'Menderes'i Asanlar Hesap Verecek'

İηvictus

Banned
Reaction score
0
'Menderes'i Asanlar Hesap Verecek'

Devlet Bakanı Faruk Çelik, merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını asanların hesap vereceği gün ve zamanın mutlaka geleceğini söyledi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını asanların hesap vereceği gün ve zamanın mutlaka geleceğini söyledi. Devlet Bakanı Faruk Çelik, merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını asanların hesap vereceği gün ve zamanın mutlaka geleceğini söyledi. Artık laf üretip iş üretmeyen politikacı döneminin geride kaldığını belirten Çelik, "Türkiye'de siyasi istikrar, güçlü bir kadro ve güçlü bir başbakan var." dedi.

Merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının, 1955'te Bursa ile Uludağ arasındaki ulaşımı sağlaması için projesini hazırlattığı ve 1963 yılında İsviçre teknolojisiyle hizmete giren teleferik hattı Uludağ oteller bölgesine ulaştırılacak. Yeni teleferik hattının temel atma törenine katılan Bakan Çelik, merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını unutmadı. Teleferik projesinin 1955'te ülkenin geleceği için ne kadar önemli olduğuna işaret eden Bakan Çelik, "Adnan Menderes ve arkadaşlarının 1955'li yıllardaki vizyonunu görmek açısından bu teleferik hattı önemlidir. Tam 47 yıldır bu teleferik insanları Uluduağ'a taşıyor. Böyle bir iktidar, Türkiye'yi zorluklardan çıkarmak çabasındayken, kendilerini dar ağacında buldular. Hayat sadece bu dünyadan ibaret değildir. Bunların hesabının, kitabının görüleceği günler, zamanlar mutlaka gelecektir. Kubbede hoş bir seda bırakmak önemlidir. Ne mutlu taş üstüne taş koyanlara, kubbede hoş bir seda bırakanlara. Bu teleferik hattını geçmişte Bursalıların hizmetine sunan Adnan Menderes ve arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum." şeklinde konuştu

kaynak

Adalet Bakan'ın ve Başbakan yardımcın çıkıp açıklama yapıyor. Üstünden bilmem kaç yıl geçmiş davanın düşmesini geçin dava açılamaz diyor. Üstüne Referandum da maddelere ekliyorsunuz bu yarqılamanın olmayacaqını bile bile. Sırf evet oyu alabilmek için..

Şimdi de gelip hesap soracaklar diyorsunuz : ))

Hadi ya? Yemeğimi yemiştim daha acıkmadım... Aç olanlara iyi malzeme... Tadını beğenirler mi acaba?

sembolik de olsa , zaman geçmiş de olsa yapılmış olan haksızlıkların sözle de olsa konuşulması, o insanlar ölmüş dahi olsa haklarının sözle de olsa iade ediliyor veya edilecek olması erdemli bir davranış.. Keşke tarihimizin böyle kara lekeli zamanları olmasaydı..

1980 yılının hesabını soracağız diye milletten evetleri kaptılar asıl amaç yargı sistemini değiştirmekti, millet kandı ve 1980 darbecilerine hesap sorulamadı ama amaca ulaşıldı, yargı sistemini istedikleri şekle soktular.

Şimdi Menderesi asanlara hesap soracağız derler (Zaten hesap soracak kimse kalmamış hepsi ölmüştür) başka bir sistemin tekerine çomak sokarlar.

Millete bişey demiyorum, şu halkoylamasında kandırıldıklarını anlamadılarsa yine kandırılacaklardır

1.) tevhid-i tedrisatla atatürk tarafından eğitim sistemi birleştirildi..Bu hükümet döneminde ilk öğretimdeki tüm kitaplar bedava dağıtılıyor..

2.) Akp yönetiminde SGK 8sosyal güvenlik kurumu) ile yapılan çalışmalarda insanlarımızın kast lara ayrılmasının önüne geçiliyor, geçilecek.. yani önceden emekli sandığına tabii, bağkura tabii, ssk ya tabii insanlar vardı..bunların eczanesi, hastanesi, özlük temel hakları bile farklıydı..bu hükümet tarafından temel hak ve hürriyetlerde SGK yeniden düzenlenmeye çalışıldı.. tabi akıllı olmayan , ya da menfi olmak için menfi olanlar bunlara hep köstek oldu.. artık SGK lı da bağkurlu da emekli sandığına üye olan da devletin hastanelerinde tedavi görecek devletin herhangi bir eczanesinden ilacını alabilecek.. bu çalışmalar yapılırken hergün haberlerde eczacılar kan ağlıyor vb haberlerle milleti sanki kötü birşey yapılıyormuş gibi haberleri pompalayanların niyetlerini siz değil belki ama halkın çoğu görüyor yaşıyor.. amaç her kim olursa olsun sağlık sistemini aynı Atatürk'ün eğitimde yaptığı gibi birleştirmek her Türkiye vatandaşının hizmetine sunmaktı

3.) yargı..burda da elli bin tane bölünmüşlük var..askerin yargısı ayrı, senin benim ayrı.. sen bir askerle, generalle e-5'de bir trafik kazası yaptın diyelim onu inzibat seni polis sorgulayabiliyor.. tabi olduğun kolluk kuvvetleri bile farklı..tamam bir karargahta askerlik hizmeti ile ilgili birşeyde askeri mahkemeler baksın.. yani bir asker firar etti vb konularda . zaten kanun da öyle ama diğer işlerde herkes aynı kanuna ve kolluk gücüne tabii olsun.. Adam hükümeti yıkmak için plan yapıyor askeri mahkeme suçsuz diyor.. askeri mahkeme suçlu diyemez ki zaten suçlanan orgeneral hakim albay :) ama teoride dahi olsa aynı eğitimde, sağlık da olduğu gibi bu bölünmüşlük, kişiye göre hukuk, mahkeme , kolluk kuvveti ortadan kalkmalı.. yani sen görsen de görmesen de herşey normalleşiyor...tabii halkdan umudunu bulamayanlar bir takım kurumları arkasına almak istiyor ama boş işler..

tabii eğitim, sağlık ve hukuk da "kast sisteminin yıkılışı" bazı çevrelerde çatırtı kopratıyor.. Aslında içinde halk yani halkçı olan bir partinin bunu yapması da güzel olurdu ama onlar yapanlarla değil köstek olanlarla birlikteler malesef..

Bak bak bak menderesi kollayanlar menderesin izinde yürüyenler. Menderesi asanlar hesapmı verecekmiş. Güldürmeyin insanı. Ayrıca menderes vatan hainliğinden yargılanıp suçlu bulunmadımı? Halkı bölüp birbirine düşüren menderes, basını susturup gastecileri hapse atan menderes, orduya saldıran menderes, muhalefete antidemokratik baskı yapan menderes, öğrencileri katleden menderes, anayasayı ihlal eden menderes, vatanı amerikalılara satan menderes... Hertürlü suçuna rağmen menderesi aklayan menderesin izcileri bu günkü akpnin temeli olan iki parti dyp ve anap... Bu günkü başbakana bakıyoruz antidemokratik eylemleriyle menderesi bile geçmiş. Başbakan asmak ne kadar doğrudur bilemem ama suçu ihanetse hakettiğini bulmuştur. Bu günlerde de suyu kaynayan çoook siyasi var. Elbet onlarda hakettiğini çeker birgün...

Hala menderes dönemini hatırlayanlar hal hayatta.
Bence 5 -10 yıl daha bekleyin vatan cephesine katılanlar saçmalığı unutulsun.

Bunlar hesap soracaklarsa, fazla gerilere gitmeden 1970'lerin hesabini sorsunlar.
daragacina asilan vatansever genclerin hesabini sorsunlar.
ABD'ye, NATO'ya,sömürgecilige karsi mücadele eden, yurtlarini yerli ve yabanci sermayeye peşkes ceken Hainlerce idam edilen, Vatan severlerin Kaninin hesabini sorsunlar.

Ahh ah işte "benim dediğim doğru, dediğimi yapmazsanız asarım" diyen statükonun mağdurları bu yazdıklarınızın hepsi.. Statükocular var hala insan fikirlerine saygı duymayıp, herkesi tornadan çıkmış gibi aynı yapmak isteyen.. statükocular herkesin belirlenen şekilde giyinmesini ister.. belirlenen şekilde düşünmesini ister, belirlenen dilde ve şekilde şarkı dinlemesini ister..vb. liste uzaaaar gider... eğer uymazsan "vatan haini" damgasını yapıştırıp sağcı veya solcu kimse artık asar.. youtube'ın yasaklanmasından tutun da , türbana veya solcu bir insanın saç tipine kadar hayatta her alanda bunun etkisini hissedersiniz..

ne dedi tayyip ben yola çıkarken kefenimi giydim de çıktım.. Kolay mı o statükonun yıllarca oturmuş burokratıyla, mahkemesiyle mücadele.. tabi o da statükocular tarafından (veya beyni statükocular tarafından yıkanmış kişilerce) yine vatan haini suçlamasıyla karşı karşıya..Ama halk görüyor..nerden biliyorsun diye sorarsanız..referandum da bunu gören bir sürü milliyetçi, bir sürü liberal evet dedi...

bu akp lilere çok gülüyorum

menderes'i asanlardan hesap soracaklarmış.

yahu siz gidin önce sizi doğuran 28 şubattan ve internet genelkurmay başkanından hesap sorun.

ama yapamazsınız.

neden ?

çünkü samimi değilsiniz.

çünkü sorunları çözmek değil derdiniz.

işinize geldiği zaman kaşıyıp kanatmak.

nasıl olsa bir gün o çirkin yüzünüz ortaya çıkacak.

o güne kadar "bir günün beyliği beylik" sürün beyliğinizi.

Menderesi asan zorbalar elbbete yargılanamaz ama onların zihniyeti zaten yargılanıyor

dediğin doğru daha var birsürü yapılması gereken.. Burda amaç ne orduya ne ona buna kıllık yapmak değil.. taşların yerine oturmasını sağlamak.. ama madem akp yi bu yaptıklarından eksik yetersiz veya samimiyetsiz görüyorsunuz , inandığınız parti liderlerini zorlayın onlar daha cesur adım atsınlar, daha büyük işler yapsınlar.. Bu halk da onlara oy versin..sonuçda biz cumhuriyetle yönetiliyoruz.. cumhuriyette oyu alan başa geçer.. Ama oy almak eskisi gibi kolay değil artık halk birşeyler yapmaya çalışanla tribüne oynayanların arasındaki farkı görüyor.. Onlar bırakın daha büyük işler yapmayı , yapılanları da baltalıyorlar.. mantığa bak adam 10 tane iş varsa 6 tanesini yapmış 4 tanesini yapmadığı (veya yapamadığı için bilinmez) samimiyeti yokmuş.. bu durumda 0 yapan veya 6 iş yapanı da baltalayan mı daha iyi?

sizin parti lideriniz çıkıp şunu desin: Türkiyede yaşayan herkes aynı kanuna tabi olsun.. askerin mahkemesi yok idare mahkemesi, sivilin mahakemesi yok yüksek mahkemesi vb ayrı olmasın.. Herkese tek eğitim, tek sağlık olduğu gibi standart tek mahkeme hukuk olsun.. Ordu vatan savunmasıyla ilgili çalışssın.. taktik geliştirsin, ne bileyim şu karakol baskınında yaşanan olaylar gibi olaylar olmasın diye neler yapılabilir ona kafa patlatsın.. Ama ner dee daha düne gelinceye kadar güvenlik kurulu nerdeyse dolar sabit kur mu olsun serbest bırakılsın ona bile karar veriyordu.. neymiş bu kararlar hükümete tavsiye kararlarıymış...(ama aba altından istersen yapma) .. varmıydı şimdiye kadar ya sen işini yap bunlara karışma diyebilen bir hükümet? olamazdı da ..olursa ipin ucu
ben ordu komutanı olsam bana ekonomiyle ilgili birşey sorsalar derim ki ben ne anlarım ..üniversitede bunun eğitimini almadım.. bu konuda yüksek lisans doktora vb da yapmadım.. bu işi uzmanına sorun.. ama derseniz diyelim kıbrısta yunanlılar kuzeyi işgal etti bunu ve diyelim ki hükümet bunu askeri güç kullanarak çözmeyi uygun buldu.. hah o zaman gel neyi nasıl yapmamız gerektiğini, taktiği ben anlatayım.. Onu da ekonomi profösörüne değil de bana sorun..

bu iş sadece askeriye için de geçerli değil.. herkes ülkede bir nevi derebeyi gibi davranıyordu.. ekonomi profösörü x üniversitenin rektörü daha düne gelene kadar çıkıp yok seçimin sonucunda şu olur bu olur.. ya sen üniversitene bak, eğitimine bak, ne bileyim öğretim kalitesi okulda nasıl? ona bak.. bir tane üniversitemiz var mı dünya sıralamasında ilk 100'e giren? varsa da özel bir-iki tane..

.. tabiki her ülke vatandaşı gibi rektörde , komutan da fikrini açıklar ama son sözü millet söyler (veya seçim sonrası MİLLETİNVEKİLİ) .. kimseNİN SÖZÜ milletin üstünde olamaz.. Kimse MİLLET NE DERSE DESİN BENİM DEDİĞİM OLACAK DEYİP içinde bulunduğu makamı, rütbeyi millete rağmen kullanamaz...mücadele bunun mücadelesi kısaca.. yoksa menderes o bu şu Allah rahmet eylesin.. neyse bu konu uzar gider..

Ya bişey soracağım. Kenan Evren'i yargılayacaklardı ya hani. Ne oldu o olay ? En son bildiğim adamın emekli maaşına 1 küsür milyar kadar zam geldiğiydi. ...

Ya bişey soracağım. Kenan Evren'i yargılayacaklardı ya hani. Ne oldu o olay ? En son bildiğim adamın emekli maaşına 1 küsür milyar kadar zam geldiğiydi. .

Ne olduğunu ben söyleyim sana bu sayede ikide bir bunu dillerine pelesenk edinenler de hazır sayende öğrenmiş olurlar

Referandumda evet oyunun çıkmasıyla hemen her gün Türkiye'nin farklı yerlerinde başta Kenan evren olmak üzere darbeci komutanlara yönelik suç duyurusunda bulunuldu.

Türkiyenin farklı yerlerinde yapılan başvurular tek bir çatı altında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında toplandı. Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ankara Özel Yetkili Savcısı Hamza Keleş soruşturmada görevsizlik kararı verip dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi

Şimdi ise top Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında. Yani AKP ye kapatma davası açan Abdurrahman Yalçınkaya da

Eğer Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı "dava açılsın" kararı verirse Kenan Evren ve dönemin diğer kuvvet komutanları Anayasa Mahkemesi tarafından oluşturulan Yüce Divan'da yargılanacak.

Şimdi ikide bir bunu gündeme getirip "Hani referandumdan evet çıkarsa Kenan Evren yargılnacaktı bak sizi kandırdılar" diyenlere basit bir soru soracağım

Buna göre Kadrolu AKP düşmanlarının da çok sevdiği Abdurrahman Yalçınkaya darbeci Kenan Evren in yargılanmasına izin verir mi?

a)verir

b) vermez

c) üfff yaaa nerden çıktı şimdi bu ne güzel her darbe lafında bu konuyu ikide bir gündeme geitirip AKP lileri sıkıştırıyorduk şimdi elimizden bunu da aldın
:)

Samimiyet mi :)
Güldürmeyin beni..
Başörtüsünü çözecem deyip anında kıvırtanlardan
eminim daha samimidir..

bence 50 yıl da 100 yıl da olsa hesap sorulmalı , en azından genç kuşaklar kimin vatan haini kimin vatanperver olduğunu anlar ...
yoksa vatanperverlik sapkın ideolojilerle bir sanılmaya devam edecek az bir kesimde de olsa mide bulandırıcı ...

Adnan MENDERES denen şahıs bu ülkenin bu günkü hale gelmesinin en büyük müsebbipidir yani cebren ve hile ile tüm kaleleri zaptedilen ,tüm tersanelerine girilen,milleti fakru zaruret içinde sürünen bu milletin bu hale gelmemsinin en büyük sorumlusudur eğer bu dediklerime inanmıyorsanız Haydar TUNÇKANAT'IN ''İkili anlaşmaların iç yüzü '' adlı kitabını okuyabilirsiniz orada görürsünüz sevgili Menderesinizin ne olduğunu

Geri