MicroSoft Network (MSN)

ServerErr0r

uid=0(root)
Katılım
12 Eyl 2009
Mesajlar
2,330
Reaction score
0
Puanları
0
MicroSoft Network / MSN
MSN / Mail diye tabir ettiğimiz bilgisayarımızda Windows Live Messenger olarak kayıtlı olan ve halk arasında MicroSoft Network’un kısaltması olarak MSN şeklinde geçen iletişim aracı bazılarımı için çok önemli, bazılarımızda üye olduğumuz sitelerde kullandığımız, bazılarımızdada arkadaşlarla internet üzerinden beleşten (bedava) görüşeyim diye kullanılan bir aracıdır.


Bu iletişim aracında bazılarımız güvenlik önlemlerini zirvede tutarken bazılarımızda 0’a yakın tutmaktadır. 0’a yakın diyorum çünkü % 10 – 15 civarında MSN’nin kendi güvenlik önlemleri oluyor.

Hacklenme diye tabir ettiğimiz çökertme olaylarıdanında bazı bölümler bu msn üzerinden gerçekleşmektedir. Çünkü trojen gibi zararlı yazılımları atma % 80 – 85 civarında msn üzerinden rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor. Sosyal mühendislik ve fake sayfalara yönlendirme işlemleride facebook gibi siteler üzerinden ve msn üzerinden gerçekleştiriliyor ama daha çok msn kullanılıyor. Tüm güvenlik önlemleri makalelerimde de bahsettiğim gibi düşük güvenlik önlemleri ve önem vermemede bu işlemleri bir bir tetikliyor. Karşıdaki kişide biraz tecrübeli olunca zincirleme olarak ve hızlı bir biçimde hacklenme / hackleme işlemi gerçekleşiyor.

Anlatacağım güvenlik önlemlerini uygulayarak sizde güvenlik seviyesini zirveye ulaştırabilirsiniz.

# Her güvenlik makalelerimde bahsettiğim gibi temel güvenlik önlemlerinizi almalısınız. Bunlar;

- Güncel ve sağlam bir antivirüs kullanmanız
- Güncel bir işletim sistemi kullanmanız ( bu maddeyi gelen güncelleştirmeleri yükleyerek elde edebilirsiniz)
- Her sitede farklı şifre kullanmanız
- Şifrelerinizi en az 6 karakter yapmanız
- Şifrelerinizde harf, rakam, işaret kombinasyonu oluşturmanız
- Okuduğunuz 3 – 5 makaleyle yetinmemenizi anlatan temel güvenlik önlemleridir.

Bu güvenlik önlemlerini ilk baştan almalısınızki hem bilgisayar güvenliğinizi sağlayın hem internet güvenliğinizi sağlayın hemde MSN güvenliğinizi sağlayın.


# Yukarıdaki 3. 4 . ve 5. Maddeyi ilk önce uygulayarak güvenlik önlemlerinizi almaya başlayabilirsiniz.


# Öncelikle posta kutunuzla başlayalım. Posta kutunuz şuan çok kullanışlı, basit ve iyi bir görünüme sahip. Bu üç özelliğe göre e-postalarınızı birkaç tıklama sayesinde engelleyip, silip, başka klasöre taşıyabilirsiniz. Bu sayede e-postalarınızı istediğiniz aman bir biçimde ayarlayabildiğiniz için gereksiz e-postaları bir klasörde toplayıp daha sonra silin.

# Posta kutunuzda ‘’süpür’’ butonu sayesinde e-postanın geldiği msn adresini engelleyip bu güne kadar o adresten gelen gereksiz e-postaları toplu bir biçimde engelleyip silebilirsiniz.

# Tanımadığınız kişilerden gelen e-postaları açmadan silin. Çünkü e-postayı açtığınızda yazan bağlantı adresini merak edip açacaksınız ve ekli olan dosyayı merak edip bakmak için bilgisayarınıza kaydedeceksiniz. Bu sayede zararlı yazılım bilgisayarınıza tam yol erişmiş olacak.

# Tanımadığınız kişileri eklemeyin, eklerse kabul etmeyin. Eğer ekleme işlemi olursa işin sonunu sosyal mühendislik sonucu hack olarak görebilirsiniz.

# E-postalarda bir siteden, bankadan gelen e-postaya baktıktan sonra sisteme giriş yapmanız gerekiyorsa yazan bağlantıya tıklamayı tarayıcınızda adres çubuğuna kendiniz yazıp sisteme giriş yapın.
 
Geri
Üst