'Mayın temizleme işinin arkasından İsrail çıkacak'

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
Emekli Albay Sarızeybek'ten Arınç ve mayın yorumu

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA)

MANİSA eski Jandarma Komutanı emekli Albay Erdal Sarızeybek, Devlet Bakanı ve Başkan Yardımcısı Bülent Arınç ve TBMM'den geçen `mayın yasası' ile ilgili yorumlarda bulundu.

Manisa Kitap Fuarı'nda `İhaneti Yaşamak' adlı kitabının tanıtımını yapan Sarızeybek, `Türkiye'de terör örgütü' konulu konferansı öncesinde, yaptığı konuşmada AKP hükümetinin şu an Türkiye'de `bizden yana olanlar, bizden yana olmayanlar' diye iki ayrı grup yaptığını savundu. Sarızeybek, "Hükümetin yanında olanlar, hükümetin aleyhinde olanlar. Böyle bir şey yok. Gerektiğinde halk hesap soracak. Halkı hükümete karşı hesap soruyor diye damgalayıp kaçmak yok. Bu hesap sorulacak. Bu hükümeti seçen biziz, maaşlarını ödeyen biziz. Başbakan Ata uçağına binip İstanbul'a düğüne gidip gelmedi mi? Benzinini biz koymadık mı? Dolayısıyla hesap soracağız. Hükümetin görevi ne? Halkına hizmet etmek. Asla ve asla hükümet karşıtı, hükümet yanlısı bir anlayışı kabul etmiyoruz. Sayın Bülent Arınç'ı da biz seçtik. Halk hesap soruyorsa demokrasilerde, işte o zaman dimdik ayakta olduğumuzu gösterir" dedi.

ARINÇ O DÖNEMİ AÇIKLASIN

Manisa'da görev yaptığı dönemde bir ev araması yapıldığını, Bülent Arınç'ın da televizyonlara çıkıp bu konuyu kamuoyuna yanlış aksettirdiğini ileri süren Sarızeybek, şöyle konuştu:

"Gelen emir üzerine Spil Dağı'ndaki bir özel eğitim merkezinde arama yaptık. Çok doküman çıktı. Çok adres çıktı. Adreslere baktık ki hem yurt içinde hem yurt dışında birçok yerler açmış. Şaşırdık. Milli eğitim sisteminin dışında başka bir eğitim sisteminin yaygınlaştırılmış olduğunu gördük. İfadelerini aldık, dokümanlara el koyduk. Manisa merkezde de bir adres bulduk. Orası da eğitim merkezi olarak geçiyordu. Aynı statüde. Durumu savcılığa bildirdik. Arama kararı aldık. Gittik eve. Biz bir katlı yer için arama kararı aldık. Ama gittiğimiz zaman beş katlı bir daire olduğunu gördük. Baktığımız zaman okul gibi teşkilatlanmış olduğunu gördük. Durumu tekrar Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdik. Bir arama kararı zaten almıştık. Ancak burada beş ev var dedik. İşte bu sırada o dönemin TBMM Başkanı olan Arınç, aramış her tarafı. Biz birinci arama kararı almış olduğumuz halde mahkeme ikinci arama kararını reddetti. Biz evi arayamadık. Sonra bize diyorlar ki adalet, hukukun üstünlüğü. Hani nerede? Neden yargıya müdahale ediyorsunuz, arama kararını kaldırıyorsunuz? O dönemin TBMM Başkanı Arınç'ın bize açıklama yapması lazım. Ev meselesi tarikat, yurt içindeki yurt dışındaki okullar nedir, bize bunu açıklayın. Bu ülkede milli eğitim sistemi var. Siz hangi güç olarak ikinci bir eğitim sistemi kurabiliyorsunuz? Açıklama yapması gereken biz değil sayın Arınç'tır. Şener Eruygur'un ismini çok sık kullanıyor. Eruygur bizi dinledi, arama yaptı diye. Hayır doğru değil. Cumhuriyet Savcılığı'nın kararı ile böyle bir işlem yaptığımızı Manisa'dan biz söyledik. Kendi iç işlerimiz ve yasalarımız gereği o zaman Ankara'ya bildirdik. Onun dışında hiçbir karanlık nokta yok. Üç gün üste üstte yayın yaptılar. Karalık işler yapılmış gibi. Size gerçeği açıkladım. Biz ne Bülent Arınç'ın evini bilirdik ne adresini bilirdik. Biz suç unsuruna el koyduk. O suç unsurundaki bilgiler bizi o adrese götürdü. Bundan sonra kendileri takip edilmiş değildir."

MAYIN TEMİZLEMENİN ARKASINDAN İSRAİL ÇIKACAK

Sarızeybek, mayın yasası konusunda da eleştirilerde bulunarak, şunları söyledi:

"Avrupa ile uluslararası anlaşmalarımız var. Bu mayınları temizlememiz lazım diyorlar. Mayın bir tek Suriye sınırında mı var? Hakkari'de de var. Kars'ta da var. Rus hududunda da mayın var, Trakya'da da mayın var. Gidin oradan başlayın mayın temizlemeye. Neden Suriye sınırını temizlemeye kalkıyorsunuz. Çünkü birincisi Suriye sınırında mayın temizlemek daha kolay. İkincisi, mesela Hakkari'de mayını temizlerseniz çıkacak toprak elverişli değil. Suriye'de mayını temizlerseniz, oradan çıkacak toprak zengin. Düz ova, sanki Manisa Ovası gibi. Peki neden? Bu topraklar bizim, şehit kanları ile sulamış, almışız diyorsunuz. Şimdi bir mayın temizleyeceğiz ve bunu 49 yıllığına vereceğiz diyorsunuz. Eğer biz burayı temizleyip, özelleştirme adı altında yabancı bir devlete verirsek, halkımız ayağa kalkar. Çünkü toprağımızı vermiş oluyoruz. Şimdi hangi ihale açılırsa açılsın, göreceksiniz bu ihale yabancılara gidecek. Sonra göreceksiniz bu işe Hollanda ışık yakacak ama arkasından İsrail çıkacak. Bunu herkes görsün ve bilsin."

..::KAYNAK::..

Bu işin arkasında israil olsa doğan medya grubuna haber yaptırırmıydı..Sarızeybek ergenekonla bağlantılı paşalardan bi tanesi...işin kaçakçılık boyutuyla ilgileniyordu..Siz Atatürk üzerinden akp yi vurmaya çalışıyorsunuz..İnsanlar geçmişinden dersler çıkarmalı..yok Atatürkün evladıyız ampulle aydınlanmayız palavra bunlar..yüzde 47 lik bi çoğunluk var Türkiyede temsili demokrasi ile yönetiliyor..Bunu içinize sindirin artık

TSK 'ya büyük alanları temizlemek için gerekli donanım sağlansın ve arazileri TSK temizlesin.Fakat burada meydana gelebilecek kazalarda kayıplarımızın olabileceğinide unutmamak gerekir.

peki oralara mayın döşeyenlerin arkasından kim çıkıyor ??? bu pkk lılar başkalarının kucağına oturmayı ne de çok seviyor ki , gerizekalılar maşa olarak kullanıldığını da bilmiyor , 2. halepçe vakası oldu mu göreceklerdir israili amerikayı

Bir Türk '' Van Minıt'' DemeLi :goz: :durdurun

bu bölgede mayın temizlemek, israilin BOP projesinin bir ayağıdır bence.. suriye kolay lokma, israil biliyorki suriyeyi de ırak gibi işgal ettiklerinde o mayınların bir tanesine bile dokunamayacaklar... bu yüzden önce mayınları temizletecekler, bunu da kendileri yapacak.. zaten maliye bakanı bizde bu iş için para yok; temizleyen, karşılığında tarımsal faaliyet yapsın diyor.. israil tarımsal faaliyet için oraya o kadar para bağlamaz. yok oradaki halk fakirmiş toprak verimliymiş falan filan.. çiftçisini düşünen bir iktidar çalışması değil bu..

Tsk orayı temizleyemez miş buna gülünür Tsk orayı şişle kanıyla temizler.
O toprakları o şekilde vermektense ben gönüllüyüm mayın şişlemeye.

En Son Sözünde Sonuna Kadar Arkandayım...

Bide Siyasi Güç TSK'ya Vurması Olmasa... Yandaş Yobaz Kesmin Vurmaları Olmasa Çok İş Yapacak TSK ama bunlar oldukça Zor...:goz::goz::goz:

arkadaşım herhalde takip etmiyorsun olayları tsk açıklama yaptı mayın temizleme ile ilgili yeterli teçhizat yok bu haberleri nerden alıyorsunuz klavuzunuz baykal abiniz mi:durdurun

Anlamıyorum ki bunlar gazete okuyor mu yahud okudakları gazete ne gazetesi?

arkadaşım herhalde takip etmiyorsun olayları tsk açıklama yaptı mayın temizleme ile ilgili yeterli teçhizat yok bu haberleri nerden alıyorsunuz klavuzunuz baykal abiniz mi:Durdurun

Sen Kalkacan Dünyanın 2. En Büyük Ordusu Olacan... Kalkacan En Son Tecihazatlı Ordularından Olacan Ama Bi Kıçı kırık Mayın Temizleyemicen.. Peki Yollardaki Mayınları Nasıl Temizliyorlar... O Mayınları Oraya Koyan Paşa Dedi.. Bana 2 Tabur Asker Verin Temizliyeyim.. Neden Harlayıp Gürledi Tayyip Söylesene.. Yoksa İsrail'e "One Minute"tan Kalan Sözü Mü Var.. :goz::goz::goz:

Anlamıyorum ki bunlar gazete okuyor mu yahud okudakları gazete ne gazetesi?
Hadi ben gazete okumuyorum ama cevap verdiğiniz iletiyi bile okumuyorsunuz siz lütfen okuyun.
Ufkunuz açılır.
Bilgi edinirsiniz.
Okuyun okuyun okuyun diyorum.

Geri