Milletin ağzı!

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
Reaction score
0
Milletin ağzı!

arslanbulut.jpg

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kendisi için “Barzani ağzıyla konuşuyor” sözlerine şöyle cevap verdi:
“Bunları Sayın Baykal ilk defa konuşmuyor. Baykal karakterinin gereğini yerine getiriyor. Benim bu milletin ağzından başka hiçbir dili kullanmam mümkün değil. Ama Sayın Baykal’ın bugüne kadar kimlerin ağzıyla konuştuğunu benim milletim çok iyi bilir. Şu anda da zaten Baykal ve Bahçeli aynı ağzı kullanmaya devam etmektedir. Biri diğerinin değirmenine su taşımakla görevli. Bu şekilde yolculuklarına devam etmektedirler. 22 Temmuz’da kimin kimin değirmenine su taşıdığını ve bu taşıyanlara da gerekli cevabı milletim en iyi şekilde verecektir. Dikkat edin, iki ağız da aynı ağızdır. Hiçbir değişiklik aralarında yoktur. Adeta böyle paslaşan bir tablo ortaya çıkmaktadır.”

* * *

Üzerinde durmak istediğim husus, Erdoğan’ın “Benim bu milletin ağzından başka hiçbir dil kullanmam mümkün değil” sözleridir.

Erdoğan “Ananı al da git” gibi ağızları kastediyorsa ilk bakışta milletin ağzı ile konuşuyor denilebilir! Tabii milletin tamamının değil ama argo konuşmayı sevenlerin ağzıyla!
Fakat siyasi bir liderin asıl konuşmaları icraatlarıdır. Ve Erdoğan’ın hiçbir icraatında milletin ağzı da yoktur, gönlü de!

Avrupa Birliği’nin dayattığı yasalar, milletin ağzı ile mi talep edilmiştir?

IMF ve Dünya Bankası’nın dayattığı yasaları milletin ağzından hiç duydunuz mu?

Veya Denktaş gibi bir milli kahramana “Git kendi ülkende konuş” diyebilecek kaç tane ağız vardır bu milletin içinde?

* * *

Millet cenazelerde öfkeyle bağırıyor, “Bush’un emrinden çıkın” diyor!
Milletin milyonlarcası meydanları doldurmuş, “Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye” diye bağırıyor! Milletin ağzı budur!

Erdoğan’ın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2003 yılı Mayıs ayında Londra’da, ünlü Citigroup’un düzenlediği program çerçevesinde, Rotschild gibi Yahudi ailelerine, BP’ye ve Shell şirketlerinin sahiplerine, Tüpraş, Petkim, Milli Piyango ve Tekel’i pazarlarken milletin ağzına bakmıyordu herhalde! Aksine “babalar gibi satarım” diyordu.
Telekom’u, İngiliz İstihbarat Servisi’nin güdümündeki Hariri ailesine satan ağız kimin ağzıdır?

Galataport diye Haliç kıyılarını İsrailli Ofer’e satan ağız kimi ağzıdır? “GAP’a para lazım, yerli-yabancı yatırımcı bulun” diye YASED’e ricada bulunan ağız kimin ağzıdır? İsrail’in GAP ve Konya Ovası projelerini kabul ederek Resmi Gazete’de yayınlayan ağız kimin ağzıdır?
Bankalar, vatanın kan dolaşımı sistemi demektir! Peki bankaları kim sattı? “Elektrik alt yapısını, Halkbank’ı ve Ziraat Bankası’nı da satacağım” diye IMF’ye niyet mektubu yazan ağız kimin ağzıdır?

Özelleştirme adı altında, Türkiye’nin en büyük servetlerini, bankalarını, maden arazilerini Rio Tinto ve Citibank’a devreden ağız kimin ağzıdır?
“Türk” kavramını etnik bir kimlik gibi takdim eden ağız kimin ağzıdır, milletin ağzı mı?
Etnik gerekçelerle Türkiye’nin çimentosu olan “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözüne karşı çıkan ağız kimin ağzıdır?

Milletin ağzı mı???

Arslan BULUT

güzeldi....

görünmeyenleri, sansürlü yalaka gazetelerimizin manşetten vermediği rezillikleri çok hoş ifade etmiş....

ewt güsel bi yazı..fletch ellerine sağlık..doğru diyor bu milletin mallarını satmak milletin ağzı mı oluyor!!!!..

cok güzel bir yazı yazanın elıne saglık herseyı anlatmıs..bakalım buna karsı ne zıtlık cıkaracaklar

cok gusel yazı kardesim ama bu insanlara laf anlatıp yorulmana degmez. tek bi bildikleri laf var: ''milletimiz en iyi cevabı 22 temmuzda verecektir''. ben onlara 22 temmuzda oyle bir cevap verecem ki bırak meclisi insan icine cıkamayacaklar...

Aynen çok doğru bir yazı bazılarımız kabul etmeyip her zaman inkar etsede.

Avrupa birliğine bşvuruyu akp yaptıysa haklısınız. Akp milletimize avrupanın ne olduğunu
göstermiştir,İMFye diz çökenlere sorun o borçları,akp almadı o paraları,sayın dervişimiz
nerede acaba?memurunun maaşını ödeyemeyenler 1 milyar dolar kredi için 40 takla atanları neçabuk unuttunuz.özelleşen kurumlardaki çalışan (parti kıyağı ile işe alınan)sayısını biliyonuzmu? neden telekomdakilerin çoğu devlet kuruluşlarına geçiş yaptı,alan şirketin 5 yıl çalışma garantisi vediği halde.BANKALAR CAN DAMARIYMIŞ ama kanı vucuda değilde başka yerlere taşıyorlar,bizim devletimize geceliği 150 lerden para satan bankalarımız,bankalar keneden başka bişey değildir.O mitinge geleninde kimin ağzıyla konuştuğunu sağırlar bile anladı ,yazan anlamak istemesede.modernleştiremediğin fabrikalar dursa ne olur stılsa ne olur.Size soralım kıbrıs referandumunda rumlarla birleşmeye evetmi derdiniz hayırmı,ama kıbrıslıların referandum sonucu belli EVET ne acayip iş!!!Bu hükümet halkın ağzıyla konuşuyor çünkü halk onlara konuşma yetkisini verdi.BAZILARI BEGENMESEDE.
OKADAR. SAYGILAR SEVGİLER,İYİ MUHALEFETLER.

halkimiz cok guzel bir turkce konusur, ananida alda gitten ote gecer hatta, hepimizn bildigi seyler

arabasina binip gazeteye giden, ordan aksam sunset`e yemege giden sonrada ewine donen birinden sokakta ki insanlarin nasil konustugunu dinlemek cok komik

ozellikle `lan ve amk` suz bi konusma cok zor sokaklarda..

ne olursa olsun bu ülkeyi yöneten insanların daha düzgün konuşması gerekir. malum cümleleri ben bir daha kullanmayacağım. yaptıkları icraatdan çok, laflarıyla konuşulan iktidardan bence bu ülkeye fayda gelmez.

Ab'nin, İmf ve dünya bankasının dayattığı yasalar.....

Biçarelikten mi bunlar yazılıyor anlamıyorum, ab'ye girmenin de birtakım şartları var, imf den dünya bankasından borç almanında birtakım şartları var, beğenmiyorsanız girmeyelim ab'ye, borç para almayalım imf den dünya bankasından, yasaların dayatıldığını sanıyor vede rahatsız oluyorsanız vazgeçelim bu sevdadan, 47 yıllık devlet politikasından vazgeçelim. Malumunuz Devletimiz öteden beri borcunu borç alarak kapatıyor, borcu enaza indirmek için denize düşen yılana sarılır misali borç alıp karşılığında da onların dediğini yapmanız gerekiyor. Hafızanızı tazelerseniz eğer her seçim öncesi meydanlara inen parti liderleri hep imf yi defetmekten bahsetti ama ne hikmestse kimse başaramadı, çünki herşey dışarıdan bakıldığı gibi değil okadar kolay değil.

Kendi personelinin maaşını bile ödeyemeyen, nasıl yontulduğu belli olmayan işletmelerin özelleştrilmesiyle artık devlet sırtındaki yüklerden, sizin acımasız eleştirilerinize rağmen cesaretle kurtulmayı başardı, Ülkemizin önünü açtı, kısa vadede etkileri belli olmayabilir önümüzdeki 4 yılda ak koyun kara koyun çıkacak ortaya.

Ülkemizde iyi işler yapanlar özellikle engellenmeye çalışılıyor. Örneğin İstanbula 3. köprü için İstanbulun güzelliğini bozar gerekçesiyle karşı çıkılıyor, halbuki o işin bahanesi aslında, trafik sorununu Akp'nin çözmesini istemiyorlar, 10 dakikalık yolu 3 saatte gitmek zorunda olan araçların tükettiği yakıtın bedeli İstanbullunun belini büküyor, bu İstanbul halkını cezalandırmak değilde nedir.

olaylar hep kısır döndüye dönüyorum. seçim sonrası sabahında hepimiz burada olacağız. yüce milletimiz bu yazdıklarınıza en güzel cevabı zaten verecek ama siz yine %51 olmadıkça akp başarısını kabul etmeyeceksiniz. yinede o sabah gerçek cevabınızı buradaki bir kaç cümleden çok daha fazlası ile alacaksınız. çamur atmaya devam hatta biraz daha arttırın!!

Avrupa Birliği ni tek çözüm olarak görmek en büyük acizliktir
elbette Türk milleti
Türkiye Cumhuriyeti Devletini kendi özkaynakları ve kendi potansiyeli ile muassır medeniyetler seviyesine taşıyabilir

Millete inançsızlık ve taassuba varan Avrupa Birliği sevgisi,gelişen Türkiye nin önündeki en büyük engeldir

Geri