Meslek Liselerine Yapilan Haksizlik

meslek lisesine giden adamın kafası daha çok çalışıyosa düz liseliden tabi girecek üni. ye de okuyacak hem bu korku ne anlamadım bi türlü düz liseliler korkularından çatlayacak vallaha aman meslek liseliler geliyo aman imam hatipliler geliyo önce kendine güveneceksin arkadaş.bence üniversiteye girişte herşey eşit olmalı sen o devletin okulundan mezun olduysan imam hatiplide meslek liselide okudu, onların kafasıda senin kadar çalışıyo düz liseli.yorumları okudum da bazı arkadaşlar üni. de ne işin var sen meslek eğitimi almışsın git işe gir çalış demiş " ne alaka" diyorum. o zaman kapatsınlar üniversitelerdeki muhasebe maliye işletme bölümlerini bi meslek liselinin hakkı değilmi üniversitede kendi bölümünde okuyup kendini geliştirmek sorarım.

osiris_cemo' Alıntı:
Kimsenin hakkı falan yenmiyor kardeşim meslek lisesi adı üstünde meslek ögrenilen yer.Orada okuyupta üniversitede ne işin var.Alanınla alakalı yüksek okula sınavsız gecebiliyosun.Düz lise mezunları ne yapsın?Siz okulu bitirince iş bulmanız kolay.Ya düz lislerde durum ne onu hiç sormuyosunuz bana bu sizin yaptıgınız nalıncı keserinin hep kendine yontmasını anımsatıyor.

arkadaşım güzel yazmışında. bunları derken tr gerçeklerinide gözardı etmemek gerekiyor. gelişmiş ülkelerde liselerde mesleki eğitim %60 düzeyindeyken ülkemizde ülkemizde bu oran çok düşük. ülkemizdeki oranın %60 olmasınıda bekleyemeyiz çünkü ülkede işsizlik o derece vahim boyuttaki(üniversite mezunları arasındada bu durum böyle) işgücüde o boyutta ucuz. hal böyleyken işveren zatın düşüncesi şöyle oluyor: madem işgücü bu kadar ucuz ben niye meslek liseli daha az donanımlı kişiyi alayımki gider üni bitirmiş yabancı dli olan kendisini daha geliştirmiş kişiyi alırım diyor. işveren zat meslek liselinin yapacağı işi üni mezununa yaptırıyor. sonuçta üni bitirmeyen işsiz kalıyor, üni bitirenlerse düşük ücret alıyor, bu yüzdende iş tatmini olmayan bir insan yığını yaratılıyor. velhasılkelam tr de insanlar üni bitirmek zorunda bırakılıyor
sistem kökünden bozuk anasını satayım:) :(

osiris_cemo' Alıntı:
Kimsenin hakkı falan yenmiyor kardeşim meslek lisesi adı üstünde meslek ögrenilen yer.Orada okuyupta üniversitede ne işin var.Alanınla alakalı yüksek okula sınavsız gecebiliyosun.Düz lise mezunları ne yapsın?Siz okulu bitirince iş bulmanız kolay.Ya düz lislerde durum ne onu hiç sormuyosunuz bana bu sizin yaptıgınız nalıncı keserinin hep kendine yontmasını anımsatıyor.İHL gibi bir kurumun türkiyede işi kalmadı artık kapatılması gerkiyor.Amacı dişiında kullanılıyor sempatizan ve mürteci yetiştirme yurduna döndü.70.000 cami var binlerce imam hatip mezunu her sene bu kurumdan mezun oluyor.Hele birde kızların gitmesi tamamen abes kadın imam mı var allah aşkına ne işe yarıyor burdan mezun olan kızlar bileniniz var mı? Daha söylenecek çoook söz var neyse uzatmayayım kafanız şişmesin Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.
no comment.... no comment... no comment....

Evet arkadaşlar hiç kimsenin hakkın yenmiyor ama meslek lisesinden kendi bölümün olmayan bir üniversiteyi istersen tabi vermesler kendimi örnek vereyim Ziya Kalkavan ana. den. mesl. lisesinde okuyorum makina bölümündeyim ben simdi bu liseyi bitirdikten sonra doktor olmak istersem biras acaip olmazmı ama kendi bölümümle ilgili bi üniversiteyi secersem düz liseye gidenle aynı hatta daha da avantajlı oluyoruz yani onlara 195 soru sorulurken bize bildiğim kadarıyla 120 soru soruluyor yani hiç bi haksızlık yok yani sonucta meslek lisesine seni zorla göndermediler o meslegi kendin sectin istemiosan 1 sınıfta okulunu zaten deiştirebiliyosun
Arkadaşlar bu arada ben Denizciyim bilginize benim gibi denizci olmak isteyenler benle irtibata geçebilirler onları bilgilendiririm özellikle orta okuldakilerin bu konuda şansı cok var...

meslek liselerinin hakkının yendigi konusunda ben size sadece şunu söyleyim bende bir meslek liseli olarak meslek lisesinde kimya fizik ve biyoloji secmeli ders olarak aldık artı k oss deki durumumuzu siz düşünün

osiris_cemo' Alıntı:
Kimsenin hakkı falan yenmiyor kardeşim meslek lisesi adı üstünde meslek ögrenilen yer.Orada okuyupta üniversitede ne işin var.Alanınla alakalı yüksek okula sınavsız gecebiliyosun.Düz lise mezunları ne yapsın?Siz okulu bitirince iş bulmanız kolay.Ya düz lislerde durum ne onu hiç sormuyosunuz bana bu sizin yaptıgınız nalıncı keserinin hep kendine yontmasını anımsatıyor.İHL gibi bir kurumun türkiyede işi kalmadı artık kapatılması gerkiyor.Amacı dişiında kullanılıyor sempatizan ve mürteci yetiştirme yurduna döndü.70.000 cami var binlerce imam hatip mezunu her sene bu kurumdan mezun oluyor.Hele birde kızların gitmesi tamamen abes kadın imam mı var allah aşkına ne işe yarıyor burdan mezun olan kızlar bileniniz var mı? Daha söylenecek çoook söz var neyse uzatmayayım kafanız şişmesin Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.

bak sevgili kardeşim görüşlerine saygı duyarım ama yanlış düşünüyorsun neden derden yakında göreceksin cenazemizi yıkatacak imam arayacaz kızlar demişsin neden gidiyo e onlarda bu işleri yapamazmıki hem insanın hem dini ni ögrenip hemde üniversiteye gitmesi suç mu? imatip kısmını biyana alsak bile beki mesleklerin sucu ne

merdogan38' Alıntı:
bak sevgili kardeşim görüşlerine saygı duyarım ama yanlış düşünüyorsun neden derden yakında göreceksin cenazemizi yıkatacak imam arayacaz kızlar demişsin neden gidiyo e onlarda bu işleri yapamazmıki hem insanın hem dini ni ögrenip hemde üniversiteye gitmesi suç mu? imatip kısmını biyana alsak bile beki mesleklerin sucu ne

Kimsenin dinini öğrenip okumasına karşı çıktığım falan yok dini öğrenmenin yeri okul değil.İHL yi kenara atamayız orası ilim irfan yuvası olmaktan çoktan uzaklaşmış fesat merkezlerine dönüşmüş halde.Eğer dinini öğrenmek istiyorsan "kaçak olmayan" devlet kontrolündeki herhangi bir kuran kursuna giderek ögrenebilirsin.Diger meslekler liselerininde bir suçu yok eger yazdıklarımı okuduysan adı üzerinde meslek lisesi (meslek ögrenmek için gidilen okul) buradan üniversiteye ye girilmez orası ögrencilere lise seviyesinde iş gücü olma vasfını verir.Şayet üniversiyeye gitmek isteyen olursa kendi branşında gitmek istediği tüm bölümler ek puanla onu bekliyor.Hatta 2 yıllık M.Y.O lara sınavsız giriyolar daha ne.Hukuk okuyacak adamın torna tesfiye yada endüstri meslek okulunda yada imam yetiştiren ihl de işi ne diye sorarlar adama o zaman?Düz liseye üniversite okumak için gidenin günahı ne.Sınavı kazanamayınca ellerinde bir meslekleri bile olmuyor ama meslek lisesini bitiren adama iş çok.Biraz gazetelerin iş ilanlarına bak millet meslek lisesi mezunu adam arıyo. Şimdi anlamışsındır umarım

osiris_cemo' Alıntı:
Kimsenin dinini öğrenip okumasına karşı çıktığım falan yok dini öğrenmenin yeri okul değil.İHL yi kenara atamayız orası ilim irfan yuvası olmaktan çoktan uzaklaşmış fesat merkezlerine dönüşmüş halde.Eğer dinini öğrenmek istiyorsan "kaçak olmayan" devlet kontrolündeki herhangi bir kuran kursuna giderek ögrenebilirsin.Diger meslekler liselerininde bir suçu yok eger yazdıklarımı okuduysan adı üzerinde meslek lisesi (meslek ögrenmek için gidilen okul) buradan üniversiteye ye girilmez orası ögrencilere lise seviyesinde iş gücü olma vasfını verir.Şayet üniversiyeye gitmek isteyen olursa kendi branşında gitmek istediği tüm bölümler ek puanla onu bekliyor.Hatta 2 yıllık M.Y.O lara sınavsız giriyolar daha ne.Hukuk okuyacak adamın torna tesfiye yada endüstri meslek okulunda yada imam yetiştiren ihl de işi ne diye sorarlar adama o zaman?Düz liseye üniversite okumak için gidenin günahı ne.Sınavı kazanamayınca ellerinde bir meslekleri bile olmuyor ama meslek lisesini bitiren adama iş çok.Biraz gazetelerin iş ilanlarına bak millet meslek lisesi mezunu adam arıyo. Şimdi anlamışsındır umarım

yahu kardeşim hepsini anladım da bu ilim irfan yuvası olamktan cıkma işini anlayanmadım ne yani 13 yaşındaki kıza sınıf arkadaşları tarafından tecavüz edileln yerlermi ilim irfan yuvaları hı........

sordugun sorunun konuyla alakası yok :)

neyse beyler konuyu dagıtmayalım asıl konu meslek ve düz lise görüşlerimizi bu baglamda yazalım

Ben MesLek Lisesi ELektronik BöLümünden Mezun OLdum.. Sınavı Kazandığım Güne Lanet OLsun....

alish' Alıntı:
Ben MesLek Lisesi ELektronik BöLümünden Mezun OLdum.. Sınavı Kazandığım Güne Lanet OLsun....

neden lanet olsun anlayamadım

Geri