Mezhepler

islamı tartışma platformuna hoş geldiniz baylar bayanlar.

Diş dolgusu olayına çok güldüm. Ama Kömme'ninkine daha bir güldüm

Benim düşündüğümü dillendirmiş.İslamın özü tektir,yok hanefi yok maliki yok şafi hepsi hikaye.İslam böyle olsaydı Hristiyanlıktan farkı ne olurduki?Bizdede öyle değilmi?Her mezhebin aklınca kuralları farklı?Nerede islam nerede Kur'an?Nerde birlik?

seni islam ve mezhepler açısından derin araştırmaya davet ediyorum eger müslümansan suan çok büyük bir hata yapıyorsun mezheplere laf atarak bunu farkında olmadan yaptıgını düşünüyorum tez zamanda araştırır dogruyu bulursun yardım istersen pm ile sonuna kadar yardımcı olurum...

sana yardımcı olabilecek linkler okumayı seven biri oldugunu düşünüyorum okuyunca aydınlanırsın işallah

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=80204&highlight=mezhep

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=256213&highlight=mezhep

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=182878&highlight=mezhep

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=121876&highlight=mezhep

edit:"benim şahsımla ilgili fikirlerinizi kendinize saklayın eger buraya tasır olmadık iftiralar atarsanız sonuca katlanırsınız"

BAKARA 30: " Düşün ki rabbin meleklere; ' Muhakkak ben yeryüzünde bir halife tayin edeceğim ' dediği vakit biz seni tesbih ve takdis edip dururken, ' orada fesat çıkaracak ve kanlar akıtacak bir yaratık mı yaratacaksın? ' dediler. 'Herhalde ben sizin bilmeyeceğiniz şeyleri bilirim' buyurdu.

Şu ayetin güzelliğine bakarmısınız. Hesaplarını insan öldürmek ve kan üzerinde yapanların vay haline. Bedenleri toprağa girdiğinde ruhların çekecekleri var.Yazı baştan aşağa güzel bir yazı gibi.. Mezhep konusu ayrı büyük bir konu bunu tartışmak yorum yapmak için daha güçlü araştırmalar vardır.Bunun üzerine bir söz de peygamber efendimizden '
"Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır. Biri hariç hepsi ateştedir." demiştir. Şimdi bakıyoruz İran a %60 - 70 şia al sana sapık meshep kerbela olayına hatırlamak kendileri,ne işgence yapıyorlar. Yahu dinin hangi yerinde var vücudunu zincir ve urgan ile işkence etmek örenek gösterilebilir.

Bebişim ben bunları küçklüğümden beri bilirim,kökünüde tepesinide.tabi mezhep önderleri aydın ve bilgili kişiler.Ama lafım onlara değil beim lafım dini kökünden kuralları gruplara farklı şartlandrılımasınadır.

bak paşa sen hanifi şafii mezheplerıne laf atıyorsun kabul etmıyorum diyorsun ben buna cok tehlikeli görüyorum bu 4 büyük mezhebin özünde farklılıklar yok bazı sünnetlerde ve vaciplerde deişik hükümler var bu demek degil ki hepsi degişik bişey söyluyo yapıyo aslında hepsi aynı seyi söylüyo ama farklı yoldan biri izmirden istanbula gidiyo biri ankaradan ama istanbula gidiyolar anlatabildim mi yani mezhepleri kabul etmıyorum demek dini kabul etmıyorum demek gibi bişey o yüzden dikkatli ol dedim hepimiz müslümanız böyle konularda dikkatli olalım iyi günler bebişim=)

mezhep tartışması yapılırken neden hanefi şafi hamberi malik mezhepleri söyleniyor ve hatta büyük bir küfürle bunalrın hak olduğu söylenmektedir. bu mezheplere hak denilerek caferiliğin batıl olduğu vurgulanmak istenmiştir, aslında hak mezhep diye birşey yoktur. çünkü bir şeyin hak olabilmesi için allah tarafından gönderilmiş olması gerekir. yanlışsa düzeltin
ve bu mezheplerden konu açıldığında kimse caferiliği saymaz. oysaki imam hanef imam malik imam hamber imam şafi ne kadar büyük din alimleriyle imam cafer de en az onlar kadar büyük bir din alimdir. ve bu gün bile kullanılmakta olan ebcedi en iyi kullanan ve kurandaki gizli olduğu söylenen şifreleri ebced vasıtasıyla çözmeye çalışan aynı zamanda Hz. Muhammedin (yanılmıyorsam) 6. kuşak torunudur.
peki siz müslümanlığa inanıyor, peygambere inanıyor, ehl-i beyt e inanıyor, seyidliğe-şerifliğe inanıyorsunuzda ne için imam caferin mezhebini yok sayıyorsunuz. ,
ve hatta bazıları büyük bir terbiyesizlik örneği göstererek Hz. Muhammedin torunu iki gözünün nuru allahın aslanı Hz. Ali'nin küçük oğlu Hz. Hüseyinin ve yanındaki masum insanlara kast eden ve eşi benzeri görülmemiş bir vahşetle öldüren YEZİD e hazret diyecek kadar alçalmışlardır.

şimdi 4 mezhebe hak diyenler. hak mezhep yoktur. varsada 5 tanedir.

mezhep tartışması yapılırken neden hanefi şafi hamberi malik mezhepleri söyleniyor ve hatta büyük bir küfürle bunalrın hak olduğu söylenmektedir. bu mezheplere hak denilerek caferiliğin batıl olduğu vurgulanmak istenmiştir, aslında hak mezhep diye birşey yoktur. çünkü bir şeyin hak olabilmesi için allah tarafından gönderilmiş olması gerekir. yanlışsa düzeltin
ve bu mezheplerden konu açıldığında kimse caferiliği saymaz. oysaki imam hanef imam malik imam hamber imam şafi ne kadar büyük din alimleriyle imam cafer de en az onlar kadar büyük bir din alimdir. ve bu gün bile kullanılmakta olan ebcedi en iyi kullanan ve kurandaki gizli olduğu söylenen şifreleri ebced vasıtasıyla çözmeye çalışan aynı zamanda Hz. Muhammedin (yanılmıyorsam) 6. kuşak torunudur.
peki siz müslümanlığa inanıyor, peygambere inanıyor, ehl-i beyt e inanıyor, seyidliğe-şerifliğe inanıyorsunuzda ne için imam caferin mezhebini yok sayıyorsunuz. ,
ve hatta bazıları büyük bir terbiyesizlik örneği göstererek Hz. Muhammedin torunu iki gözünün nuru allahın aslanı Hz. Ali'nin küçük oğlu Hz. Hüseyinin ve yanındaki masum insanlara kast eden ve eşi benzeri görülmemiş bir vahşetle öldüren YEZİD e hazret diyecek kadar alçalmışlardır.

şimdi 4 mezhebe hak diyenler. hak mezhep yoktur. varsada 5 tanedir.

arkadasım sen konuları karıstırdın galiba kimse burda caferilik yok demıyor ki Türkiyenin genel yaygın iki mezhebi oldugu için şafii lik ve hanifilik örnek veriliyor sen konuyu bastan bir daha oku yalnıs anlamıssın heralde:goz:

bende onu diyorum işte anlamadın galiba. sen yaygın 2 mezhep diyorsun biri türk sünnilerinin mezhepi hanefilik diğeri kürt sünnilerinin mezhebi şafilik. peki türk alevileri ve kürt alevileri ve türk şiileri ve ismaililer nolacak diyorum. türkiyede alevi nüfusunun 20 milyonu geçtğinden bahsedliiyorsa sen bu kesimi görmezden gelemessin.

general paşam mezhebini ararken kendide kaybolmuş galiba. ama mezhep denilen şey öyle aranmakla bulunmuyor.varsa vardır yoksa yoktur.umarım bulursun paşam..çok geç değil ..

konu tamamen çarpıtılmış
asıllarıyla anlatılmamış

şimdi bizde buraya iki kelime tarikatı anlatan yazı yazsak irticacı oluyoruz..
mezhebi anlatsak burası siyasi bölüm oluyo ...

burda yanlışlıklar var düzeltmek lasım..

Konular birleştirildi

ellerine sağlık dotum

Geri