Memurlar eyleme gidiyor

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
2.5 milyon memur eylem hazırlığında
2.5+2.5 zamdan geri adım atmayan hükümet ile memur yine anlaşmadı. Bakan Yazıcı’nın görüşmeye “teklifi değiştirmeyeceğiz” açıklamasıyla oturması memur tarafınca “Zam teklifini artık sadece Başbakan değiştirebilir” şeklinde değerlendirildi

2.5 milyon memurun merakla beklediği zam müjdesi dün de çıkmadı. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile memur konfederasyonları arasındaki görüşmeden yine sonuç çıkmadı. Hükümet adına masaya oturan Bakan Yazıcı, 2010 zammı konusunda konfederasyonlara yeni teklif sunmadı. Bunun üzerine karar Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak Bakanlar Kurulu’na kaldı. Hükümetin yüzde 2.5+2.5 olarak önerdiği zam oranını tatmin edici bulmayan sendikalar Uzlaştırma Kurulu’na başvurmuştu. Uzlaştırma Kurulu memurlara yüzde 4+4 zam yapılmasını önermişti.

Bakan Yazıcı’nın görüşmeye “teklifi değişmez” açıklamalarıyla oturması ve doğrudan uzlaşmazlık tutanağını masaya koyması, memur tarafı tarafından, “Daha fazlasına yetkisi yok” şeklinde değerlendirildi. Memur tarafı, masadan aldıkları izlenimin de bu yönde olduğunu belirterek, hükümetin zam teklifini bu saatten sonra sadece Başbakan’ın değiştirebileceğinin kendilerine hissettirildiğinin altını çizdi.

Zam oranı programı bekliyor

Memur konfederasyonları, Orta Vadeli Program’ın netleşmemesi yüzünden hükümetin ne kadar zam verebileceğine ilişkin somut bir hesabının da olmadığını vurguladı. Bu kapsamda memura verilecek zammın program belli olmadan netleşmeyeceği belirtildi.

Kamu-Sen uyardı: Radikal eylem var

Türkİye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, taleplerinin kabul edilmemesini eleştirerek, “Bütün kamu kurumlarının önü eylem alanıdır. Gerçekten çok ciddi ve radikal eylemlerle kamuoyu, siyasi irade karşı karşıya kalacaktır” dedi. Akyıldız, Başbakanlık önünde oturma eylemi yapmaya karar verdiklerini ancak İstanbul ve Trakya’daki sel felaketi ile şehitler nedeniyle bu eylemi yapmaktan vazgeçtiklerini söyledi. Akyıldız, geçmiş yıllardaki mutabakat metinlerinin gereğinin yapılmadığını da ileri sürerek, bu gerekçeyle Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Kaynak

Ağlamayan bebeğe kimse emzik vermez.Bence doğru bir karar.

Memura % 2.5 zam, elektriğe % 20
Kış geliyor yakında doğalgaza da döşerler zammı.
Yakışır...

Doğalgaz zammı kesin zaten. Eli kulağında.

Ağlamayan bebeğe kimse emzik vermez.Bence doğru bir karar.

mesala ögretmen akdaslar için diyorum günde onlarca çocukla ugrasıyorlar ama aldıkları zam yüklenen zamın 3/1 bile degil yazık valla üzülüyorum

Asgari Ücret Alan Ne Yapsın :saskin

Baştakiler kendi cebini doldurmaya bakıyor gerisi koyver gitsin

milletvekiline 500milyon zam memurlarda zammı kavga dövüş alır

eyLem yapmak eğer protesto ettiğiniz kişiLerde onur,gurur,şeref varsa işe yarar
ne yazık ki bizim memLeketimizde değiL kızıLaya orta asya'ya da yürüsen boş

Asgari Ücret Alan Ne Yapsın :saskin

İşsiz ne yapsın çiftçi ne yapsın asgari ücretli ne yapsın?
İyiye ileriye olumluya yönelik olmalı bütün tutumlar.
Ne yapmaları gerikiyorsa onu yapsın onlarda.
Memur deyince aklınıza hep neden masa başında oturan dünyadan bezmiş bir adam aklınıza geliyor?
Mühendis memurdur, öğretmen memurdur, doktor vardır memurdur , akademisyen memurdur,
Asgari ücretli ne yapsın okusunda memur olsun okusaydı da oda memur olup eylemlere katılsaydı.
Ne yapalım yani asgari ücretli memurdan az alıyor diye memurlar sussun mu?
İşssizler hiç alamıyor diye asgari ücretliler mi sussun.
Bu mantık yanlız benim yurdumda üreyen ve yetişen bir mantıkdır.
Öcüyü göster Şükret de Hadi canım sende...

İşsiz ne yapsın çiftçi ne yapsın asgari ücretli ne yapsın?
İyiye ileriye olumluya yönelik olmalı bütün tutumlar.
Ne yapmaları gerikiyorsa onu yapsın onlarda.
Memur deyince aklınıza hep neden masa başında oturan dünyadan bezmiş bir adam aklınıza geliyor?
Mühendis memurdur, öğretmen memurdur, doktor vardır memurdur , akademisyen memurdur,
Asgari ücretli ne yapsın okusunda memur olsun okusaydı da oda memur olup eylemlere katılsaydı.
Ne yapalım yani asgari ücretli memurdan az alıyor diye memurlar sussun mu?
İşssizler hiç alamıyor diye asgari ücretliler mi sussun.
Bu mantık yanlız benim yurdumda üreyen ve yetişen bir mantıkdır.
Öcüyü göster Şükret de Hadi canım sende...

ben istemedim asgari ücretli iş çi olmayı beyefendi..millet yaz tatillerinde sokakta oynarken ben çalışıyodum h.sonlarıda pazarda su satıyodum..haa bunları demogoji olsun diye yazmıyorum ama insanın elinde olmuyo bazı şeyler bu hayatta..ben liseyi dışarıdan bitirdim ve 23 yaşındaydım..daha sonra oss ye girdim baraj puanını tutturdum ama ılk yıl 7 dersin 3 unu veremedıgım için 2. sınıfa gecemedim neden veremedim bılıyomusun asgari ucretle kozmetik deposunda çalışıyodum ve senın hayal edemeyecegin kadar agırdı işim..okusaydın da olsaydın deyip ahkam kesmekle olmuyo bu işler..bi muhendisin bi doktorun bi ögretmenin ne kadar zor yetiştigini senden iyi biliyorum ve haklarını alamıyolarda ondada sana katılıyorum fakat ulke şartlarını göz onunde bulundurursan yaptıkları izinleri aldıkları maaşları ulke şartlarına gore degerlendırırmısın avrupa şartlarına gore degıl bızım ulkemızın şartlarına gore degerlendir kıyasla..neyse

ben istemedim asgari ücretli iş çi olmayı beyefendi..millet yaz tatillerinde sokakta oynarken ben çalışıyodum h.sonlarıda pazarda su satıyodum..haa bunları demogoji olsun diye yazmıyorum ama insanın elinde olmuyo bazı şeyler bu hayatta..ben liseyi dışarıdan bitirdim ve 23 yaşındaydım..daha sonra oss ye girdim baraj puanını tutturdum ama ılk yıl 7 dersin 3 unu veremedıgım için 2. sınıfa gecemedim neden veremedim bılıyomusun asgari ucretle kozmetik deposunda çalışıyodum ve senın hayal edemeyecegin kadar agırdı işim..okusaydın da olsaydın deyip ahkam kesmekle olmuyo bu işler..bi muhendisin bi doktorun bi ögretmenin ne kadar zor yetiştigini senden iyi biliyorum ve haklarını alamıyolarda ondada sana katılıyorum fakat ulke şartlarını göz onunde bulundurursan yaptıkları izinleri aldıkları maaşları ulke şartlarına gore degerlendırırmısın avrupa şartlarına gore degıl bızım ulkemızın şartlarına gore degerlendir kıyasla..neyse
Senden iyi biliyorum derken başkanım :)
Ben en azından olmuşum senin dediklerini ve senden daha iyi biliyorum demek ki?

Geri