MHP'de Evet Depremi

onlar darbe yaptılarda bilmem kaç sene geri götürdüler evet .akp zamanında darbesiz saman altından ülke o kadar geri götürüldü ki tüikin hayali verileriyle kandırıla kandırıla avutulmaya calısıyoruz.şimdi birileri kalkıp yok faiz söyleydi böyle oldu vs vs vs vs bilmem ne demesin.ben faize dıs borca bakmam.asgari ücretlinin eline ne geçti ona bakarım.gelir adaletsizliğini azalttılarmı ona bakarım.kısaca ben tüike tayyipe unakıtana samanyoluna kanal 7 ye değil cebime bakarım.cebime bakıyorumda hiçde ileri gitmiş sayılmayız.

ayrıca darbe zihniyetli insanların var olduğunu söylüyorsun evet vardır doğrudur ama amerikanın kucağına bizi itip asılanlar gibileride var ."ZÜBÜK veya SATILMIŞ " tipli dediğimiz bu siyasetciler çıkıp gaflet içinde olan halkdan istifade edip ülkeyi tehlikeye sürüklediğinde birileride kalkıp müdahale edebilmeli.bu mümkünse darbesiz olsun ama gerekirse darbe ilede bunlara dur denilebilmeli .bu açıklamamdan darbe yanlısı olduğumu ileri sürenlerede yazımı tekrar okumasını öneririm yine aynı iddiayı sürdüreceksede kendisine acil şifalar dilerim

yapılan faaliyetin ismi referandum parti seçimi değil dolayısıyla bir parti üzerinden evet veya hayır demek bence hatalı ayrıca her evet diyen akpci değildir ve akp nin yanlışlarını irdelemek yerine varolan anayasayla gelecek olan anayasa üzerinden değerlendirme yapılması daha mantıklı olur

yapılan faaliyetin ismi referandum parti seçimi değil dolayısıyla bir parti üzerinden evet veya hayır demek bence hatalı ayrıca her evet diyen akpci değildir ve akp nin yanlışlarını irdelemek yerine varolan anayasayla gelecek olan anayasa üzerinden değerlendirme yapılması daha mantıklı olur

bir parti üzerinden nasıl değerlendirilmesin ki ? akp kimle uzlaştı bu anayasa için? kimlerin görüşünü desteğini aldı ? akp harici türkiyede hangi parti yada sivil toplum kurulusu hangi üniversiteler bunun içindeler ? nerden bileyim amerika tarafından önümüze konulmadığını ?işte bu derece sakat bir anayasadır bu

maddelere baktım inceledim ben.bir cok yanlış şey var iki üç güzel madde ile süslemiş bize sunmuşlar.tayyibin dediği gibi hap gibi anayasa ama yutmucaz bu hapı.tek bir örnek vercem bu konuya ve dahada yazmayı düşünmüyorum.üst düzey komutan ve yargı mensuplarınında yada aldıkları kararlarda artık dava edilcebilecek.peki yanlışları varsa edilsin de o zaman kaldır dokunulmazlıklarıda üst düzey siyasetcilerede dava açılsın .neden kaldırmıyorlar dokunulmazlığı .dokunulmazlık kalktığı an akp nin yarısı kalpazanlık sahtekarlıkdan bölücülükden dosyaları işleme alıncak .bu akp nin çöküşü demek kaldırırlarmı dokunulmazlığı .işte bunların demokrasi anlayışı bu yazıklar olsun bu zihniyete hayır demek gerekmektedir.eğer samimi olsalar şeffaf olsalar vekillerinde yargılanmasının önünü açarlardı

bir parti üzerinden nasıl değerlendirilmesin ki ? akp kimle uzlaştı bu anayasa için? kimlerin görüşünü desteğini aldı ? akp harici türkiyede hangi parti yada sivil toplum kurulusu hangi üniversiteler bunun içindeler ? nerden bileyim amerika tarafından önümüze konulmadığını ?işte bu derece sakat bir anayasadır bu

maddelere baktım inceledim ben.bir cok yanlış şey var iki üç güzel madde ile süslemiş bize sunmuşlar.tayyibin dediği gibi hap gibi anayasa ama yutmucaz bu hapı.tek bir örnek vercem bu konuya ve dahada yazmayı düşünmüyorum.üst düzey komutan ve yargı mensuplarınında yada aldıkları kararlarda artık dava edilcebilecek.peki yanlışları varsa edilsin de o zaman kaldır dokunulmazlıklarıda üst düzey siyasetcilerede dava açılsın .neden kaldırmıyorlar dokunulmazlığı .dokunulmazlık kalktığı an akp nin yarısı kalpazanlık sahtekarlıkdan bölücülükden dosyaları işleme alıncak .bu akp nin çöküşü demek kaldırırlarmı dokunulmazlığı .işte bunların demokrasi anlayışı bu yazıklar olsun bu zihniyete hayır demek gerekmektedir.eğer samimi olsalar şeffaf olsalar vekillerinde yargılanmasının önünü açarlardı

vekiller eski anayasaya göre de yargılanamıyodu o halde eskisinin yenisinden daha iyi olduğu da söylenemeyeceğine göre yenisine evet demenin sakıncası yoktur

edit: işte aynen bu yüzden yine tekrarlıyorum akp üzerinden düşününce objektif karar verme ortadan kalkıyo

Hala bu sahtekarlık neden tartışma konusu olur anlamam.Herşey apaçık ortada..

-Akp başbakanlık,cumhurbaşkanlığı,yök,sayıştay gibi devlet kurumlarını ele geçirmiş durumda.Geriye kalan cumhuriyet kurumlarından Genelkurmay,danıştay,yargıtay ve anayasa mahkemesi gibi kurumları da ele geçirerek iran islam devrimi tarzı bir şeyi ilan etmek istiyor.Ve başardığı zaman fethullah gülen i amerikadan getirerek tören düzenlemek istiyor.İşte bu nedenle anayasa değişikliği referandumunu yapıyor.
-Şeriat isteyen aşırı islamcılar,aksiyon isteyenler,cumhuriyet karşıtları,kin ve nefreti seven gruplar bu referandum adı altında yapılan sahtekarlığı desteklemek için başbakanın kolları arasına kendini bırakmış bir durumda ve ellerini ovuşturuyorlar.
Akpsi olsun,Saadeti olsun,bbp si olsun hepsi akpnin güdümündeki partiler..Dini hükümlerin devlet düzeninde olmasının ülkeye yarar getireceğine inanan sahtekar insanlar.Cumhuriyet kurulduğundan beri düzeni içine sindirememiş gruplar bunlar.Demokrat görünümlü şeriatçılar..

Çıkıp burada demokrasi gelecek,özgürlük gelecek savsatasını dillendirmenin bir anlamı yok.Referandumda evet çıkarsa;

-Akpnin yaptığı gayrimeşru herşey anayasal güvence altına alınmış olacak,

-Yargı hükümleri tamamiyle değişecek.Akp felsefesinde bir yargı düzeni oluşturulacak..

-Bütün kurumlar tek çatı altından yönetilecek

-1 veya 2 sene içinde Amerikadaki başkanlık sistemi türkiyede uygulanacak ve tayyip erdoğan bi 10 sene daha padişahlık koltuğunda oturmuş olacak.(Yaşlandığında ise erbakan gibi elleri öpülecek.)

-Ülkenin bütün kurumları dini hükümler ekseninde yönetilecek,idam cezası gelecek,kamu ve özel kurumlarda dini hükümler dışına çıkılması yasaklanacak.

-Genelkurmay başkanlığı da ele geçirilerek dini yönetime karşı çıkanlara karşı silahlı bir güç olmuş olacak ve bu güç yıllarca bu düzeni koruyacak..

-Kısacası ülkenin düzeni demokratik değil otokratik olacak.(Şeriatın küçük kardeşi)

Yazdıklarıma sakın felaket senaryosu falan demeyin.Evet çıkması durumunda bunların hepsine bir bir şahit olacaksınız..

vekiller eski anayasaya göre de yargılanamıyodu o halde eskisinin yenisinden daha iyi olduğu da söylenemeyeceğine göre yenisine evet demenin sakıncası yoktur

edit: işte aynen bu yüzden yine tekrarlıyorum akp üzerinden düşününce objektif karar verme ortadan kalkıyo

ya ne anlatıyosun sen o kadar yazı yazdım bunumu anladın bide denklem kurup x i y yi bulsaydın .

eskisinde vekil yargılanmıyordu hakimin yargıcın komutanın yargılanma yolu acılıyorda vekillerin niye acılmıyor .vekiller diğerlerinden dahamı şerefli dahamı güvenilir.paşa hakim yargıç yargılansın şeffaf devlet olsun diyosan başta başbakan olmak üzere tüm herkez işlediği suç kapsamında ceza görmeli .başbakanın vekillerin ayrıcalığı ne .suçluysa suçunun cezasını herkez çekmeli .

sıkıysa koysunlar bunu anayasaya onlardan daha yüksek sesle evet derim.objektiflik budur boş boş konusuyorsun bide

ya ne anlatıyosun sen o kadar yazı yazdım bunumu anladın bide denklem kurup x i y yi bulsaydın .

eskisinde vekil yargılanmıyordu hakimin yargıcın komutanın yargılanma yolu acılıyorda vekillerin niye acılmıyor .vekiller diğerlerinden dahamı şerefli dahamı güvenilir.paşa hakim yargıç yargılansın şeffaf devlet olsun diyosan başta başbakan olmak üzere tüm herkez işlediği suç kapsamında ceza görmeli .başbakanın vekillerin ayrıcalığı ne .suçluysa suçunun cezasını herkez çekmeli .

sıkıysa koysunlar bunu anayasaya onlardan daha yüksek sesle evet derim.objektiflik budur boş boş konusuyorsun bide

evet halkın çoğunluğu benle beraber boş boş konuşuyoruz biz böleyiz napalım :001_cool: bide halkın azınlık bi kısmı vardır hakaret etmeyi kaba saba konuşmayı kızı olsun erkeği olsun çok severler düşüncelerini bir iki cümleyle ve kibarca açıklayamazlar ;) e tabi onları da anlamak lazım :)

evet halkın çoğunluğu benle beraber boş boş konuşuyoruz biz böleyiz napalım :001_cool: bide halkın azınlık bi kısmı vardır hakaret etmeyi kaba saba konuşmayı kızı olsun erkeği olsun çok severler düşüncelerini bir iki cümleyle ve kibarca açıklayamazlar ;) e tabi onları da anlamak lazım :)

yazdıklarımda kaba bişey yok.kabalık olsun diye değil gercekden boş konustuğun için öyle yazdım.gercekden boş konustuğuna inanıyorum.söylediklerimi anlamadığına inanıyorum.bunlara takacağına anayasa ile ilgili yazdığım şeylere cvp verirdin

Şu Evet'çilerin bir de başkalarının düşüncelerine burnunu sokması yok mu. İyice sinirlendiriyor insanı. Size ne kardeşim kim ne düşünürse düşünür. Siz değil miydiniz bu anayasa değişikliğinin partilerin de üstünde bir gelişme olduğunu söyleyen ? Siz değil miydiniz bu anayasa değişikliği partilerin genel politikasının üstünde birşey olduğunu söyleyen. O zaman CHP'lilere de , MHP'lilere de solculara da sağcılara da ülkücülere de hatta oportünistlere bile yorum yapmayın. Kim ne isterse onu seçer.

Geri