Meslek Liselerine Yapilan Haksizlik

merdogan38

New member
Reaction score
0
Meslek Liselerine Yapilan Haksizlik.................

Arkadaşlar Bu Benim üniversitedeki Tartişma Konum

Sizce Daha önceden Veya şimdiki Sistemde Meslek Liselerine Karşi Bi Haksizlik Var Miydi

Yoksa Düz liselerine Mi Haksizlik Yapiliyo (hani Meslek Liselerine Ek Puan Veriliyo Ya O Bakimdan (104 Puan En Fazla))

LÜTFEN GÖRÜŞLERİNİZİ YAZINIZ ŞİMDİ EN AVANTAJLI OLAN LİSE HANGİSİ KİMİN HAKKI YENİYO ORTAYA CIKSIN

Elbetteki hakkımız yeniyor.Bunu kimse inkar edemez.Ama gençlerin boşta kalmasının tek nedeni sistem olarak görülmemeli.
Ben de Endüstri Meslek Lisesi mezunuyum.Benim de hakkım yendi,bana eğitimde haksızk-lık yapılırken sadece sisteme isyan ettim,neden oturup vakit erken iken daha fazla çalışmadım da aklım başıma gelince yaptım bunu?
Kendimize de sormalıyız, "Hayal ettiğimiz yerlere gelmek için yeterince çalıştık mı?,Biz elimizden gelen herşeyi yaptık mı?Gerçekten hak ettik mi isteyip te gidemediğimiz okulu ya da bölümü?"
Tabi ki kendimize yaptıklarımız ya da yapmadıklarımız Meslek Liseleri davasında DEVEDE KULAK kalır.Ama yine de önce kendimizi yargılayalım sonra sorumluları ve sorunları tartışalım. ALLAH (cc) mağdur olsun ya da olmasın tüm gençlerimizin bahtını açık eylesin.Selamlar.

Kimsenin hakkı falan yenmiyor kardeşim meslek lisesi adı üstünde meslek ögrenilen yer.Orada okuyupta üniversitede ne işin var.Alanınla alakalı yüksek okula sınavsız gecebiliyosun.Düz lise mezunları ne yapsın?Siz okulu bitirince iş bulmanız kolay.Ya düz lislerde durum ne onu hiç sormuyosunuz bana bu sizin yaptıgınız nalıncı keserinin hep kendine yontmasını anımsatıyor.İHL gibi bir kurumun türkiyede işi kalmadı artık kapatılması gerkiyor.Amacı dişiında kullanılıyor sempatizan ve mürteci yetiştirme yurduna döndü.70.000 cami var binlerce imam hatip mezunu her sene bu kurumdan mezun oluyor.Hele birde kızların gitmesi tamamen abes kadın imam mı var allah aşkına ne işe yarıyor burdan mezun olan kızlar bileniniz var mı? Daha söylenecek çoook söz var neyse uzatmayayım kafanız şişmesin Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.

osiris_cemo' Alıntı:
Kimsenin hakkı falan yenmiyor kardeşim meslek lisesi adı üstünde meslek ögrenilen yer.Orada okuyupta üniversitede ne işin var.Alanınla alakalı yüksek okula sınavsız gecebiliyosun.Düz lise mezunları ne yapsın?Siz okulu bitirince iş bulmanız kolay.Ya düz lislerde durum ne onu hiç sormuyosunuz bana bu sizin yaptıgınız nalıncı keserinin hep kendine yontmasını anımsatıyor.İHL gibi bir kurumun türkiyede işi kalmadı artık kapatılması gerkiyor.Amacı dişiında kullanılıyor sempatizan ve mürteci yetiştirme yurduna döndü.70.000 cami var binlerce imam hatip mezunu her sene bu kurumdan mezun oluyor.Hele birde kızların gitmesi tamamen abes kadın imam mı var allah aşkına ne işe yarıyor burdan mezun olan kızlar bileniniz var mı? Daha söylenecek çoook söz var neyse uzatmayayım kafanız şişmesin Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.
altına imzamı atarım....:eek:

osiris_cemo' Alıntı:

bende aynen katılıyorum sana

osiris_cemo' Alıntı:

Annen veya eşin ölünce erkek imama mı yıkatacaksın?

nozz' Alıntı:

Benim kastettiğimi yanlış anladın.Ben okulların işlevinden bahsediyorum sen bana ölü yıkanmasından cenaze işlerinden bahsediyosun.Kaçtane İHL mezunu defin görevlisi gördün sen? Yani kızlar bu iş için mi okuyo o okulda? Komik olma lütfen yazdıkların saglam bir temele dayanmıyor.

nozz' Alıntı:
yaw bu kadarda düsüncesiz olmayın ya ölmüs gitmis artık erkek olsa nolur kadın olsa nolur....:eek: :eek:

Bu ülkede imam hatipleri kapatırsan insanlar Müslüm Gündüz gibi sahte şeyhlerden dinini öğrenir. Toplumun bazı gerçeklerinden bahsedeyim istersen. Bu ülkede bazı insanlar var ki dinine bağlı namazını kılar ve onların rejimle felan işi yoktur. Bir zamanlar bu insanlara kızlarını okutmadıkları için kızılırdı. Bu insanlar da kızlarını okutmaya karar verdi ama üniversitelerin hali malum. Baba kızının okumasını istiyor ama kızının da iffetli, dinine bağlı olmasını istiyor. Öldüğü zaman kabrinin başında kendisine kur'an okuyacak birilerini istiyor. Peki bu dini eğitimi devletin kendi kurumlarından değil de sahte şeyh Abuzittin efendiden mi aldırsın? Evet halkın dine meyli var bu bir gerçek bunu ortadan kaldıramazsınız. Eğer imam hatip liselerini ve devletin kendi kuran kurslarını kapatalım derseniz işte o zaman rejim düşmanları yetişir. İrancılar, bilmem neciler türlü türlü radikal insanlar yeraltında kur'an kursları açarlar da onları devlet denetleyemez ve şimdi yakındığınız devlet düşmanı irticacılar(kimse artık) o zaman türerler.

nozz' Alıntı:
Bu ülkede imam hatipleri kapatırsan insanlar Müslüm Gündüz gibi sahte şeyhlerden dinini öğrenir. Toplumun bazı gerçeklerinden bahsedeyim istersen. Bu ülkede bazı insanlar var ki dinine bağlı namazını kılar ve onların rejimle felan işi yoktur. Bir zamanlar bu insanlara kızlarını okutmadıkları için kızılırdı. Bu insanlar da kızlarını okutmaya karar verdi ama üniversitelerin hali malum. Baba kızının okumasını istiyor ama kızının da iffetli, dinine bağlı olmasını istiyor. Öldüğü zaman kabrinin başında kendisine kur'an okuyacak birilerini istiyor. Peki bu dini eğitimi devletin kendi kurumlarından değil de sahte şeyh Abuzittin efendiden mi aldırsın? Evet halkın dine meyli var bu bir gerçek bunu ortadan kaldıramazsınız. Eğer imam hatip liselerini ve devletin kendi kuran kurslarını kapatalım derseniz işte o zaman rejim düşmanları yetişir. İrancılar, bilmem neciler türlü türlü radikal insanlar yeraltında kur'an kursları açarlar da onları devlet denetleyemez ve şimdi yakındığınız devlet düşmanı irticacılar(kimse artık) o zaman türerler.
güzel kapak yapmışsın kardeşim

ben anlamıyorum dewlet nasıl buna izin veriyo
inanın dışardakiler bizim meslek lise eğitimimize özeniyo

adam okuyo kendi bölümünde sınawlarda anca öğretmenliğine puan veriliyo

ama düz lisede eli meslek görmemiş hop mühendis oluyo

sonrada gelişemiyorum gelişemezsin tabi sen bu yönetimle bu iktidarla

tabi bi bildikleri var ama bu kadarda olmazki

şöle bi baktımda yeni dönemde meslek lisesi mezunu türkiye birincisi olsa mühendis olamıyo bölümünde

hayırlısı...; )

Süper netler çıkarıp Boğaziçi'ne gidebilecekken Ankara'nın doğusundaki üniversitelere üniversiteleri ancak tutturabilen meslek liseli öğrencileri gördüm. Şimdi suç kimin onu garanti işi olsun diye meslek lisesine gönderen babasının mı? yoksa eğitim sistemimizin mi?

nozz açıklamanı çok beğendim o yüzden kapak ''yapmışsın'' yazdım

osiris_cemo' Alıntı:

aynen katılıorum sana,meslek okulunda hiç bişey yapmıorsan bile hiçbişey ama göz aşınalığın oluo,

ya biz napalım düz liseler..abi zaten ilerimiz mechul,dersleri ne siz sorun ne ben söliim üniv. i hiç karıştırmıorum..yani böle bi durumda kime haklsılık yapılmış oluor?..

osiris_cemo´isimli üyeden Alıntı

ßϊØĦλżλѓĐ' Alıntı:
aynen katılıorum sana,meslek okulunda hiç bişey yapmıorsan bile hiçbişey ama göz aşınalığın oluo,

ya biz napalım düz liseler..abi zaten ilerimiz mechul,dersleri ne siz sorun ne ben söliim üniv. i hiç karıştırmıorum..yani böle bi durumda kime haklsılık yapılmış oluor?..

bencede çok doğru ki meslek liselerini seçenler; seçtikten sonramı sistem degişti sanki seçerken aklınız nerdeydi

antiix' Alıntı:
güzel kapak yapmışsın kardeşim

Bak güzel kardeşim burda kimse kimseye kapak yapmıyor yapamazda biz burda şahsi fikirlerimizi beyan ediyoruz katılırsın-katılmazsın o senin bilecegin birşey ama lütfen terbiye sınırlarını zorlamayalım (Bu arada sahte şeyhler ali kalkancı-müslüm gündüz milleti uyuturken ihl mezunu "aydın" dini bütün insanlar nerdeydi aynı zaman diliminde yaşamıyolarmıydı yoksa)Dini bütün olması için illaki ihl de okumak gerekiyosa o zaman orada okumayanların hiçbiri dini bütün değil sence öyle mi? Bu devletin açtıgı kuran kursları yok mu? orada ögrenilemiyo mu? Gitsin normal liseye üniversiteye girmek istiyosa.Meslek lisesi meslek elamanı yetiştirmek içindir Üniversiteye gidecek adamın meslek lisesinde ne işi var.Mezun olduktan sonra gitsin yüksekokula veya girsin işe.Olaya bu açıdan bakarsan bana hak vereceksin aslında magdur olanlar düz lisede okuyanlar.Birde meslek lisalerine üniversite yolu katsayı farkının kaldırılmasıyla açılırsa düz lisede okuyan çocuklara haksızlıkların en büyügü yapılmış olmaz mı sence?

Geri