Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşın hardiski bozuk olduğu için son çare maxblasti denicem... şimdi soruna gelelim; Öncelikle setup dosyasından bir güzel maxblast 5'i kurdum, maxblasti kurduktan sonra create bootable media deyip removable disc drive yazan yeri tıkladım. flash belleğe dosyaları proğram otomatikman attı. Daha sonra yeniden başlatıp flash bellekle başlattığım zaman ''no bootable partiton in table'' yazısı çıkıyo yani boot dosyalarını okuyamıyo.. Bu sorun flash belleğin boot destekli olmamasından mı kaynaklanıyo acaba??(fakat başlangıçta belleği görüyo onu belirteyim.Markası da kingston) Aynı şekilde imaj dosyası olarak da attım.. Her ikisinde de sorunsuz şekilde oluşturuldu yazıyo, imaj dosyasını cdye yazdırmadım. Ben sadece flash bellekle neden böyle bi sorunla karşılaşıyorum bunu merak ettim. Ha bir de iso dosyasının içeriğine baktım belleğe atılan dosyalarla tamamen aynı deil..
MaxBlast 5.0 [Harddisk Onarım Programı] Harddiskini Fabrikadan Yeni Çıkmış Gibi Yap !
Anlatım :
Programı indirip nero vasıtası ile cd ye yazıyoruz. Biostan boot ayarını cd şeklinde değiştiriyoruz. eğer bilmiyen varsa genellike sol üst ikinci seçenekte bulunan a,cd-rom,c ve bezeri bişeyler yazan yer. Sonra bu cd yi tamir edeceğimiz hard diskin bulunduğu pc ye yerleştiriyoruz ve bilgisayarımız açıyoruz
Starting Caldera Dr-Dos....
Araya bir sürü yazı girecek ve sonunda yeni bir ekran açılacak
Run MaxBlast 4 from floppy or CD[F C]
Burada cd den çalıştırdığımız için c yi seçiyoruz. Sonra Strike a key to continue diyor herhangi bir tuşa basıyoruz ve programın beyaz renkli dil seçim ekranı karşımıza çıkana kadar bekliyoruz. Burada en üstte bulunan ingilizce seçeneğini tıklayın (artık mouse aktif). Kısa bir süre sonra karşımıza ekranın sağ tarafında 5 tane seçeek olan bir efran açılıyor. En üstteki Run MaxBlast 4 Installation Software seçeneğine girin. Çıkan sözleşmeye i agree dedikten sonra ana sayfamıza ulaşıyoruz. Eğer hd'dnizi sıfırlayacaksanız ve pcnizde aktif bir windows kurulu değilse yada geçerli bir disk alanı oluşturmadıysanız şimdi karşınıza çıkan seçeneğe hayır demenizi tavsiye ederim. Çünkü daha hızlı işlem yapıyor. Artık işimiz neredeyse bitti. Sol taraftaki 5 işlemden üstten 4. olan utilities seçeneğine girin. Açılan ekrandan 3. sıradaki "zero fill drive (full)" seçeneğini tıklayın. Eğer harddiskinizde aktif bir bölüm varsa burada karşınıza bir ekran çıkıyor ve size bilgilerinizin kaybolacağını söylüyor. bu durumda ekranın aşağı tarafındaki kutucuğa tıklayıp ileri diyorsunuz ve işlem başlıyor. Eğer harddisk tamamen mahvolmamışsa ya da çok büyük hasarlı değilse 5 ile 10 saat içinde program işlemi bitiyor ve harddiskiniz fabrikadan yeni çıkmış gibi tertemiz sorunsuz oluyor.
MaxBlast 5
Kurulum yardımı
MaxBlast'ı, günümüzün teknoloji ihtiyaçlarına daha iyi karşılık verebilmesi için güncelledik (gelişmiş USB desteği, teşhis bölümleri için gelişmiş destek ve Windows Vista desteği). En yeni araçlar aşağıda verilmiştir.
Şimdi yapılması gerekenler:
Yeni bir disk kuruyorsanız, diskin kurulumuna yardımcı olması için kurulum talimatları bağlantılarını kullanabilir ve ardından diski hazırlamak için işletim sisteminizde bulunan araçları kullanabilirsiniz.
Donanım kurulumu talimatları: ATA Sabit Diskler SATA Sabit Diskler
İşletim sistemini hazırlama talimatları:
Windows Vista
Windows XP / 2000
Windows 98/ME
MacOS 10.x
Veri Aktarımı:
Yükseltme yapıyor ve verilerinizi eski diskten yeni diske aktarıyorsanız, size seçenek olarak MaxBlast'ı sunarız.
ÖNEMLİ BİR UYARI: HARDDİSKİ SIFIRLARKEN SAKIN PROGRAMI DURDURMAYIN.!
ATA Sabit Diskleri Nasıl Kurulur ve Meydana Gelen Sorunlar Nasıl Giderilir?
* Diski düşürmeyin veya çarpmayın.
* Kuruluma hazır olana dek diski koruyucu anti statik muhafazasında saklayın.
* Topraklanmış bileklik takarak diski statik deşarjdan koruyun. Bileziği bilgisayarınızın metal kasasına bağlayın.
* Diski kenarlarından tutun.
* Devre kartı üzerine veya diskin üst kapağına bastırmayın veya etiket yapıştırmayın.
* Kurulumdan önce ana sistemi kapatın.
Döküman İngiLizcedir!!
How To Install and Troubleshoot Serial ATA (SATA) Hard Drives
Serial ATA interface disk drives are designed for easy installation. It is not necessary to set any jumpers, terminators, or other settings on this drive for proper operation. The jumper block adjacent to the SATA interface connector on SATA 150MB/s drives is for factory use only. The jumper block adjacent to the SATA interface connector on SATA 300MB/s drives can be used to force the drive into SATA 150MB/s mode for use with older SATA controllers that only work with SATA 150MB/s drives.
With a Serial ATA interface, each disk drive has its own cable that connects directly to a Serial ATA host adapter or a Serial ATA port on your motherboard. Unlike Parallel ATA, there is no master-slave relationship between drives that use a Serial ATA interface.
You can use a Serial ATA drive in the same system with Parallel ATA drives as long as both interfaces are supported on the motherboard or with a host adapter. This makes it easy to add Serial ATA compatibility to your existing system without removing existing Parallel ATA disk drives.
* Installation in a Windows System
* Installation in a Macintosh System
Installation in a Windows System
Note: For a slideshow of the Serial ATA installation process, please visit our Serial ATA Installation Basics page.
What You Need
* A Phillips screwdriver and four 6-32 UNC drive mounting screws.
* A Serial ATA interface cable (sold separately). Maximum length is 39 inches (1 meter).
* A Serial ATA-compatible power cable or adapter (sold separately).
* A version of Windows with FAT32 or NTFS file system.
* A system with a motherboard that has a Serial ATA connector on it, or a Serial ATA host adapter and available PCI slot in which to install the adapter.
Refer to your computer system documentation to see if your system supports Serial ATA on the motherboard and to locate the Serial ATA connector. If your system does not have a Serial ATA connector on the motherboard, you must purchase a Serial ATA host adapter that is compatible with your computer and operating system and install it with the appropriate device driver according to the host adapter manufacturer's installation instructions.
Note: See our list of companies that sell Serial ATA components including host adapters, cables, and power adapters.
Handling Precautions
* Disk drives are fragile. Do not drop or jar the drive. Handle the drive only by the edges or frame. Keep the drive in the protective anti-static container until you are ready to install it to minimize handling damage.
* Drive electronics are extremely sensitive to static electricity. While installing the drive, wear a wrist strap and cable connected to ground.
* Turn off the power to the host system during installation.
* Do not disassemble the drive. Doing so voids the warranty.
* Do not apply pressure or attach labels to the circuit board or to the top of the drive.
konuyla ilgili anlatımı yapan arkadasa teşşekür ederim. anlatılanlar daha cok mb4 için gibi. eğer buradan m.blast 5 in yüklemesini yapabilne varsa bana da yardımıcı olabilirse cok sevinirim ..