MHP bu kumpasın neresinde?

Hayalet

New member
Reaction score
0
Anayasa değişikliği paketinin gündeme geldiği ilk günden bu yana MHP’nin buna neden karşı çıktığını bir türlü anlamış değilim. Tepkilere, miting konuşmalarına, bağrışmalara, çağrışmalara baktığımda gördüğüm tek neden, bu değişikliğin AK Parti çoğunluğuyla meclisten geçirilmesi. Propaganda ise bildik üslupla, terör ve milliyetçilik ekseninde yürütülüyor.

Deniyor ki, “AKP Anayasasına hayır deyin.”

Hepimiz arzu ederdik, keşke anayasa meclisten bir mutabakatla geçse. Maalesef muhalefet bu sürece pozitif katkı sunmadı, konuklarını “çay içirip” yolcu etti. Bu da bir siyasi tavırdır, o zaman “AKP Anayasası” demeye hakkınız var mı?

Gelinen noktada önemli olan, bu değişikliği hangi siyasi partinin gerçekleştirdiği değil bu düzenlemelerin devlet ve toplum hayatına getirdiği yeniliklerin içeriğidir. İlla hesaplaşmak istiyorsanız, çok değil yakın zamanda seçim var, sandıkta bu hesabı görürsünüz.

İhtilal anayasasının ruhunu çökertmeye yönelik bu demokratik teşebbüsü, siyasi hesaplaşmaya heba etmeye kimsenin hakkı yoktur.

Sözüm MHP’ye

Burada sözüm süreci iyi okuyamayan MHP yönetiminedir.

22 Temmuz 2007 seçimlerinden önce derin devletin partili görünümündeki ulakları tarafından iletilen stratejiye itimat ettiniz ve “Kızıl Elma Koalisyonu” için ter döktünüz.

Sandınız ki, AK Parti Anayasa Mahkemesi’nce kapatılacak ve dikensiz gül bahçesinde iktidar olacaksınız.

22 Temmuz sandığında halkın tokadını yiyince titreyip kendinize döndünüz, asıl görevinizin devleti değil milleti korumak olduğunu anladınız veya anlamaya çalıştınız.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve türbanla ilgili anayasa değişikliğinde elinizi taşın altına sokarak tarihi bir görev yaptınız.

Sonra?

Yine kafanız karıştı, karıştırdılar. AK Parti’nin bir daha iktidar yüzü görmeyeceğini söyleyen partili görünümündeki ulaklara yine kulak vermeye başladınız, halkın sesine kulak tıkadınız.

Bu ülkeye hizmet edebileceğiniz tarihi bir fırsat doğdu, teptiniz, yeni anayasa sürecinde rol almak yerine BDP’ye eklemlendiniz, BDP de size benzedi, benzeştiniz. “Hayır deyin genel af getirelim” diyen kampanya ortağınız CHP ile aynı yağmurda ıslanmaya başladınız.

Sanki kalbiniz mühürlendi, gözleriniz görmez oldu.

Şok dalga

Hadi diyelim, bu geçici bir travma halidir, bir şok dalgayla geçer. İşte size tarihi bir fırsat... Dün gazetelere yansıyan, muhtemeldir bugün yansı
maları devam edecek yargıdaki telefon konuşmalarını tekrar tekrar okuyun, bir daha okuyun.

Yetmedi, bir daha okuyun.

Okuyun ki, gözleriniz açılsın, kalbinizin pası sökülsün. Nasıl bir tezgaha sürüklendiğinizi görün ve size güvenen milyonlarca vatan evladının vebalini almayın.

Mangalda kül bırakmayacak kadar ulusalcı yargıçlarımız referandumda “hayır” çıkması için PKK ve Abdullah Öcalan’la işbirliği dahil her yolu mubah görüyormuş meğer.

Gerçi, Ergenekon iddianamesinde PKK ile kan kardeşliği deşifre olduğunda ilk şoku yaşamıştık, şimdi fazla sarsılmadık haliyle.

İşin ilginç tarafı arabulucu da tanıdık bir isim; Ercincan’daki Ergenekon davası sanıklarından Başsavcı İlhan Cihaner’in meşhur avukatı Turgut Kazan...

Bugün arkadaşlarımız BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la görüştü, Kazan’ın arabuluculuk girişimini doğruladı, o nedenle isim vermekte beis görmedim.

Yargıçlardan biri diyor ki: “BDP’nin elinden tutmak lazım.”

Ya diğeri: “BDP var ya son derece önemli. Bunu geçenlerde Turgut Kazan’la konuşuyoruz. Demirtaş’la görüştü, ‘Ulan KCK diye canımıza okuyacaklar’. Ondan sonra açıklama yaptılar, ‘biz yargıyı siyasallaştıracak şeyde yokuz’ dediler.”

Bu sefer öbürü: “Abdullah Öcalan’a çok ihtiyaç var şimdi.”

Bu nasıl iktidar karşıtlığıdır ki, Abdullah Öcalan’la ortak hayır kampanya stratejisi geliştirecek kadar mezhebi geniş bir ulusalcı akım var ortada.

Şimdi daha iyi anlaşılıyor; son dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel af mesajları ve Yargıtay birinci başkanlığının sürpriz bir kararıyla BDP’nin 6 Eylül’deki adli yıl açılış törenine daveti...

Ve siz, bu kumpasın içinde sadece ballı hardalsınız. Burger King’te iyi bir hamburger sosudur ama siyasette baldıran zehiri gibidir.

Sözün özü, hala hatadan dönme şansı vardır, bırakın partilileri özgürce tercihlerini yapsınlar, üzerlerinde “hayır” baskısı oluşturmayın.

Hayırda şer var

Son lafım MHP tabanınadır; karar vermeden önce 12 Eylül zindanlarında işkence gören ülküdaşlarınızın anılarını lütfen bir kez daha okuyun. Elektrik ve cop feryatlarının, beyninizi parçalarcasına ölümcül bir uğultuya dönüştüğünü hissedeceksiniz.

İşte o zaman nihai kararınızı verin, o duygularla sandık başına gidin, mühre her uzanışınızda hesap sorabilmenin huzuru içinde olun.

Bazen hayır bildiğiniz şeyde şer, şer bildiğiniz şeyde hayır vardır.

Kaynak : Star Gazetesi Şamil Tayyar

Şamil Tayyar anlayışı kıt biri galiba.
Anayasa değişikliğinin karşı çıkılan maddeleri belli
Hakimler ve savcılar kurulunun çoğunluğunu hükümetin seçmesi (Hükümete kendini yargılayacak merciyi seçme hakkı veriyor.)
Yüksek seçim kurulunda hükümetin istediğini yapması. (kendisini hükümet yapacak seçim hakkında kararları verecek kurum.)
Bu iki madde Yeterli.

MHP kumpasın içinde değil dışındadır ve her daim Türk Milletinin menfaatinin yanındadır

akp gibi abd-ab-israil in koltuğunun altında ve pkk-bdp ile omuz omuza değil

eski ülkücü diye yakaladığınız dönmelere para vererek konusturmaya calıştınız yetmedimi de tüm yazılarınızda ülkücülerin fikrini değiştirme çabası içine giriyorsunuz.BOŞUNA DEBELENMEYİN .satılmış sözde ülkücü (ki türkücü desek daha doğru olur) lerin dışında ABD maşalarına hiç bir ülkücü evet vermeyecek ve destek olmayacak .istediğiniz kadar yırtının fetokullici yazarlar .

ABD - AB - PKK - APO - BDP - APOCU ŞİVAN PERVER VE TÜREVLERİ - NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN CEMİL İPEKÇİ VE TÜREVLERİ EVET DİYORSA BEN HAYIR DİYORUM

Ben birde şuna kıl oluyorum. Yok ben bütün maddelere hayır demiyorum da şu iki maddeye hayır diyorum. Akparti tek tek oylatsa ben bu iki madde dışındakilere evet veririm.

Sanki Bu Anayasa değişiklik pakedi TBMM'de topluca mı oylandı. Hayır Tek Tek oylandı. Eğer muhalefetin niyeti Halis olsaydı girerlerdi genel kurula Kafa Karıştıran maddelere hayır verirler diğerlerine evet verirler ve Korkulmayan maddeler direk kanunlaşırdı. Korkulan maddeleri halka anlatmak daha kolay olurdu.

Bir başka husuta Bu anayasanın Ülkeyi böleceği , Teröristbaşına af içerdiği , bölücü partiler kapatılsa bile bölücü milletvekilleri mecliste oturmaya devam edeceği , Başbakanın seçeceği mahkemede yargılanıp beraat edeceği vs. vs.

Beyler Anayasa Mahkemesi Hainlerden mi oluşuyor ki bu tarz garip söylemlerde bulunuyorsunuz. Hatırlatırım A.Y.Mahkemesi sadece Şekilden değil Esastan inceledi bu paketi ve sadece iki tane cümleyi değiştirdi. Diğer kısımlarında bölücülük , ihanet vs. bir madde bulsa İnanın bana kesinlikle Pakedi iptal ederdi. Ama bunu dahi anlamamazlıktan gelen aklıevveller var. Birtanesi çıkıp bana hukuk prof'u kesilmiş. Ulan ukala herif A.Y.Mahkemesinde Herbiri Deve dişi gibi 11 tane hukukçu var. Ve Bunlardan birçoğu Akparti karşıtı olduklarını ayan beyan ortaya koymuş kişiler. Akpartinin en ufak bir açığını yakalasalar zaten Abdurrahman Yalçınkaya bekliyor. Hemen iddianame hazırlamak için..

yok efendim ülke bölünürmüş.. Güleyim bari.

MHP'nin ve o kadar insanın çektikleri senin boyunu da yaşını da zekanı da aşar Tayyar. Senin bu yaptığını zamanında vakit yaptıydı. Görüşlere saygı duyman gerekir , görüşleri değiştirmen gerekmez senin işin bu değil. Yandaş olduğun belli sonuçta. Bu referandum partiler üstünde bir şey diye lanse eden sizsiniz , daha sonra da MHP'ye alttan alttan " Bak işte gördün mü CHP'yi , şimdi sen onunla aynı saftasın " diyebilecek kadar çocukça düşünebiliyor.

Ben birde şuna kıl oluyorum. Yok ben bütün maddelere hayır demiyorum da şu iki maddeye hayır diyorum. Akparti tek tek oylatsa ben bu iki madde dışındakilere evet veririm.
Aklı selim sahibi bir insanın söyleyeceği bir laf değil bence seninki.
Senin aklınla insanlar ya tümden evet demek zorunda ya tümden hayır.
Ki şu andaki durum bu iyi niyetli olmayan birileri bu paketi hap haline getirdi.
Aklı başında olan her insan içinde 1 cümle dahi istemediği madde varsa HAYIR der.
Ki benim beğenmediğim maddeler çok.
Misal olarak farklı bir madde vereyim.
Yaş kararları yargıya açılıcak mış ama istisnası var emekliye ayırma kararı neden kapalı yargıya?
İyi niyetli olmadığına inandığım bir madde Sırf bu değişiklik bile benim için HAYIR sebebi.
Hap yapmanın sakıncası bu aklı başında kimse içinde beğenmediği 1 cünle dahi olsa evet demez böyle bir durumda.

Sanırım bunu herkez akıl eder.

MHP'nin ve o kadar insanın çektikleri senin boyunu da yaşını da zekanı da aşar Tayyar. Senin bu yaptığını zamanında vakit yaptıydı. Görüşlere saygı duyman gerekir , görüşleri değiştirmen gerekmez senin işin bu değil. Yandaş olduğun belli sonuçta. Bu referandum partiler üstünde bir şey diye lanse eden sizsiniz , daha sonra da MHP'ye alttan alttan " Bak işte gördün mü CHP'yi , şimdi sen onunla aynı saftasın " diyebilecek kadar çocukça düşünebiliyor.

gercekden cocuk cocuk hareketler cok haklısın.onla konusuyosan benle konusma falan muhabbeti yapmaya başlıcaklar yakında.zeka düzeyleri gittikce bu seviyeye doğru ilerliyor bunların.allah ıslah etsin ıslah olmazlarsa kahretsin

Aklı selim sahibi bir insanın söyleyeceği bir laf değil bence seninki.
Senin aklınla insanlar ya tümden evet demek zorunda ya tümden hayır.
Ki şu andaki durum bu iyi niyetli olmayan birileri bu paketi hap haline getirdi.
Aklı başında olan her insan içinde 1 cümle dahi istemediği madde varsa HAYIR der.
Ki benim beğenmediğim maddeler çok.
Misal olarak farklı bir madde vereyim.
Yaş kararları yargıya açılıcak mış ama istisnası var emekliye ayırma kararı neden kapalı yargıya?
İyi niyetli olmadığına inandığım bir madde Sırf bu değişiklik bile benim için HAYIR sebebi.
Hap yapmanın sakıncası bu aklı başında kimse içinde beğenmediği 1 cünle dahi olsa evet demez böyle bir durumda.

Sanırım bunu herkez akıl eder.

Tamam dostum sen aklı selimsin diyelim. Ama benim bütün yorumumu okumadan neden bir satırla yorum yapıyorsun. Benim kıl olduğum konu işte tam da bu.

Geç bakalım ikinci satıra ne yazmışım.
Mesela bugün paketi bölücü maddeler içermekle suçlayan MHP eğer bu paket TBMM'de oylandığı zaman girip bölücü olduğunu iddia ettiği maddelere hayır. Temiz maddelere Evet verip daha mecliste iken Yasalaşmasını sağlasaydı. Şimdi Tehlikeli olan maddeler referanduma girecekti. Bunlarıda anlatması daha kolay olacaktı.

Ama maksat üzüm yemek değil Bağcı dövmek. Onlarda biliyor hatta sende biliyorsun ki bu anayasa değişiklik paketi Ülkenin önünü açacak. Ama sizdeki muhalefetlik duygusu artık o hale gelmiş ki; Ülkenin ilerlemesinden korkar olmuşsunuz. Ülke bir adım ileri giderken dümende Akparti olursa biz ne yaparız diye. Bu haliniz içler acısı . Lütfen kendinize çekidüzen verin.

Ben ne opartinin borozanıyım ne bu partinin meclistekilerin hatalı davranması benim muhakememi etkilemiyor. Ayrıca Ayırma işini mecliste çoğunluğu elinde tutan parti neden yapmadı ki?
Sonuçta MHP nin CHP nin yapamadığı nı yapmış demokratik bir şekilde anayasayı çıkamaya çalışmış olmazmıydı?

Maksat yani anayasa değişikliği ile vergi kaçıranların elini kolunu sallayarak yurtdışına kaçışlarını engellemek. (Maddeleri incele bunu da sağlayan bir madde sıkışı vermiş araya)
Her konuya karşı olduğum farklı farklı bölümleri yazmak hoşuma gitti. Aslında Hayır denecek çok hata varmış.

Sözüm MHP’ye

Burada sözüm süreci iyi okuyamayan MHP yönetiminedir.

22 Temmuz 2007 seçimlerinden önce derin devletin partili görünümündeki ulakları tarafından iletilen stratejiye itimat ettiniz ve “Kızıl Elma Koalisyonu” için ter döktünüz.

Sandınız ki, AK Parti Anayasa Mahkemesi’nce kapatılacak ve dikensiz gül bahçesinde iktidar olacaksınız.

22 Temmuz sandığında halkın tokadını yiyince titreyip kendinize döndünüz, asıl görevinizin devleti değil milleti korumak olduğunu anladınız veya anlamaya çalıştınız.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve türbanla ilgili anayasa değişikliğinde elinizi taşın altına sokarak tarihi bir görev yaptınız.

Sonra?

Yine kafanız karıştı, karıştırdılar. AK Parti’nin bir daha iktidar yüzü görmeyeceğini söyleyen partili görünümündeki ulaklara yine kulak vermeye başladınız, halkın sesine kulak tıkadınız.

Bu ülkeye hizmet edebileceğiniz tarihi bir fırsat doğdu, teptiniz, yeni anayasa sürecinde rol almak yerine BDP’ye eklemlendiniz, BDP de size benzedi, benzeştiniz. “Hayır deyin genel af getirelim” diyen kampanya ortağınız CHP ile aynı yağmurda ıslanmaya başladınız.

Sanki kalbiniz mühürlendi, gözleriniz görmez oldu.

[/URL]

Kominizm ve faşizm gibi birbirini istismar ederek veya birbirinin istismarından faydalanarak ,yıllarca milyonlarca insanın kanı üzerinden kurulan ve yaşayan beşeri sistemler gibi,30 yıldır birbirini kaşıyarak hayatta kalan PKK- ve Mhp ,BİRİNİN VARLIĞININ BİTMESİYLE DİĞERİNİNDE ismi okunmaz hale gelecek ve aslında biribirni tahrik ederek beslenen kan kumpasının ,kutup yerleri olarak ikiside son nefeslerini tüketiyor.. durum bu...

yoksa KZIIL elma koalisyonu denilen,derinlerde kurulmak istenen ama tutmayan,şu İşçi partili eylemlerle kankalık yaptıkları dönemlerde,aynı işçi parti-aydınlık grbunun pkk ile yandaşlığını görmediklerini düşüneblirmiyiz.. hem bekaa da selam sabah kanka olan İP-PKK dostluğunu bileceksin hemde aynı ekibin YAlçın Küçük-perinçek ekibiyle aynı kaptan yiyeceksin... kim bunlar? pkk-ip-aydınlık-mhp...

Anlayamayanlar Elbet Kötüler Şamil Tayyar'ı Kral Adamdır Vesselam ...

Geri