Mikroskop Altında Canlılar

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Ayağın taşa mı çarptı, dön kalbine bak. ETTİN Mİ B
16.jpg

Köpek Balığı

15.jpg

Köpek balığının üzerinde bulunan dişçikler suda küçük girdaplar yaratarak balığın daha hızlı yüzmesini sağlar.

14.jpg

Kertenkele ayağı

13.jpg

Kertenkele ayağı, hayvanın duvarlara ve tavanlara yapışmasını sağlayan nano ölçüde tepe ve vadilere sahiptir.

12.jpg

Karasinek

11.jpg

Sineğin gözlerini oluşturan merceklerin altıgen yapısı, sıradan bir mercekten çok daha geniş bir görüş alanı sağlar. Gözlerin küresel yapısı sineğe arkasını görme imkanı verir.

10.jpg

Sivrisinek

9.jpg

Sivrisinek cilde en yakın olan damarı tespit ettikten sonra alt ve üst çene yardımıyla altı bıçaktan oluşan kesme sistemiyle deriyi derinlemesine keser. Bu bıçaklardan birinden akıtılan sıvı dokuları uyuşturur ve pıhtılaşmasını engeller. Yalnız dişi sivrisinekler kan emer. Çünkü dişiler yumurta üretir ve bunun için kana ihtiyaç duyar.

8.jpg

Kutup Ayısı

7.jpg

Kutup ayısının kürkü, uzun ve kısa kıllarla çevrilidir. Kutup ayılarının postu beyaz renkte değildir, beyaz uzun kıllar, şeffatır. Işığın bu kıllardan yansıması sonucu kutup ayıları beyaz görünürler. En önemlisi uzun kıllar, içeri ısı alıp dışarı vermeyen ince optik tüpler gibi işlev görür.

6.jpg

Adaçayı

5.jpg

Adaçayının üzerinde bulunan ince yağ katmanı, çiçeği böceklerden korur.

4.jpg

Sinek kuşu

3.jpg

Sinek kuşu uzun ve dairesel gagasıyla çiçeklerden rahatça beslenebilir.

2.jpg

Aspergillus

1.jpg

ellerine sağlık.güzel paylaşım olmuş.sondakinin faaliyeti ne acaba?

ellerine sağlık.güzel paylaşım olmuş.sondakinin faaliyeti ne acaba?

sitede açıklaması yoktu ama başka bir yerden buyazıyı buldum.

Aspergillus, dünyanın her yerine yayılmış yaklaşık 200 mantar (küf) türünden oluşmuş bir cinstir. Yuvarlak hücrelerden oluşmuş mayalardan farklı olarak, Aspergilluslar hif olarak adlandırılan hücre zincirlerinden oluşan ipliksi mantar türleridir. Doğada saman ve çürüyen bitki artıklarında yaşarlar.

Aspergillus ilk 1729'da İtalyan rahip ve biyoloğu Pietro Antonio Micheli tarafından, Nova plantarum genera juxta Tournafortii methodum disposita olarak kataloglanmıştır. Mantarın şekli ona Hıristiyan ayinlerinde kutsal su serpmeye yarayan aspergillumu hatırlattığı için bu ismi kullanmıştır.

açıklamalar için teşekkürler.mantarmı acaba diyecektim..pot kırmamak için yazmaktan vazgeçtim:)

Geri