıkarları vardır."
şimdi en iyisi fetonun oturduğu kucağa bi bak ondan sonra kemalizmle ilgili yorum yap.

Bir konu bu kadar saptırılır. Atatürk döneminde Osmanlı' nın bile borçlarının ödendiğini bilirsiniz. Ülke yöneticilerinin beceriksizliğini Atatürk de mi arıyorsun. Atatürk yolundan gidilmesini bir kenara bırakıyorum, şu dönemlerde Atatürk düşüncelerinden rahatsız olanlar mevcut. Suçlu onlar. Yeni yükseliş Atatürk düşüncesinden olacaktır.

konunun saptırılacak bi tarafı yok yukarıdakıler saptırma değil nesnel saptamalardır acı ama gerçek ülke gerçekleri bunlar neyse kemalist beeyler iyi forumlar

şahane bir açılım doğrusu çok şaşırdım demekki kemalizm buymuş teşekkürler bilgi için sayende bir kemalistten kemalizmi öğrenmiş oldum saygı ve selam ederim

Ben teşekkür ederim. Kemalizm düşüncesi, her zaman birileri tarafından hedef alınacaktır. Zirvede olmak kolay değil.

Bazı şeylerden şüphen olmasın. Allah hiç bir şeyi sebebsiz yaratmamıştır. Atatürkü yaratmış ve Laik Türkiye Cumhuriyetine vesile etmiş olması da tesadüf olamaz.

üslubunuza dıkkat edın beyler.
hakaret edenler ceza alacaklar ve mesajları sılındı!

konu malesef ki Kemalizm Atatürkçülük kavgasına dönüşmüştür amacından sapmıştır

bu kavramlarla ilgili kimin ne anladığı önemli.Radowac arkadaşım Kemalizme farklı bir anlam yüklemiş Albayrak arkadaşım da Kemalizmin Atatürkçülük ile bir olduğunu belirtmiştir ki benim düşüncem de bu yönlüdür.asıl olay şudur Atatürk'ün milliyetçiliği bu sınırlar içindeki herkesi bir saymak din,dil,ırk,mezhep ayrımı yapmamaktır.bunu da ifade etti sözlerde çok güzel belirtmiştir.

“Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye Halkına Türk Milleti denir”
"Ne mutlu Türk'üm diyene!"

Herseyın Fazlası Zarar Aynı Sekılde Mıllıyetcılıgınde Doznu Bılmek Nerede Durulacagını Bılmek Lazım

ya şimdi ümmetçilik mi milliyetçilik mi önemli?

ikiside sacmalıktır!!
ikiside kapıtalıst işbirlikçi hukumetler ve emperyalıstler tarafından olusturulmustur

Ben teşekkür ederim. Kemalizm düşüncesi, her zaman birileri tarafından hedef alınacaktır. Zirvede olmak kolay değil.

Bazı şeylerden şüphen olmasın. Allah hiç bir şeyi sebebsiz yaratmamıştır. Atatürkü yaratmış ve Laik Türkiye Cumhuriyetine vesile etmiş olması da tesadüf olamaz.

çok sıg bir bakıs acısı.
gercek bir rasyonel ve akıl adamı olan ataturk ve onun cumhuriyetini açıklamak için cook cok yetersiz bir anlatım olmusş
ayrıca bugun malesef senin anladıgın ataturkçuluk yada kemalizm ile bugun ku kemalizm arasında 100km lik bir mesafe var buda bir gercek.
ornegin asker ki kemalizm in ve ataturk un en buyuk savunucusudur.akp ve benzerleri gibi dusunmekte,kemalıst subayları emeklı ederek gorevden uzaklastırmakta.gercek budur
eger kemalizm bugun chp yada asker bunyesinde yasıor olsa idi turkiye bu durumlara gelmezdi.ve eger ataturk kendi partisi vee cumhuriyetinin bugunku durumunu gorse idi.
kesinlikle olanlara inanamazdı

ikiside sacmalıktır!!
ikiside kapıtalıst işbirlikçi hukumetler ve emperyalıstler tarafından olusturulmustur

çok sıg bir bakıs acısı.
gercek bir rasyonel ve akıl adamı olan ataturk ve onun cumhuriyetini açıklamak için cook cok yetersiz bir anlatım olmusş
ayrıca bugun malesef senin anladıgın ataturkçuluk yada kemalizm ile bugun ku kemalizm arasında 100km lik bir mesafe var buda bir gercek.
ornegin asker ki kemalizm in ve ataturk un en buyuk savunucusudur.akp ve benzerleri gibi dusunmekte,kemalıst subayları emeklı ederek gorevden uzaklastırmakta.gercek budur
eger kemalizm bugun chp yada asker bunyesinde yasıor olsa idi turkiye bu durumlara gelmezdi.ve eger ataturk kendi partisi vee cumhuriyetinin bugunku durumunu gorse idi.
kesinlikle olanlara inanamazdı

Ya kardeşim konunun yanlış yerinden tutmuş yorumlamışsın... O eklemeydi.
Arasında büyük mesafe var diyorsun. Evet var nedeni açık değil mi? Atatürk düşüncelerini kaldırmaya çalışan bir iktidar, tehlikenin farkına henüz daha tam varamamış halk.

Kemalizm çağdaşlama da tek ideolojidir. Şöyle bir bak çevrene çağdaşlaşma deyince korkanlara bak. Atatürkü görmezden gelmeye çalışanlara bak. Bunlar yapıştımı bırakmıyorlar. Nasıl ilerlicen.

Yani birilerinin Kemalizmi yanlış kullanıyor diye Atatürkten mi vazgeçeceğiz. Hüseyin üzmez var diye Dinden mi soğuyacağız. Saçmalık.

Ya kardeşim konunun yanlış yerinden tutmuş yorumlamışsın... O eklemeydi.
Arasında büyük mesafe var diyorsun. Evet var nedeni açık değil mi? Atatürk düşüncelerini kaldırmaya çalışan bir iktidar, tehlikenin farkına henüz daha tam varamamış halk.

Kemalizm çağdaşlama da tek ideolojidir. Şöyle bir bak çevrene çağdaşlaşma deyince korkanlara bak. Atatürkü görmezden gelmeye çalışanlara bak. Bunlar yapıştımı bırakmıyorlar. Nasıl ilerlicen.

Yani birilerinin Kemalizmi yanlış kullanıyor diye Atatürkten mi vazgeçeceğiz. Hüseyin üzmez var diye Dinden mi soğuyacağız. Saçmalık.

bak şimdi.ben asla ataturkten sogu falan demedim
bana gore ataturk che,lenin,fidel,araft neyse odur.hatta belki hepsinden ustundur
benim soylemek istedigim (radowac gibi)ataturkçulu7k ve kemalizm yanlıs ellerde.sen hukumete yuklenmişsin.peki sence bu tarz islami kapıtalıst,toplumu tuketmeye,sadece tuketmeye alıstıran,dusunmeyen sadece hareket eden akepe gibi anavatan gibi partilerin ortaya cıkmasının en buyuk sebebi 1980 darbesi ve sonrasında kenan evren ve tak-sak pasa gibi asker/asker kokenlı siyasıler degil mi?
bence bu gun turk askeri ve chp kadrosu kemalızm e en buyuk zararı veriorlar.
merak etme eger sen,ben ve diger ataturk çu tam bagımsızlık yanlsı insanlar tam anlamıyla bazı seyleri anlarlarsa ne iktidara ataturk ve onun devrimlerini zedeleyecek partiler gelir,nede ataturkçuluk degerinden yitirir. neden biliomusn?
GUCLERİ YETMEZ.

bak şimdi.ben asla ataturkten sogu falan demedim
bana gore ataturk che,lenin,fidel,araft neyse odur.hatta belki hepsinden ustundur
benim soylemek istedigim (radowac gibi)ataturkçulu7k ve kemalizm yanlıs ellerde.sen hukumete yuklenmişsin.peki sence bu tarz islami kapıtalıst,toplumu tuketmeye,sadece tuketmeye alıstıran,dusunmeyen sadece hareket eden akepe gibi anavatan gibi partilerin ortaya cıkmasının en buyuk sebebi 1980 darbesi ve sonrasında kenan evren ve tak-sak pasa gibi asker/asker kokenlı siyasıler degil mi?
bence bu gun turk askeri ve chp kadrosu kemalızm e en buyuk zararı veriorlar.
merak etme eger sen,ben ve diger ataturk çu tam bagımsızlık yanlsı insanlar tam anlamıyla bazı seyleri anlarlarsa ne iktidara ataturk ve onun devrimlerini zedeleyecek partiler gelir,nede ataturkçuluk degerinden yitirir. neden biliomusn?
GUCLERİ YETMEZ.

Sen elinde saydığın adamlar ile Atatürkçülüğe yaklaşırsan sende zarar verirsin. Herkes bir şeylerden tutup bu da Kemalizme girmek istiyor dersen...

Kemalizme zarar vermeye çalışanlar sayılıdır. Kendi pencerenden bakıp şu zarar veriyor bu zarar veriyor sadece kurmacadır.

Sürekli değer vermeyenler, yanlış ellerde falan filan. Ben diyorum ki değer verelim, değer verin.

Geri