Yav hep gelişmede gelişme yenileşmede yenileşme iki terim yenileşme gelişme hep madem bu kemalizm akımı bu kadar kuvvetli neden bu ülkede hala asgari ücret var ve bu asgari ücret alanlar sürünüyorlar kemalizim bunları savunmuyor mu yada doktirinde bir açık mı var kontak mı yapıyor neden hala nufusumuzun %30 a yakını işsiz ve p***olojik sorunlar içinde ve neden hala yurtdışına servis ettiğimiz bir yerli malımız yok neden IMF ye gırtlağa kadar borçluyuz neden bu ülkede insanlar basitçe ölüyür öldürülüyor neden bu ülkede hala okuma yazma bilmeyen insanlar var neden bu ülkede bebek ölümleri standartların üzerinde neden bu ülkede doktor başına 30 hasta düşüyor neden insanlarımızın tamamına yakını mutsuz ve sefalet içinde bir yaşam sürdürmekte kemalizm bunlara deva olamıyor mu
soruma cevap alamadım tekrarlıyorum bana ATATÜRKÜN KEMALİZM HAKKİNDAKİ DÜŞÜNCELERİNİ ANLATIP BENİ AYDINLATIRMISIN? ayrıca böyle ciddi bi konuya dans eden kafa göz sallayan aslında senin ne kadar kasıldığını gösteriyor bu şemallerde neyse
Yav hep gelişmede gelişme yenileşmede yenileşme iki terim yenileşme gelişme hep madem bu kemalizm akımı bu kadar kuvvetli neden bu ülkede hala asgari ücret var ve bu asgari ücret alanlar sürünüyorlar kemalizim bunları savunmuyor mu yada doktirinde bir açık mı var kontak mı yapıyor neden hala nufusumuzun %30 a yakını işsiz ve p***olojik sorunlar içinde ve neden hala yurtdışına servis ettiğimiz bir yerli malımız yok neden IMF ye gırtlağa kadar borçluyuz neden bu ülkede insanlar basitçe ölüyür öldürülüyor neden bu ülkede hala okuma yazma bilmeyen insanlar var neden bu ülkede bebek ölümleri standartların üzerinde neden bu ülkede doktor başına 30 hasta düşüyor neden insanlarımızın tamamına yakını mutsuz ve sefalet içinde bir yaşam sürdürmekte kemalizm bunlara deva olamıyor mu
Kemalizim de sağ sol orta yol yoktur yeri gelir iti kullanır yeri gelir anarşisti kullanır birde bakmışsın yobazı kucağına oturtmuş seviyor nabza göre zamana göre şartlara göre tansiyonu ayarlar .
Kemalizim de ulusal-milli menfeatler her şeyin üstündedir gerekirse şeytanla işbirliği kurulabilir gerekirse allahla işbirliği kurulabilir.
Kemalizim de sağ, sol ,orta yol saçmalığı YOKTUR sadece bağnaz kesimlerce tanımlama kargaşası yaşanmaktadır bu sebeple kafa karışıklığına neden olup kimi zaman iftiralara kimi zaman da desteksiz savunmalara neden olmaktadır.
Bir konu bu kadar saptırılır. Atatürk döneminde Osmanlı' nın bile borçlarının ödendiğini bilirsiniz. Ülke yöneticilerinin beceriksizliğini Atatürk de mi arıyorsun. Atatürk yolundan gidilmesini bir kenara bırakıyorum, şu dönemlerde Atatürk düşüncelerinden rahatsız olanlar mevcut. Suçlu onlar. Yeni yükseliş Atatürk düşüncesinden olacaktır.
şahane bir açılım doğrusu çok şaşırdım demekki kemalizm buymuş teşekkürler bilgi için sayende bir kemalistten kemalizmi öğrenmiş oldum saygı ve selam ederim
ya şimdi ümmetçilik mi milliyetçilik mi önemli?
Ben teşekkür ederim. Kemalizm düşüncesi, her zaman birileri tarafından hedef alınacaktır. Zirvede olmak kolay değil.
Bazı şeylerden şüphen olmasın. Allah hiç bir şeyi sebebsiz yaratmamıştır. Atatürkü yaratmış ve Laik Türkiye Cumhuriyetine vesile etmiş olması da tesadüf olamaz.
ikiside sacmalıktır!!
ikiside kapıtalıst işbirlikçi hukumetler ve emperyalıstler tarafından olusturulmustur
çok sıg bir bakıs acısı.
gercek bir rasyonel ve akıl adamı olan ataturk ve onun cumhuriyetini açıklamak için cook cok yetersiz bir anlatım olmusş
ayrıca bugun malesef senin anladıgın ataturkçuluk yada kemalizm ile bugun ku kemalizm arasında 100km lik bir mesafe var buda bir gercek.
ornegin asker ki kemalizm in ve ataturk un en buyuk savunucusudur.akp ve benzerleri gibi dusunmekte,kemalıst subayları emeklı ederek gorevden uzaklastırmakta.gercek budur
eger kemalizm bugun chp yada asker bunyesinde yasıor olsa idi turkiye bu durumlara gelmezdi.ve eger ataturk kendi partisi vee cumhuriyetinin bugunku durumunu gorse idi.
kesinlikle olanlara inanamazdı
Ya kardeşim konunun yanlış yerinden tutmuş yorumlamışsın... O eklemeydi.
Arasında büyük mesafe var diyorsun. Evet var nedeni açık değil mi? Atatürk düşüncelerini kaldırmaya çalışan bir iktidar, tehlikenin farkına henüz daha tam varamamış halk.
Kemalizm çağdaşlama da tek ideolojidir. Şöyle bir bak çevrene çağdaşlaşma deyince korkanlara bak. Atatürkü görmezden gelmeye çalışanlara bak. Bunlar yapıştımı bırakmıyorlar. Nasıl ilerlicen.
Yani birilerinin Kemalizmi yanlış kullanıyor diye Atatürkten mi vazgeçeceğiz. Hüseyin üzmez var diye Dinden mi soğuyacağız. Saçmalık.
bak şimdi.ben asla ataturkten sogu falan demedim
bana gore ataturk che,lenin,fidel,araft neyse odur.hatta belki hepsinden ustundur
benim soylemek istedigim (radowac gibi)ataturkçulu7k ve kemalizm yanlıs ellerde.sen hukumete yuklenmişsin.peki sence bu tarz islami kapıtalıst,toplumu tuketmeye,sadece tuketmeye alıstıran,dusunmeyen sadece hareket eden akepe gibi anavatan gibi partilerin ortaya cıkmasının en buyuk sebebi 1980 darbesi ve sonrasında kenan evren ve tak-sak pasa gibi asker/asker kokenlı siyasıler degil mi?
bence bu gun turk askeri ve chp kadrosu kemalızm e en buyuk zararı veriorlar.
merak etme eger sen,ben ve diger ataturk çu tam bagımsızlık yanlsı insanlar tam anlamıyla bazı seyleri anlarlarsa ne iktidara ataturk ve onun devrimlerini zedeleyecek partiler gelir,nede ataturkçuluk degerinden yitirir. neden biliomusn?
GUCLERİ YETMEZ.