Mavi Ekran Hatası??

atakan3444

Uploader Team
Reaction score
0
Beyler elimde bi laptop var açılmıyor açılırken anlayamadığım bi yazı çıktı ERROR felan yazıyo...

232107174a918555d9628.jpg

232109094a9185c5104eb.jpg

Formatlamaye çalıştım tam formatın ortasında

232110364a91861c94e7a.jpg

MAVİ EKRAN HATASI BİLDİĞİNİZ YAPMAM GEREKEN BİRŞEY VARSA YAZARSANIZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

En Büyük İhtimaller Ram Ya Da HardDisk'te ki arıza ya da arızalardan

RamLer iki tane mi ßitanemi Atakan kardeşim

Arkadaşim bu gönderdigin linktekiler den bir tanesi problemin ati chip inin anakartla olan baglantisindan kaynaklandigini, klavyenin uzerine windows ve fn tuşlarinin etrafina bastirdiginizda sonrunun düzeldigini söylüyor.
Bir digeride aynı şeyi denedigini sorunun ondan oldugunu ve bunun üzerine laptop u açıp o chip in üzerindeki koruyucuyu söküp daha kalın bir plastik malzeme koyduğunu (herhalde baskı yapıp sıkıştırması için) sorunun çözüldüğünü yazıyor.
Bir çok kişide sorunun gerçekten bu olduğunu söyleyip bunlara teşekkür ediyorlar.
Bu yazılanlara bakılırsa gerçekten sorun o ati chip in bağlantısından gibi görünüyor ama benim tavsiyem onlar gibi üzerine biraz daha kalın bir plastik falan koymak değilde bence anakart tamiri yapanlar var onlara götür o chip in lehimlerini bi tazelettir.

bir forumda bu hatayi gordum
banada harddisk ile ilgili bir sorun gibi geldi. daha once hic laptop kurcaladinmi? cevap evet ise ramlari sokup tek tek deneyebilirsin(2 tane ise ) hdd de problem olabilir ayrica. kesin birsey soylemek guc.

abi valla hiç bilmiyorum bu arada hiç laptop kurcalamadım hiç bi fikrim yok

:hhmanD Laptop'tu dimi ßen masaüstü diye neler diyorum :dilCocuk:

oruçtan :p

ßioS AyarLarındaN Harddisk'in iDe veya Sata oLarak değiştir. öyLe dene ßakaLim

garantisi yoksa arkasında ikitane sensör var vidalı sök hemen altında ram
harddisk ve işlemci fanını görcen
ordan ramlerin birini çıkar dene
deneme yanılma yap yani

ama hatanın altında faulature fixed disk diyor bence hata
harddisk'te yani işlenen disk bulunamadı diyor

Bu mavi ekran öyle dert ki..
98629625962 tane nedeni olabilir. Format ortasında oluyorsa hele.
Öncelik sorun ram-anakart-harddisk olabilir onlarda değilse işin zor.
Bence buradan verilecek bir yardım değil ama ustaların işine karışmayım.
Kolay gelsin.

dostum bence hıc ugrasma yenı laptop al:D

Kardeş Benim Bilgisayarda Mavi Ekran Hatası Veriyordu Kale Almadım Ana Kartı Yaktım.benden Söylemesi

Geri