Microsoft, XP'nizden Kurtulun Diyor

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0
Microsoft, yakın zamanda tanıttığı ve halen geliştirmekte olduğu yeni işletim sistemi Windows 8 ile ilgilenirken, Windows XP'nin de artık mutlak sona yaklaştığını bildirdi.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Microsoft, Windows blog sitesinde yaptığı açıklamada halen Windows XP kullanan firmaların, işletim sistemlerini Windows 7'e yükseltmesini tavsiye etmişti.

Bu haftaki Microsoft BUILD Conference sırasında firmaların mevcut sistemlerinde kurulu Windows XP'leri çöpe atmalarını önerdi.

Microsoft'tan Kevin Turner, "XP ve Office 2003'ün hayatına Nisan 2014'te son vereceğiz" dedi.

Aynı gün, yapılan açıklamalarda halen birçok firmanın Windows XP'den Windows 7'e geçmediği, ancak firmaların yakın zamanda Windows XP'den kurtulmaları gerektiğini de bildirdiler.

Analistlerin hazırladığı raporlarda şu an özellikle ev kullanıcılarının Windows 7'ye çoktan geçtiğini, ancak firmaların 2001 yılından beri Windows XP kullandıklarını da belirttiler

Satış amaçlı sözler bunlar. Yanlış değil tabi ki. Kendi açımızdan, yeni yazılımları öğrenmek, kullanmak güzel tabi. Ama Microsoft!un söylemi daha çok ticari satış amacıyla söylenen sözleri bunlar. Ben; Xp ve Office 2003 kullanmaya devam edeceğim. Ama bu;; yeni yazılım sistemlerini reddettiğim, öğrenmeyeceğim, kullanmayacağım anlamına gelmez tabi ki.

her ne kadar windows 7 multimedya ağırlıklı bir sistem olsada, xp benim gibi manyaklar için vazgeçilmezdir. xp üzerinde yapılan araştırmalarımın bana verdiği kişisel tatmini windows 7 veremiyor. çok fazla güvenlik açıkları var, uyumsuzluk hat safhada ve çoğu eski bilgisayar 1 gb ram ile xp'de 750 mb boş bellek ile çalışırken windows 7 1 gb ram'leri çok kasıyor hemde çok..

p4 işlemcili, 3.06 ghz, 1 gb ddr2'li bir pc'ye windows 7 yakışmaz.

dibik not: xp babadır. stop.

Windows Vista aslında hoşuma gidiyor ama windows 7 kullanıyoruz . :) windows 8 de pek guzel olmadıgını gordum resımlerden felan bana ters o tarz grafikler :d hiç bişey anlamadım cunku

Mcrosoft un böyle bir açıklama yapması doğal ev kullanıcıların çoğunluğu crackli işletim sistemi kullanıyor.
Firmalar ise güvenliği açısından orjinal windows kullanıyor. Zaten Microsotun gelir kaynağının büyük kısmı firmalardan geliyor..

Microsoftun maçası yiyosa xp lisansı satmaya devam etsin ama win7 eline patlar ozaman.

Walla şu uyumluluk sorunu kalksın direk geçicem :)

windows 7 uyumluluk sorunu taşımıyor. herşeye uyumlu hale geldi. hatta xp nin tanıyamadığı programlarıda tek tek bünyesine almaya başladı. bende 3.4 ghz p4 tek çekirdek 1gb ram le windows 7 li işletim sistemimde harikalar yaratıyorum. kastığını felan kimseler iddia etmesin. zaten artık ram lerde ucuzladı. gidip 2gb ram almakta çok kolay. windows 8 inde ben pek mousela kullanılacağına kanaat getiremiyorum. yavaş yavaş mouse klavye devri kapanıyor gibi. herşey tablet PC lere kaldı gibi gibi. vede öyle olması daha avantajlı. counter strike ı gyscopela oynamak herşeyden öte bir deneyim olurdu herhalde. :)

Geri