Meclis'te Oylama Sona Erdi

Laiklik elden gidiyor diye kıyameti koparanların başka derdi var aslında rantlar elden gidiyor.Çünkü hortum,rüşvet,haksızlık elden gidiyor.Biz İsmet İnönü gibi Atatürk'ten sonra Türk Lirasının üzerine resmini bastıran liderler gördük.Şimdikiler de aynı Atatürk hayatta olsaydı hiçbirini CHP kapısından içeri almazdı.Çünkü hepsi hırsız!!!!!

görende şu an iktidarda bulunanları sütten çıkmış ak kaşık sanar. :eek:ha

rantın önü kesilmişmiş.. Türban mevzusunu açtılarki yapacakları yolsuzlukları, satacakları madenlerimizi, tesislerimizi örtsün...

bugün bunu yapanlar günü gelince hesap verecekler. hemde çok ağır bir hesap... millet uyandı. bunların neden yapıldığını biliyor.. ABD'nin (ILIMLI İSLAM modeli altında) kölesi olmayacağız...

Yüce ATATÜRK'ün dediği gibi: "bağımsızlık bu millet karakterinde var". bugün tutsak edersin ama yarın sen ona tutsak olursun:biggrin

Kara Çarşaf Cübbe saka v.s bunlara bende karşıyım dikkatinizi çekerim ben başı kapalı olanlar okullara girmeli ben bunun savunucusuyum atatürk ilkeleri hepimizin ışığı olmuştur olmalıdır da kara çarşaf v.s olayın içine girerse bende sokağa dökülürüm sizlerle merak etmeyin. Kimileri benim yazılarımı yanlış yerlere çekmeye çalışıo bunlar yanlış benim isteğim devletimiz bir uygulama yapmalı ne bilim şöle bağla gir böle giyin bunları istiyorum ben herkes dinini özgürce yaşamalı ama hiç bir zaman ülkemizi iran gibi yönetmelerine izin vermem

Türk halkı özgür ise başı açık olan insanın girdiği yere kapalı da girebilir 1. dünya savaşı kapalı analarla kazanılmıştır.

Türk halkı özgür ise başı açık olan insanın girdiği yere kapalı da girebilir 1. dünya savaşı kapalı analarla kazanılmıştır.

Ya bu saçmalıkları bırakalım da siz daha fazla siyasetin oyuncağı olmayın.

Siyaset ellerini türbanın üzerinden çekmediği sürece bu tartışma devam edecek.

Lütfen özellikle konuşmalarımızda türban diyelim, çünkü başörtüsü temiz kalmalı.

müslüman müslüman gibi yaşasın, hristiyan hristiyan gibi. zaten hristiyanlar daha iyi yaşıyor dinini. bizim içimizdeki inançsız sözde müslümanım diyenler bıraksalarda herkes dinini yaşasa.

hayırlı olur inşallah.

Bir üniversiteli olarak okulumda türbanlı insanları gorecek olmam beni rahatsız ediyor!..

Türban ile ilgili görüşümü başka bi mesajımdan alıntı yaparak belirteyim:

rahatsız olursun tabi ki. okul babanın tapulu malı ya. seni oraya sahip diye koydular sanki.

rahatsız olursun tabi ki. onlar okula girince senin özgürlügün mü kısıtlanıyor. senin fikrini savunmadıkları için rahatsız olursun tabi.

Bir gün Senin bu fikrinden dolayı okumak hakkın elinden alınsaydı. o zaman senin okuman için de Akp uğraşsaydı. o zaman da senden mi rahatsız olunacaktı.

üniversite demek her fikirden her türden zeki insanın aynı ortamda yaşayabilmesi, demek.

ama sen daha rahatsız olmak nedir onu bile öğrenememişin.

bizim gibi insanlar senden, seninle aynı okulda olmaktan rahatsızlık duymayız.

rahatına bak.

Ben daha cok biraz atatürkün inkilap ve ilkelerine hakaret görüyorum .. eger atatürkün laiklik anlayisi sizin anladiginiz gibiyse pekte övülecek birsey yapmis degil bence ... eger ama siz laiklik altindan kendinize pay cikariyorsaniz buda aslinda laiklik düsmanlari sizin oldugunuzun kanitidir ...

absürt olan arap ülkeleri örnek göstermek cok*******

Ilk önce insan olmayi ögrenmek lazim ... kim nasil giyinmis ve nasil yasamak istiyorsa öyle yasasin ... eger halkin coklugu üniversitede kizlarinin örtülebilmelerini istiyorlarsa öyle olmasi gerekiyor ... eger bazi ilkeler ve inkilaplar buna izin vermiyorsa o zaman bu ilkelerin ve inkilaplarin ortadan kaldirilmasi gerekir ... bugünle yasamak lazim .. dünle degil ...

Dinin gereğidir insalar dinlerini özgürce yaşamalı diye türbana izin vermek yarın bir gün dinen yasak diye türbansızları okula almamakla aynı şeydir.
Bu işin öyle basit bir hareket olmadığını arkasında cemaatlerin olduğunu herkes biliyor. Bu sene genel liseler mezun vermeyecek ve her sene olduğu gibi Üniversite sınavına 1,5 milyon kişi girmeyecek. Bu arada sokabildikleri kadar türbanlı kızı sokacaklar üniversitelere.
5 sene sonraki tartışma da şu olacak:
"100 bin üniversite mezunu türbanlı devlet dairelerinde çalışamıyor. Bu ayrımcılıktır insan haklarına aykırıdır"
Sonra kamuda da serbest bırakılsın türban tartışmaları.

Ben bugün Laik Cumhuriyeti destekleyen Atatürkçü bir demokrat isem bunu öğretmenlerimden öğrendiklerime borçluyum. Siz yarın liselere türbanlı öğretmenleri de sokarsınız ve çocukların rol modellerini türbanlılar yaparsınız.

Şimdi birileri bıyık altından herkes türbanlı olsa kötü mü? Türban namusun dinin simgesidir, kötü bir şey mi diyecek. Bunun yanıtını bana değil, İran'daki kadınlara, Afganistan'daki kadınlara sormak lazım. Türban şeriat yönetimi için Amerika tarafından desteklenen dinin değil Amerika'nın hizmetçisi cemaatlerin silahıdır sadece.

Hala birileri çıkıp demokratik hak demesin.
DEMOKRATİK KÜLTÜRÜ OLMAYAN BİR ÜLKEDE, DEMOKRASİ DÜŞMANLARI, DEMOKRASİYİ YIKMAK İÇİN DEMOKRASİNİN ARAÇLARINI KULLANMAKTADIR.

Bugün üniversitelerde ramazanda kimse kimseye ramazanda oruç tutuma deme diyemez.
ama oruç tutmadığı için kolu satırla kesilen sürekli saldırıya uğrayan,
Cuma namazına gitmediği için sürekli taciz ve tehdit gören öğrenciler var.
Bunların olmadığını iddia edenler yalan söylerler. Bunlar bir avuç radikal gibi görünse de imam yellenirse cemaat s..çar misali baştakiler dini duyguları okşadığı sürece sayı olarak ve eylem olarak artacak çatışma ortamı doğacaktır.

özgürlük deniliyorsa eğer önce ama önce 301. madde ne yazıkki bundan söz edilmiyor bile sonra türbana özgürlük öylemi !
Türbanlı olduğu için okuyamıyormuş nüfusun %1 okuyamıyor geri kalan ların ise aileleri izin vermiyor zaten dikkatinizi çekerim. Şimdi ne olacak peki öğrenciler kantinde ayrı yerlere oturacak birbirleri ne baskı yapacak 1980 de sağ-sol derken şimdide müslümansın değilsin kavgası mı yaşayacağız.
inşallah herşey düzelir diyip temeni ediyoruz...

Dinini yaşayanlar diyorsun klark ben ne hacı lar gördüm sapık, ben ne müslüman gördüm yapmacık oruç tutup namaz kılan, sonra
da niye sen tutmuyorsun diyede ana avrat sövüp ağız burun dağıtıp da sırtından bıçaklayan...
dinini neye göre yaşıyorsun iranamı ,afganistana mı ,sudilere göre mi hangisine ?????
herkes kendisine baksın kimse allah la kul aarasına girmesin öbür tarafta kim nerede olur belli olmaz.
Önce kendi örf adetlerinize sahip çıkın boşverin, kendi insanınıza sahip çıkın,

Madem inanç gereği bu özgürlüğü veriyorlar;

Lisedeki ortaokuldaki ve ilkokuldaki kız da dini inancımın gereği diyecek onlara neden serbest değil ?

Nedir bu ikilemler?

Anayasayı bohça niyetine kullananlar, karar Yüce Türk Milleti'nindir diye diye halkı sömürdüler. Halk ne istiyorsa o olacakmış, sayın Cumhurbaşkanı da hemen kalkmış referandum diyor iyi alıştılar.

O zaman şöyle bir referanduma gidelim. Merkez bankasındaki paraların hepsi dağıtılsın, herkese bir ev bir araba verilsin ve borçlar düşünülmeden stok yapılsın. Hangi birimiz buna HAYIR oyu veririz ?

Demek ki egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir ama ; anayasaya uygun halde olmak koşuluyladır. Sen laiklik ilkesi varken, türban dinin direğidir deyip anayasaya sokarsan o zaman laikliğin teminatıyım da diyemezsin. Zira başbakanın bir videosu var eskilerden diyor ki ; Ya laik olacaksın ya müslüman ! Bu zihniyette bir başbakanın ana yasayı bir kez olsun okuması gerek.

Daha fazla aydınlanmak için :

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8173984&yazarid=2

(!)

Evet arkadaşlar...

Gördüğüm kadarıyla konuya bilinçli yaklaşan, ileri gören...

Ne tür bir çıkmaz ve ayrışımın içine sürüklendiğimizin farkında olan yorum ve düşünceler mevcut forumda...

Öncelikle konuya baştan girmeyi planlıyrum...

MHP'yi ele alalım...

Bu parti neden meclise girdi derseniz... İnsanların CHP mi MHP mi demesiyledir... MHP ye giden reyler meclisdeki otoritenin sağlanması meclisin ağırlık kazanması amaçlıydı ama görünüyor ki MHP ye vereceğime CHP ye verseydim diyen kişilerin çok olduğuda bariz açık...

MHP meclise girdiği gibi GÜL'ü Cumhurbaşkanı seçilmesine çanak tutmakla en büyük hatayı yapmış rey almasına neden olan elleri kırmıştır...

İkinci büyük hatasınıda TÜRBAN oylamasına katılarak göstermiş... AKP'ye koltuk çıkarak TÜRBAN yanlısı kişilerin sempatisini kazanma eğilimi sergilemektedir...

Bu izlediği strateji, inanın MHP'yi hayatı boyunca o meclisten uzaklaştıracaktır... Sanmasınlar ki o meclisin kapıları bir daha MHP ye açılacak...

Şimdi MHP'nin geçmişine bakıcak olursak ki... Kuruluş amaçı aslında DİN'i sömürmek, bu ihtiyaca karşılık vermek amaçlı olmuştur...

Sonra bu sömürü işini yapan başka partilerin oması nedeniylede çizgi değişmiş oy getirici milli duygular seçilmiştir... İnanın ki bu böyledir sayın arkadaşlar...

Şimdi günümüze dönücek olur ve TÜRBAN tartışmalarını değerlendirecek olursam ki konuya şöyle bir giriş yapmak istiyorum...

TÜRBAN ve BAŞÖRTÜSÜ kavramlarının ayrı olduğunu bilmenizi.. DİNCİ ve DİNDAR kavramlarınında ayrı olduğunu bilmenizi istiyorum... Bilmiyorsanızda okuyup bu farkı gözetebilirsiniz arkadaşlar...

TÜRBAN'ın üniversitelerde serbest oluşuna izin vermek demek... Gerçektede halkı bölmek demektir...

Neden diyecek olursanız... :

Çünkü Üniversite Bireyin hayata atılmasının ön adımıdır... Hayatının göbek taşıdır... Bilinçli davranışları gösterdiği.. ailesinden edindiği, çevresinden gödüğü davranışları sergilediği, kişiliğini ortaya koyduğu ve beyin düşücesinin üstüne beton döktüğü bir dönemdir...

Beynindeki düşünceye beton dökmek demekle şunu demek istiyorum... Arkadaşlar :

Eğer TÜRBAN'a yönelmiş bir kimse Üniversiteye bu düşünceyle kapalı girmişse artık o kişi hayatı boyunca bu düşünceyle yaşayacaktır...

4 yıl ( mezun oldukta ) sonra O kişinin artık sen çalışma hayatına atılacaksın kafanı açman gerekir denilemez...

*Ya çalışmayacak...

*Ya özel sektöre giricek ( ki buda türkiyenin gelişimi ve rejimi açısından bir tehlike boyutundadır ) ...

*Ya da başını açıp çalışma hayatına atılacaktır...

Üçüncü şık düşük bir olasılıktır... Ama Dördüncü bir şık daha vardır...

*Ben hem çalışacağım hemde başım kapalı olucak...

Ve demektir ki... AKP önümüzdeki 5 yıl içerisinde yeni bir yasa değişimiyle yine kaşrımızda olucak ve bu 5 yıl daha TÜRBAN konusu hiç bir gün, gündemden düşmeyecektir...

FETHULLAH GÜLEN'in dediği gibi... :

YENİ BİR MİLLET DOĞUYOR... BU SANCISIZ OLMAYACAKTIR...!!!

Şimdi bana kimse laiklik elden gitmez... Devlet bölünmez.. Rejim tehlikeye girmez demesin...

Bu konular çok hassas konulardır... Bu konuların geleceğe dair yaratacağı tehlikeleri herkes göremez...

Eğer biri gelip benim karşıma, hayır arkadaşım sen yanlış düşünüyorsun derse düşüncesini dinlerim ama bana geleceğe dair düşünceler söylemesi gerekir...

Gelecekte TÜRKİYE'yi ne bekliyor...

TÜRBAN Üniversitelere girdi.. Şimdi sınıflar ayrılacak.. Kız erkek yan yana oturmuyacak... TÜRBAN'lılar kampüsleri mi oluşacak...(?)

TÜRBAN'lı kızların gözleri erkek görmeyecek mi..?

Bakınız arkadaşlar... ;

TÜRBAN'ı namus kavramı olarak düşünen beyinlere seslenmek istiyorum... Çok yanlış bir yorumdur bu...

Kuran-ı KErimde bu konuda kesin bir yargı yoktur...

Allah'ın bu anlayışta hiç bir ayeti bulunmamaktadır...

Bilinçsiz insanların kendi Yorumladıkları İslamı anlayışla kabul edilmiş kavramları benimseyerek topluma yaptırım uygulanması çok yanlış bir yoldur...

Bu tartışmadan öte huzursuzluk ve sınıflandırma getirir...

Toplumu adım adım bölmeye götürür...

Bu gündemden önce sokakta kimse TÜRBANLI bayanlara bakmazdı... Normal bir seyirde sosyal hayat devam ederdi...

Ama şimdi bu her iki kesim, birbirini düşman düşünce olarak görmekte ve bu his birbirlerine hissettirilmekte...

Toplum bunu yaşamamalı...

İnancım gereği diyen kişilereyse şunu söylemek istiyorum...

SİZİN inancınız gereği TÜRBAN takmanızdan öte yapmanız gereken Kuran-ı Kerim okumak ve anlamaktır...

TÜRBAN takan hiç bir beyinin ben Gerçek müslüman anlayışında olduğunu düşünemiyorum... Çünkü bende Kuran-ı KErim okuyorum... Ve anlamadığım bir konu olduğunda veya çelişkiye düştüğüm bir konu olduğunda araştırıyor, arapça bilen kişilere danışıyor, sağlıklı bilgiler edinme savaşına giriyorum...

Ama görüyorum ki araştırma ruhundan uzak benimseme ve himaye altına girmede tecrübe edinmiş toplumumuz bu konudada kendini gösteriyor...

Sevgili Arkadaşlar :

Eylemde bulunmadan önce... Fikir edininiz...

Fikir edinmeden öncede.. Bilgi edininiz...

Türkiyemiz insanlarının hiç bir zaman bu tarz basit oyunlara kanmaması ve kendini kullandırmaması dileğiyle...

Saygılar...

şimdiye kadar türbanla gezen kaç kişi vatanına karşı ihanet etti ya da bölücülük yaptı. Atatürk'ü karaladı

Atatürkün heykellerine put sanıp saldıran tükürenler halk kahramanımı olduğunu anlatmaya çalışıyorsun...ayrıca vatan hainlerinin Cumhuriyetimizin tüm kalelelerine hile ile sızdığından haberin yok galiba.....
bilinçsizce cahil cahil konuşma. laikliğin bugünkü anlamı ismet inönü sayesinde olmuştur. yani laiklik eşittir dinsizlik olumş. Atatürk laikliği dini ve devleti korumak için koymuştur.

utanmasan Atatürkün şeriatı istediğinini yazacaksın...
ayrıca laikliğe =dinsizlik tanımı yapıp bu pisliği inönü üzerine atmaya çalışmışsın
al bende sana bir eşitlik verimm de ufkun açılsın
şeriat=dinsizlik=sapıklık oldu şimdi dimii aynı senin tarzında ve seviyende bir mesaj oldu bundan gocunmanı da doğal karşılarım...

Atatürk laik bir düzeni sizin gibi geri kafalıların geleceğini gördüğü için getirmiştir. Atatürk ismini kullanıp Türkiyeyi bölmek isteyen amaç ve idealleri belli olmayan sizler gibileri Atatürk ileri görüşlülüğü sayesinde görmüş ve laiklik ilkesini koymuştur.

size göre laiklik dinsizlktir

demin inönüye pislik atıyordun şimdi bize pislik atıyorsun...sen ne biçim çirkef birisin iftira ediyor çamur atıyorsun.bizim laikliği dinsizlik olarak gördüğümüze dair varmı bir kanıtın yoksa dinsiz olan senmisin

ama Atamız bunu devletin ülkesinin insanlarının inanç özgürlüğünü koruması için getirdiği bu ilkeyi bu devrimi siz alıp dinsizlik olarak yorumluyorsunuz ve Atamızın kemiklerini sızlatıyorsunuz.

pislik atmaya iftira devam etmişsinn..varmı bir belgen bir kanıtın dinsizlik olarak yorumladığımıza dair...

Tarihten bihaber olan sizler, herşeyi kendine göre yontan biçen sizlersiniz bu ülke için tehlike oluşturan.
bu ülkenin geleceğini tehlikeye atan adı aydın olan ama karacahil olarak nitelendirilecek sizlersiniz

peki aydın olmak nasıl oluyor.ortalığa pislik atarak iftira ederek çakkallar gibi uluyarakmı oluyor...biz karacahiliz sen aydınlık birisin öylemi.bizim tarihten haberimiz yok ama senin var öylemi..biz karacahiliz ve ülkeyi tehlikeye düşürüyoruz öylemi....
Yüce kuranımızda iftira edenleri ölmüş kardeş eti yemek le eşdeğer tutulmuşş... leş yiyen çakkallardan daha aşağılık ne olabilirr...

Türkiyeyi karanlığa gömmek isteyen ve özgürlükleri kendi düşüncelerine göre düzenleyen özgürlükçü Atatürk düşmanları oldukça cahillik giderek artacak ve sizlerle sınırlı kalacak.

ne söyleyeceksen söyle korkma. içine atma. yürekli ol

türban yasaklandı başınızı açmanız gerekecek. bu da yetmedi başka taafınızı da açacaksınız.
sonra sokaklarda başka tarafları açık kadınlar vs vs
sonra bunları yapmak da zorunlu olacak.
medenileşmek açmaksa bedeni, sizler hayvanlardan daha medeni

bi tarafını açanlar medeni açmayanlar geri kafalı.
siz her zaman içn medeni olun
biz geri kafalı olmaya razıyız sizin mantığınıza göre

medeniyeti bi tarafı açmak olarak tanımlamışsın ve bunun bizim mantığımız diyerek pislik atmaya çalışmışsın.bu bizim mantığımız değil bu senin mantığın ..bizim nedeniyet tanımımız yaşadığın yerin kanunlarına kurallarına uymaktır yediği tası pisletmemektir.medeni bir insan kanunlara kurallara uyarak uygulayarak saygı gösterir..burası dağ başı değilki ürüsünn.biz söyleyeceğimizi söylüyoruz zaten buna şüphenmi varr gereğinide yapacağımızada emin ol ...vatanı her zaman savunuruz ite kurta çakkala yobaza bırakkmayız sen rahat oll
rahmetli dedem anlatırdı...Atatürk vaktiyle şeriatı isteyen geri kafalı yobazlarıı sivasa getirttirip 15 dönümlük araziye astırıp gömdürmüş..ayrıca Atatürk çok özgürlükçü olduğu için son dualarını etmelerine serbest bırakmış ve bu infaz törenini rakı içerek organize etmiş yarasın dieee...şeriatı isteyen gerikafalı yobazlar için arazilere sahip olma özgürlüğü var ...
istediğiniz kadar özgürlük hakkınız tabiii buna engel olmuyacağız

******* İnsanlar laik olamazlar. Devlet ve kurumlar laiktir.

Madness
fener_li
utkutan81
algoritmaA
anatomist
yemre

Kisisel atısmaya sebebiyet verici cumlelerden kacınınız. Konunun geneline hitap etmeniz rencide ve tahrik edici yorumlardan lutfen kacınınız..

arff ve NeRoN_64 hakaret nedenıyle bu konudan ban almıssınız sanırım..

Aysar ve matra kucuk hakaret boyutundaki sozler lutfen yazmayınız..

Mesajlar duzeltıldı ve ilgili ollanlar silidndi..

"İran'da örtü okula sinsice girdi; 3 yılda herkes örtündü"

Önceki gece NTV'de akademisyenlerle türbanı tartışıyorduk, ki internet adresimize bir mektup düştü.
Tahran'da yaşamış, "adının açıklanmasını istemeyen" bir diplomat eşi, İran'daki örtünme konusundaki deneyimini aktarıyor, Türk kadınlarını uyanık olmaya çağırıyordu. İsmi kontrol ettik; doğruydu.
Mektup, 1991-94 yılları arasında Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği'ni yapan Korkmaz Haktanır'ın eşi Handan Haktanır'dan geliyordu.Yayında isim vermeden, mektuptan bölümler okudum.
Yayından sonra da kendisine ulaşıp mektubun tamamına bu köşede yer vermek için iznini istedim.
İşte Handan Haktanır'ın "türban uyarısı":

"Ruj süreni sopaladılar"
"Tahran'da görev yapmış bir diplomatın eşi olarak, türban konusunda düşündüklerimi bir iki cümleyle ifade etmek isterim:
Tayin yerimiz olan Tahran'a uçağımız inerken 'hicab'ımı başıma geçirdiğimde kendimi şöyle teselli ediyordum:
'Nasıl olsa burası benim ülkem değil. Birkaç yıl dişimi sıkar katlanırım. Çok şükür ki biz Atatürk kızlarıyız ve böyle şeyler bizim başımıza gelmez.'
Tahran'daki görev süremiz boyunca (gayrimüslimler de dahil olmak üzere) 'hicab'sız dolaşan tek bir kadın görmedim. Bir yabancı diplomatın eşi, şapka takarak bu yasağı delmeyi denedi, ancak devrim polisleri kendisini derhal ikaz ettiler.
Bir başkasının eşi ruj sürdüğü için karakola alındı ve ellerine sopalarla vuruldu. Bu hanım bir keresinde 'Eğer Müslümanlık buysa, Hıristiyan olduğum için çok şanslıyım' demişti.

"Süreç 3 yılda tamamlandı"
"Tayinimizin ilk günlerinde İranlı hanım dostlarım bana sürekli olarak Türk kadınlarının dikkatli olmalarını ve erkeklerin bilinçaltındaki güvensizlik duygularından ve endişelerden kaynaklanan bu uygulamanın, sinsice ve adım adım geldiğini söylüyorlardı.
Bir gün okullarına gittiklerinde kapıda 'Bundan böyle hicabsız derslere giremeyeceklerine' dair bir kâğıt bulmuşlardı.
Dedikleri kadarıyla, sürecin tamamlanması üç yıl almıştı. Ondan sonra ise çok geç olmuştu.
İtiraz edenlerin sayısı giderek azalmış, sonuçta yıllar sonra bu ortam içine doğan kızlar için 'hicab'lı olmak son derece doğal ve yerine getirilmesi gereken bir şart olarak algılanmaya başlanmıştı.
Bu uyarıları ben o zaman masal dinler gibi dinlemiştim. Evet, ben de onlar gibi giyiniyordum, ama bu benim değil onların sorunuydu. Bizim ülkemizde böyle şeyler olmazdı.

"Rüyamda korkuyordum"
Ancak, bir süre sonra vestiyerden 'hicab'ımı alıp taktığımı, ancak sokağa çıktıktan sonra fark ettiğimin ayırdına vardım. 'Hicab', benim için de artık bir refleks haline gelmişti.
Öyle ki, bazen rüyalarımda bile kendimi başı açık olarak gördüğümde korkuyla uyanıyor 'Devrim polisleri geliyor, ben ise hicabımı takmamışım' diye paniğe kapılıyordum. İşte o zaman, 'hicab'ın aslında buzdağının görünen parçası olduğunu; asıl amacın, kadının ezilmesi, kontrol altına alınması ve korku altında yaşayan, ikinci sınıf insanlar olduklarına inandırılması olduğunu anladım.
O nedenle Türk kadınlarının çok dikkatli olması ve son derece masumane bir şekilde, özgürlük adı altında gelen bazı uygulamaların, ileride çok daha baskıcı bir rejimin ayak sesleri olabileceğini asla akıllarından çıkarmamaları gerekmektedir.
En içten saygılarımla..."

Laiklik ilkesinin temelinde devletin dini olmaz ve her dine esit duzeyde yaklasılır temel ilkesi yatmaktadir..Bi cok arkadasımız Musluman ulkeyız turbanda takarız seriatta getiririz havası icindeler ne yazik ki..Belirttigim gibi mevcut duzenleme icerisinde hic bi sekilde diger dinlere karsı esit bi yaklasım gosterilmemekte zaten devletin dini olmaz noktasi cignenerek devlete sadece turban giydirilmektedir..
Verilecek orneklerde etekle giriliyorturban niye yasak olsun tarzında yaklasımlar bulunmakta dini inanc denilen turbanın etekle karsılastırılması vs hic bi sekilde desteklenemez ve gecerli bi ornek olusturamaz..
Laik ve demokratik duzen icerisinde her halkın giyinis sekillerine saygı duyulmak zorunda olunur boyle bi uygulama gelirse..Ornek vericek olursak cıplak giricek bu inanca sahip Hz.Adem tarzı olan insanlar vardır ? Bu konu hakkında ne soyleyebilirler acaba..Bu sistemin gelmesiyle anarsit duzen ortaya cıkabilir tabi bi esitlik durumunda verilmesi dahilinde ama hic bi insan bunu suanda ulkemızde karsılayabilicek niteligede zaten sahip degildir..Bi baska konu ise turbanın zorla takılmak istenmesi 7-10 yasındaki cocuga, bu konu hakkında ozgurlugu koruyan calısma varmı bunuda merakla beklemekteyım..Gercekci bi cevap bulamadım..

Uzun zamandır bu konu hakkında gundem mesgul edilmekte ekonomik yonden ABD gudumlu politikamız orda baslayan krizle bizide vurmaktadir,vurucaktir..Umarim ki turban konusunda uzatılmıs bu kısır politika kadar ekonomi,basta ABD olmak uzere diger dıs ulekere baglılık , ilerde bekleyen enerji kaynagı sorunları,zaten hic bi zaman esit olmayan gelir dagılımı, buyuyen issizlik,teror vs vs .... hakkındada mevcut hukumetin gercekci ve basarıyı isteyen calısmalarını gorururz..

Mhp AKp'ye karsı secimlerde bi cok kisi tarafından deyim yerindeyse kurtarici olarak desteklendi suanda bi coguda pisman..Elbette muhalefet olmak herseye karsı cıkmak degildir ama ama bu sayılan ve Ataturk ılkelerini korumaya yonelık politika izledigini iddia eden bi partiden en azından esitlik politikası yonunde biseyler bekleyenelr vardi ama Turk tarihini Osmanlıdan baslatıp oncesi ve sonrasini buyuk olcude yok sayan bi partiden bunuda beklemek kotu olsa gerek..Git gide milliyetci degil ummetci cizgisini derinlestirmeye yonelik calısmaları var keske ipleri simdide gorebilsek.. =) Akp ise yanlıslar ve yalanci ozgurlukcu politikasına ragmen gorevini iyi yerine getiriyor zaten bu konu olarak..

Bu olaya ordu bi el atsın ortada ne türban kalır ne türbancı.Oda yakındır zaten merak etmeyin...

R€B€L;2621091' Alıntı:
Laiklik ilkesinin temelinde devletin dini olmaz ve her dine esit duzeyde yaklasılır temel ilkesi yatmaktadir..Bi cok arkadasımız Musluman ulkeyız turbanda takarız seriatta getiririz havası icindeler ne yazik ki..Belirttigim gibi mevcut duzenleme icerisinde hic bi sekilde diger dinlere karsı esit bi yaklasım gosterilmemekte zaten devletin dini olmaz noktasi cignenerek devlete sadece turban giydirilmektedir..
Verilecek orneklerde etekle giriliyorturban niye yasak olsun tarzında yaklasımlar bulunmakta dini inanc denilen turbanın etekle karsılastırılması vs hic bi sekilde desteklenemez ve gecerli bi ornek olusturamaz..
Laik ve demokratik duzen icerisinde her halkın giyinis sekillerine saygı duyulmak zorunda olunur boyle bi uygulama gelirse..Ornek vericek olursak cıplak giricek bu inanca sahip Hz.Adem tarzı olan insanlar vardır ? Bu konu hakkında ne soyleyebilirler acaba..Bu sistemin gelmesiyle anarsit duzen ortaya cıkabilir tabi bi esitlik durumunda verilmesi dahilinde ama hic bi insan bunu suanda ulkemızde karsılayabilicek niteligede zaten sahip degildir..Bi baska konu ise turbanın zorla takılmak istenmesi 7-10 yasındaki cocuga, bu konu hakkında ozgurlugu koruyan calısma varmı bunuda merakla beklemekteyım..Gercekci bi cevap bulamadım..

Uzun zamandır bu konu hakkında gundem mesgul edilmekte ekonomik yonden ABD gudumlu politikamız orda baslayan krizle bizide vurmaktadir,vurucaktir..Umarim ki turban konusunda uzatılmıs bu kısır politika kadar ekonomi,basta ABD olmak uzere diger dıs ulekere baglılık , ilerde bekleyen enerji kaynagı sorunları,zaten hic bi zaman esit olmayan gelir dagılımı, buyuyen issizlik,teror vs vs .... hakkındada mevcut hukumetin gercekci ve basarıyı isteyen calısmalarını gorururz..

Mhp AKp'ye karsı secimlerde bi cok kisi tarafından deyim yerindeyse kurtarici olarak desteklendi suanda bi coguda pisman..Elbette muhalefet olmak herseye karsı cıkmak degildir ama ama bu sayılan ve Ataturk ılkelerini korumaya yonelık politika izledigini iddia eden bi partiden en azından esitlik politikası yonunde biseyler bekleyenelr vardi ama Turk tarihini Osmanlıdan baslatıp oncesi ve sonrasini buyuk olcude yok sayan bi partiden bunuda beklemek kotu olsa gerek..Git gide milliyetci degil ummetci cizgisini derinlestirmeye yonelik calısmaları var keske ipleri simdide gorebilsek.. =) Akp ise yanlıslar ve yalanci ozgurlukcu politikasına ragmen gorevini iyi yerine getiriyor zaten bu konu olarak..

emeğinize sağlık..böyle güzel bir yorum için çok teşekkür ediyorum...aynen kelime kelime katılıyorum

arkadaşlar insan laik olamaz devletler laik olur. laikliğin en önemli teminatı da din ve vicdan hürriyetinin devlet tarafından bireye sunulmasıdır. burada yapılan şey laiklikte olması gerekendir. bu sebeple kanımca serbestlik yerindedir.
MHP ye gelince milletçi muhafazar çizği ile 99 yılında mesafeli olduğu için 2002 de barajın altında kalmış idi. ama özüne döndü su bir gerçek ki yapıcı olması sebebi ile oylarını artırdı bu duruşun gelecek secimlerde nasıl oya döneceğini beraberce görecez saygılar

papazlara özgürlük

arkadaşlar hiç kimse laiklik şudur budur diye maval okumasın
şu bir gerçekki herkes kendi çıkarına göre yorum yapıyor e şu ortamda çıkarlarda birbiriyle çeliştiğine göre nasıl olsa taraflar ortada buluşamayacak boşuna kafa yormayın bence
En güzel laiklik örneğini Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u aldığında göstermiştir;
Osmanlı'nın geçmişi laikliğe abide teşkil edecek binlerce örnekle doludur adı laiklik değildi ama şimdiki gibi herkesin bi tarafa çekiştirip ne olduğu kişiden kişiye değişen bi kavram olmaktan öte bir uygulamaydı ve bunu dinimizin emri olarak uyguluyorlardı sınırları dahilinde olan olmayan herkesin dini inanışına saygı gösterilmişlerdi.
Kafatasında küçücük bir akıl kırıntısını hala barındırabilen herkes şu mantığı kurabilir;
Osmanlı asırlarca uğraşıp hırs yapıp aldıkları İstanbul'da taştaş üstünde koymayabilirlerdi
bütün herkesi kılıçtan geçirip asırlarca saldırılarına maruz kaldıkları haçlı ordularının nifak yuvası olan kiliseleri yerle bir edebilirlerdi ama yapmadılar acaba niye?
yoksa '' laik '' miydiler ? yoksa sizmisiniz laik olan
Dehası düşmanlarınca bile kabul edilen Atatürk sizin yorumladığınız gibi bir laikliği mi istemiştir sizce ....

hiç bi sorun çıkmaz..ayrıca herkez saç sakal hayvan gibi gidiyo üni.ye bi onlar başörtüsüyle gidince mi sorun çıkacak..kaldiki birde müslüman ülkede yaşıyoruz...neyse bu konular derin hayırlı olsun!

hiç bi sorun çıkmaz..ayrıca herkez saç sakal hayvan gibi gidiyo üni.ye bi onlar başörtüsüyle gidince mi sorun çıkacak..kaldiki birde müslüman ülkede yaşıyoruz...neyse bu konular derin hayırlı olsun!

aynen katılıyorum size profillere baktığınızda ataistten tutun belki putperestine kadar kişi giriyor lakin inancından dolayı örtünen bir genç kız dışlanıyor bir kesim tarafından ve ünv. alınmıyor.Eğitime katkı payları ödeniyor peki müslüman bir ülkede vergisini veren bir vatandaş nasıl oluyorda eğitim hakkından faydalanamıyor ?

Geri