Meslek Liselerinin Önü Açılmalımı...

Meslek Liselerinin Önünün Kapanması Hakkında Ne düşünüyorsunuz?

• Her lise mezunu gibi onlarda istedikleri üni. de istedikleri bölümlerde okuyabilmeliler

Kullanılan: 23 76.7%
  • 2 yıllık geçiş ve öğretmenlik hakkı tanınmış bu kadarı yeterli

Kullanılan: 7 23.3%

• Kullanılan toplam oy
    30

emertcan

New member
Reaction score
0
Tam olarak her zman gündemde olmasada çoğu zaman haberlerde hepinizin gözüne çarpmıştır Meslek Liselerinin Üniversite Problemi.Meslek Lisesinden mezun olan bir öğrenci,Üniversitede sadece kendi mezun olduğu bölümün öğretmenliğini seçebilmekte yani bilgsayar okumuş biri bilg. muh. olamıyor.Bende elkn. mezunu olcum bu yıl ve sadece elkn. öğr olabiliyors.Sizlerinde bu konu hakkında ne dusunduunusu merak ettim

Ne ÖğretmenLiği Kardeşim Yaw.. Sadece 2 YıL Geçiş Var.

ben 2 yıllık bır programa yerlestırıldım okudum mezun oldum daha ne olsun sınavsız gırıyosun bıde..

ßu anket aCıLdı die hatıLıOrum..

Her lise mezunu gibi onlarda istedikleri üni. de istedikleri bölümlerde okuyabilmeliler

önceleri meslek liselilerde lanet olası bir puan düşürülmesi söz konusuydu(başka bölüm şeçtiklerinde) bunu kaldırdılar diye tam sevinmişken bu kezde öss1 ve öss2 olarak isimlendirilen saçmalıktan dolayı bölüm seçme kısıtlığı yaratılmıştır:eek:ut: mesela ben asla kendi bölümüm haricinde 4yıllık okul okuyamayacağım.bu kanunu çıkaranları allaha havale ediyorum:sigara:

tabii canım zaten kimse yaptığı seçimlerden sorumlu olmasın herkes toktor möhendis olsun
herkes haldır haldır meslek lisesi mezunu ararken bu tartışmaların yapılması saçmalık

iyilk mi yaptılar sanki

kanunları insanların menfaatine değilde zulm etmek için çıkaran ve onlara yardım edenlerein ..............................

Daha ne kadar önü açılsın,zamanında ben anadolu mezunuydum benim önüm kapandı sayelerinde , herkesin farklı bir ayrıcalıgı var, ben anadolu kazandım benim neden yok ????

Bir meslek lisesi mezunu olarak, Bence meslek lisesinin önü açılmalı. Ben daha bu sene mezun oldum ve sınıfımızdan SADECE 2(İKİ) kişi 4 yıllık öğretmenliğe gidebildi. Bence bu haksızlıktır !

ya .. yerinde meslek lisesi öğrencilerin coğu aile zorunluluğu yüzünden gidio meslek okuluna benm gibi :( ben mesleğimi değiştirmek istiyorum üni.ile olmuyo işte ... sonra yeter ne yeter ... yeter saçmalık

üniversite görülenlerin en azından bi kısmı lisede veriliyo hatta daha detayına bile iniliyo , neden meslek liseli bi öğrenci mühendis olmasın ????

valla imam hatipliler dışarda bırakılacaksa tabiki açılsın bi sorun yok...

Hiç gereği yok devlet bir ton kaynak ayırıyo millet meslek öğrensin diye ondan sonra torna okumuş adam ben avukat olucam diye tutturuyo yok öyle dava arkadaş düz liseli ne yapcak.Eğer avukat ,doktor,Mühendis olmak istiyosan düz liseye gideceksin milletin kaynagını da çarçur etmeyeceksin.

Sanayi bölgelerinde millet meslek lisesi mezunu adam arıyor tonla iş var Her allahın kulu üniversite mezunu olacak diye de bir kaide yok.

bence yeteri derecede hakları war sonuç olarak ön lisans programlarına sınavsız geçişleri war ayrıca bir meslekleri war düz liseler aynı durumda değiller.önlerinin tıkanması gibi bişey yok çünkü herkes o okula giderken bu kurallar geçerliydi bunu kimse inkar edemez kişilerin umursamazlıkları hayatlarına çok büyük etki edior örneğini şuan açıkça görüoz.meslek liselerinin katsayılarını düzenlemek isteenler eşitlik değil adaletsizlik yapacaklardır bu da kendilerince bilinio(asıl konununda yobaz yuvası imam hatipler olduğunu da unutmaalım)

Geri