MHP ÜmmETÇi PaRTi NaSıL OlDu ?

Unutmayın.. ÜLKÜCÜLÜĞÜN TEMELİ ..... " TÜRK İSLAM " idelojisine kurulmuştur...

birileri Bizim MİLLİYETÇİLİĞİMİZİ veya MÜSLÜMANLIĞIMIZI yargılamadan önce ilk önce KENDİLERİNE bakması lazım...

Biz TÜRK Milleti için 80'lerde işkence çektik ŞEHİt verdik...

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2635321' Alıntı:

pardon ne şehidi???
ayıp yahu Gabar da, Cudi 'de, Yüksekova'da pkk illetiyle mücadele de şehit olanların adını hatırlayın "şehit" derken biraz dikkatli davranın

''Şehit'' dedim de ne oldu???

Şehit ne demek???
Allah yolunda ölenlere şehit denir en kısa tanımı.Peki Ülkücünün davasının son aşaması nedir???İlay-ı Kelimetullah;Allah ın adını daha geniş coğrafyalara taşımak :goz:

Sana göre sorun olabilir ama bizim açımızdan hiçbir sorun yok sonuçta iki tarafta TÜRK askerine veya polisine kurşun sıkıyorlar,ikiside Devleti yıkmak istiyorlar.

Devleti yıkmak istiyorlar?

devlet birilerinin istediği gibi yönetilmesin demiyorsunda yıkmak istiyorlar diyorsun
kaldı kı bunu yapamayacakları da belliydi

Şehit demek vatan yolunda ölenler demektir
kendine kendine gelin güvey olup anarşinin bir parçası olanlar şehit olamaz

Anarşi devlet otoritesini tanımamaktır
eğer ki bir grubun siyasi emelleri uğruna yaptığına bölüclük diyorsan aynısını yapan herkes anarşisttir, hepsi devlet otoritesini tanımayarak kendilerini devletin üstünde bir güç olarak kabul etmektedirler.Anarşinin ülkeyi bölünmeye iter mi? iter

VE hangi görüşü saunursa savunsun 80 öncesindeki olaylarda ölenlerin hiçbirisi şehit değildir.

Şehit sözcüğü Çanakkale de savaşta Kurtuluş Savaşında terörün her türlüsüyle mücadele ederken vb. durumlarda hayatını kaybeden "vatan evlatları" için kullanılabilir, ancak "anarşi yanlıların" kendi siyasi emelleri uğruna öldüklerinde şehit olarak gösterilmeleri kabul edilebilir bir durum değildir.

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2635363' Alıntı:
Devleti yıkmak istiyorlar?

devlet birilerinin istediği gibi yönetilmesin demiyorsunda yıkmak istiyorlar diyorsun
kaldı kı bunu yapamayacakları da belliydi

Şehit demek vatan yolunda ölenler demektir
kendine kendine gelin güvey olup anarşinin bir parçası olanlar şehit olamaz

Anarşi devlet otoritesini tanımamaktır
eğer ki bir grubun siyasi emelleri uğruna yaptığına bölüclük diyorsan aynısını yapan herkes anarşisttir.[

VE hangi görüşü saunursa savunsun 80 öncesinde ölenlerin hiçbirisi şehit değildir.

Arkadaşım devleti yıkmak istediklerini cümle alem biliyor bari bilmemezlikten gelme!
Belki onlara karşı daha fazla sempatin olabilir ama doğruları konuşmaktan kaçmayasın.
Kendiyle gelin güvey olan da yok yapılan banka soygunlarından,dağa çıkmalardan,kaçırılan asker çocuklarından herkesin haberi var :goz:
çok biliyormuş gibi konuşuyorsun ama anarşist sadece devlet otoritesini değil dini,devleti,milleti,aileyi hiçbirşeyi tanımazlar.

neyse konuyu kişiselleştirmeyelim yine uyarı alacağız yoksa herkes kendi dalgasına baksın!

Arkadaşım devleti yıkmak istediklerini cümle alem biliyor bari bilmemezlikten gelme!
Belki onlara karşı daha fazla sempatin olabilir ama doğruları konuşmaktan kaçmayasın.
Kendiyle gelin güvey olan da yok yapılan banka soygunlarından,dağa çıkmalardan,kaçırılan asker çocuklarından herkesin haberi var :goz:
çok biliyormuş gibi konuşuyorsun ama anarşist sadece devlet otoritesini değil dini,devleti,milleti,aileyi hiçbirşeyi tanımazlar.

neyse konuyu kişiselleştirmeyelim yine uyarı alacağız yoksa herkes kendi dalgasına baksın!

aklınca Deniz'lere bölücülük suçlaması yapmışsın!..
40 kere anlattık haala anlamamakta inat yapıyorsunuz!..
önyargılarınla dalgana bak sen!.

pek çok şeyi daha iyi bildiğim kesin
anarşinin hiç bir türlüsü kabul edilemez
ülkücüsü olsun komünisti olsun o olsun bu olsun
ne farkeder?
hiçbir grubun veya siyasi görüşün çıkarları devlet otoritesini tanımayarak devletin işini kendi yapmasını savunmasını haklı çıkaramaz
eğer ki dediğin gibi bölmeye çalışıyorlarsa devlet gerekli mücadeleyi yapar.buna inanmayan devlete de inanmıyordur ki; milliyetçi olduğunu iddia eden bir kesim devlet otoritesini tanımayarak iş yapıyorsa öncelikle milliyetçilikleri sorgulanmalıdır.

ben kimsenin anarşistliğini savunmuyorum
hepsi öldüler, hepsi devlet otoritesine karşılardı
komünistinden ülkücüsüne hepsi de anarşistti
anaşirstleri şehit olarak göstermek bu vatan uğruna canlarını veren şehitlere yapılan en büyük saygısızlıktır

aklınca Deniz'lere bölücülük suçlaması yapmışsın!..
40 kere anlattık haala anlamamakta inat yapıyorsunuz!..
önyargılarınla dalgana bak sen!.

bana diyene bak sen bizde size anlattık amerikayı israili siz anladınız mı ??????
veya katliam saçmalamalarınız kanıtlayabildiniz mi???
40 kere anlattık hala anlamıyorsunuz.Devrim anlamı nerden gelir devirmekden doğru dedin herkes kendi yoluna baksın

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2635397' Alıntı:

pek çok şeyi daha iyi bildiğim kesin
anarşinin hiç bir türlüsü kabul edilemez
ülkücüsü olsun komünisti olsun o olsun bu olsun
ne farkeder?
hiçbir grubun veya siyasi görüşün çıkarları devlet otoritesini tanımayarak devletin işini kendi yapmasını savunmasını haklı çıkaramaz
eğer ki dediğin gibi bölmeye çalışıyorlarsa devlet gerekli mücadeleyi yapar.buna inanmayan devlete de inanmıyordur ki; milliyetçi olduğunu iddia eden bir kesim devlet otoritesini tanımayarak iş yapıyorsa öncelikle milliyetçilikleri sorgulanmalıdır.

ben kimsenin anarşistliğini savunmuyorum
hepsi öldüler, hepsi devlet otoritesine karşılardı
komünistinden ülkücüsüne hepsi de anarşistti
anaşirstleri şehit olarak göstermek bu vatan uğruna canlarını veren şehitlere yapılan en büyü saygısızlıktır

Sen hiçbirşey bilmiyorsun sadece bunu söyleyeceğim.
Ülkücüleri anarşist yapan bir zihniyet kahrolsun böyle bir düşünce anca senden beklenir!!

Amerika ve İsrail işbirlikçileri bana gelip amerika ve israil'i anlatacak ha!.. hadi ordan...
Devrimi gizlemiyoruzki zaten...Göğsümüzü gere gere sözlüyoruz bu düzeni yıkacağımızı!.....

Amerika ve İsrail işbirlikçileri bana gelip amerika ve israil'i anlatacak ha!.. hadi ordan...
Devrimi gizlemiyoruzki zaten...Göğsümüzü gere gere sözlüyoruz bu düzeni yıkacağımızı!.....

fletch bak iyi oku hiçbirşey bilmiyorsun :goz:

redarmy senle tartışmaya bile girmem zaten :goz:

Sen hiçbirşey bilmiyorsun sadece bunu söyleyeceğim.
Ülkücüleri anarşist yapan bir zihniyet kahrolsun böyle bir düşünce anca senden beklenir!!

anarşistin ne olduğu açık değil mi?
devlet otoristesini tanımamaktır
ya da açıklayamadık alıntı yapalım

Anarşizm, toplumsal otoritenin, tahakkümün, erkin ve hiyerarşinin tüm biçimlerini bertaraf etmeyi savunan çeşitli politik felsefeleri ve toplumsal hareketleri tanımlayan sosyal bir terimdir. Anarşi, her koşulda her türlü otoriteyi reddetmektir.

şimdi sen diyorsun ki ülkücü kesim ülkeyi komünizm tehlikesine karşı savundu
tamam diyelim böyleydi, peki bu sizin işiniz mi?
eğer ki devlet politikası komünizme karşıysa, ki 80 öncesinde karşıydı
siz neden kalkıpta kendinize böyle bir görev biçiyorsunuz?
amaç ülkeyi savunmak mı yoksa siyasi görüşü bir yerlere mi getirmek?
Yapılanlar anarşizm değil midir? bal gibi anarşizmdir

Anarşist kelimesi ülkemizde genellikle teröristler için kullanılıyor, neden? devlet otoritesine karşı oldukları için.ancak benim burda anlattığım anarşist=terörist demek değil.
benim söylemek istediğim o dönemde devlet otoritesine karşı olan herkes komünisti ülkücüsü ve diğerleri hepsi anarşistti.

Anarşist bir zihniyete mensup insanlar nasıl oluyorlar da "şehit" oluyorlar? Devlete güvenmiyoruz ama şehit olduk ne uğruna? köşeye sıkışınca verilen cevap belli Hak yolunda şehit oldular. Hak yolunda şehit olabilmeleri için vatanı milleti sevmeleri onun için birşeyler yapmış olmaları gerekmez mi? (Tabi bunu söyleyince gidipte elinde top tüfek alıp karşı görüşe saldırın anlamı çıkarmak yerine ülkey ne yaparsam faydam olur şeklinde düşünmek lazım)
Düşünmek lazım "Vatan sevgisi imandandır" hadis-i şerifi neden söylenmiştir?
Peki vatanını seven bir insan ,devletin otoritesini tanımamazlık eder mi??? etmez
O dönemde devlet otoritesini tanımayanlara anarşist diyorum belki ülkücü olduğun için bu durum senin için rahatsız edici geliyor ama olaylara çıplak gözle baktığında görünen gerçek budur

fletch bak iyi oku hiçbirşey bilmiyorsun :goz:

birşey bilmiyorsam bunu bana anlat ki anlayabileyim
kuru kuruya bilmiyorsun deme bunu anlat ki bende anlayayım
neyi okuyalım onu bile söylemiyorsun
eğer tartışmıyorum dersen anlarım senin görüşündür saygı duyarım çünkü ben burda kendi fikrimi belirtiyorum
ayrıca konuyu kişileştirmenin bir mantığını görmüyorum
eğer ki burada fikir tartışıyorsak fikrini açıklamanın yanında "böyle bir düşünce anca senden beklenir!!", "bak iyi oku" gibi cümleleri kullanmaman gerekir

Dediklerini bir ele al. Ben hiç bir zaman Türk'lüğü ezecek ya da kenara bırakacak açıklama yapmadım. Benim ümmetim Hz.Muhammed(s.a.v)'ın ümmetidir senin ümmetin nedir bana bir cevap ver bakayım ona göre dizelim taşları yerine. Bence biraz daha karıştır sayfaları ümmetçiliğin anlamını açıklarken..

Ben burada Arap'ları savunmuyorum konuları çarptırma.

Sana Katılıyorum bu saçma iştir böle ümmetçilik ne terbiyesiz bir laf ümmet nedir yaa allah aşkınaa biliyormusunuz Artık İslam a Sataşmaktan Vazgeçin Allah Islak etsin sizi ne diyeyim

Bu Ülke Türk Ve Müslüman Doğdu Türk ve Müslüman Ölecek =) Zoruna Gidenlere duyrulur

Sana Katılıyorum bu saçma iştir böle ümmetçilik ne terbiyesiz bir laf ümmet nedir yaa allah aşkınaa biliyormusunuz Artık İslam a Sataşmaktan Vazgeçin Allah Islak etsin sizi ne diyeyim

Bu Ülke Türk Ve Müslüman Doğdu Türk ve Müslüman Ölecek =) Zoruna Gidenlere duyrulur

Bir Konu bu kadar açıklayıcı Anlatılırdı onuda sen başardın . MajesTe Sağol .
Allah bizi Islatırda Bizde serin serin yaşarız artık .
:durdurun

Benim verdiğim yazıda İslam'a yada herhangi bir dine hiçbir şekilde Taciz vs yok .
mhp'nin Milliyetçilikten çıkıp , nasıl Reisçilik , Başkancılık ( burda ümmet diye tabir edilmiş ) Sistemine geçtiği , Çetecikler kurup kendi dallarında Mafyacılık oynayanların olduğunu anlatan kısa ve öz yazı .
Gerçek olmayan Hiçbirşeyde yok . Mhp'nin kuruluşunu amacını anlatan bir yazı ama şimdiki mhp bu amacından sapmıştır .

Sen yoldan geçen bir ülkücüyüm Diye tabir edilen adama ÜlKü'nün anlamını sor söleyemez .
( bu kadarda iddalıyım , herkes zaten ülkücü herkes milliyetçi sokakta )

Mhp'nin şimdiki haliyle ne halde olduğunu ve ne yapmaya çalıştığını bilmiyorum .
Zaten patidekiler ne yapmaya çalıştığını bilmiyorki Bahçeli'nin . Bindi bir kayığa gidiyor .
Sözde akp'den oy çalacak türban muhabbetinde . Yerel seçimlerde mhp'nin dibe vurduğunu herkes görecek .

Bu ülke Müslüman Doğdu Derken Türkiye Cumhuriyeti Devleti , Müslüman bir ülke Ona söz yok . Ama tarihi bir karıştır bakalım Türkler İslamiyete ne zaman geçmiş ne zaman kanlı çatışmalar olmuş İslamiyeti benimsemek için .

HeA birDe ülkü Şehidi diyenlere Atfen Aktuğ çokta güzel yazmıştı 80'lerdeki Sağ-Sol çatışmalarında ölenler için . Hani bir Tabir vardır . Pisi Pisine Ölmek diye .
Sağcısıda , solcusuda bu ülkenin evladıydı ve hepsi pisi pisine öldüler .

EdiT :

Allah seni nasıl yapar bilemem de ben ümmet kelimesi için dedim iyi oku o zaman mhp nin kuruluşu şimdiki amacı diye başlık açsaydın kimse de sana ümmet kelimesini sormaz dı =) senin de ıslanmana serin yaşamana gerek kalmazı bana diosun çok açık anlatmışsın konunun başlığı çok açıklayıcı olmuş tebrik ederim seni :D

Anlamaynlar için bazen açtığım konularda 2. mesajı mecburen yazmak zorunda kalıyorum .
Anlama güçlüğü çekenler için açıklama zorunluluğum oluyor malesef .
Anlamayanlar varsa konuyu yine yazabilirler neresini anlamadıklarını ben gerekirse 3. mesajıda yazmaya hazırım .
:durdurun

Allah seni nasıl yapar bilemem de ben ümmet kelimesi için dedim iyi oku o zaman mhp nin kuruluşu şimdiki amacı diye başlık açsaydın kimse de sana ümmet kelimesini sormaz dı =) senin de ıslanmana serin yaşamana gerek kalmazı bana diosun çok açık anlatmışsın konunun başlığı çok açıklayıcı olmuş tebrik ederim seni :D

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2635321' Alıntı:

pardon ne şehidi???
ayıp yahu Gabar da, Cudi 'de, Yüksekova'da pkk illetiyle mücadele de şehit olanların adını hatırlayın "şehit" derken biraz dikkatli davranın

ideolojik olarak yaklaşma hemen... Şehit ALLAH'ın yolunda Kendi vatanını milletini savunurken ölenlere denir.. Yani bir insan camiye giderken ölürse o bile şehit'in makamları arasına katılır...

Konuda saçmalayan çok lamer var.Ama ben tek birşey söyleyeceğim

Benim efendim gelirse,
Onunla yürüyeceğim.
Ona karşı yürüyen kim olursa olsun,
Babam Dahi,
Şeriatın kılıcının zerre noktası olmaktan çekinmem.
Hz.MUHAMMED (SAV) dendiğinde,
Ne ana tanırım ne baba
Ne Türk Tanırım Ne Çeçen.

Ümmetimde İllaki Ümmetim.Başka bir şey değil.

Hz.Muhammed (SAV)'in Ümmetinden olmak sadece Arap olmaksa.
BEN EN ADİ EN ŞEREFSİZ EN HAİN EN ADİ ARABIM.EyvAllah kabul ediyorum.Kim ne derse desin TINNN

Hala boş konuşuyoruz.
Hala Çok boş konuşuyoruz farkında değiliz.
Biz burda birbirimizi yiyoruz
Kim başını kim kıçını örtmüş diye.
Biz birbirimizi yiyoruz.
İnsanlıktan bahsediyoruz.
Hak eşitlik özgürlükten bahsediyoruz.
Ama şu dakikalarda bile Afrikada çocuklar AÇlıktan ölüyor.

"Dünyayı daha iyi bir yer yapmayan insan,insan değildir."

Biz insan olmak için çabalayacağımıza hala birbirimizi yiyoruz.Çok yazık be.Hala beyninin üstünde oturan çok kişilik var.

Konuda saçmalayan çok lamer var.Ama ben tek birşey söyleyeceğim

Benim efendim gelirse,
Onunla yürüyeceğim.
Ona karşı yürüyen kim olursa olsun,
Babam Dahi,
Şeriatın kılıcının zerre noktası olmaktan çekinmem.
Hz.MUHAMMED (SAV) dendiğinde,
Ne ana tanırım ne baba
Ne Türk Tanırım Ne Çeçen.

BEN EN ADİ EN ŞEREFSİZ EN HAİN EN ADİ ARABIM.EyvAllah kabul ediyorum.Kim ne derse desin TINNN

Hala boş konuşuyoruz.
Hala Çok boş konuşuyoruz farkında değiliz.
Biz burda birbirimizi yiyoruz
Kim başını kim kıçını örtmüş diye.
Biz birbirimizi yiyoruz.
İnsanlıktan bahsediyoruz.
Hak eşitlik özgürlükten bahsediyoruz.
Ama şu dakikalarda bile Afrikada çocuklar AÇlıktan ölüyor.

"Dünyayı daha iyi bir yer yapmayan insan,insan değildir."

Biz insan olmak için çabalayacağımıza hala birbirimizi yiyoruz.Çok yazık be.Hala beyninin üstünde oturan çok kişilik var.

ilk defa takdir edeceğim bir mesaja denk geldim oysaki bu zamana kadar açık fikirli ve bilgili olduğunu düşündüğüm birine denk gelmedim
teşekkürlerr...keşke herkes bu mesajdaki kadar açık olsa ...
cahil dostum olacağına bilgili mert düşmanım olsun...

maleseff kılıktan kılığa giren yobazlarr bizi çok uğraştırıyor açık fikirli değill zihinlerindede türban varr...dün Atatürkü put sanıp saldırıyorlardı bu gün Atatürkçüler dün şeriatı savunanlar bu gün Anayasayı savunuyor(tabii özde değil sözde bizde safız ya inanıyoruz)

şimdi anladığım kadarıyla Atatürkçü değilsin Cumhuriyetçi hiç değilsin

şeriatı savunuyorsun vede kalleş arap uşağı deseler dahi babanı kesecek kadar da olsa ümmetçisin...

tekrardan teşekkür ediyorum her ne kadar da Ulusumuzdan olmasanda mert cevabından dolayı ...
Allah gönlüne göre versin

bu cümle yeterde artarda bile İslam düşmanlarına.

Konu bayağı dağılmış dikkat çeken noktaları kısaca açıklamak mecburiyetindeyim.

CKMP nin Adanada yapılan ve isminin MHP olduğu kongre ile ilgili "tellek" isimli üyenin yazdıkları doğrudur ekleyeceğimiz bir husus yoktur.

MHP nin siyasi tavrı bahçeli döneminde değişiklik arzetmektedir. Şahsım adına dün öyle bugün böyle siyasi tavrı, ülkücü fikriyata gönül vermiş birisi olarak tasvip etmem mümkün değildir.

Ancak milliyetçilik, ümmetçilik mevzusunda eleştiri yapmadan önce milliyetçilikten ne anladığınızı belirtmek zorundasınız. Şöyleki ziya gökalpin milliyetçilik anlayışını benimsiyor iseniz elbette ümmetçiliğe karşı olmanız beklenir.

Mehmet akif veya necip fazılın milliyetçilik fikrinin ümmetçiliğe karşı olduğu düşünülemez. Bu noktada mhp içerisinde milli şairin ve üstadın milliyetçilik anlayışını benimseyen ve ümmetin birliğine dirliğine sahip çıkan çok insan vardır.

Ülkücü şehidlere ithafen flech arkadaşın yazmış olduklarına sadece halil esendağ isimli şehidin hikayesinden dem vurmak yeterli olacaktır kanaatindeyim:

Şehid Halil Esendağın babasından cezaevindeki ülküdaşlarına gönderilen mektupta şunlar yazmaktadır:

Halil'in annesi; oğlum şehit oldu mu? Olmadı mı? diye çok üzülüyordu. Bir gece rüyasında kendini cennette görüyor. Bütün sahabiler toplanmış Hz.Peygamber(s.a.v.)'i bekliyorlar. Halil'in annesi hanım sahabilerden birine yaklaşıp soruyor: Bugün burada ne varki böyle toplanmış bekliyorsunuz!

Hanım sahabi cevap veriyor: Bilmiyor musun, bugün burada şehit Halil Esendağ'ın düğünü var. Nikahını Hz.Peygamber(s.a.v.) kıyacak onun için bekliyoruz.

Flechin şikayetçi olduğu bir diğer mevzu devletin işine karışma mevzusudur. Öyleyse soralım kendisine devletin bizatihi kendisi gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içerisinde ise vatanın ve milletin selameti türk milliyetçisinin boynunun borcu değilmidir?
Eğer devlet baba bilir düşüncesi mantıksal olarak tüm zamanlar içerisinde hakim unsur olsaydı elbette kurtuluş savaşı kazanılamazdı. Takdir edersiniz ki istanbul hükümeti devleti temsil ediyordu ve sizin tabirinizle hiyanet içerisindeydi. Atatürk ve silah arkadaşları devletin işine karışmasamıydı?
İşte ülkücü hareket devletin chp hükümetlerinin ve devlet kurumlarının gaflet dalalet ve hiyanet içeirinde olduğu bir dönemde müslüman-türklüğünün ve vatanseverliğinin gereği neyse onu yapmıştır.

Gelelim ulus ulus diye yırtınan koca islam alemini umursama ihtiyacı hissetmeyen arkadaşlara.
Arabın ihanetinden bahsediliyor, bilmezmisiniz incirlikten kalkan uçak müslümanın üstüne bomba yağdırırken arapta türkün ihanetinden bahseder.
Mesele arabın veya türkün tiğneti değildir, kamil insan olamama ve meseleleri şanlı peygamberin izah ettiği gibi değerlendirememe meselesidir. Dört dörtlük müslüman isterse ingiliz olsun ümmeti için çabalayan ve onu arkadan hançerlemeyendir.
Ümmet coğrafyasının parça parça uluslaşma ve varoluş mücadelesi asla başarıya ulaşamaz adın müslümandır ne kadar laik olsanda dünya nezdinde bunu silemezsin. Türkiye kurtuluşu batıda aradığı müddetçe hüsrana uğrayacaktır. Yönünü medeniyetin geldiği yere doğuya çevirmedikten ve doğunun lokomotifi olamadıktan sonra daha çok batının son ve eğreti vagonu olur.

Geri