MHP lideri Bahçeli'den Baykal'a kriz sorusu: bir sonraki hamlemiz ne olacak?

eiffel

Forumun Kulesi
Reaction score
0
Her insan büyük bir alemdir.İnsan düşünceden ibare
MHP lideri Bahçeli'den Baykal'a kriz sorusu: bir sonraki hamlemiz ne olacak?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimine katılma kararına CHP'den gelen eleştirilere sert cevap verdi. Bahçeli, "Meclis'e girmemenin nasıl sonuç doğurduğunu hep birlikte gördük" dedi.

Ortadoğu gazetesine süreçle ilgili açıklamalarda bulunan MHP lideri, bu yöndeki soruya karşılık verirken CHP lideri Deniz Baykal'a göndermede bulundu.
4z1baep.jpg

Bahçeli, şunları söyledi: "Meclis'e girmemenin nasıl sonuç doğurduğunu hep birlikte yaşadık. Şimdi de girmeyelim deniliyor. O zaman Sayın Baykal'a sormak isterim. Girmeyip, seçimi yapılamaz hale getirmemiz halinde bir sonraki hamlemiz ne olacak? Bu konuda bir öngörünüz, bir planınız var mı? Belirsizlik ve kriz üzerinden siyaset yapmanın tarafı olamayız."

MHP'nin seçim günü Mecliste olacağını ve kendi adayını çıkartacağını da bildiren Bahçeli, "Bir krizin ve gerginliğin tarafı olmayacağız. Çoğunluğu elinde bulunduran parti AKP'dir. Kimi ve ne şekilde seçtireceği kendi bilecekleri iştir. Sorumluluk tamamen kendilerine aittir." ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül'ün adaylığının açıklanmadan önce yapılan söz konusu röportajda Bahçeli, ismi konusunda şunları ifade etti: " Zihniyet aynı olduktan sonra isimlerin ne önemi var. Biz şartlarımızı herkesin anlayacağı biçimde ortaya koyduk. Bu şartlara uyulmamasının sakıncalarını anlattık. Önemli olan buna uygun bir seçimin yapılmasıdır. Kimi istiyorlarsa aday gösterebilirler. Bu şartlara uygun ismin Abdullah Gül olduğunu düşünüyorlarsa onu aday göstersinler. Biz isimlerle üzerinde durmuyoruz."
Kaynak

keşke herkes bu kadar sağduyulu olabilse...işleri çıkmaza sokmanın kime ne faydası olabilir ki...

Bahçeli'nin bu sorusuna forumdaki arkadaşlardan cevap bekliyoruz....

Meclise girer tabi eğer girmesse tekrar seçim olur ve MHP meclise bu sefer giremez. CHP bu ortamda her halukarda meclise girer. AKP'de kafadan girer zaten.
Gözünü seviyim burjuva demokrasisi, eski kurtları süt dökmüş kediye çevirdin.

ya akıllı adamın hali başka oluyor . sizler milletin iradesine niye saygı göstermiyorsunuz diye sormak lazım chp ve dspye onlar zaten on tene vekilimiz dahi olsa bizim dediğimiz olsun diyor. eğerki kropix arkadışımızın dediği gibi chp sol zihniyet olduğu için yine meclise girer onu savunanlar zaten böyle bir krizden medet umup ceplerini doldurmayı düşünüydorlar ve geneli de zengin kesimdir zaten. ama mhp öyle birşey yaparsa birdaha meclise giremez bence

olay tamamıyla MHP'nin tekrar seçilememesi endişesi üzerine kurulu. adam tavrını baştan değilde şimdi koymuş olsaydı belkide bütün partilerin uzlaşı içinde olabilecekleri bir aday çıkarılacaktı. ama adamlar arkalarını sağlama aldıkları için umursamaz bir tavır içine girdiler. bu devlet adamlığı değil....

kropix' Alıntı:
Meclise girer tabi eğer girmesse tekrar seçim olur ve MHP meclise bu sefer giremez. CHP bu ortamda her halukarda meclise girer. AKP'de kafadan girer zaten.

En güzel cevap koskoca mhp gidip istikrar adına pkknın siyasi uzantılarıyla el sıkışıyor,askere ve rejime düşman olanlara yandaş çıkıyor(bunuda demokrasi adına yapıyor) ve 5 yıldır ülke daha çok parçalanmasın satılmasın askere daha fazla saldrıılması diye kendini paralamış bir nevi şebek olmuş baykala düşman kesiliyor.Artık ne mhp'nin ne ülkücülüğün bir anlamı yoktur bence.

kropix ve leke kardeslerım biriniz diyor kurtlar süt dökmüs kedıye diyor valla kurtları az tanısan akılını en ıyı kullanan hayvanlardan bırı oldugunu görür türkler bosuna sımge olarak secmemısler kendılerıne.......Siz gidin saga sola yapamazsınız yaptırmayız diye bagırın adamlarda sizin muhalefetiniz sayesinde %47 oy alsın böle devam edersenız öbür sefere %80 alacakalr haberiniz yokk siz durmayın yola devam edin.......BU arada leke kardesım o bölücü partyi zamanında 95 siz ittifak yaparak soktunuz meclise leyla zana hatip dicleri unutmadık sizin sayenizde meclisimizde kürtce yemin etmeye kalktılar o zaman baykal genel sekreter degılmıydı :) bırakın siz bu islerı yaw zaten siz bir kominist olursunuz modası gecer sosyalist olursunuz onunda modası gecınce ulascı( ne anlama gelıyorsa) olursunuz.....

SON KALE ÇANKAYA.
OrAyıda ele geçirince (beyin ölümü) herşey biter.Buna imkan verenler keşke diyecek.Onlar Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığını rüyalarında göremezdi onun için taraftar toplamak adına saldırdı CuMHuriyete ve onun Kurucusuna.Bakz.geçmiş dönem konuşmalarına.HelaL OLSUN BU İMKANI VEREN ACİZ VE SAF TÜRKİYELİLERE.
Say.Bahceli gülün cumhurbaşkanı olmasına izin verirse birdaha o oyları alamaz gibi geliyor bana.Ben şahsen 17 kişiye o partiye orvermesi için ikna ettim şimdi onalra ne derim..hata yaptım galibaa...

kaptan61ts' Alıntı:
SON KALE ÇANKAYA.
OrAyıda ele geçirince (beyin ölümü) herşey biter.Buna imkan verenler keşke diyecek.Onlar Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığını rüyalarında göremezdi onun için taraftar toplamak adına saldırdı CuMHuriyete ve onun Kurucusuna.Bakz.geçmiş dönem konuşmalarına.HelaL OLSUN BU İMKANI VEREN ACİZ VE SAF TÜRKİYELİLERE.
Say.Bahceli gülün cumhurbaşkanı olmasına izin verirse birdaha o oyları alamaz gibi geliyor bana.Ben şahsen 17 kişiye o partiye orvermesi için ikna ettim şimdi onalra ne derim..hata yaptım galibaa...

son kale
!
kimin kalesi = halkın = = 46.6 verdigi bi parti mi fethetcek orayı !
ee hakkı !

Başbakan ve adamları 50 ytl para,kömür,top,dağıtarak aldı o oyları.Parayı bastır al oyu.
Yine az oy almışlar %46. oyunu satmayacak kadar namuslu insanlar var.Satanlarada hak vermek gerekir.........
para ve mekan onlara iş
Daha düne kadar başbakan ve gülü ne idi ABD ve AB istedimi nasılda sultan olursun.

Bu gidişleri hiç eyi değil bakınız menderesin geçmişine.

kaptan61ts' Alıntı:
Başbakan ve adamları 50 ytl para,kömür,top,dağıtarak aldı o oyları.Parayı bastır al oyu.
Yine az oy almışlar %46. oyunu satmayacak kadar namuslu insanlar var.Satanlarada hak vermek gerekir.........
para ve mekan onlara iş
Daha düne kadar başbakan ve gülü ne idi ABD ve AB istedimi nasılda sultan olursun.

Bu gidişleri hiç eyi değil bakınız menderesin geçmişine.

Düz mantığın da bu kadarına Pes doğrusu:eek:ha

bence baykal ipini hazırlıyo gibi.
bu kadar sivil toplum kuruluşu, sanayici,sendika ,vb. örgüt destekliyorsa bence gül gibi olur.
ancak gülü seven dikenine katlanır göreceğiz dikenli mi dikensiz mi,
bir bilim adamı olarak atomu parçalayabilirsiniz , ancak ön yargıyı asla parçalayamazsınız ;
saygılar

Bütün mesajları okudum ama Bahçeli'nin sorusuna hala cevap verilmemiş: 367 'nin tekrar sağlanamaması durumunda CHP'nin bir sonraki adımı nedir?
DSP'yle tekrar birleşmek mi? E ama onlar da genel kurula katıldı.........Bu gidişle CHP siyah ördek yavrusu olacak.........

Geri