MHP tuzak mı kuruyor ?

eiffel

Forumun Kulesi
Altın Üye
Reaction score
0
Her insan büyük bir alemdir.İnsan düşünceden ibare
MHP tuzak mı kuruyor?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli nin AK Parti yi rahatlatacak önerilerini, yeni bir tuzak mı? endişesi ile yorumlayanlar yanılıyor. MHP tuzak kurmuyor.

MHP gerçekte kendi hukukunu, daha doğrusu kendisini de var eden çok partili parlamenter demokrasinin ve siyaset kurumunun hukukunu savunuyor.

MHP Genel Başkanının önerilerini üzerine inşa ettiği iki önemli tespiti var. Birincisi TBMM nin Anayasa Mahkemesi tarafından rehin ve ipotek altına alınması. Bahçeli bu hükmü, Anayasa Mahkemesi\\\'nin 10. ve 42. madde değişikliklerini esastan iptal etmesine dayandırıyor. Doğru mu? Anayasa Mahkemesi TBMM nin anayasa yapma iradesini elinden aldığına göre elbette doğru. Anayasa Mahkemesi nin bu kararı ile Türkiye de kuvvetler ayrılığı prensibi yasal olarak işlemez durumda. Bahçeli bu durumu rejim açısından savunulabilir ve kabul edilebilir bulmadığını ifade ediyor.

Bahçeli nin ikinci tespiti, yine Anayasa Mahkemesinin AK Parti davasında vermiş olduğu kararın yarattığı fiili duruma dair bir yorum. MHP lideri AK Parti\\\'nin Mahkeme tarafından mahkûm edildiği ve bu durumda iktidar partisinin siyasî ehliyet ve meşruiyetinin şaibeli hale geldiği sonucunu çıkartıyor. Buradan İktidar partisinin böyle bir mahkûmiyet sonrası sürekli kapatılma tehlikesi altında görevini sürdürmesi siyasi istikrar açısından ciddi bir risktir hükmüne varıyor. Bu hüküm doğru mu? Bu hükmün test edileceği anahtar meşruiyet kelimesi. Bir yasayı, bir mahkeme kararını hukukî kılan meşruiyettir. Meşruiyet ise kurumların kerametinde değil, halkın rızasında aranır. Meşruiyetini kaybeden iktidar partisi mi, yoksa Anayasa Mahkemesi mi? sorusuna aslında Bahçeli de, öneriler kısmında ikincisini adres göstererek cevap veriyor. Ancak yine de MHP liderinin, fiili durumun bir meşruiyet tartışmasına yol açacağı hükmü doğru bir hüküm. En azından CHP nin bu tartışmanın tek başına tarafı olacağı ortada. Anayasa Mahkemesi, kararıyla sadece AK Parti yi rehin altına almadı, aynı zamanda CHP nin karşısına elleri kolları bağlı bir rakip çıkarttı. Bu rehin kalkmadığı sürece de siyasal istikrarı garantiye almak, insanüstü çabalara bağlı.

Bahçeli bu iki tespite dayalı iki temel öneri getiriyor. Her iki öneri de, süreklilik kazanan rejim krizini anayasayı değiştirerek çözme mantığına dayanıyor. Birincisi Anayasa Mahkemesi nin yetkilerini parlamenter demokrasiye uygun hale getirmek; ikincisi de siyasî partilerin kapatılmasını zorlaştırmak.

Bu önerilerde bir tuzak var mı? Ben ince ayarlı bir diplomasi ve iyi örülmüş bir strateji olduğunu düşünüyorum. MHP siyaset yapıyor. Temel istikamet olarak yapıcı muhalefet stratejisi izliyor. Böylece hem CHP yi yalnızlaştırıyor hem de AK Parti seçmenini mesaj menzili içine almış oluyor. Yapıcı muhalefet in sihirli formülü ise, Devlet Bahçeli nin açıkladığı yol haritası nın tamamına sinmiş olan istikrarı sürdürme çabası. AK Parti bir kitle partisi ve rakiplerinin onun siyasî yelpazede işgal ettiği alana göz dikmesi doğal. Bu alana giriş kapısının adı ise siyasî istikrar.

Anayasa Mahkemesi, güç kaybeden yönetici elitlerin temsilcisi olarak iki kararıyla (anayasa değişiklikleri ve kapatma davası) AK Parti nin seçkin değişimine yönelik ileri hamlesini rejim krizi yaratma pahasına savuşturdu. MHP Genel Başkanı nın sözleri, Anayasa Mahkemesi nin meşruiyetini kaybettiğine dair hükümler içeriyor. Anayasa Mahkemesi yol açtığı hasarı giderecek araçlara sahip değil. Çözüm, bu mahkemenin de hukuk içinde kullanamadığı yetkilerini sınırlandırmakta. TBMM nin anayasa yapma iradesini rehinden kurtarması ve yargının siyasî partiler üzerinde kapatma tehdidi ile kurduğu tahakkümün parti kapatmayı gerçekten zorlaştırarak ortadan kaldırılması lâzım.

Türkiye süreklilik kazanan bir anayasal krizin içinde yaşıyor. Bu kriz ancak ve ancak anayasa değiştirilerek çözülebilir. AK Parti nin, MHP nin önerilerini, diplomasiyi seferber ederek ve derin bir stratejiyi devreye sokarak kapsamlı bir anayasa reformuna konu etmesi şart. Anayasa Mahkemesi ni altında ezildiği yükten kurtarmak bile Türkiye nin önünü açacak, siyasî istikrarı kalıcı hale getirecek bir çözüm olarak kabul görebilir.

Mümtazer TÜRKÖNE / ZAMAN

Mhp Arap ümmetçisi ve Şeriat yanlısı parti olduğunu kanıtlıyor .
Tuzak felan kurduğu yok .
Gerçek yüzünü göstermeye başladı

Arap ümmeti diye birşey olmaz Arap milleti vardır.Ümmet Hz.Muhammed'in ümmetidir ve tüm müslümanları kapsar :goz:

Bu arada faşist miyiz ümmetçi mi karar verin zira konuşmalarınıza 80'de hazırlanan iddaanameden farkınız kalmıyor :hhmanD

Arap ümmeti diye birşey olmaz Arap milleti vardır.Ümmet Hz.Muhammed'in ümmetidir ve tüm müslümanları kapsar :goz:

Bu arada faşist miyiz ümmetçi mi karar verin zira konuşmalarınıza 80'de hazırlanan iddaanameden farkınız kalmıyor :hhmanD

Tek parti dayağı...

1950’den bu yana Türkiye’yi tek parti yönetir.

Demirel; Menderes’in genel müdürüdür... Özal; Demirel’in müsteşarıdır... Erbakan; Özal’ın ilk genel başkanıdır... Tansu Çiller; Demirel’in, Mesut Yılmaz; Özal’ın bakanlarıdır... Tayyip Erdoğan; Türkeş’in MC ortağı Erbakan’ın belediye başkanıdır...

58 yıldır tek parti vardır başta...

Siz seçimlerde parti değişti sanırsınız, ama aynı partidir gelen... Amblemler değişir, binalar değişir, liderler değişir, söylemler değişir, yüzler değişir...

Ama tek parti hiç değişmez.

Diyelim ki seçim-meçim oldu, birbirlerine girdiler, kavga-dövüş arasında sandığa gittiniz... Siz sanırsınız ki farklı bir şey seçtiniz.

Oysa o tek partidir seçtiğiniz.

*

AKP ile MHP tek partidir...

Devlet Bahçeli’nin AKP’ye yaptığı çağrıları dinlerken bunları düşündüm:

AKP’ye, "Gelin birlikte yapalım yapamadıklarınızı, size engel olan Anayasa Mahkemesi’nin yetkilerini birlikte kısalım" diyordu dün.

İşte böyle AKP’nin her çukura düşüşünde MHP çekme ve kurtarma aracı tarafından çekilip yola koyulması tek parti oluşlarındandır.

AKP’nin çağdaşlık karşıtlığının "odağı" olduğunun yargı kararına bağlanmış olması, Devlet Bahçeli için önemli değildir...

Tersine; kızmaktadır yüce mahkemeye...

Bu ikisi tek partidir.

Türbandan dinin referans alınmasına... Muhafazakar eğitimden tarikatlara hoşgörüye kadar aynı yerdedir ikisi.

Misal; Keçiören’deki büfecinin dövülmesi meselesinde AKP ile MHP hemfikirdir...

Büfeciyi AKP’liler dövmeseydi zaten MHP’liler gelip döveceklerdi... Ki göreceksiniz üç güne kadar, orucunu yiyenleri MHP’liler dövecekler, ya da AKP’liler, fark etmez.

*

1950’den bu yana Türkiye’yi tek parti yönetir.

Bu yüzden yarım asırdan fazla zamandır; 14 milyon yoksulu ve aç insanı vardır Türkiye’nin... Tek partinin "din-iman" söylemlerinin arkasında mutluluğu çalınmıştır milletin... Bir milyon üniversiteli genci işsiz, kırgın, sefildir...

2008’de hálá iki torba nohuda, 500 kilo kömüre muhtaçtır insanlar...

Ve büfeci, içki sattığı için dayak yer bu çağda, tek partiden...

( 28 Ağustos 2008 - Bekir Coşkun )

Mhp'de akp Çizgisinde hareket eden '' Arap Ümmetçisi '' (araplara ilgi duyan Şeriat yanlısı) açıklama yapmak zorunda kalıyorum .
Ne dediğimizi anlıyorsunuz ama işinize gelmeyince ümmet kelimesi şudur budur bilmem ne .
:goz:

Mhp ŞuAn İtibari ile Milliyetçilikle alakası olmayan > Faşizan yapıya sahip Şeriat isteyen bir parti konumundadır .

Ümmet,Arapça da ana anlamına gelen ümm kelimesi kökünden gelmektedir.
Yani bir anadan doğan, sülaleye veya topluluğa ümmet denmektedir.Ümmet kelimesi,gerek yüce Kitabımızda gerekse de hadislerde ifade edildiği gibi Müslüman veya Müslüman olmayan,büyük veya küçük insan topluluğu,daha çok da kavim ve millet olarak ifade edilmektedir.Araplar,ümmet kelimesini insan topluluğu veya millet anlamında kullanmaktadırlar.
Türkiye’de ise ümmet kelimesi ile İslam’a inanan tüm Müslümanlar anlaşılmaktadır.Dolayısıyla dünyadaki bütün Müslümanlar ümmet olarak algılanmakta ve fikri tartışmalarda hep bu ifade edilmektedir.
Bu sadece Türkiye’de böyledir.Demek ki aslında kelime ülkemizde gerçek manası ile maalesef kullanılmamaktadır,bunu bir kere tespit etmek durumundayız.

Ümmet,Arapça da ana anlamına gelen ümm kelimesi kökünden gelmektedir.
Yani bir anadan doğan, sülaleye veya topluluğa ümmet denmektedir.Ümmet kelimesi,gerek yüce Kitabımızda gerekse de hadislerde ifade edildiği gibi Müslüman veya Müslüman olmayan,büyük veya küçük insan topluluğu,daha çok da kavim ve millet olarak ifade edilmektedir.Araplar,ümmet kelimesini insan topluluğu veya millet anlamında kullanmaktadırlar.
Türkiye’de ise ümmet kelimesi ile İslam’a inanan tüm Müslümanlar anlaşılmaktadır.Dolayısıyla dünyadaki bütün Müslümanlar ümmet olarak algılanmakta ve fikri tartışmalarda hep bu ifade edilmektedir.
Bu sadece Türkiye’de böyledir.Demek ki aslında kelime ülkemizde gerçek manası ile maalesef kullanılmamaktadır,bunu bir kere tespit etmek durumundayız.

sizin tespit edebiLeceğiniz hiç bir şey yok
ve şu arap örnekLeri vermeyi de artık bırakın isterseniz
biz ümmeti tek başına kuLLanmıyoruz

Ümmed-i Muhammed diyoruz
Şimdi bütün sözLükLeri git inceLe
topLa çıkart böL çarp ama sonucu kendine sakLa
Biz Hz. Peygamber ümmetiyiz bundan da şeref kıvanç duyuyoruz

Mhp Türk siyasetinde 40 yılını kutlamaya hazırlanıyor.Akp ise şunun şurasında nedir kaç yılı var ?
Demek istediğim Mhp 40 yıllık ilkelerini bırakıp Akp nin peşine mi takılacak ?

Ben sana dedim ya 80 de hazırlanan iddaaname gibisi ama hem faşizan hem şeriat kelimeleri bir arada kullanılmıyor :hhmanD

Anlamlarını biliyorsan iki ayrı zıt kutuptur onlar :)

sizin tespit edebiLeceğiniz hiç bir şey yok
ve şu arap örnekLeri vermeyi de artık bırakın isterseniz
biz ümmeti tek başına kuLLanmıyoruz

Ümmed-i Muhammed diyoruz
Şimdi bütün sözLükLeri git inceLe
topLa çıkart böL çarp ama sonucu kendine sakLa
Biz Hz. Peygamber ümmetiyiz bundan da şeref kıvanç duyuyoruz

Ümmetçilik nedir diye kime sorsanız size diyecektir ki,dünyadaki bütün Müslümanların tek bir siyasi devlet ve tek bir bayrak altında toplanmasıdır.

Peki Ümmetçi kimdir o zaman?Elbette bu ideali savunan ve isteyendir.O halde siz Ümmetçi misiniz diye sorsak ne cevap verisiniz? Bizler Allah’a çok şükür ki peygamberimizin tebliğ ettiği İslam dinindeniz ve Türk Milletindeniz.Böyle de kalmak isteriz.İsteyen istediği devletle istediği bayrak altında istediği yerde yaşayabilir.Türk asla Türk bayrağı olmayan bir bayrak altında yaşamayı kabul edemez.Hudutlarımızı hiçbir kuvvet kaldırtamaz.:goz:

Ben sana dedim ya 80 de hazırlanan iddaaname gibisi ama hem faşizan hem şeriat kelimeleri bir arada kullanılmıyor

:durdurun

Faşizm >
bir dönem boyunca anlamı anti komünizme indirgenmeye çalışılmış, ayrıca aynı zamanda komünizm de anti faşizme indirgenmeye çalışılmış ve her ikisi de içi boşaltılarak insanların birbirini kırması için kullanılmıştır.

Bak burda Sağ - Sol muhabbetinde ne olduğu yazılı .
Sana ne yazsam sen anlamıyorsun .

Şunu unutma Mhp Eleştirilemez parti değil .

Yeri geldiğinde her partiyi eleştireceğimiz gibi Mhp'nin Akp'nin yalakası olduğunu ve Akp tabanından oy çalmak için neler yaptığını herkese göstericez .

Kal sağlıcaksa sana daha yazmam . İçi boş laflar yazıyorsun .
80'lerde geziyorsun .
Elde Kur-an Hedef Turan diyenler Şeriatçı olmadığını , Milliyetçi olduğunu savunuyorsun .
:durdurun

Bende size gülüyorum
:hhmanD

Ümmetçilik nedir diye kime sorsanız size diyecektir ki,dünyadaki bütün Müslümanların tek bir siyasi devlet ve tek bir bayrak altında toplanmasıdır.

Peki Ümmetçi kimdir o zaman?Elbette bu ideali savunan ve isteyendir.O halde siz Ümmetçi misiniz diye sorsak ne cevap verisiniz? Bizler Allah’a çok şükür ki peygamberimizin tebliğ ettiği İslam dinindeniz ve Türk Milletindeniz.Böyle de kalmak isteriz.İsteyen istediği devletle istediği bayrak altında istediği yerde yaşayabilir.Türk asla Türk bayrağı olmayan bir bayrak altında yaşamayı kabul edemez.Hudutlarımızı hiçbir kuvvet kaldırtamaz.:goz:

geLin o zaman İslam Devletini Türkiye de kuraLım
o zaman sizin de gönLünüz oLsun he mi :durdurun

Leke mhp geneL başkanı cuma namazLarına biLe katıLmadığı için
parti imamının verdiği bir hutbeyi üzerine aLıp kendisini tartakLatıp kovdurmuştur partiden

Sen nasıL bir beyin taşıyorsun biLemiyorum ama
Şeriat hakkında hiç birşey biLmediğin ortada :)
Yazık üzüLüyorum sizin bu biLgisiz cahiLce ukaLaLığınıza
Az okuyun birşeyLeri asLanım mhp nin tabanından tavanına şeriata ne uygunLuğunu farkettiniz ki bunLarı diyorsunuz?
Eğer çok güLmek istiyorsan geç aynanın karşısına da şu cahiLLiğine güL hemde katıLa katıLa

Bahçeli yi genel olarak tasvip etmesem de bu görüşlerine katılıyorum.

Ülkede eğer bir rejim uygulanacaksa hiç değilse bu tam olarak uygulanmalıdır.Meclis bir kanunu çıkartıp çeşitli legalliği tartışılan engellerle bu yürürlüğe girmiyorsa o zaman rejimin işlediğini iddia etmek mümkün olamaz.Zaten 40 senedir -hatta daha evveli de var- bu memleket halk iradesinden başka bir irade ile idare edilmekte ve bu özgürlük demokrasi vb ünvanlarla halka yutturulmaktadır.

Bahçelinin yeni anayasa konusunda bir çabası olursa kendi namıma konuşursam nazarımda itibarı yükselecektir.Çünkü milletimizin artık hayatını belli kalıplara göre şekillendirme zorunluluğu kalkmalıdır.Kim buna ufak bir çakıl taşı koyarsa takdire şayandır.

geLin o zaman İslam Devletini Türkiye de kuraLım
o zaman sizin de gönLünüz oLsun he mi :durdurun

güzel bir kaçıştı Malezya, Mısır, İran, Irak, Sudan, Pakistan bir bayrak altında toplayabiliceğine inanıyor musun? onlarda seni toplamayı düşünüyor

güleyim bi dur :D

bilmediğin konularda kendini yorma

ben de kendimi yormayacağım

ben ne kadar iyi anlatsam da karşıdakinin anlıyacağı kadar anlatabilirim :goz:

boşuna şeriat naraları

Milliyetçilik ne demek ?
Rehber Kuran Hedef Turan demek Milliyetçilik değil de ney ?
Yaşasın Türk ırkı mı diyecektik ?
Milletini sevmekse senin Doğu Türkistanda çinin esaretindede milletin var ?
madem o kadar Milliyetçisin Kızıl Elma ne demek leke bilmiyorum öğretsene :hhcool

Bahçeli yi genel olarak tasvip etmesem de bu görüşlerine katılıyorum.

Ülkede eğer bir rejim uygulanacaksa hiç değilse bu tam olarak uygulanmalıdır.Meclis bir kanunu çıkartıp çeşitli legalliği tartışılan engellerle bu yürürlüğe girmiyorsa o zaman rejimin işlediğini iddia etmek mümkün olamaz.Zaten 40 senedir -hatta daha evveli de var- bu memleket halk iradesinden başka bir irade ile idare edilmekte ve bu özgürlük demokrasi vb ünvanlarla halka yutturulmaktadır.

Bahçelinin yeni anayasa konusunda bir çabası olursa kendi namıma konuşursam nazarımda itibarı yükselecektir.Çünkü milletimizin artık hayatını belli kalıplara göre şekillendirme zorunluluğu kalkmalıdır.Kim buna ufak bir çakıl taşı koyarsa takdire şayandır.

Bahçeli sizin yanınızda ise güzel insandır

takip ediyorum da akp ne zaman bahçeliyi çıkarları doğrultusunda onaylarsa siz de onaylıyorsunuz

akp bahçeli hakkında ne zaman yanlış yolda derse saldırmaya başlıyorsunuz

bu ne çelişki kardeşim böyle

Bahçeli sizin yanınızda ise güzel insandır

takip ediyorum da akp ne zaman bahçeliyi çıkarları doğrultusunda onaylarsa siz de onaylıyorsunuz

akp bahçeli hakkında ne zaman yanlış yolda derse saldırmaya başlıyorsunuz

bu ne çelişki kardeşim böyle

Sen herhalde dizi takip ediyorsun.Hangi dizi?Lost falan mı?

Konunun AKP ile veya başka parti ile alakası olmadığı halde senin gibilerin sırf ikili tartışma ortamı oluşturmak için abesle iştigal mesajlarınıza bütün forum alıştı...

Ben de diyorum ki vazgeçin bu fitne fücur işlerinden fikriniz varsa söyleyin,yoksa susun...

Bahçeli nin anayasanın değişmesine yönelik adımları bence normaldir ve atmalıdır da.Darbe mahsulü anayasanın artık iflas ettiğini zırt pırt kanun değişmesinden de anlayabiliriz...

En azından halkın inançlarına,inanışına,isteklerine uygun bir anayasının olması demokrasi olduğu iddia edilen Türkiye de zaten olması gerekendir...

Buna kim bir katre hizmet ederse takdire şayandır.Baykal da çaba göstersin onu da tebrik edelim...

Sen herhalde dizi takip ediyorsun.Hangi dizi?Lost falan mı?

Konunun AKP ile veya başka parti ile alakası olmadığı halde senin gibilerin sırf ikili tartışma ortamı oluşturmak için abesle iştigal mesajlarınıza bütün forum alıştı...

Ben de diyorum ki vazgeçin bu fitne fücur işlerinden fikriniz varsa söyleyin,yoksa susun...

Bahçeli nin anayasanın değişmesine yönelik adımları bence normaldir ve atmalıdır da.Darbe mahsulü anayasanın artık iflas ettiğini zırt pırt kanun değişmesinden de anlayabiliriz...

En azından halkın inançlarına,inanışına,isteklerine uygun bir anayasının olması demokrasi olduğu iddia edilen Türkiye de zaten olması gerekendir...

Buna kim bir katre hizmet ederse takdire şayandır.Baykal da çaba göstersin onu da tebrik edelim...

akp geçmiyor he konuda

ilk cümle

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli nin AK Parti yi rahatlatacak önerilerini, yeni bir tuzak mı? endişesi ile yorumlayanlar yanılıyor. MHP tuzak kurmuyor." :victory

siz varya siz işinize geleni nasıl görürsünüz :durdurun

mhp sizin için lazım değil mi :goz:

Bir de bir şey diyecektim =)

Türk Milliyetçiliği zaten Türk-İslam'ı savunmak demektir =)

Geri