Metin Yüksel Dosyası

türk ocağı

serdengeçti
Reaction score
0
Metin Yüksel'in ölümü Milli Görüş ve Ülkücü Hareket arasında ki en büyük husumet kaynağı olmuştur. Birbirine yakın duran fikirlerin savunucusu iki camianın arasının en fazla açılmasına sebep olan olaydır.
Ülkücü Hareket müslüman kanı akıtmakla suçlanmaktadır. Metin Yükselin katili olarak yargılanan ve hüküm giyen Ali Bilir ile yapılan bir ropörtaj olaya ışık tutmakta birlere yardımcı olacak kanaatindeyim.

Bizim OCAK Dergisi’nin Ali BİLİR ile yaptığı mülakat.

B.Ocak-soru: Ali ağabey,düzenin mahkemelerinde yargılanarak, Metin Yüksel adlı kişiyi öldürdüğünüz gerekçesiyle cezalandırıldınız. Siyasi şubede ve mahkeme safhasında bu suçlamayı hiçbir zaman kabul etmediniz. Ceza almanıza sebep olan amiller nelerdir. ?

Ali BİLİR-CEVAP: Bismillahirrahmanirrahim. Olayları zaman ve şartları içerisinde değerlendirmek noktasından hareketle, yaklaşık on sene öncesine dönelim. Hepimizin malumları olduğu üzere, Türkiye emperyalist güçlerin emelleri paralelinde hazırlanan senaryoların tatbikatından dolayı, tam bir kaos ve anarşi ortamına sürüklenmiştir.

Bizler, ülkücü hareketin mensupları, Allah(C.C.) rızası için, bu sömürgeci kafirlere ve onların içimizdeki uzantılarına karşı cihad ettik. Cenav-ı .Hakkın, yardımları ile çok elverişsiz şartlarda, gerçekten de amansız ve çetin bir mücadele verdik.” Zafer İslamın” sloganını yükselterek, bu kafirlere can siperane karşı koyan ülkücüler ve bir de kendilerine Akıncılar denilen bizim kardeş telakki ettiğimiz, İslami bir gençlik gurubu daha vardı.

Bu kısa değerlendirmeden sonra sualinizi cevaba çalışalım. Sizinde belirttiğiniz gibi gerek emniyette, haftalarca süren işkence ve eziyet altında ve gerekse mahkeme huzurunda böyle bir isnadı kabul etmedim. Ayrıca herhangi bir suç aleti de yakalatmadığım halde ceza verdiler. Zira, aralarında rahmetli Metin yüksel’in ağabeyi olan Edip’in de bulunduğu, sayıları ona yakın akıncı aleyhimde şahitlik yaptılar. Üzülerek belirtmek isterim ki,yalancı şahitlik de yaparak, sağ olsunlar bizim ceza almamıza sebep oldular.

B.OCAK-Soru: Anladığım kadarıyla, bulunduğunuz semtte bu kardeş camia ile aranızda bazı sürtüşmelerin olduğu bir gerçek. Bu oluşumu hazırlayan ve bu noktaya getiren sebepler nelerdir ?

Ali BİLİR-Cevap: Şunu samimi olarak belirtmek isterim ki, acizane şahsım, müslümanların küfre karşı tek yumruk olabilmeleri için, elimden geldiğince gayret gösterdim. Fakat bu sürtüşmenin bizim bulunduğumuz cemaatin etrafında odaklanmasının sebeblerini daha hala anlayabilmiş değilim. Şunun söylemem mümkündür. Bu kardeşlerimiz(akıncılar) ve Metin Yüksel bize karşı hep uzlaşmaz ve çok katı tutum içerisindeydiler. Allah (C.C.) kabul buyursun, dışarıda iken namazlarımızı genelde Fatih Camii’nde kılardık. Şuna inanıyorum ki, camii cemaati de bizi severdi. Bazı akıncı kardeşlerimize “ben de müslümanım, aynı safta aynı Allah’a yöneliyoruz. Niçin, özellikle benimle uğraşıyorsunuz” dediğimde; “sen münafıksın,bizim için daha tehlikelisin ...”şeklinde cevap veriyorlardı. Kalmakta olduğumuz yurt binasını, ayrı ayrı zamanlarda bombalayıp kurşunladılar. Sadece bana camii avlusunda iki kere saldırıp silahımı aldılar. Yine camii avlusunda bir kardeşimizi kalbinden bıçakladılar.....Fatih’in (semtinin) çeşitli bölgelerinde birçok arkadaşımıza saldırı ve tecavüzlerde bulundular. Buna mukabil, bu garip(ben) her defasında o kardeşlerimizin ayaklarına gidiyor ve “ ne için bu saldırıları, bu tecavüz fiillerini işliyorsunuz ?” diye sorduğumda, şu cevabı alıyordum. “ Biz, bu bölgeye hakimiz ve hakimiyetimizin gereğini yapıyoruz. “ Cevaba dikkat ediniz, ne kadar korkunç ve korkunç olduğu kadar da cahiliyye ürünü. Şunu da vurgulamak isterim ki bize bu saldırıları yapanlara karşı, harekete geçip misillemede bulunmadıysak, bunun tek sebebi karşımızdakilerin müslüman olmaları ve bizimde kardeş kanı dökmek istemeyişimizdir. Yoksa onları çok kısa bir sürede o bölgeden siler, atardık.

Bizim OCAK-SORU: Bazı art niyetliler ve meselenin hakiki yönünü bilmeyenler, sizi katillikle itham ediyorlar, ne dersiniz ?

Ali BİLİR-CEVAP: Metin Yüksel rahmetli olunca, şahsım ve ülkücü hareket adına Türkiye çapında yoğun bir kampanya başlatıldı. BU KAMPANYA ARALIKLARLA HALA DEVAM EDİYOR. Çeşitli gazete ve dergiler vasıtasıyla konunun gündemde tutulmasına gayret gösteriyorlar. Şu da bir gerçek: propogandayı da iyi yapıyorlar. Ellerindeki imkanlarda oldukça fazla.Bu işin aslını bilenlerin bir kısmı, kasıtlı olarak, bilmeyenler ise propoganda araçlarının tesirinde kalarak bizi suçlamakta.

Bizim OCAK-SORU: “Müslümanlar kardeştir.” Emri gereğince bu insanlara karşı kardeşlik duygularına sahip misiniz ? Şu anda haksızlığa uğramış bir kişi olarak bu insanlarla İslam’ı istemeleri noktasında aynı safı paylaşır mısınız ?

Ali BİLİR-CEVAP: Cenab-ı hak, yüce kitabımızda “Mü’minler,ancak kardeştirler.” buyuruyor. Gayet tabii ki bütün Müslümanlara karşı samimi olarak kardeşlik duyguları ile doluyum. Bunun aksini düşünmek bile çok yanlıştır .Geçmişte de Müslümanların birliğini ve kardeşliğini savundum, bugün de bu kardeşliği savunuyorum .İnşallah, gelecekte de bu kardeşliği savunacağım. Bu hususta üzerime düşenleri de her halukarda yapmaya hazırım.

Bizim OCAK-SORU: Bir daha Müslümanların birbirine düşmemeleri, güçlerini parçalamamaları ve birbirlerine art niyet beslememeleri için neler yapılabilir ?

Ali BİLİR-CEVAP:Müslümanlar herşeyden evvel,n efislerine ağır da gelse, üzerlerine düşen fedakarlıkları yaparak, eteklerindeki taşları dökmelidirler. Yaşanan bu acı ve ızdırap dolu olaylar, bizler için ibret mesbesindedir. Bu oaylardan ders almak mecburiyetindeyiz. Müslümanların söyledikleri ile yaşadıkları arasında çelişki olmamalıdır, kanaatindeyim. Bu noktada çok dikkat çekici olmaları hasebiyle, bir iki hususa temas etmek istiyorum. Metin Yüksel rahmetli olduktan sonra akıncılar,bu olayın suçlusu olarak bizi gösterdiler. Ölüm olayından bir iki ay sonra, yanımda iki arkadaşımla ( Haluk Akalın ve Mehmet Başer) beraber Mahmut Efendi’ye gittik. Sağ olsunlar bizi kabul ettiler. Ben durumu olduğu gibi kendilerine anlattım. Bu şartlar altında ne gerekiyorsa, eğer ceza vermek dahi gerekiyorsa rıza gösterdiğimizi beyan ettik. Mahmut Efendi, “Allah,sizi affetsin “dedi ve her iki müslüman cemaatin birleşmesi gerektiğini söyledi. Yine ben polis tarafından yakalanmadan ,bu akıncı kardeşlerimiz, beni müsait bazı yerlerde görmüşler. Benim haberim bile yoktu, daha sonra öğrendim. Madem benim Metin Yüksel’i öldürdüğüme inanıyordunuz, niye beni vurmadınız ? En nihayetinde bu kardeşlerimizden birinin (şu an ismini vermek istemiyorum) ispiyonu üzerine (camiden çıkarken )yakalandım. O zaman tutuklu bulunduğum, Maltepe As.Cezaevi’nden Hoca Sadrettin Efendi’ye(Metin’in babası)iki sayfa mektup yazarak gönderdik. Ona da düzenin mahkemelerinde bizi yargılatmamasını söyledik. Zira,Allah(C.C.) Kur’an’da çeşitli sûrelerde”Aranızdaki anlaşmazlıklarda Allah ve Resulünü hakem tayin etmedikçe iman etmiş olmazsınız” buyuruyor. Gerçek müslüman, düzenin mahkemelerinden adalet bekleyebilir mi ? O mahkemeye başvurmakla onun adaletini kabullenmez mi ? Metin’in ağabeyi olan Edip’inde aralarında bulunduğu çok sayıda akıncı, mevcut düzenin mahkemesine gelerek, bizden davacı oldular. Sanki o mahkemeden imdat beklercesine, aleyhime şahitlik,hem de YALAN BEYAN DA BULUNARAK ŞAHİTLİK YAPTILAR. Sağ olsunlar, ben garibi de düzenin mahkemelerinde yargılatarak ceza almama sebep oldular. Allah,onları da affetsin.
Çanakkale Cezaevinde Yunus Meral ağabeyimizle Edip Yüksel, bu konu üzerinde konuşurlarken,Yunus Meral, Edip’e “Ali’yi boşuboşuna yaktınız “diyor. Edip’in cevabı aynen şöyle oluyor. “Ali,kardeşimi öldürenin kim olduğunu bildiği halde bunu söylemedi. Biz de bundan dolayı onun adını verdik.”ALİ,KARDEŞİMİ ÖLDÜRENİN KİM OLDUĞUNU BİLDİĞİ HALDE BUNU SÖYLEMEDİ.BİZ DE BUNDAN DOLAYI ONUN ADINI VERDİK.”

Yorumu Müslümanların takdirine bırakıyorum. Bu gibi davranış ve hareketler, savunduğunuz inançlara ters düşmektedir.

En son olarak şunu belirtmek isterim. “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.” Müslümanların birlik ve beraberliğini can-ı gönülden arzu ediyorum. Bunun gerçekleşmesi için, nefsim olarak her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım. Lakin, görünen odur ki, böyle bir birliğin tesisi şu an için oldukça güçtür. O halde yapılacak en doğru davranış,müslüman kardeşini kötülememektir. Kendi davanın hak davası olduğuna inanırken, diğer Müslümanlarında hak yolda olduğunu kabul etmek gerekir. Herkes bulunduğu yerde, İslâm dâvâsı için elinden geldiğince gayret göstermelidir. Kim Allah diyorsa,k im Peygamber diyorsa, kim İslâm diyorsa o bizim kardeşimizdir.O bizdendir, biz de ondanızdır.

Bizim OCAK:Teşekkür ederiz.

Ali BİLİR:Ben de teşekkür ederim.Böyle bir fırsat verdiğiniz için Allah razı olsun.

Kaynak: Bizim OCAK dergisi 1988 senesi, 46.sayısından

Valla O Zamanlarda Da DiŞ GÜÇlerİn Emellerİne KavuŞtuĞuna İnaniyorum...

Allah Rahmet Eylesİn...metİn YÜksel Kendİnİ MÜslÜmanlara AdamiŞ Bİrİ İdİ Çok Okudum...

Abİmİzİn DedİĞİ Gİbİ ÜlkÜcÜlerle Ayni Saf..

Sadece Alanlar Farkli......

ulkuculerle aynı safta hıc olmadılar cok yakınen tanıyorum hakkında söyledıklerınız i iftira olarak algılıyorum metın yuksel ummetı islam yolunda mucahit ve şehıt kardeşimizdir onu ulkuculerden ayıran enbuyuk özellık devletın cıkarları icin kullanılmadı onun mucadelesı ve davası emrı bılmaruf nehyı anıl munkerden gecıyordu partı cılık şuculuk buculuga hıc bulaşmadı onun mısyonu kur anı kerımdı onun ahlakı kur anı kerım ıdı rasulullahın yolun dan hıc ayrılmadı devletın oyununa aldanmadı ulkucu hareketın zararlarını gordu abdullah çatlı alaaddın cakıcı gıbılerı gıbı kendını kullandırt madı o bu asrın ender şehıtlerın dendır ve gercekten onu ulkucu hareket öldut turdu bu konuyu daha fazla kaşimak istemem bu bır gercek ister inanın istersenız ınkar edın ama şunu unutmayın onlara öluler demeyınız onlar allah katında dırıdırler fakat sizler anlayamazsınız .bu mertebeye ulaşmış. bırı hakkında ılerı gerı konuşmayınız ben gerceklerı yazıyorum daha fazla bilgiler verebılırdım.kimseyle tartışmam herkesın kendıne gore bır dogrusu var . bu dogrularda hıc bır zaman tartışarak degişmezz....metın yuksel şehıdımızı cok ıyı tanıyorum bu kadar söyluye bılırım allaha emanet olun

Geri