Meclis'te KÜRTÇE Konuşacak !!!

GhOsT

Tuning Moderatör
Altın Üye
Reaction score
0
yok artık eyvaLLahım yürekten vuranLara..
6xaimh2.jpg

"Anlamayan tercüman tutsun" diyen DTP'li vekil şimdi Meclis'te şova hazırlanıyor.
DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, Meclis'te Kürtçe yemine kalkışan eski DEP vekili Leyla Zana'ya benzer bir girişimde bulunmaya hazırlanıyor. Bayramda da yaptığı Kürtçe konuşmayı gazetecilere çevirmeyen Üçer TBMM Genel Kurul kürsüsünde Kürtçe konuşmayı planladığını açıkladı.

TERCÜMAN TUTUN
Özdal Üçer, geçen hafta sonunda Ağrı il başkanlığında yapılan bayramlaşma töreninde partililere Kürtçe hitap etmişti. DTP'li vekil, Türkçe açıklama isteyen gazetecilere "tercüman tutun" tavsiyesinde bulunmuş, ardından şu açıklamayı yapmıştı: "Ben orada seçmenimle bir toplantı yaptım. Onların daha rahat anlaması için Kürtçe konuştum. Uzun süren konuşmamı gazeteciler için Türkçeye çevirmek zorunda olmadığımı düşünüyorum. Ancak bir basın toplantısı yapsaydım, zaten Türkçe konuşurdum."

Milletvekillerine kürsüde konuşacakları dile ilişkin bir sınırlandırma olmaması gerektiğini savunan Üçer, "Şimon Peres TBMM'de kendi dilinde konuşabiliyorsa, bir milletvekilinin de konuşabilmesi gerekir. Kürtçeyi anlamayanlar için de tercüman görevlendirilebilir." dedi.

MECLİS KÜRSÜSÜ'NDE KÜRTÇE KONUŞACAK

Van Milletvekili Üçer, Kürtçe üzerindeki 'baskı'nın kalkması için öncelikle TBMM Genel Kurulu'nda bu dilde konuşulması gerektiğini öne sürdü.

Türkiye'de tüm dillerin ve kültürlerin anayasal güvence altına alınmasını istediğini belirten Üçel, "Herkesin kendi anadilini kullanması kültürel bir haktır ve demokratikleşmenin gereğidir. Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler de bunu gerekli kılmaktadır. Ben de bir milletvekili olarak Genel Kurul kürsüsünde Kürtçe konuşmayı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak : İnternethaber

mecliste birbirlerine su atan vekiller , bu arkadaşa su atsalar iyi olur

way mq bi bu eksikti

ulan şerefsiz
sen kimsin ki senin dilin ne olsun
asıl seni şımartan medya ya kızmak lazım
pis krolar
ülkeyi karıştırmaktan başka bir b. yediğiniz yok
umarım Allah belanızı verir birgün
zaten hergün biriniz sınırda geberip gidiyorsunuz
şerefi bozuk vatan hainleri

"umarım bu adileri aşağıladığım için forumdan banlanmam"

eğer buna kütçe konuştururlarsa onların hepsinin ALLAH belasını versin başka bişey demiyorum...

kafası gövdesine ağır geliyor galiba

boş boş 12 - 13 yıl hapis yiyecek gerizekalı herif yok işte abileri beyin yok adamlarda onların suçu değil buu

bunlara yediği çanağa sıçan deniyor bilmeyenler öğrensin şerefsiz T.C. Kimliğin varsa ..ike ..ike türkçe öğreneceksin türkçe konuşacaksın yok dersen buyur K.Irak orada

bunlara ne desek az arkadaşlar bu köpekler bugün havlarlar yarın gelip bacağımıza sürtünürler kedi gibi olurlar o dokunulmazlığı kalktığında görücem ben onların biryelerini

Geri