Meclis'te "İsmet İnönü Millet düşmanıydı" "Kavgası

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
"İsmet İnönü Millet düşmanıydı" sözü TBMM'yi birbirine kattı. CHP'lilerle AKP'liler birbirine girdi. Meclis bir daha toplanamadı. İşte ayrıntılar..

AKP'li milletvekili Çırakoğlu'nun 'İsmet İnönü milet düşmanıydı' lafını onayladığını söylemesi CHP'lileri kızdırdı. Oturum erken kapandı.

TBMM Genel Kurulu dün, İsmet İnönü’ye hakaret tartışması üzerine erken kapandı.

TRT Yasası’nın görüşmeleri sırasında Genel Kurul’da söz alan CHP’li Muharrem İnce, TRT’de “Ezberbozan” adlı programı sunan gazeteci Tamer Korkmaz’ın, İsmet İnönü için “Millete düşman” dediğini söyledi.

Bu sırada AKP Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu’nun “Doğru” diye bağırması üzerine sinirlenen İnce, “Yazıklar olsun, bu ülkenin Meclisinde İsmet İnönü için ‘Bu millete düşman’ diyebiliyorsun” dedi. Bunun üzerine söz alan CHP’li Hakkı Suha Okay, milletvekilini kınayarak özür dilemesini istedi.

Bu sırada ayağa kalkan CHP’li Mevlüt Aslanoğlu, “Özür dileyin” dediği AKP’lilerin sataşmaları üzerine AKP sıralarına koştu. Aslanoğlu’nu arkadaşları durdurdu. Tartışmasının sürmesini istemeyen AKP’liler çareyi yeni oturumu açtırmamakta buldu.

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=172122

İsmet İnönünün kendi ağzından" Millet bizim düşmanımızdır" dediğini herkes biliyor.

Bu konuda zaten şüphemiz yok

bence bu tip suçların cezası olmalı milletvekili de olsa,bu ülkenin kurucuları hakkında böyle konuşanlara hemen haddi bildirilmeli,ismet inönünün hatalarını yeri gelir oturur konuşursun ama nasıl olurda bu ülkeyi işgalden kurtarmış büyük bir komutana böyle bir saygısızlık yaparsın sen şu hayatta nesin ki sen ekmek bıçağı görsen masanın altına girersin be şerefsiz,bu adam 24000 kişilik orduyu tek salvosuyla duman etti,sinirleniyorum yazdıkça,biraz daha devam edersem olayı bu akp li milletvekilinin anasına bacısına kadar getirme ihtimalim olduğundan dişimi sıkıp susuyorum.bunların yeri istiklal mahkemeleriydi ama nerde o güzel günler.

İsmet inönünün hem din düşmanı hemde milletin düşmanı oldugunu biz biliyoruz zaten tabii gercekler bazılarının zoruna gitmiş bakıyorum da..

yav arkadaşım chp ne diyordu "halka rağmen halk için" durum hala da öyle,bu millet bizim düşmanımızdır ama biz bunu bilip buna rağmen onlar için en iyisini yapacağız demek istiyor bu millet kendisini sevenleri sevmez tıpkı aşı olmayı reddeden bir çocuk gibidir ama ne yapıp ne edip o aşıyı yapmalıyız işte sözün amacı budur kimse çarpıtmaya kalkmasın haddinizi bilin bu adam millete düşman olsa yunan ordusunu 3'e bölüp 4'le çarpmazdı eğer bu saygısızlık böyle devam ederse bu milletin değerlerine böyle hakaret etmeye devam edersiniz sizin en kutsal olarak gördüğünüz adam hakkında başlık açarım bunu yapmayı gerçekten istemiyorum yaptırtmayın.

İsmet inönünün hem din düşmanı hemde milletin düşmanı oldugunu biz biliyoruz zaten tabii gercekler bazılarının zoruna gitmiş bakıyorum da..

Atatürkten Sonra En İyi Devlet Adamlarından Biridir İsmet İnönü....Neden Din Düşmanıymış...Zaten Cumhuriyeti Kuran Herkes Din Düşmanı Sizin Gözünüzde....

Atatürkten Sonra En İyi Devlet Adamlarından Biridir İsmet İnönü....Neden Din Düşmanıymış...Zaten Cumhuriyeti Kuran Herkes Din Düşmanı Sizin Gözünüzde....

arkadasım sizin bizim yok. ayrıca cumhuriyeti getiren insanlar cok iyidir benim gözümde ama bunu saptıranlardan ben nefret ediyorum. heleki dinime küfrediyorsa.

İsmet İnönü “Kimse duymasın, millet düşmanımızdır!” (Ulus, 17 Mayıs 1968) ...

Aferim emperyalizmin;dinimizi kullanarak tarikatlar aracılıgıyla kendi değerlerine düşman edenlerin en güzel örneklerinden birisisin.O kasteddigin alıntı İnönünün kurtuluş savaşı sırasında cephe gerisine dogru kaçan topluluk için; "'Kafileyi durdurdum. Subayları bir kenara topladım. Dedim ki; içinizdeki bulunduğunuz vaziyeti iyi bilesiniz. Bundan başka subay olarak da yerinizi bilmelisiniz. Padişah düşmanımızdır. Yedi düvel düşmanımızdır. Bana bakın dedim, kimse işitmesin. Millet düşmanımızdır'. Yani subaylarına hitap ediyor ve onlar düşmana karşı savaşırken ihanetlerin nereye kadar gidebilecegini belirtmek için subaylarına ögütler veriyor.Ve İnönü bunu gazeteye demeç vererek,hatıratına yazarak açıkça anlatıyor.Ne yapıyor gerçek vatan düşmanları bunu cımbızla alıp gerçek kahramanlarımızı,halkına düşman etmeye çalışıyor.Siz inönüden korkmayın.Amerikalarla,ingilizler gizli antlaşmalar yaptıgını söyleyenlerden,bunları halka anlatmayanlardan,Bizzat Amerikan projelerinin içinde olmaktan gurur duyanlar dan vatan haini bulmaya çalışın.Kurtuluş savaşında kelle koltukta düşmanla savaşan komutanlardan Vatan haini yaratma gafletine düşmeyin.

İsmet İnönü sadece Milletin değil Atatürk ün bile düşmaıydı.

aksini kimse ispat edemez? edenleride bekliyorum

Atatürk Düşmanı Olduğunu Sen İspat Et ? Atatürk Düşmanı Olsa I.İnönü II. İnönü Savaslarını Neden Yaptı ?

Atatürk ün ölümünün üzerinden 1 ay geçmeden paraların üstüne Atatürk ün resimlerini kaldırtıp kendi resimlerini bastırdı

Devlet dairelerinden Atatürk ün resimlerini kaldırtıp kendi resimlerini astırdı

Okullrdan Atatürk ün resimlerini kaldırtıp kendi kendi resimlerini astırdı

Pullardan Atatürk ün resimlerini kaldırtıp kendi resimlerini bastırdı

bunlar yetmez mi daha yazayım mı

Atatürk ün ölümünün üzerinden 1 ay geçmeden paraların üstüne Atatürk ün resimlerini kaldırtıp kendi resimlerini bastırdı

Hiç bir şeyden bilginiz yok sadece hep aynı basma kalıp tarikat yutturmalarından bahsediyorsunuz ve bu basmakalıplar herbiri bu forumda açıklandı.Sizin şu açıklamalarınız ihanetin resmi belgesidir.Yazık.Araştırın biraz okuyun.Okuyun ama şu tarikatların yalan yanlış paçavralarındın dışına çıkın biraz.
Ayrıca bir taraf devamlı ülke degerlerine saldırıyor bunlara bir şey yapılmıyor bunlara karşı olanlar tek tek banlanıyor.bunada yazık.

Bunların Hepsini Atatürkün İyiliği İçin Yaptı Emin Ol....O Dönemlerde Atatürke Dinsiz Damgasını Vuran Pislikleri...Atatürke Faşist Diyen Pislikleri...İsmet İnönü Dediklerin Sayesinde Kendisine Çekmiştir Ve Bütün İftiralar Onun Üzerinde Olmuştur....İsmet İnönü Gerçek Bir Vatanseverdir..

İsmet İnönü “Kimse duymasın, millet düşmanımızdır!” (Ulus, 17 Mayıs 1968) ...

Neden sözün tamamını vermiyorsunuz?
İkinci İnönü Savaşları sırasında Bursa’dan geriye doğru göçen ve içinde subayların-ailelerinin bulunduğu bir kafileye rastlanır…
İsmet Paşa, kafileye nasıl hitap ettiğini anılarında şöyle anlatıyor:
“Kafileyi durdurdum. Subayları bir kenara topladım…
Dedim ki, içinde bulunduğumuz vaziyeti iyi bilesiniz. Bundan başka subay olarak da yerinizi bilmelisiniz…
Padişah düşmanınızdır... Yedi düvel düşmanınızdır…
Bana bakın dedim… Kimse işitmesin, MİLLET DÜŞMANINIZDIR!” (Kaynak: CHP lideri İsmet İnönü’nün Ulus gazetesinde yer alan hatıratından, 17 Mayıs 1968)
Oada millet düşmanımızdır sözü isyancı gruplar ve askerden kaçanlar için (zira asker kaçağı 30 binleri buluyordu) söylenmiş bir sözdür. ve orda abartma sanatı vardır.Tabii millet de düşmandı ama bu mecazi anlamdaydı. o kadar yıl savaşmış çökmüş bir ülkede, bir yandan da irtica afyonuyla susturulmuş bir ülkede o halkı savaşa katmak son derece zordu . İngiliz işbirlikçisi yeşil ordularla hilafet ordularıyla, yunan ordularıyla dersimli isyancılarla kör ali hocalarla ve binbir türlü ipsiz sapsız hain şerefsiz ingiliz işbirlikçisi emperyalsit toprak ağasının isyanlarıyla uğraştı Türk Ordusu. Yunanlılardan çok iç isyanları bastırmaya uğraştı. her yerde ajanlar cirit atıyordu. Hlk artık bıkmıştı. asker kaçağı sayısı çok artmıştı. bütün bunlara karşı canla başla mücade eden vatanseverler kurdu bu cumhuriyeti.
Eğer İnönü halkı düşman gibi görseydi neden o halk için hayatını ortaya koyarak savaşsın?
İnönü ye tüm yetkilerini ATATÜRK verdi.Bir halk düşmanına böylesi önemli görevler verir miydi ATA?

İkinci İnönü Savaşları sırasında Bursa’dan geriye doğru göçen ve içinde subayların-ailelerinin bulunduğu bir kafileye rastlanır…
Dedim ki, içinde bulunduğumuz vaziyeti iyi bilesiniz. Bundan başka subay olarak da yerinizi bilmelisiniz…
Bana bakın dedim… Kimse işitmesin, MİLLET DÜŞMANINIZDIR!” (Kaynak: CHP lideri İsmet İnönü’nün Ulus gazetesinde yer alan hatıratından, 17 Mayıs 1968)
Oada millet düşmanımızdır sözü isyancı gruplar ve askerden kaçanlar için (zira asker kaçağı 30 binleri buluyordu) söylenmiş bir sözdür. ve orda abartma sanatı vardır.Tabii millet de düşmandı ama bu mecazi anlamdaydı. o kadar yıl savaşmış çökmüş bir ülkede, bir yandan da irtica afyonuyla susturulmuş bir ülkede o halkı savaşa katmak son derece zordu . İngiliz işbirlikçisi yeşil ordularla hilafet ordularıyla, yunan ordularıyla dersimli isyancılarla kör ali hocalarla ve binbir türlü ipsiz sapsız hain şerefsiz ingiliz işbirlikçisi emperyalsit toprak ağasının isyanlarıyla uğraştı Türk Ordusu. Yunanlılardan çok iç isyanları bastırmaya uğraştı. her yerde ajanlar cirit atıyordu. Hlk artık bıkmıştı. asker kaçağı sayısı çok artmıştı. bütün bunlara karşı canla başla mücade eden vatanseverler kurdu bu cumhuriyeti.
Eğer İnönü halkı düşman gibi görseydi neden o halk için hayatını ortaya koyarak savaşsın?
İnönü ye tüm yetkilerini ATATÜRK verdi.Bir halk düşmanına böylesi önemli görevler verir miydi ATA?

Anlamıorlar İşte Bu Yazıdan Sonra Ne Dicekler Çok Merak Ediyorum.

Aferim emperyalizmin;dinimizi kullanarak tarikatlar aracılıgıyla kendi değerlerine düşman edenlerin en güzel örneklerinden birisisin.O kasteddigin alıntı İnönünün kurtuluş savaşı sırasında cephe gerisine dogru kaçan topluluk için; "'Kafileyi durdurdum. Subayları bir kenara topladım. Dedim ki; içinizdeki bulunduğunuz vaziyeti iyi bilesiniz. Bundan başka subay olarak da yerinizi bilmelisiniz. Padişah düşmanımızdır. Yedi düvel düşmanımızdır. Bana bakın dedim, kimse işitmesin. Millet düşmanımızdır'. Yani subaylarına hitap ediyor ve onlar düşmana karşı savaşırken ihanetlerin nereye kadar gidebilecegini belirtmek için subaylarına ögütler veriyor.Ve İnönü bunu gazeteye demeç vererek,hatıratına yazarak açıkça anlatıyor.Ne yapıyor gerçek vatan düşmanları bunu cımbızla alıp gerçek kahramanlarımızı,halkına düşman etmeye çalışıyor.Siz inönüden korkmayın.Amerikalarla,ingilizler gizli antlaşmalar yaptıgını söyleyenlerden,bunları halka anlatmayanlardan,Bizzat Amerikan projelerinin içinde olmaktan gurur duyanlar dan vatan haini bulmaya çalışın.Kurtuluş savaşında kelle koltukta düşmanla savaşan komutanlardan Vatan haini yaratma gafletine düşmeyin.

Katılıyorumm

neyi biliyorsun deli etme beni, yeter artık su sacma yorumlarını kendine sakla

milletin düşmanıydı da o yuzden kurtuluş savaşında mukemmel komutasıyla zaferler kazandırdı.

milletin düşmanıydı da sevri imzalayan şerefsiz vatan haini itlerin pisliklerini lozan da temizledi.

sen ve senin gibiler bu ülkenin kurucularının bize armagan ettigi vasiyete ihanet ediyorsunuz.

iddianı kanıtlayacaksın, hem din hem millet düşmanı oldugunu inönünün aksi takdir de susup oturcaksın.

bir şey bilmeyen, 2 lafı bir araya getirmekten ... insanlar, bu ulkenin kurucularına asılsız iftiralar atmaktadır.

modlar umarım ilgilenir.

sagol kardeşim ama bazı küstahlar bunu gormuyor, ingiliz himayesine girsek daha iyi olurdu diyenleri savunanlardan ne beklenebilir ki?

istiklal mahkemeleri kurulsa keşke de şu hainlerin korkudan kacıcak delik aradıkları gunleri gorsek bir an evvel

seviyeyi düşürmeyin.

kişiler bazı seyleri yalnıs biiyor olabilir onlara hakaret etmek yerine dogruları makalelerle kitaplardan alıntılarla veyahutta arastırma yazılarıyla gösterebilirsiniz.
hakaret ederek hem hiçbir sonuc elde edemessiniz hem ceza alırsınız buranın özgür bir forum oldugunu unutmayın.

bu olay mecliste tartısılan bir olay İsmet İnönüyle ilgili herkesin değişik görüşleri fikirleri olabilir.

Saygı gösterelim

Geri