Mavi ekran lütfen yardım :(

linkinlp

New member
Reaction score
0
Bilgisayarı açıyorum windows yukleniyo açılmadan mavi ekran geliyo(0-1sn arası duruyo) sonra reset atıyo ve tekrar tekrar bole devam ediyo sorun nedir acaba? sorun ramden galiba ama bilen biri yardımcı olursa sevinirim format atmak istemiyorum :(

mavi ekranda kod 0x0000001A(0xs00041785, 0xC0C00000, 0x0000F0F1, 0x00000000)

genellikle ram den kaynaklanabilir
ama başka sebep de olabilir
2 ram varsa sırayla deneyebilirsin teker teker
tek ram varsa başka bir ram takarak denemelisin
ayrıca kasanın özellikle de işlemci ve power fanlarının tozdan temizlenmiş olup olmadığına bir bak

Mavi ekran hataları RAM, İşletim sistemi ekran kartı , anakart ve harddisk kaynaklı arızalardan meydana gelebilir en kolayından test ederek parçaların denenmesi lazım ama öncelikle Windows yüklemesi yapmayı denemek gerekir çünkü en küçük arızalar bile Windows yüklemesi sırasında meydana çıkar o yüzden sağlam biir yükleme yapılmışsa sonrasında diğer ihtimalleri göz önünde bulundurmak gerekir

güvenli modda bi açmayı dene

eğer açılırsa işletim sistemidir büyük ihtimal ...

ya denedim ramleri açılmıyor güvenlik mod falanda denedim ondada reset atıyo ne yapıcam bilmiyorum :S

sistemde sıkıntı var bildiğim kadarıyla ram ve işlemci tükenince kernel hatası verip mavi ekrana düşüyo sonra 100 % felan deyip reset atıyo ... sistem cd si yada dvd si suruyosa recovery yap derim format son çare ...biraz zaman alır ama düzelirse formattan iyi

Neyse sağolun heralde mecbur format atıcaz üfff :S

Geri