Mazlumun Ahı Çıkacak Hak Yerini Bulacakmı?

scorpion03

New member
Reaction score
0
Özellikle israil ve amerika ve bazı avrupa ülkeleri insanlara yüzlerce yıldır zulüm yapıyor.Bahsettiğim sadece müslümanlar değil tüm dünya ülkelerine bu zulümü uyguluyor.Avrupa yüzyıllardır doğuyu afrikayı sömürüyor milyonlarca insanı oralarda katletti,köleleştirdi.amerika ;ıraka afganistana vietnama girdi.Japonyaya teslim olduğu halde iki tane atom bombası attı milyonlarca insanın canına maloldu ve bir okadarda insanı sakat bıraktı.israilin arap dünyasına yaptığını bugün bile açık bir şekilde görüyoruz.Doğmamış bebeklerin,anaların,baba ve kardeşlerin yani milyonlarca insanın ahını alan bu ülkelerin yaptıkları yanına neden kar kalıyor?
Bu zulmün duracağına bunların bedelini en kısa zamanda ödeyeceklerine inansamda bugün banagöre umut vaadetmiyor.

Yani sorum şu sizce :
Mazlumun Ahı Çıkacak Hak Yerini Bulacakmı?

Bulacak elbette
ama ne zaman bulacak ???
Bi soz wardir
"hak teala intikamini kul eli ile alir,ilmihali bilmeyenler onu kul yapti sanir"

Eğer Allah yolunda öldürülür veya ölürseniz, Allah'ın bağışlaması ve rahmeti, (sizin için) onların topladıkları (dünyalıkları)ndan daha hayırlıdır. Âl-i İmrân 157.....bırak dünya onların ahiret ise bizim olsun..bizim yapacağımız dua etmek ve sabretmek allah'ın vaadi elbet gerçekleşir

Eğer Allah yolunda öldürülür veya ölürseniz, Allah'ın bağışlaması ve rahmeti, (sizin için) onların topladıkları (dünyalıkları)ndan daha hayırlıdır. Âl-i İmrân 157.....bırak dünya onların ahiret ise bizim olsun..bizim yapacağımız dua etmek ve sabretmek allah'ın vaadi elbet gerçekleşir

işte bu düşünce cok yanlıs bence.

sen sadece oturup, dua edersen hiç bir seye sahip olamazsın.

ugrasacaksın,egitceksin, didinceksin, cabalıcaksın deyim yerindeyse essekler gibi calıscaksın ki biseylere sahip olasın.

hep yatan sadece dua eden birisinin ya da bir milletin basarılı oldugu gorulmemistir zaten bu Kuran da da boyle gecer.

sen calıscaksın elinden gelenin en iyisini yapıcaksın sonra da Allah'a dua ediceksin ben elimden gelenin en iyisini yaptım beni utandırma ya Rab! diye.

hristiyanlarla musevilerin bu kadar cok gelişmesinin sebebi onların calısıp didinmesi ulkelerini hep ileri goturme cabalarıdır.

muslumanların bu kadar geri kalmasının sebebi de dua etsem yeter calısmama gerek yok anlayısıdır.

dunya ustundeki musluman ulkelere bakıp bir tane gelişmiş ulke gorebilir misiniz? hayır tabi ki.

sucu baskalarına atmak her zaman en kolayı ve her zaman en kacamak yoldur.

sucu kendimizde aramak lazım. biz neden bu kadar geri kaldık?

cunku yeterince calısmadık yeterince ugrasmadık ve hala ugrasmıyoruz ve calısmıyoruz.

elin oglu her konuda kendini geliştiriyor ilerliyor.

sorarım size!! filistinliler gercekten cok calısıp her anlamda israil kadar ilerlemiş bir devlet olusturabilselerdi, israil filistine saldırmayı goze alabilir miydi? tabi ki hayır.

sucu baskalarına atmak yerine kendimize ceki düzen vermeliyiz.

Bütün dünya Osmanlıyı arıyor ama giden geri gelmez. Her kötülüğün hesabı bir gün sorulur.

işte bu düşünce cok yanlıs bence.

sen sadece oturup, dua edersen hiç bir seye sahip olamazsın.

ugrasacaksın,egitceksin, didinceksin, cabalıcaksın deyim yerindeyse essekler gibi calıscaksın ki biseylere sahip olasın.

hep yatan sadece dua eden birisinin ya da bir milletin basarılı oldugu gorulmemistir zaten bu Kuran da da boyle gecer.

sen calıscaksın elinden gelenin en iyisini yapıcaksın sonra da Allah'a dua ediceksin ben elimden gelenin en iyisini yaptım beni utandırma ya Rab! diye.

hristiyanlarla musevilerin bu kadar cok gelişmesinin sebebi onların calısıp didinmesi ulkelerini hep ileri goturme cabalarıdır.

muslumanların bu kadar geri kalmasının sebebi de dua etsem yeter calısmama gerek yok anlayısıdır.

dunya ustundeki musluman ulkelere bakıp bir tane gelişmiş ulke gorebilir misiniz? hayır tabi ki.

sucu baskalarına atmak her zaman en kolayı ve her zaman en kacamak yoldur.

sucu kendimizde aramak lazım. biz neden bu kadar geri kaldık?

cunku yeterince calısmadık yeterince ugrasmadık ve hala ugrasmıyoruz ve calısmıyoruz.

elin oglu her konuda kendini geliştiriyor ilerliyor.

sorarım size!! filistinliler gercekten cok calısıp her anlamda israil kadar ilerlemiş bir devlet olusturabilselerdi, israil filistine saldırmayı goze alabilir miydi? tabi ki hayır.

sucu baskalarına atmak yerine kendimize ceki düzen vermeliyiz.

anlayışına hayran kaldım..sen benim yazdığım iki cümleden bunumu anladın yani..çalışmayalım didinmeyelim sadece dua edelimmi demişim ben..filistin için bir müslüman olarak dua etmek tembellikmi oluyor şimdi...haa diğer taraftan söylediklerine sonuna kadarda katılıyorum..ewt çalışmamız lazım güçlü olmamız lazım ama en önemlisi birlik olmamız lazım...oradaki soru için ''bırak dünya onların ahiret ise bizim olsun'' dedim .. elimizin yetmediği ama dualarımızla destek verdiğimiz filistin için de dua edelim sabredelim allahın vaadi elbet yerine gelecektir dedim..birde demişsinki filistin güçlü olsaydı böyle olurmuydu...elbetteki olmazdı sana katılıyorum...ama islam topraklarında bir avuç yahudi ve onun yandaşları(lafım sana değil üstüne alınma sakın) bu kadar rahat bir şekilde katliam yapabiliyorlarsa ve hiçbir islam ülkesi türkiye kadar ciddi tepki veremiyorsa bu durum birlik olunmadığından başka nasıl izah edilebilirki...

hak yerini buluyor zaten allah hakedenlere cezasını veriyor ama nerde anlayıpta ders alan çok yazık gerçekten...

Geri