umutd07
:_:_мєтαℓ ƒıятıηα_:_:

meybuz denince aklınıza geliyor? benim aklıma ilk gelen ilkokulda servislere giderken sıralanan satıcılar, annemin her defasında "umut,ugur sakın onlardan alıyım demeyin, çok zararlılar!" uyarıları geliyor. meybuz ile çok alakası olmasa da her tenefüste bir küsüp bir barıştığım arkadaşlarım, pespembe pamuk helvalar, cumartesi sabahları ablamla birlikte clementine'i seyretmemiz canlanıyor gözümde... demek ki annemin dediği kadar da zararlı değilmiş, yıllar sonra çocukluğunuzu hatırlatmak gibi yararlı tarafları da varmış meybuz'un...
malzemeler:
* 250-300 gr çilek, yıkanıp, sapları koparılmış
* 1/2 su bardağı pudra şekeri
* 1/3 su bardağı su
hazırlanması:
1. çilekleri yıkayıp saplarını koparın. yarım su bardağı (ya da daha az) pudra şekeri ve üçte bir su bardağı su ile mutfak robotuna koyun. bir süre robotta karıştırın. (ufak çilek parçaları kalacak şekilde)
2. bu karışımın yarısını bir kaseye boşaltın. robotta kalan karışımı hiç parça kalmayacak şekilde püre haline getirin. bunu da kaseye ekleyip karıştırın. şekerini kontrol edin, azsa biraz daha ekleyip kaşıkla karıştırın.
3. bu karışımı kağıt (ben mecburen plastik kullandım) çay bardaklarına paylaştırıp buzluğa koyun. biraz donunca içlerine bir çay kaşığı (varsa tahta dondurma çubuğu) batırıp bir gece buzlukta bekletin.
5 kişilik