Mehmet Rauf - Eylül

dracem

New member
Reaction score
0

Mehmet Rauf'un en önemli eseri sayılan Eylül, zamanın ilk psikolojik eseri olarak kabul edilir... Eserde, Suad, Sureyya ve Necip üçlüsü arasındaki sevgi, sadakat, aşk, evlilik üçgeninde roman kahramanlarının ruhsal çözümlemeleri yapılmaktadır.

Eylül romanı Servet-i Fünun edebiyatının Halit Ziya'dan sonra en önemli romancısı Mehmet Rauf'un Boğaziçi çevresinde toplumdan soyutlanmış ailelerin sosyal yaşantısı içinde yaşanan yasak bir aşkı anlatmaktadır. Arkadaşının eşine aşık olan ve bu aşkın karşılığını da gören Necip'in hayatı bu dönem Osmanlı toplumunda ahlaki yozlaşmanın boyutlarını da dikkatlere sunar.
Evli bir kadınla, kocasının yakın arkadaşı olan adam arasındaki yaşanan yasak aşk ve bunlardan habersiz kocanın ruhsal durumu, kadının ve erkeğin toplumsal rolleri, romanın yazıldığı döneme göre oldukça cesur bir dille anlatılmaktadır.
Suat-Necip-Süreyya, üçgeninde kendisini gerçekleştirememiş ve dış dünyaya kapalı bir hayat sürdüren Boğaziçi sakinlerinin ancak romantik Fransız eserlerinde görebileceğimiz türden bir ilişkiler yumağı ile karşılaşırız.

Okunması gereken çok önemli bir Türk klasiği sayılmaktadır...

Download Mehmet Rauf - Eylül.pdf for free on uploading.com

Tesekkürler..en ünlü Türk klasiklerden olmasina ragmen hala okumamis olmanin buruklugunu yasadim yine..Ilk okuyacaklarim istesinin en basina aldim.Tesekkürler:thumbup:

tesadüf..bu kitabı bugün elime aldım içine şöyle bir göz gezdirdim, yerine bıraktım.. şimdi burada karşıma çıktı yine.. =)

Bence yine alin ve okuyun:))Bazen sasirtan tesadüfler bir isaret mi acaba derim...kimbilir belkide öyledir..:çaliş

Bence yine alin ve okuyun:))Bazen sasirtan tesadüfler bir isaret mi acaba derim...kimbilir belkide öyledir..:çaliş

okunmayı bekleyen o kadar çok kitap var ki..onlara bir yenisini daha eklemeyeyim şimdi.. =)

ama anlatıldığı kadar varsa, bu kitap okunmayı hakediyor..

Siz bilirsiniz :)Ben ilk siraya aldim:lol:

Ben de kis 2010(orijinal key) engelledi. dolandırıcılık öğeler var uyarısını verdi

Geri