Meclis'te "İsmet İnönü Millet düşmanıydı" "Kavgası

İNÖNÜ,Atatürk’ü unutturma amacına yönelik bir saygısızlık’ olarak yorumlanan bu icraatını dönemin Başbakan Yardımcısı Kemal Satır’a şöyle açıkladı: ‘Atatürk gibi eşsiz bir kahramanı istihlaf etmiştim (halef olmuştum). Benim için en büyük tehlike onun gölgesi altında erimek ve ezilmek idi. Devlet icraatının bütün sorumluluğu bana ait olmalıydı. Bunun için de kudretim neyse benim damgamı taşıyacak bir dönemin başladığının belli olması gerekiyordu. Paralara resim nakşedilmesi tarihten gelen bir devlet kudreti ve hakimiyeti geleneği idi.

Hala İsmet İnönü Atatürk ü çok seviyordu diye ahkam kesenler bu satırları iyi okusun.

Atatürk ün gölgesi altında erimek ve ezilmeyi en büyük tehlike sayan birisi nasıl oluyorda Atatürk ün çok yakın arkadaşı oluyor.

geçtiğimiz yıllarda çanakkale küçükkuyu ya(balıkesir çanakkale sınırına yakın) gitmiştim.karşıda midilli adası gözüküyor.insanın yüreği parçalanıyor

€lyesa;3031881' Alıntı:
Hala İsmet İnönü Atatürk ü çok seviyordu diye ahkam kesenler bu satırları iyi okusun.

Atatürk ün gölgesi altında erimek ve ezilmeyi en büyük tehlike sayan birisi nasıl oluyorda Atatürk ün çok yakın arkadaşı oluyor.

eger öyle yapmasaydı. başa gecen her kişi Atatürk ile karşılaştırılıp yaptıkları begenilmeyecekti. Yeni bir dönemin başladıgını göstermek için yapmıs

benim sana söylediğim şey şu pkk kendine sosyalistim diyor diye sosyalizmi suçlayamazsın,ayrıca ağalar paşalar oy atarken milletin başında nöbetmi tutmuş?yoksa millet chp'den ve faliyetlerinden,tek düzeliğinden,baskıcı otortesinden ve bunun gibi halkın düşüncelerine,görüşlerine ve inançlarına ters düşün onca icraatından dolayımı menderesi seçmiş demişsin,adamın başında durmaya gerek varmı oy verirken,nasıl olsa o sandık sayılacak adam gırtlağına kadar ağaya borçlu hele bir ağanın dediği partiye verilen oylar az çıksın üstelik bir diğer olayda şu millet dine kafayı takmış durumda ülkede şu adamlar müslüman diye bir hava estirdiğin zaman oylar oraya gider,chp nin ekonomik programı daha başlangıç aşamasındaydı atatürk hastalanmadan önce 1937 ye kadar ki kısımda 40 lı yılların programını hazırlıyor özelliklede bu toprak reformu üzerinde duruyor güneydoğu halkının bir an evvel aşiret baskısından kurtarılmasının feodalizmin tamamen tasviyesinin planlarını yapıyordu fakat onun erken ölümü milli demokratik devrim daha yarıda kalmışken karşı devrimin başlamasına sebep oldu ismet inönünün eleştirilmeye başlandığı nokta buradadır atatürk gibi bir otoritesi yokdu ve baskılar karşısında taviz verdi ardından menderes iktidarı atatürkün yaptığı her devrime saldırdı ve bugüne gelindiğinde karşı devrimin artık tamemen zafere ulaşmak üzere olduğunu karşısındaki tek gücün ordu ve ulusalcılar olduğunu görüyoruz zaten abd li yetkililerin de bizim kukla iktidara verdiği yeni görevinde "ulusalcı dalgayı aşın" olduğunu görüyoruz.inönünün halk bize düşmandır demesi başka bişi,ismet inönü halka düşmandır demek başka bişi,biz bugün hala şunu söylüyoruz "halka rağmen halk için",zaten bu ne demek halk bize düşman demek ama durum böyle diye halkımızı bırakalım mı tabi ki hayır gün gelir tarih kimin haklı olduğunu saptar fakat biz herşeye rağmen hastayı iyileştirmek zorundayız,onu tedavi istemiyo diye emperyalistlerin kenelerin eline bırakamayız.

dostum söylediğin şeyler o kadar anlamsız ve saçmaki yani sana beynin yıkanmış demekten başka bir şey diyemiyorum.sizler millet iradesini böyle pervasızca görmezden geldiğiniz sürece ancak iktidara aval aval bakıp durursunuz.onlarca yılda aynen böle oldu zaten.millete rağmen biz yine bu milleti yöneticeğiz diyorsun.onlarca cihan devleti kurmuş bu millet.600 seneden fazla cihana hükmetmiş ve sen bu milleti hala cahillik konumuna koyuyorsun bu milletin kendi kendini yönetemyecek kadar beceriksiz olduğunu söylüyorsun.bende sana sadece şunu söylüyorum bir insan ancak bu kadar celehaletin sınırını zorlaya bilir.ha birde terör örgütleri sosyalist diye diğer sosyalistleri suçlayamazsın demişsin.bende sana şu cevabı veriyim sosyalist görüşün temelinde devrim yatar.devrim cümleside devirmekten türer.tüm sosyalist düşüncenin temlini bu oluşturur.yani kısacası devleti;dağdaki terörist silahla şehirdeki sosyalist düşünceleriyle devirmeye çalışır.şimdi benim suçu neden sizde bulduğumu anladın mı?

senin şu devrim kelimesinin kökeni hakkında yaptığın yorumu biraz ata demirer'in veteriner tiplemesine benzettim o da böyle saçma sapan benzetmeler yapıyordu seninle tartışdıkça durumunun tahminlerim deki kadar vahim olduğunu gördüm hala bana 600 yıl geyiği yapıyorsun sana birşeyleri öğretmeye osmanlı tarihinden başlamalı,devrim kelimesine gelince devrilecek şey devlet değil kapitalistdir devrimcinin amacı üretici araçları kapitalistin elinden alıp işciye,köylüye vermektir yani devletin eline vermekdir en basit haliyle böyle tanımlanır ama daha detaylı olarak onları sana anlatamam çünkü çok geniş bir bilimdalı bu,ben bile çok uğraşmama rağmen teorik olarak kendimi çok yetersiz buluyorum,sana o kadar şey anlattım bana hala millet iradesi,yok beynin yıkanmış gibi zırvalardan bahsediyorsun beynimin yıkanması için senin gibi şartlanmış önyargılı ve birikimsiz olmam gerekir kendini bir yerde konumlamışsın bi kere,ne kadar yazsam boşa gidiyor kendi kendine komik devrim tanımlamaları yapıyorsun bir kere türkiye cumhuriyetinin ilk anayasasında ne yazıyor biliyormusun türkiye cumhuriyeti devrimcidir yazıyor,senin mantıkdan yola çıkarsak türkiye cumhuriyeti kendi kendini mi devirmek istiyor,bence birşeyi eleştirmeden önce git bi araştır,sonra birileri çıkar ortaya birşey koyar böyle yerin dibine girersin.bak bakalım bi ilk anayasaya sonrada devrim ne demek onu araştır.(sana yaptığım devrim tanımlaması tabi ki ekonomi ile alakalı olandı sonra onu da yanlış anlama mesela şapka devrimi,harf devrimi,kılık kıyafet devrimi... diye uzar gider her alanda bunla alakalı bir örnek bulabilirsin)

senin şu devrim kelimesinin kökeni hakkında yaptığın yorumu biraz ata demirer'in veteriner tiplemesine benzettim o da böyle saçma sapan benzetmeler yapıyordu seninle tartışdıkça durumunun tahminlerim deki kadar vahim olduğunu gördüm hala bana 600 yıl geyiği yapıyorsun sana birşeyleri öğretmeye osmanlı tarihinden başlamalı,devrim kelimesine gelince devrilecek şey devlet değil kapitalistdir devrimcinin amacı üretici araçları kapitalistin elinden alıp işciye,köylüye vermektir yani devletin eline vermekdir en basit haliyle böyle tanımlanır ama daha detaylı olarak onları sana anlatamam çünkü çok geniş bir bilimdalı bu,ben bile çok uğraşmama rağmen teorik olarak kendimi çok yetersiz buluyorum,sana o kadar şey anlattım bana hala millet iradesi,yok beynin yıkanmış gibi zırvalardan bahsediyorsun beynimin yıkanması için senin gibi şartlanmış önyargılı ve birikimsiz olmam gerekir kendini bir yerde konumlamışsın bi kere,ne kadar yazsam boşa gidiyor kendi kendine komik devrim tanımlamaları yapıyorsun bir kere türkiye cumhuriyetinin ilk anayasasında ne yazıyor biliyormusun türkiye cumhuriyeti devrimcidir yazıyor,senin mantıkdan yola çıkarsak türkiye cumhuriyeti kendi kendini mi devirmek istiyor,bence birşeyi eleştirmeden önce git bi araştır,sonra birileri çıkar ortaya birşey koyar böyle yerin dibine girersin.bak bakalım bi ilk anayasaya sonrada devrim ne demek onu araştır.(sana yaptığım devrim tanımlaması tabi ki ekonomi ile alakalı olandı sonra onu da yanlış anlama mesela şapka devrimi,harf devrimi,kılık kıyafet devrimi... diye uzar gider her alanda bunla alakalı bir örnek bulabilirsin)

dostum sana sadace gülüyorum.gözünün önündeki gerçekleri göremeyecek kadar körsün sen kendini bilgili birikimleri olan bir insan olarak görüyorsun ama çok yanılıyosun. osmanlı tarihine gelince gelde hiç bilmediğin duymadın şeyleri anlatıyım sana.
senle bu konuyu fazla uzattım.kendini bilgin sana cahillerle budenli uzun tartışmalara girmem aslında ama bu seferlik oldu birkere neyse senle tartışmak zevkliydi vede keyifliydi başka bi konuda görüşmek üzere dostum...

Şimdi vakit kaybetmeden geçelim İnönü’nün itiraflarına ve bakalım gerçek Amerikancı kimmiş, o anlatsın bize.

Tarih: 25 Şubat 1960. İnönü coşmuştur. Bakın neler döktürmüş TBMM kürsüsünden. Beraber okuyalım:

‘Birleşik Amerika NATO’dan evvel yardımcımız, NATO içinde müttefikimiz, CENTO içinde ittifakın teşvikçisi ve bunlardan başka iktisadi, mali alanda kuvvetli desteğimiz olmuştur... Siyasi partilerin hiçbirinde Amerika münasebetlerini kıymetli tutmayan bir telakki yoktur. Biz, CHP ise, bu yeni münasebetlerin 15 sene evvelki kurucusu ve 15 seneden beri sadık taraftarıyız. Bizim kanaatimizce ABD dostluğunun temelini Hükümetten Hükümete bir münasebet manzarasının ötesinde, milletten millete münasebet kaidesinde sağlam olarak muhafaza etmek lázımdır.’

Demek ki neymiş: İnönü’ye göre ABD yardımcımız, müttefikimiz, iktisadi ve mali alanda destekçimizmiş, bir. 1960 yılında, yani 27 Mayıs’tan 3 ay önce partiler arasında zaten farklı düşünen de yokmuş, iki. 15 yıl önce, yani 1945’te ABD ile ilişkileri başlatanın CHP olduğundan gururla bahsediyormuş, üç. ABD ile ilişkiler öyle hükümet politikalarıyla ilgili olmayıp bizzat iki millet arasındaki kalıcı bir ilişkiymiş, dört.

Bununla de yetinmiyor İsmet Paşa; ABD ile ilişkilerin o kadar sağlam tutulmasını istiyor ki, onu sakın ola ki, iki milletin dostluğuna değil, sadece çıkar hesaplarına dayamak şeklinde anlamayın. Çünkü Paşa’ya göre Amerika Devleti kadar halkı ve kültür alemi de Türkiye’nin iyiliğini istemekte ve dostluğu milletten millete olarak benimsemektedir. Partiler, iktidarlar gelip geçicidir ona göre, ancak ABD ile dostluğumuz kalıcıdır.

RULET MASASI

İnönü son söz olarak şunları söylemekten alamaz kendisini:

‘Amerika emin olmalıdır ki, kendisi için en sağlam müttefik Türkiye, demokrasi ile idare edilen bir Türkiye olacaktır.’

Hiçbir yoruma açık kapı bırakmayan bu net ifadelerden sonra Türkiye’yi ABD politikalarına teslim edenlerin sözüm ona sağcılar ve DP olduğunu, buna karşılık CHP’nin anti-Amerikan bir duruş sergilediğini hálá tekrarlayan olacak mı, bilmiyorum.

Bunlar meclis konuşma tutanaklarıdır sayın İnönü avukatları,KOPYALAYIP YAPIŞTIRDIM.

ismet inönü'yü bu şekilde karalayan zihniyet mensubları

ismet inönüden sonra iktidara gelen ADNAN MENDERES hakkında ne düşünüyorsunuz acaba merak ettim???

bir konuda ben açayım o zaman Adnan Menderes'in yaptıkları hakkında.

Güncel konular bitti, Cumhuriyetin kurulması için büyük emekleri olan kişileri karalamaya geldi sıra.

bundan sonrasını tahmin etmek zor değil...

Bu vatan için kurtuluş savşında kumandanlık yapmış birinin %0.00000000001 kadar iş yapmayan karıncalar İsmet İnönüyü kötülemeye çalışıyor.Yazık size yazık...

Geri