"Türk gençliği atasını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır." K.Atatürk
Dostum sen gerçekten saçmalıyorsun. Kafan mı güzel bilmiyorum ama gerçekten iyi değilsin. Atatürkçü olmak atasını inkar etmek değildir. Sen ve senin gibiler M.Kemal Atatürk'ü dinsiz ilan ettiniz yetmedi şimdi de Türk Tarihinin tek büyüğü ilan ediyorsunuz uçmayın, coşmayın haddinizi bilin. Bu millet Osmanlı zamanında da Türk milleti idi binbir ırklı insanıyla hala da öyledir.Türk milleti asil bir kan taşır, asil bir millettir ister faşistlik olarak algılayın ister milletime olan aşkımdan dolayı bu sözleri söylediğimi düşünün, ama bu diğer ırklarla ayrımcılık yapmayı gerektirecek bir durum değildir. Bunun sana en güzel göstergesi tarihdeki Türkler Fatih, Yavuz, Süleyman, Alparslan, Nizamülmülk... ve daha niceleri bunlar Türk idiler. Tarihinden utanan bir insan olarak bunların sana bir anlam ifade etmeyeceğini biliyorum fakat sadece yazmak istedim. iStediğin kadar inkar edebilirsin ama Osmanlıyı Osmanlı yapan hoşgörü anlayışıdır hoşgörüsünün nedeni ise dinidir dinden gelen hoşgörüsüdür, ne zaman ki Osmanlı dinini bırakmaya başladı o zaman devlet dağılmaya başladı.O senin çökmüştür dediğin sistem ise üç kıtaaya huzur ve barış getirmiştir Türk tarihinden bi haber biri olarak bunu anlaman çok zor.
!!!! Atasını tanımayan it peşinde koşar.!!! Türk milleti çok şanlı bir tarihe sahiptir, gençliğimizin bundan utanması gerekmez, Gurur duyması gerekir !!!! Tarihini araştırıp öğrenmeni tavsiye ederim çünkü
" Tarihini bilmeyenin coğrafyasını başkaları belirler
" Selametle....
Sen gerçekten Süleyman'ın Fatih'in Yavuz'un Türk olduğunu mu sanıyorsun?
Atatürk " ne mutlu Türküm diyene" demiş. Bana bir Osmanlı Padişahının ağzından Türklüğe dair bir kelime söyleyebilir misin? Arap edebiyatı ile divan edebiyatı yapılan, arap sazları ile arap musikisi çalınan, arapça isimli Rus çocuğu padişahların Türklüğü temsil ettiğine inanıyor musun gerçekten?
En son 1-2 sene önce son Osmanlı Hanedanının son torunları Türkiye'ye geldi. Hepsi sarışın mavi gözlüydü. Senin gurur duyduğun padişahların, Osmanlı tarihine nam salan Sultanlarını doğu avrupadan devşirdikleri kızlardan seçmiştir. Bir tane Türk kadınıyla evlenmeyen, bir tane Türk ismi taşımayan bir hanedanı bize Şanlı Türk Tarihinin büyük devleti diye yutturamazsın.
Asıl sen aç da biraz Osmanlı Tarihi oku kardeşim. Osmanlı ülkeyi din ile değil, merkezi sisteme bağlı katı devlet disiplini ile yönetmiştir. Osmanlının yıkılmasının nedeni de dinden kopuş değil, bilimsel tarihi verilerin de söylediği gibi ticaret yollarının değişmesi ve sanayi devriminin gerisinde kalınmasıdır.
Burada kahve ağzı ile tarih tartışacaksanız boşa yazıyoruz. Ama Osmanlı şöyle şanlıydı, böyle şanlıydı derken o OSmanlının halkını hiç bir zaman Türk olarak nitelemediğini bilmen lazım. 2. Meşruiyetin ardından çıkan Türkçülük akımları da olmasaydı bugün bu coğrafya da Türk diye bir kavim kalmamış olacaktı. 2. Meşruiyetten sonra Türklerin Türkçü siyasetin devlet kademelerine sızması ile sistemde değişiklikler başlamış, kaybedilen azınlık topraklarına karşı Osmanlı da asıl unsurunun Türkler olduğunu anlamaya başlamıştır. Eğer bunu bir yüz yıl daha geç anlasaydı belki de Atatürk gibi büyük bir komutan yetişmeyecek ve bugünlerimize gelemeyecektik. Neden? Çünkü osmanlı valilik, komutanlık, üst düzey bürokrais ve tüm saray çevresini devşirmelerden ve gayri müslimlerden oluşturuyordu. Ordunun %80'ini Tımarlı Sipahi Türkler oluşturuyordu ama başa geçen her Osmanlı Padişahı 3-5 bin devşirme çocuğundan oluşan Yeniçerilere bahşiş dağıtıyordu.
Senin soylu şanlı Türk dedelerin de Osmanlının köylerinde kırsal kesiminde hayat savaşı veriyor, Devşirmelerin yönetimi altında eziliyordu. Osmanlı tarihini iyi oku orada her geçen ismi Türk sanıyorsun herhalde. Yükselme ve duraklama dönemindeki tarihe ismi yazılan tüm Osmanlı yöneticileri ya devşirmedir ya arap. Türkler saraya giremez yörük göçebeler olarak aşağılanırdı. Osmanlı sarayında saz çalınmaz, aşık bulunmazdı. Halkın konuştuğu Türkçe ile değil arapça farsça kırması Osmanlıca konuşulurdu. Osmanlı hanedanın Türklüğünü reddettiği gibi halkın da Türklüğünü kaybedip Arap özentisi Osmanlı kültürünü kabul etmesi için zorlamıştır. Şimdi tüm bunları bilmeden cehaletle mi söylüyorsun bunları yoksa bile bile görmezden mi geliyorsun anlamadım. Osmanlı TÜRKLÜĞE VURULMUŞ EN BÜYÜK DARBEDİR.
Ama Osmanlı hanedanındaki son Türk Ertuğrul Gazidir benim için.
Ve Çok beğendiğiniz Osmanlı'nın gerileme ve duraklama devrinden beri birileri hala ümmetçilik ve osmanlıcılıkda çözüm arıyor Filistinlilerin, Iraklıların Türk askerlerini arap çöllerine gömdüğünü görmezden gelerek.
Çok beğendiğiniz Osmanlınız 20 sene daha fazla yaşasaydı analarınız belli olurdu babalarınız meçhul. Bosnadaki Boşnak kadınlarının onbinlerce tecavüz meyvesi bebeği gibi piçin teki olurduk. Bunu görmezden gelenlere ve hala Atatürk'e laf söyleyenlere hayretle bakııyorum
saygılar