Meclis'te Oylama Sona Erdi

ße YouRSeLF

New member
Reaction score
0
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tüm oylamalar tamamlandı. Anayasa değişiklikleri tamamlandı. Üniversitelerde türban artık serbest.

Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağının kaldırılmasını öngören ve AK Parti ile MHP'nin birlikte verdiği Anayasa değişiklik teklifinin tamamı, 103 hayır oyuna karşılık 411 evet oyuyla kabul edildi.

3. maddesi TBMM Genel Kurulu'nda 411 oyla kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa değişiklik teklifinin 3. maddesinin gizli oylamasına 514 milletvekili katıldı. 411 milletvekili kabul, 102 milletvekili red, 1 milletvekili çekimser oy kullandı.

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=154975

mhp yine yaptı yapacağını vay be seçimden önceki mhpye bak birde şimdiki mhp ye bak bu kadar dönek bir parti görmedim.ATATÜRKÇÜ KEMALİST sosyal demokrat bir tc vatandaşı olarak kendimden gurur duyuyorum.izindeyiz ATAM...

411 kabul. hayırlı olsun...

ve işte bu olay budur hayırlı olsun :D

Yasa geçti ama onaylanmadı. Onaylansa bile anayasa mahkemesinden dönecek ne yazık ki.

Merak etmeyin bu sadece bir baslangic!
Asil Turk Halki istedigi gibi yasayacak!!

Mesela ?
Türban çıktı sonra Karaçarşaf diyosun.
Sonra üniversite'de karaçarşaf zorunluluğu.
Sonra sokak'da karaçarşaf zorunluluğu.
Takmayanın kafasını keselim asalım vuralım cart curt..

єηGℓiѕħ тєα¢ħєя;2615276' Alıntı:
Yasa geçti ama onaylanmadı. Onaylansa bile anayasa mahkemesinden dönecek ne yazık ki.

yazık yazık çoook yazık olacak =) töbe töbe uğraştığımız işlere bak

en iyisi oldu bence özgürlük varsa herkese olmalı başı açık veya kapalı görünüşle değil içindekine bakılmalı bence, eğer okumak istiyorsa bu hakkını türban yüzünden almak haksızlık olur. Bu benim kendi düşüncemdir kimse yadırgamasın.

Saygılar,

komik değil mi..türbandan korkanlara bakın.....hep aynı simalar...aynı sözler..sığındıkları tek şey öcüler gelecek bizi kesecek..demokrasi?... acaba bunlar gibi yaşamak mı yoksa istediğin gibi onurunla yaşamak mı?...ey özgürlük çığlıkları atıp insanları daracık düşüncelere itenler yatacak bir karış bulabilecekmisiniz bu kutsal vatanda...

Bir üniversiteli olarak okulumda türbanlı insanları gorecek olmam beni rahatsız ediyor!..

Türban ile ilgili görüşümü başka bi mesajımdan alıntı yaparak belirteyim:

Ben türban meselesine bireysel hak ve özgürlükler açısından bakamıyorum çünkü özgürlükle alakası yok!

Bugün AKP'nin izlediği liberal politikaları,Amerikancılığı,Ülkeyi tamamen dışa bağımlı bir ülke haline getirmesi,Türkiye emekçilerine gün geçtikçe daha büyük zararlar vermesi yalanlanamaz!

Ve bu saldırıya karşı insanların boyun eğmesi,kabullenmesi için toplumun daha fazla dincileşmesi daha fazla "şükürcüleşmesi" gerekir

Türban bugün Amerikancılığı örtüyor,türban bugün piyasacılığı örtüyor,türban bugün işbirlikçiliği örtüyor!...

Emekçi çocuklarına Üniversite kapılarını kapatmak isteyen zihniyet(Bkz:YÖK aşkanı Y.Z.Ö'nün açıklamaları) ne hakla özgürlükten okuma hakkından bahseder

Biz Üniversitede türbanı istemıyoruz!..

PapAzlarin Da Kendi Elbiseleri ile Dola$ma Hakki istiyoriz Demokratik Türkiye ADina Laikligi Cignediniz Madem Demoktraik Özgürlük AYagi YApiyorsunuz Papazlarda Kendi KIyafetleri ile Dolansin ..

vatana ve millete hayırlı ve uğurlu olsun

PapAzlarin Da Kendi Elbiseleri ile Dola$ma Hakki istiyoriz Demokratik Türkiye ADina Laikligi Cignediniz Madem Demoktraik Özgürlük AYagi YApiyorsunuz Papazlarda Kendi KIyafetleri ile Dolansin ..

zaten kendi kıyafetleriyle dolaşıyolar kanka

eğer anayasa mahkemesi çıkan kanunu geri gönderirse
bu demektirki;
anayasa mahkemesi meclisin üzerinde bir kurumdur.
meclisin üzerinde ve halkı temsil etmeyen bir kurumla yönetiliyorsak
demokrasi bunun neresinde?

Geri