Milli Eğitimden Atatürk’ü çıkarmak

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0

Milli Eğitim Bakanlığı, Atatürk İlke ve İnkılâpları ile Atatürk milliyetçiliğine vurgu yapan yasal maddeleri kaldırıyormuş. Bunun yerine insan haklarına vurgu yapan yeni hedefler koymuş. Artık hiçbir Türk çocuğu, Türklük kimliğine dayalı ve Atatürkçü esasına göre yetiştirilmeyecekmiş.
Bırakın kaldırsın.
Gerekirse yasanın içine biraz da düşmanlık eklesin. Yeni yetişecek çocuklar Türksüzlük üzerine, Atatürk ilkelerine bağlı olmadan yetişsinler.
Siz şimdi olur mu öyle şey diyeceksiniz.
Olur!
Bu zamana kadar eğitim sistemi Atatürkçü yetiştirdiğini sandı ve en sonunda düşmanını işbaşına getirdi. Şimdi kendisini yok ediyor.
Göreceksiniz ki bu “yeni resmi” duruş, tıpkı “eski resmi durum” gibi kendi karşıtını yaratacaktır. Emin olunuz Atatürk de Onun temel mantığı da çok daha iyi anlaşılacaktır.
Kitleleri sürekli ayakta tutan, milli dinamizmin ideolojisi asıl şimdi yaratılacak.
Hatırlayın lütfen.
“Atatürkçülük de neymiş?.. Hiç demokratik ülkelerde devletin dayatması olur mu? İnsanlara tek bir fikir empoze edilir mi!..” diyerek, yıllardır Atatürk düşmanlığı yayanlar, sonunda Atatürk’ün toplum ve siyasal düzen felsefesini okullarda gerçekleştirilebilecek yegâne amaç olmaktan çıkarıyor. Yerine “insan haklarını” koyuyor. Bir başka ifade ile milliliği ve özgünlüğü ortadan kaldırıyor, evrenselliği, “yeryüzü yurttaşlığı” algısını getiriyor.
Milli yurttaş yerine, evrensel yurttaş geliyor.Bu durumda “Milli Eğitim” kavramsallaştırmasının da içi boşalıyor. Öyle ise bakanlığa milli olmayan bir isim bulmak daha kabul edilebilir yaklaşım olacaktır.
Atatürk’ün temel düşünce algısını, ilke ve yönelim anlayışını ortadan kaldırdınız mı, elbette Onun en çok vurgu yaptığı, Kurtuluş savaşının temel ateşleyicisi “Türklüğü” de kaldırmanız gerekecektir. Çünkü “Türklük” , cihanda yalnız kalarak kendi başının çaresine bakmak zorunda olan bir toplumun “Kurtuluş” dediği varolma fikrinin yegane besleyicisidir.Şimdilerde Türklük; “aaa bu ırkçılık da neyin nesi” denilerek yok sayılmak istenen, Kürtçülüğe fedaya hazır bir kavram olarak takdim ediliyor. Bir başka anlatımla Kürtçülüğün yeniden inşası için Türklük, baskı altına alınarak, hafızalardan silinmeğe çalışılıyor. Bu sebepten olsa gerek Milli Eğitim Bakanlığı, yeni bakan marifetiyle “Türklüğe” vurgu yapan tüm yasal maddeleri de ortadan kaldırtmış.İyi yapmış. Teşekkür ederiz.
Çünkü karşıtını ancak böyle yaratabilir ve yaşatabilir. Demek ki Türk Milliyetçilerini ilelebet canlı tutacak bir güneş doğuyor.
Hayırlı olsun.
Tükenmeyeceğimizin resmidir. Bize yeni hedefler oluşturmak için sistemi devşirenler gece gündüz çalışıyor.
Konuya devam edelim.
Hem Atatürk ve hem de Türklük “evrensel yurttaş” kimliğinin yerine “milli yurttaşı” öneriyordu. “Milli yurttaş” yerli, bizden, tarihsel köklerinden beslenen somut bir varlıktı. Bir ulusun/milletin öğesiydi. Evrensel yurttaş ise evrensel kurallara bağlı, kendini yeryüzüne ait hisseden, belirli bir tarihsel kimliğe dayanmayan, insanlık âleminin (sürünün) parçası olacağından zararsız olarak görülen yurttaştır. Öyle bir yurttaşın bizden, yerli ve milli olmasından çok insan olması
yeterlidir.
Milli yurttaşın, kendini bağlı hissettiği bir vatanı, üzerinde kurulu bir ülkesi, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal sistem içindeki ilişkilerden doğan, kurumsallaşmış, kendini parçası saydığı bir toplumu ve bunun bilinci vardı, yeni yurttaşın buna pek ihtiyacı olmayacak. Çünkü o bizden biri değil, herkesten oluşan herhangi biri.
Öyle ise milli yurttaş ideali için buyurun göreve.

Kaynak

Ne zaman İngiliz İngiliz olma bilincinden, Amerikalı Amerikalı olma bilincinden ve diğer milletler kendi milli bilincinden vaz geçer o zaman bende Türk olma bilincinden vazgeçilmesi önerisine sıcak bakarım. Fakat durum böyle değilki. Sana bilincini terket derken kendisi milli varlığına yönelik her türlü tehditi çok sert bir şekilde karşılıyor. Ve hatta bazen ortada olmayan tehditler türetip onlara çıkarları doğrultusunda saldırıyor. Böyle bir öneriyi bir şey diğer şeyi aptal, gerizekalı yerine koyuyorsa yapar. Yani örneğimizi somutlaştırırsak Amerika ve Avrupa ülkeleri, Türkiyeyi gerizekalı, aptal yerine koyduğu için kendi milli bilincini ve milli varlığını çok güçlü bir şekilde savunurken bize dünya insanı olma önerisini getirebilir. Gerçektende gerizekalı olmasak bu ülkeler böyle bir öneriyi getirmeye cesaret bile edemez. Bu durumu yaşarken Türkiyenin bölgesinde güçlü bir ülke olduğunu savunan sevgili arkadaşlarıma çok kızıyorum. Türkiye şu an ülkeyi yöneten akp nin varlığı nedeniyle emirleri uygulayan bir uşaktır. Mantıklı ve bilinçli insanlar bu gerçeğe üzülmek veya bu gerçeği dillendirenlere kızmak yerine, bu aşağılık davranışları sona erdirmek için gerekenleri yapmaya başlamayı tercih eder.

Tarih tekerrürden ibarettir denir ya =)...Al-i imran Suresi 54. ayette Rabbimin belirttiği olay gerçekleşiyor gibi geldi bana ;)

Bunlarda İyice Sapıttı Kardeşim Onlar Kimlerde Atatürk'ümüzü Ders Kitapların Çıkartırlar. Bu Yasa Teklif Bile Edilmemeli Bence. Bu İşe Yargıtay El Koysun. Biz Bu Değişikliği Mahkemeye Taşıyalım. Gücümüz Yetmiyosada Büyük Bildiklerimizden Rica Edelim. Akp İyice Zıvanadan Çıktı. Bunları Anca Asker Paklar ama Askerin Başında ki de Akpli. Allah Sonumuzu Hayır Etsin...

Ben oldum olası "Atatürk milliyetçliği" ifadesinin ne olduğunu ne işe yaradığını anlamamışımdır

Tam olarak neyin değiştiği konusun da en ufak bir fikri olmadığı halde slogan atan postalcılara ,"Atatürk milliyetciliği "ne demektir diye sorsam

yapacakları ilk iş google bakmak olacaktır

Ben oldum olası "Atatürk milliyetçliği" ifadesinin ne olduğunu ne işe yaradığını anlamamışımdır

bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır hiç bir şey için geç kalmış sayılmazsın arada google a sende soruver öğreneceklerin karşısında küçük dilini yıtacağına eminim,ama kısaca tarif edersek Misak ı Milli sınırları içinde kurulan bu devletin adı Türkiye Cumhuriyetidir ve bu devlete vatandaşlık bağı ile bağlanmış her vatandaş TÜRK vatandaşıdır :thumbup1:

Ahmet Altan bu konuyla ilgili çok sert bir köşe yazısı ele almış.

Tıklayın

haklısın çok sert bir yazı olmuş :) diktatör dediği adam bu yola başını,bileğini ve yüreğini koymasaydı muhemelen bu zatın soyadıda altan yerine brown,pissa yada kostas olarak gazete sayfasında yer alacaktı Bir milleti yok etmenin en kısa yolu milli değerlerini yok etmekten geçer.İtalyanın po ovasını kafamız kazıyan zihniyete Atatürk'ün düşüncelerinin ağır geleceği aşikardır,zaten dikkatinizi çekmedimi,her gelen sözde Milli eğitim bakanı yeni icraatler yapacağım diye 8 yıldır eğitim sisteminin içine etmedimi?

Tam olarak neyin değiştiği konusun da en ufak bir fikri olmadığı halde slogan atan postalcılara ,"Atatürk milliyetciliği "ne demektir diye sorsam

yapacakları ilk iş google bakmak olacaktır

Oldun olası anlayabileceğin an fazla Ahmet Altan kadar olacaktır. Bu da bizim ülkemiz adına endişeye düşmemize neden oluyor. Vah vah vah..

Ahmet Altan bu konuyla ilgili çok sert bir köşe yazısı ele almış.

Tıklayın

Çok sert kaya gibi takoz takoz..

Milletini sevmenin, vatanına sahip çıkmanın ne demek olduğunu anlatamayacağınız bu tip insanlara “Varlığım Türk varlığına armağan olsun” sözü ağır gelir.

Bireyin ifade özgürlüğünü Türk Milleti adına değil de yamaklık adına kullanır. Kendi kahramanlarını dünyanın eğildiği kahramanlardan üstün tutar, ermeni ile ermeni, rum ile rum, pkklı ile pkklı olurlar ki sen de dönek ben deyim müsvedde..

Aynı osmanlıda olduğu gibi Türküm demek suç oldu .. Devlet yönetimine devşirmeler kanı bozuklar hakim olunca hep böyle oluyor tarih tekrar ediyor...

Bunlara acımak lazım, bir taraflarını yırtsalar dahi Atatürk ün yerine koyacak birini kendi içlerinden çıkaramazlar. çünkü ufuklarında aydınlık değil hep bulanıklık ve karanlık olacak lakin güzel eşsiz dinimizden hiçbir feyz alamamışlar.işin garip tarafıda kafirlerin ve onların uşaklarının arkasından gitmeyede bayılıyorlar sonrada müslümanız diye geçiniyorlar.

Aynı osmanlıda olduğu gibi Türküm demek suç oldu .. Devlet yönetimine devşirmeler kanı bozuklar hakim olunca hep böyle oluyor tarih tekrar ediyor...

Osmanlıda türküm demek suç değildi bil diye söylüyorum... Kimden duydun bilmiyorum da yanlış öğretmişler

Gözünde at gözlüğü olmayanlar neyin ne olduğunu çok iyi görür. Öğrenciler Atatürk'ün yaptıklarını yapmak zorunda değiller elbet, ama tarihlerini öğrenmek zorundalar. Bu ülkenin de kurucusu Atatürk olduğuna göre, siz başka gezegen kursanız da Atatürk bu ülkenin kurucusu kalacak.

Geri